Ο Μεγάλος Ψαράς [Λ. Ντάγκλας]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.877
Αντιδράσεις
3.844
Απο τον Λουδ Νταγκλας το παρακατω βιβλιο ,μολις το ξαναδιαβασω θα ξερω και υποθεση. :D

picture.php


picture.php
 
Ο συγκεκριμένος συγγραφέας πρέπει να υπάγεται σε εκείνη την κατηγορία που προκύπτει μετά το θάνατο του ένα τεράστιο μπάχαλο με τα συγγραφικά δικαιώματα.Έτσι ο κάθε εκδοτικός οίκος με μία παραλλαγή του ονόματος εκδίδει τα βιβλία του.Είμαι σίγουρος οτι το συγκεκριμένο βιβλίο είχε εκδοθέι από άλλον εκδοτικό οίκο με το μικρό του όνομα γραμμένο σαν "Λοιντ".

Κλασσικό παράδειγμα ο Φίοντορ Ντοστογιέβσκι που τα βιβλία του είχαν εκδοθέι στην Ελλάδα με όλες τις πιθανές παραλλαγές του ονόματός του.
 
Πολυ ενδιαφεροντα τα παραπανω,δεν ηξερα τι παιζεται με τις παραλλαγες των ονοματων και τις εκδοσεις.
 
Κλασικό "Βιβλικό" μυθιστόρημα όπως και το πιό γνωστό - ελέω χολυγουντιανής υπερπαραγωγής -¨"Κβο Βάντις".

Από τα κλασικά μυθιστορήματα σχολικής βιβλιοθήκης.

Το διάβασα γύρω στα 13 μου αλλά έχω διαβάσει και πολύ καλύτερα...
 
Πολύ κατώτερο από τον Χιτώνα του ίδιου συγγραφέα. Αποτελεί μυθιστορηματική βιογραφία του αποστόλου Πέτρου γραμμένο από έναν Αμερικανό πάστορα.
 
Thor είπε:
Πολύ κατώτερο από τον Χιτώνα του ίδιου συγγραφέα. Αποτελεί μυθιστορηματική βιογραφία του αποστόλου Πέτρου γραμμένο από έναν Αμερικανό πάστορα.
Ωπ! Thor είσαι σωστός! Τον "Χιτώνα" εννοούσα και όχι το Qvo Vantis... Λοιπόν όντως ο "Χιτών" ήταν πολύ ανώτερο μυθιστόρημα και από τα αγαπημένα μου. Τι μου θύμισες τώρα... Ο Δημήτριος, δούλος του χιλίαρχου Μάρκελλου, η Διάνα η αγαπημένη του Μάρκελλου, ο Παύλος ο μεθύστακας εκατόνταρχος που σταύρωσε με την ομάδα του τον Ιησού, ο αποκρουστικός Καλιγούλας... Φοβερές αναμνήσεις...

Επίσης πολύ καλή και η κινηματογραφική μεταφορά του με τον Richard Burton και τον Victor Mature (αγαπημένος μου ηθοποιός-ήρωας)...
 
και το Quo Vandis (του Πολωνού νομπελίστα Ερρίκου Σιέργκεβιτς) είναι πολύ καλό για θρησκευτικό μυθιστόρημα (κρίνοντας από τις δυο διασκευές του που έχω δει), κρίμα όμως που απ' ότι έχω ψάξει κυκλοφορεί μόνο σε παιδικές διασκευές και που ακόμα και αυτές είναι δυσεύρετες.

βλέπω στο imdb ότι και ο Μεγάλος ψαράς έχει γυριστεί ταινία την δεκαετία του 50, με τον Χέρμπερτ Λομ στο ρόλο του Ηρώδη...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τον μεγάλο ψαρά δεν τον έχω διαβάσει. Ο μεγάλος χιτων ήταν πολύ καλογραμμένο όπως γράφει και ο Vagbith, παραπάνω με πολύ ενδιαφέροντες ήρωες. Υπάρχει και στο βιβλίο μια χαρακτηριστική σκηνή που ο Μάρκελλος στα Ιεροσόλυμα ζητά και παίρνει την αρχηγία ( αν και παιδαρέλι που ερχεται μετα από εκδικηση ενος πλούσιου κακομαθημένου νεαρού) από τον εκατόταρχο ! διαβαζα το δύσκολο δρόμο του ιδιου και δεν ήταν το ίδιο καλό ή να ηταν το υπέροχο μυστικό :flower:

Τhor, και εγω εχω ψαξει στα παλαιοβιβλιοπωλεία για το κβο βαντις και δεν υπάρχει δυστυχως. Δυσευρετος ειναι και ο Σπάρατακος, το βιβλίο!
 
Πίσω
Μπλουζα