Ο Μουσολίνι στην οθόνη

ΤΑΚΗΣ

Retro Member
Joined
18 Ιουν 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
75
Τα σέβη μου.

Η 28η πλησιάζει, ας θυμηθούμε την απεικόνιση του αντίπαλου ηγέτη σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές.

Σε παραγωγή του 1974 με τις τελευταίες μέρες του δικτάτορα, το ρόλο του έπαιζε ο πολύ καλός Ροντ Στάιγκερ(Πιλάτος στον ''Ιησού απο τη Ναζαρετ''). Στα μείον της ταινίας, ότι καθώς ήταν ιταλική παραγωγή ο Στάιγκερ και άλλοι Αμερικανοί ηθοποιοί(π.χ. ο Χένρι Φόντα) ήταν ντουμπλαρισμένοι στα Ιταλικά.

Το ρόλο του Μουσολίνι έπαιξε και ο Μπομπ Χόσκινς το'85. Καλός ηθοποιός, στο ρόλο της γυναίκας του η επίσης πολύ καλή Σούζαν Σάραντον

Ο καλύτερος Μουσολίνι που έχω δει ήταν ο Τζορτζ Σ. Σκοτ, σε μίνι σειρά που είχε προβάλλει και το ΣΤΑΡ κάποτε. Πολύ καλός και ο Ραούλ Τζούλια ως Τσιάνο (τον παρουσιάζει πολύ καλύτερο απ'ό,τι ήταν βέβαια)

Πρόσφατα είδα πως τον Μουσολίνι έχει υποδυθεί και ο Μπαντέρας(ήμαρτον!) σε ταινία που μιλά για τα πρώτα του βήματα στη πολιτική. όποιος γνωρίζει ας προσθέσει
 
Ενδιαφέρον θέμα. Δεν έχω δει ιδιαίτερα σειρές ή ταινίες σχετικές με τον Mussolini, παρόλο που έχω δει αρκετές άλλες σχετικές με τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και γενικότερα την ιστορική περίοδο του μεσοπολέμου.

Τίτλους απο τις παραπάνω ταινίες γνωρίζουμε;;
 
Η ταινία με τον Ροντ Στάιγκερ: ''Mussolini l'ultimo atto'', ''η τελευταία πράξη'', καθώς επικεντρώνεται στο τελευταίο διάστημα της ζωής του.

Η σειρά με τον Σκοτ:''Mussolini , the untold story'' .
 
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

στο ''Mussolini, ultimo atto'' (1074), έχουμε μια περιγραφή των τελευταίων ημερών του Duce.

http://www.imdb.com/title/tt0071880/

στο ''Mussolini: The Untold Story'' (1985), παρακολουθούμε αρκετά χρόνια απ΄τη ζωή του, απ΄την ανάληψη της εξουσίας μέχρι το τέλος.

http://www.imdb.com/title/tt0088579/

την ίδια χρονιά (1985) γυρίστηκε και το ''Mussolini and I'' που επικεντρώνεται στη δραματική του σχέση με την κόρη και τον γαμπρό του. Τρομερός ο Hopkins στον ρόλο του Ciano, αλλά και η Sarandon σαν Edda έδωσε τα ρέστα της.

http://www.imdb.com/title/tt0089645/

όσο για το: ''Il giovane Mussolini'' (1993) ήταν μία αξιοπρεπής μίνι σειρά απ΄όσο θυμάμαι όταν την είδα στην Ιταλία τότε που πρωτοβγήκε. Ενδιαφέρον πάντα να βλέπεις από πού ξεκίνησε ο Μπένυ, αδέκαρος σοσιαλιστής δημοσιογράφος, για να φτάσει στην κορυφή ... πριν την απόλυτη καταστροφή.

http://www.imdb.com/title/tt0107012/
 
Πίσω
Μπλουζα