Ο Ζιγκολό Της Αθήνας (1982)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.133
Αντιδράσεις
48.301
Ο Ζιγκολό της Αθήνας (1982)


Retrodb:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F_%CE%B6%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82




Κοινωνική περιπέτεια του 1982 παραγωγής Νίκου Παπαδόπουλου , σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Λαζαρίδη (από το μυθιστόρημά του) και μουσική Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν ο Διονύσης Ξανθός , η Ισαβέλλα Μαυράκη , ο Γρηγόρης Βαφιάς , ο Στέλιος Λιονάκης , ο Νίκος Βανδώρος κ.α. Guest stars η Μαίρη Χρονοπούλου και η Άννα Καλουτά. Η ταινία έκοψε 55.629 εισιτήρια και ήρθε 22η ανάμεσα στις 48 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση : Ο Στέφος Νομικός μετά από μια πετυχημένη καρριέρα μοντέλου, έχει ξεπέσει σε ζιγκολό πλουσίων γυναικών μεγάλης ηλικίας. Κάποιοι έχουν βάλει σκοπό την εξόντωσή του. Ο επιχειρηματίας Λέανδρος Καρράς προσφέρεται να τον βοηθήσει, ζητώντας για αντάλαγμα να δημιουργήσει ερωτική σχέση με τη γυναίκα του, Σαβίνα...


ozigkolothsathinas2ndco.jpg
Προβολή συνημμένου 135923

[edit] Δεν υπάρχει το Video [edit]

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όλα τα λεφτά η αμερικάνικη προφορά της Καλουτά... :D
 
Είχα δοκιμάσει να τη δω πριν από χρόνια, αλλά δεν βλεπόταν. Ο μόνος λόγος που μπορεί να ξαναεπιχειρήσω να τη δω είναι η Καλουτά. Αν και, όσο υπέροχη και μπριόζα αν ήταν στο μουσικό θέατρο ή και στο θέατρο γενικά (την έχω δει και σε πρόζα, πολύ παλιά) τόσο μέτρια μου φαίνεται στο σινεμά σε ρόλους που απαιτούν κάποια υποκριτική. Θυμάμαι μου είχε κάνει εντύπωση (γιατί ήταν εκτός της εικόνας που είχε φτιάξει) η γλώσσα λιμενεργάτη που την είχαν να χρησιμοποιεί.
 
Ο Ζιγκολό Της Αθήνας (1982)

Ο Ζιγκολό της Αθήνας (1982)


Retrodb:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F_%CE%B6%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82




Άλλη μια θρυλική ταινία της αγαπημένης μας δεκαετίας με πρωταγωνιστή τον Διονύση Ξανθό στο ρόλο Ζιγκολό που πηγαίνει με ώριμες πλούσιες και φραγκάτες κυρίες για να μπορέσει να ζήσει και να πληρώσει τα δίδακτρα της αδελφής του που σπουδάζει στην Γερμανία...Μπλεγμένος στα πλοκάμια του υπόκοσμου μπλέκει σε περιπέτειες που θα τον βάλουν σε μπελάδες και θα τον στείλουν στην φυλακή.με την βοήθεια όμως μία φίλης του φωτορεπόρτερ και μιας παλιάς του πελάτισσας που του ανταποδίδει την καλοσύνη που της είχε δείξει καταφέρνει να σωθεί και να ξεμπλέξει από την όλη κατάσταση και συνειδητοποιώντας την βρωμιά του κυκλώματος αποφασίζει στο τέλος να τα παρατήσει και να κάνει μια νέα αρχή.Στο πλευρό του καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως η Άννα Καλουτά η Μαίρη Χρονοπούλου και ο Νίκος Παπαχρήστος. Σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργος Λαζαρίδης και Μουσική Γιώργου Κατσαρού

οι Τίτλοι Έναρξης....

[edit] Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ καλη ταινια με ενδιαφερουσα πλοκη,κανοντας ωραια χρηση του κεντρου της Αθηνας (ως σκηνικος χωρος)!

Προς το τελος κανει την εμφανηση της σε ενα πολυ μικρο ρολακι (τουριστριας που μενει στο ξενοδοχειο) η Βασια Παναγοπουλου! Και η Αννα Καλουτα απολαυστικη στο ρολο της!!

Επισης ευστροφο ειναι και το tagline της αφισσας: ''Η αληθεια οπως τη ξερουν οι λιγοι...και την υποψιαζονται οι πολλοι..."
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την ταινία την παίρνει πάνω του ο Ξανθός, αν και πρωτάρης τότε, και την πάει μια χαρά. Παρά το μέτριο σενάριο και όλα τα υπόλοιπα μέτρια!

Χρονοπούλου και Καλουτά μου φάνηκαν πολύ στημένες, σαν να κάνουν αγγαρεία στην ταινία.

Κι επειδή πάντα μου άρεσαν οι δευτερότριτοι ρόλοι, πολύ καλός ο Βανδώρος, με αέρα και στυλ όπως έπαιζε σχεδόν πάντα, και ο μεγάλος Λιονάκης, που αν τον είχαν αξιοποιήσει ως πρωταγωνιστή, θα θαυμάζαμε σήμερά άλλο ένα μεγάλο αστεράτο όνομα.
 
Αν πηρε καλα το αυτι μου...ο τεραστιος Διονυσης Ξανθος το Σαββατο στο Παμε Πακετο στον Alpha (!?!)
 
Αν πηρε καλα το αυτι μου...ο τεραστιος Διονυσης Ξανθος το Σαββατο στο Παμε Πακετο στον Alpha (!?!)
σωστά το άκουσες και δεν τον δείχνει καν στο τρέιλερ , μόνο λέει πως δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη στην τηλεόραση , παρακάτω το τρέιλερ...

https://www.alphatv.gr/programma/?vtype=player&aid=7140&showId=834
 
Κλασική ταινία των αρχών της δεκαετίας του '80, με έναν ηθοποιό που σημάδεψε αν και με λίγες ταινίες στο ενεργητικό του εκείνη την περίοδο, τον πολύ καλό Διονύση Ξανθό. Το θέμα πιασάρικο και με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, όπως η προσπάθεια ορισμένων νέων ανδρών εκμεταλλευόμενοι τα εξωτερικά τους προσόντα και φυσικά χαρίσματα για εύκολο κέρδος και πλουτισμό, αδιαφορώντας για την αναξιοπρέπεια και την εκμετάλλευση που αυτή συνεπάγεται κατά την διάρκεια της (sic) απασχόλησης τους.
H ταινία παρόλη την μεγάλη χρονική διάρκεια της και την κοιλιά που κάνει σε αρκετά σημεία, βλέπεται με ενδιαφέρον, αν και σε κάποιες στιγμές φαίνεται χαρακτηριστικά η προσπάθεια απομίμησης με την κλασική ταινία "American Gigolo" με τον αξεπέραστο Richard Gere που γυρίστηκε την ίδια περίπου εποχή.. Π.χ. η σκηνή που ο Ξανθός κοιτάζει τα ακριβά κοστούμια στην ντουλάπα του είναι πανομοιότυπη με την αντίστοιχη στην αμερικάνικη ταινία που ο Richard κοίταζε την δική του ακριβή γκαρνταρόμπα.
Η παρουσία των πολύ σημαντικών ηθοποιών όπως των Χρονοπούλου, Καλουτά και Βανδώρου αν και μικρή χρονικά στο φίλμ, άφησε το στίγμα της όσο ακριβώς έπρεπε, δείγμα άλλωστε της υψηλής και διαχρονικής πληθωρικής παρουσίας των πολύ σημαντικών ανωτέρω ηθοποιών.
Θα μου επιτραπεί μια ειδική αναφορά στον πολύ καλό ηθοποιό Στέλιο Λιονάκη, που στον πολύ χαρακτηριστικό ρόλο του αστυνόμου που τον έπαιξε με επιτυχία ουκ ολίγες φορές στον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση και ανταποκρίθηκε με απόλυτη και θαυμαστή επιτυχία. Απλά εκπληκτικός σε βαθμό που ο ρόλος του αστυνόμου ταυτίστηκε τόσο πολύ μαζί του, που οποιοσδήποτε άλλος ρόλος στην καριέρα του εκ των πραγμάτων θα είχε σαν συνέπεια μια κάποια υστέρηση αποδοχής από το κοινό.
Τέλος η ταινία βλέπεται ευχάριστα για τους λάτρεις του όμορφου και νοσταλγικού παρελθόντος που έχει συνδεθεί με εικόνες της Αθήνας των αρχών της δεκαετίας του "80 και προκαλούν μια γλυκιά μελαγχολία και νοσταλγία για μιά όμορφη εποχή που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Δηλαδή για όλους εμάς.
 
Πίσω
Μπλουζα