Ο θάνατος θα ξανάρθει (1961)

GEOSPAN

RetroN00b
Joined
23 Σεπ 2009
Μηνύματα
1
Αντιδράσεις
0
Ο θάνατος θα ξανάρθει (1961)


RetroDB:http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F_%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%B8%CE%B1_%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%B9


Σαν νέο μέλος οφείλω να χαιρετήσω τους παλαιότερους και να δώσω συγχαρητήρια για τη προσπάθεια.Αναζητώ εδώ και καιρό τη ταινία"Ο θάνατος θα ξανάρθει"(1961).Ο Δ.Παπαμιχαήλ σε ρόλο επιθεωρητή στο ξεκίνημα ουσιαστικά της καριέρας του δίπλα στη μοναδική Δ.Διαμαντίδου.Πολύ καλές ερμηνείες σε μια καλούτσικη ταινία που δεν έχει προβληθεί σχεδόν καθόλου στην τηλεόραση.Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει να τη βρω;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H ταινια ειναι παραγωγη της Φινος Φιλμ και παιζουν οι ηθοποιοι:

Δημητρης Παπαμιχαηλ, Δεσπω Διαμαντιδου, Μελπω Ζαροκωστα, Βασιλης Διαμαντοπουλος, Νελλη Αγγελιδου, Βασος Ανδρονιδης, Ελενη Μαβιλη.

Το σεναριο ειναι βασισμενο στο ομωνυμο θεατρικο εργο του Νικου Φωσκολου, η μουσικη ειναι του Αργυρη Κουναδη, και τη σκηνοθεσια υπογραφει ο Ερρικος Θαλασσινος.

Ειναι μια πολυ καλη δουλεια, καθ' ολα αψογη και ανηκει στο ειδος του αστυνομικου εργου και του ψυχολογικου θριλλερ. Αυτο το ειδος δεν διεπρεψε ποτε στη χωρα μας, δυστυχως. Παρ΄ολα αυτα η ταινια εχει καλες ερμηνειες, ωραια ατμοσφαιρικη μουσικη και αξιοπρεπεστατη σκηνοθεσια.

Ο Νικος Φωσκολος εγραψε ενα εξυπνο εργο που καταφερνει να κρατα σε αγωνια τον θεατη, αλλα ειναι ολοφανερα επηρεασμενος απο τα εγα της Αγκαθα Κριστι, κατι που παραδεχτηκε και ο ιδιος. Μεσα στα αλλα ειπε χαρακτηριστικα οτι αυτο το θεατρικο θα μπορουσε να το ειχε γραψει κι εκεινη.

Η υποθεση εν ολιγοις εχει ως εξης:

Mεσανυχτα, καταιγιδα, και σε μια απομονωμενη βιλλα στην Κυπρο ακουγεται ενας πυροβολισμος και ενας Αγγλος Ταξιαρχος πεφτει νεκρος. Στην ιδια βιλλα εκτος του Ταξιαρχου ζουν η δευτερη συζυγος του, η κορη του με τον μνηστηρα της, η ανηψια του Ταξιαρχου, ο γιατρος του, μια ψυχοκορη, και το υπηρετικο προσωπικο.

Η τοπικη αστυνομια με τον ντετεκτιβ Τηλ και τη βοηθο του (Παπαμιχαηλ - Ζαροκωστα) προσπαθουν να ανακαλυψουν τον ενοχο ο οποιος ειναι τετραπερατος, θετοντας και τη ζωη τους σε κινδυνο.

Η ταινια αυτη ελαχιστες φορες εχει προβληθει στην τηλεοραση, αλλα διαμοιραστηκε απο τον Τηλεθεατη στο πλαισιο των ταινιων της Φινος Φιλμ.
 
Βεβαιως και μπορεις να τη βρεις GEOSPAN,θα σε βοηθησω εγω λεγοντας σου οτι υπαρχει στις κασετινες της Φινος Φιλμς
 
Είναι κακταπληκτική ταινία μου άρεσε πάρα πολύ. Αστυνομικές μυστηρίου πέτυχα στο παλιο κινηματογράφο πολύ λίγες ( Έγκλημα στα παρασκήνια, Έγκλημα στο Κολωνάκι, Έγκλημα στην Ομόνοια , όλα τα εγκλήματα κοινώς!!)

Η συγκεκριμένη είχε ένα feeling που προσωπικά σε ελληνική ταινία δεν είχα δει ( τα... εγκλήματα που ανέφερα παραπάνω δεν τα είδα ακόμα )

Πάντως αν δεν μου την έλεγε τη ταινία μια φίλη μου , δεν είχα ιδέα οτι υπήρχε...
 
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τα παραπάνω σχόλια για την εν λόγω ταινία. Εξαιρετική και κρίμα που δεν προβάλλεται πιο συχνά από την τηλεόραση(όπως και πολλές άλλες βέβαια).Ιδιαίτερη μνεία για την ερμηνεία της Νέλλης Αγγελίδου στο ρόλο της κόρης του σκοτωμένου ταξίαρχου.Απέπνεε το απαραίτητο βεβαίως μυστήριο, ένα σνομπισμό και μια μελαχολία μαζί που ταίριαζε γάντι στο ρόλο.
 
george778 είπε:
Ιδιαίτερη μνεία για την ερμηνεία της Νέλλης Αγγελίδου στο ρόλο της κόρης του σκοτωμένου ταξίαρχου.Απέπνεε το απαραίτητο βεβαίως μυστήριο, ένα σνομπισμό και μια μελαχολία μαζί που ταίριαζε γάντι στο ρόλο.
Συμφωνω απολυτα για την ερμηνεια της Νελλης Αγγελιδου και η κριτικη σου γι' αυτην ειναι ευστοχοτατη. Περαν αυτου, η συγκεκριμενη ηθοποιος ελαχιστα εμφανιστηκε στον κινηματογραφο, οπως ελαχιστα εμφανιστηκε και η αντιζηλος της σε αυτην την ταινια, Ελενη Μαβιλη, που αργοτερα τη γνωρισαμε ως σεναριογραφο.
 
το ανεβασε ο φωσκολος και στο θεατρο πρωτα πριν γινει ταινια.και μετα αρκετες φορες διασκευασμενο με τιτλο η ποντικοπαγιδα.
 
Mπορω να σε διαβεβαιωσω, takispapadakis, οτι το εργο Ο Θανατος θα Ξαναρθει, ειτε στην κινηματογραφικη, ειτε στη θεατρικη μορφη του, ουδεμια σχεση εχει με την Ποντικοπαγιδα. Εκτος φυσικα απο το γεγονος οτι ο Φωσκολος εχει επηρεαστει εδω απο τα εργα της Κριστι γενικοτερα, οπως αναφεραμε και πιο πανω.
 
αν παρεις το λευκωμα που ειχε βγει για τον φωσκολο...
 
Tι γραφει το Λευκωμα; Οτι ο Θανατος θα Ξαναρθει, διασκευαστηκε αργοτερα με τιτλο Η Ποντικοπαγιδα;
 
ασφαλως οχι, απλα οι ιστοριες ειναι ομοιες η σχεδον ομοιες.εχω βεβαια να το ανοιξω δυο τρια χρονια.σε καμμια εβδομαδα θα το ξανακοιταξω.και θα το διορθωσω αν ειναι το λαθος δικο μου
 
τελευταια φορα το 1995 ανεβασε στο θεατρο το ο θανατος θα ξαναρθει με καλλιωρα βασιλειου στο αμιραλ.οχι με τιτλο ποντικοπαγιδα.δικο μου λαθος.
 
GEOSPAN είπε:
Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει να τη βρω;
Η ταινία είναι διαθέσιμη για download από σχετική ιστοσελίδα, ωστόσο βάσει κανονισμών απαγορεύεται να γράψω σε ποια. Δεν έχεις παρά να ψάξεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σε μια φωτογραφία από την πραγματικά εξαιρετική αυτή ταινία!

 


2.jpg
 
Καλημέρα. Το έργο "ο θάνατος θα ξανάρθει" το βρήκα στο youtube σε 9 βίντεο των 10'. Αν δώσετε στην αναζήτηση του youtube τη φράση "ο θάνατος θα ξανάρθει" θα σας δώσει και τα 9 βίντεο (με τη σειρά, αν δεν κάνω λάθος, "που πας;", "διάβασε εδώ", "κι ένα κομμάτι σπάγγο", "με συγχωρείτε", "παντρεύτηκα εδώ", "με τη Βέρα αγαπιόμαστε", "κάποιος πυροβόλησε", "θα μπορούσαν" και "μη κινηθεί κανείς".

[edit] αναφορά σε παράνομο κατέβασμα [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα