Ο Δοσίλογος (1970)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.295
Αντιδράσεις
49.129
Ο Δοσίλογος (1970)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F_%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82

Αντιστασιακό δράμα του 1970 παραγωγής Γαλαξίας Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Ηλία Μαχαίρα. Πρωταγωνιστούν η Μάρλεν Παπούλια , ο Λαυρέντης Διανέλλος , ο Λιάκος Χριστογιαννόπουλος , ο Κώστας Φυσσούν κ.α. Η ταινία έκοψε 8.407 εισιτήρια και ήρθε 93η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση : Ο αρχηγός της αστυνομίας Δημήτρης Κορές, είναι για όλους ο δοσίλογος στην πόλη. Κανείς δεν ξέρει ότι ενώ έχει καλές σχέσεις με τους γερμανούς, παράλληλα δουλεύει για λογαριασμό την αντίστασης. Η κόρη του Μαρία χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια για τον πατέρα της, έχει προσχωρήσει σε ένα τοπικό τμήμα της αντίστασης.




[video=youtube_share;vDuSoIlDlV0]http://youtu.be/vDuSoIlDlV0

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραια ταινια πρεπει να ειναι :)

και τι εγινε τελικα; Δοθηκε καποιο δραματικο τελος (φανταζομαι) ή ολα τελειωσαν καλα;
 
Λορένα είπε:
Ωραια ταινια πρεπει να ειναι :)
και τι εγινε τελικα; Δοθηκε καποιο δραματικο τελος (φανταζομαι) ή ολα τελειωσαν καλα;
Όταν τη δω θα σου πω... :)
 
Υπήρξαν εκείνη τη χρονιά έξι ταινίες χειρότερες από αυτήν? Δύσκολο να το πιστέψω!

Μας είχαν πάει με το σχολείο να τη δούμε. Παρόλο που στην επαρχιακή πόλη που ζούσα τότε το σινεμά απαγορευόταν από το σχολείο και τηλεόραση δεν υπήρχε, οπότε όταν μας πήγαιναν να δούμε ταινία ήταν σπουδαίο γεγονός, η ταινία ήταν τόσο κακή που δεν αντεχόταν ούτε από μας. Το "σενάριο" ήταν γεμάτο απιθανότητες και τραβηγμένο από τα μαλλιά ακόμη και για σενάριο του είδους αυτού, οι διάλογοι ξεκαρδιστικά ανόητοι (ο δεύτερος τίτλος της ταινίας ήταν "Πατέρα γιατί?") και το παίξιμο για κλάματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω τη γνώμη μου για το υποκριτικό ταλέντο της κας. Παπούλια διότι είναι αδύνατο να έχει κανείς γνώμη για κάτι που δεν υπάρχει.

Και μόνο το γεγονός ότι κάπου 40 χρόνια μετά θυμάμαι ακόμη αυτήν την ταινία δείχνει τι εντύπωση μου είχε κάνει. Αρνητική. Ίσως είναι η χειρότερη ταινία που έχω δει.
 
Συμφωνώ απολύτως με όσα γράφει παραπάνω ο φίλος elephadas. Είχα πετύχει την ταινία πριν από χρόνια σε μικρό κανάλι και είχα φρίξει. Κάκιστη ταινία.
 
138.jpg
138.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα