Ο Άγνωστος εκείνης της νύκτας (1972)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Ο Άγνωστος εκείνης της νύκτας (1972)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F_%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1%CF%82

Προβολή συνημμένου 38993 Προβολή συνημμένου 38994 Προβολή συνημμένου 38995

ΥΠΟΘΕΣΗ:Ο ραλίστας Άρης Καίσαρης συναντά τυχαία έναν άντρα που του μοιάζει καταπληκτικά. Μαθαίνει, λοιπόν, ότι ο άντρας αυτός λέγεται Κυριάκος Λιάπης, δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων και έχει πάθος με την μουσική. Ο Κυριάκος πληροφορείται και αυτός την ύπαρξη του Άρη και τελικά, με τη βοήθεια μιας κοινής τους φίλης, οι δύο νέοι ανακαλύπτουν ότι είναι δίδυμα αδέλφια.

Η ταινία Ο Άγνωστος Εκείνης Της Νύχτας προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1972 και έκοψε 154.286 εισιτήρια.

ΜΟΥΣΙΚΗ: Μίμης Πλέσσας

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Τόλης Βοσκόπουλος, Χάρις Αλεξίου (τραγούδια του Μίμη Πλέσσα σε στίχους Ηλία Λυμπερόπουλου, Λευτέρη Παπαδόπουλου), και οι Poll με τη Δέσποινα Γλέζου ("Στην πηγή μία κοπέλλα", "Πέστε μου τι θέλω").

ΧΟΡΕΥΟΥΝ: Το λαϊκό τρίο ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα τραγούδια της ταινίας κυκλοφόρησαν σε δίσκους "MINOS" και τα τραγούδια των Poll με τη Δέσποινα Γλέζου κυκλοφόρησαν σε δίσκους της "POLYDOR".

Σχόλια:Έγχρωμο μελο με καποια στοιχεια μυστηριου και πολλα τραγουδια με τον Βοσκόπουλο (κυριως), τους Poll και την Χαρις Αλεξιου. Μας δινει μια εικονα του Πειραια και της Καστελας της δεκαετίας του ʼ70 και εχει περισσοτερο στυλ απο τα βιοτεχνικα μελο αναλογου θεματος. Διαθετει επισης (εκτός απο το πολυχρωμο του θεαματος) αγωνες αυτοκινητου, τις ομορφες Βαλσαμη και Φονσου μερικα βιντεοκλίπ και την αδελφικη αλληλεγγυη να θριαμβευει στο τελος. Η ταινια φυσικα πασχει σεναριακα (ο Βοσκοπουλος στο διπλο ρολο των διδυμων αδερφων που εχει γινει πια κλισε απο τις ταινιες του Ξανθοπουλου και οχι μονο) και παρακολουθειται ως επι το πλειστον με διαθεση πλακας. Τα περισσοτερα τραγούδια ειναι του Πλεσσα σε στιχους Ηλια Λυμπεροπουλου και Λευτερη Παπαδοπουλου.

Σύντομα οι τίτλοι και σκηνές
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μερικές σκηνές από την ταινία.

[edit] Το video δεν υπάρχει [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
468.jpg
468.jpg
 
Πέρα από τα τραγούδια που ακούγονται, κατά την γνώμη μου, η ταινία δε βλέπεται.
 
την ταινία δεν την έχω δει ποτέ,αλλά κατα την γνώμη μου έχει έναν απ' τους πιο ωραίους τίτλους ελληνικής ταινίας. Ακούγεται ωραία στα αυτιά μου .
 
την ταινία δεν την έχω δει ποτέ,αλλά κατα την γνώμη μου έχει έναν απ' τους πιο ωραίους τίτλους ελληνικής ταινίας. Ακούγεται ωραία στα αυτιά μου .
Το ίδιο σκέφτομαι και ζευγάρι νορα με τολη θα ναι ωραία πιστευω
 
Πίσω
Μπλουζα