Ο Μπαρμπαμπαμπάς (1973)

mastoras

Retro Member
Joined
14 Ιουν 2007
Μηνύματα
157
Αντιδράσεις
36
ΟΚ, δεν είμαι σίγουρος ότι εδώ είναι η σωστή κατηγορία για τη σειρά αυτή των κινουμένων σχεδίων που ονομαζόταν Μπαρμπαμπαμπάς (στο original Barbapapa). Ήταν κάτι πολύ σουρεαλιστικά πλάσματα κάτι σαν τιραμόλα αλλά σε χοντρή βερσιόν, που αποκτούσαν ό,τι σχήματα ήθελαν, από αεροπλάνο και αυτοκίνητο μέχρι κρεβάτι και πριόνι. Θα τη θυμούνται όσοι γεννήθηκαν από 1974 και πριν. Ανεβάζω και μερικές σχετικές φώτο.
 
Με πρόλαβες! Σκεφτόμουνα να ανοίξω ένα θέμα για τον Mπαρμπαμπαμπά αλλά όλο το ανέβαλα.Πολύ καλές αναμνήσεις έχω από αυτά τα περίεργα πλάσματα που έπαιρναν διάφορες μορφές. Θυμάμαι ότι προβλήθηκε στην πατρίδα μας με Ελληνική μεταγλώττιση γύρω στο 1980-81! Χαρακτηριστικές οι λέξεις που προφέρανε όταν πραγματοποιούσαν μια μεταμόρφωση κάτι σαν μπαρμπακόλπο - γκλιγλικόλπο! Όμορφα και ανέμελα cartoons!

barbapapas1xi0.jpg
 
ιησους!!:animeek:

το θυμουνται κ αλλοι λοιπον? 80-81? Ημουν μολις 6-7 χρονων!! thanks dominion! :D
 
δεν το θυμάμαι καθόλου...
 
Το αναφέρει μέχρι και ο Κωσταντάρας στην τελαυταία ταινία του Ο Λαμπρούκος Μπαλαντέρ (1981) στη σκηνή που ο Μαλούχος και Ο Σουγκλάκος του μαθένουνε χαρτία και τα καταφέρνει. Γυρίζει και τους λέει όταν αυτοί του λένε ''Είσαι το παιδί μας, είσαι δικός μας" και εκείνος απαντά με τον μοναδικό του τρόπο "Μπαμπάδες μου, Μπαρμπαμπαμπάδες μου"

νομίζω και η λέξη μπαμπαδέλια πρέπει να έχει σχέση με αυτό το cartoon διαφωτίστε οι γηρεότεροι εμού
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οτι παιζοταν το 1980 το θυμαμαι (ειχα και τα βιβλια με τις ιστοριες του), και την ταινια που λεει ο Dom τη θυμαμαι.. αλλα για το αν ειχε σχεση το ενα με το αλλο δεν ειμαι σιγουρος - η λεξη μπα(ρ)μπαδελια μου θυμιζει εντονα ιστοριες του Καραγκιοζη , οποτε και θα ειναι (μαλλον) προγενεστερη. Αλλα και παλι λεω οτι δεν ειμαι σιγουρος.
 
Dominion είπε:
νομίζω και η λέξη μπαμπαδέλια πρέπει να έχει σχέση με αυτό το cartoon διαφωτίστε οι γηρεότεροι εμού
Γηρεότεροι...!!!???Ποιοι γηρεότεροι δεν βλέπω κανέναν γηρεότερο εδώ μέσα!!!! :D
 
Καλά ρε σεις, θα με τρελάνετε; Έχω αναφέρει το Μπαρμπαμπαμπά (και όχι Μπαρμπαπαπά) εδώ και δυο μήνες! Αλλά τότε δεν έδωσε κανείς σημασία. Μάλλον ήμουν μπροστά από την εποχή μου!

Στις αρχές του '80 έβγαινε και το ομώνυμο κόμικ!

Πλάκα-πλάκα πάντως, κάθε φορά που διαβάζω τα νέα threads παρατηρώ πως υπάρχουν πλέον πάρα πολλά διπλά (η ίδια σειρά αναφέρεται σε δύο διαφορετικά threads). Έχει αρχίσει να ξεφεύγει κάπως η αρχειοθεσία του φόρουμ.

Και αυτό χωρίς να θέλω να επιπλήξω τον φίλτατο Dominion. Αντίθετα χαίρομαι που κάποιος άλλος θυμήθηκε μια από τις αγαπημένες μου σειρές.
 
1000 συγνώμη φίλε μου mastoras προτείνω να ενώσουμε το αρχικό σου θρέντ με αυτό και να ξεκινά με το δικό σου πόστ (το δικό μου 1ο θα διαγραφτεί και θα αφήσω εκείνο to post me τρίβια τον Κωσταντάρα)

μερικές φορές συμβαίνει να ξαναναφέρουμε πράματα με τον ίδιο ενθουσιασμό ενώ κάποιος άλλος μας πρόλαβε (το έχω δεί να το κάνουνε και με μένα και τρελενόμουνα και να που και εγώ έκανα την ίδια γκάφα)

και πάλι 1000 συγνώμη
 
Μεταφέρθηκε και αυτό ;)

Πάντως είναι πολύ συχνό το φαινόμενο των διπλών threads - το έχουμε κάνει σχεδόν όλοι - οπότε δεν υπάρχει λόγος τριβών και αντεκλήσεων. Στο κάτω κάτω (και) γι' αυτό ειμαστε εδώ :thumbup:

Απλά θα πρέπει να θυμόμαστε που και πού και το search (εγώ πρώτος ;) )
 
Dominion είπε:
1000 συγνώμη φίλε μου mastoras
Περιττό! Έχεις κερδίσει τόσα brownie points τόσον καιρό στο φόρουμ με τις διαστροφικές αναμνήσεις σου, που άλλα 100 double threads ν' ανοίξεις πάλι θα σ' έχω σε εκτίμηση.

Dominion είπε:
"Μπαμπάδες μου, Μπαρμπαμπαμπάδες μου"
Τελικά είναι Μπαρμπαμπαμπάς ή Μπαρμπαπαπάς; Εγώ, ως ο κατ' εξοχήν Μπαρμπαμπαμπαδολόγος του φόρουμ εξακολοθώ να επιμένω πως στα ελληνικά ήταν Μπαρμπαμπαμπάς, και όχι Μπαρμπαπαπάς (όπως ήταν στη γαλλική έκδοση).
 
Μάλλον έχεις δίκιο mastora! Κατόπιν τούτου έκανα edit στο post μου. :)
 
...πω πω, απίστευτο !! ...τι θέμα ανοίξατε πάλι !! :animeek: Υπάρχει άραγε retro θέμα στο GRM που να μην έχουμε αγγίξει ακόμα;

Την τηλεοπτική σειρά δεν έτυχε να την παρακολουθήσω, αλλά (όπως και ο φίλος telamonas), είχα τα βιβλία (με το παχύ και σκληρό χάρτινο εξώφυλλο), που ήταν και απο τα πιό αγαπημένα της προσχολικής μου ηλικίας.

To πρώτο αν θυμάμαι καλά παρουσίαζε τον Μπαρμπαμπαμπά, το δεύτερο την γυναίκα του, το άλλο τα παιδιά του, κ.ο.κ.

-Σπέσιαλ ρετρο-ανάμνηση: Στην τελευταία σελίδα ενός απο τα βιβλία, έγραφε (για τον Μπαρμπαμπαμπά): "Αν θέλετε να πάτε να τον δείτε, να που μένει" - και είχε μία ζωγραφιά, σαν απο αεροφωτογραφία, με την υποτιθέμενη γειτονιά όπου έμενε ο Μπαρμπαμπαμπάς !! :)
 
Όντως σπέσιαλ ρετρο-ανάμνηση αυτή. Θυμάμαι κι εγώ τα βιβλία του Μπαρμπαμπαμπά. Αλλά όσο για περιεχόμενο, τίποτα δε μου έρχεται.
 
Θυμάμαι πολύ αμυδρά ένα παιχνίδι με κάρτες που είχε βγει την περίοδο εκείνη, που απεικόνιζε τις διάφορες φιγούρες από τον Μπαρμπαμπαμπά.
 
Einai apistefto pou iparxoun anthropoi pou thimountai afti ti seira! Exo prospathisei para poli na vro otidipote sto net alla de ta katafera. Etsi kai me ti Froutopia, telika omos itan pio "emporiki", efkola vriskeis pia.

Exo rotisei poli kosmo kai malista tis idias "giraiis" ilikias alla kaneis de to thimotan. San na itan i seira fantasma kai na tin evlepa mono ego. De to iksera kan pos ipirxan kai vivlia! Super! Kati pou thelo na paratiriso einai pos einai sostes kai oi dio onomasies. Mparmpampampas einai sta Ellinika alla sta Agglika grafetai "Barbapapa" nomizo.
 
οικογένεια Barbapapa

Μια πολύ ευγενική οικογένεια με 7 παιδιά που έλυνε όλα τα προβλήματα με καλοσύνη και αγάπη!Εγώ μικρή τους έλεγα "Οικογένεια Μπαρμπαμπαμπά" χιχιχιχιχι

ο κύριος Barbapapa με την σύζυγο κυρία Barbamama

papa_mama.gif


Ο αθλητικός

Barbabravo




dur_halteres.gif


 


Ο επιστήμονας Barbabright


bul_ciel.gif



Ο φιλόζωος


Barbazoo




dou_chien.gif



Ο καλλιτέχνης

Barbabeau




bouille_peinture.gif


 


Η όμορφητης οικογένειας Barbabelle


belle_miroir.gif



Η μουσικός


Barbalala




lala_harpe.gif



Η διανοούμενη

Barbalib




tine_livre.gif


 




http://www.youtube.com/watch?v=RK9DRAwllcU
 
leykh είπε:
Μια πολύ ευγενική οικογένεια με 7 παιδιά που έλυνε όλα τα προβλήματα με καλοσύνη και αγάπη!Εγώ μικρή τους έλεγα "Οικογένεια Μπαρμπαμπαμπά" χιχιχιχιχι
Αυτός δεν ήταν και ο τίτλος στα ελληνικά; "Οικογένεια Μπαρμπαμπαμπά";

Γιατί κι εγώ έτσι τους έλεγα. Τον κύριο με τα ροζ τον λέγαμε Μπαρμπαμπαμπά.

Μπαρμπα-κόλπο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο μπαρμπα - Μπαμπάς

Μη γελάτε ... έτσι λεγόταν εκείνο το καρτούν που προβαλλόταν στην Κρατική Τηλεόραση στις αρχές των '80ς, σε μικρής διάρκειας επεισόδια [5λεπτα ή 10λεπτα] !!! "Ο μπαρμπα Μπαμπάς" !!! Μαζί του, η γυναίκα του "Η μπαρμπα Μαμά" και τα τρία παιδάκια τους : "ο μπαρμπα - ...", "η μπαρμπα ..." κλπ, των οποίων ... δεν θυμάμαι τα ονόματά τους !!!

Εύλογα θα με ρωτήσετε : "Τι ζωάκια ήταν αυτά τα καρτούνς" ??? Απάντηση : 'Έλα ντε" !!!! Οι καρτούν φιγούρες τους ήταν κάτι .... ακατέργαστα σχήματα, πολύ - πολύ απλά [απλούστερα ... δεν γινόταν !!! Αν και, όπως θυμάμαι, ο μπαρμπα Μπαμπάς φορούσε κι ένα καπελάκι] !!! Αν κάτι έπρεπε, σώνει και καλά, να θυμίζουν .... μάλλον θύμιζαν σαλιγκάρια που τους έχεις αφαιρέσει το κέλυφος !!! Κι αυτό, τελικά, ήταν που σε κέρδιζε σε αυτό το καρτούν : η αφοπλιστική απλότητά του [σε εμένα θύμιζαν .... τις "πρωτόλειες" κατασκευές που έφτιαχνα στο Νηπιαγωγείο με πλαστελίνη !! ] !!!

Τα επεισόδια του εν λόγω καρτούν τα συνόδευε αφήγηση από γυναικεία φωνή που ... ακούγαμε συχνά εκεί στα 80ς να αφηγείται ντοκιμαντέρ, διαφημίσεις κλπ [δυστυχώς δεν γνωρίζω το όνομά της ... πάντως, αν την ακούσετε αυτή τη φωνή σίγουρα θα τη θυμηθείτε ... ] ... Π.χ. έδειχνε αυτά τα ... ακατέργαστα σχήματα να προχωρούν στο τελείως απλό και αφαιρετικό πλάνο και η γυναικεία φωνή αφηγείτο : "Ωραία μέρα σήμερα, ο μπαρμπα - Μπαμπάς, η μπαρμπα Μαμά και τα παιδάκια τους αποφάσισαν να πάνε βόλτα .... " ....

Απ' ό,τι θυμάμαι, ο μπαρμπα Μπαμπάς και η υπόλοιπη οικογένειά του έκαναν εκείνα τα χρόνια την εμφάνισή τους και ... σε σχολικά αξεσουάρ : σε κασετίνες, σε μολύβια κλπ κλπ ....
 
Πίσω
Μπλουζα