Ο ιδιωτικός κόσμος του Picasso (Reader's Digest)

caprice

RetroMasteR
Joined
30 Νοέ 2010
Μηνύματα
1.181
Αντιδράσεις
186
Ο φωτογράφος Νταίβιντ Ντάγκλας Ντάνκαν υπήρξε στενός φίλος του Picasso. Κατά τις συχνές του επισκέψεις στο σπίτι – εργαστήρι του καλλιτέχνη στη Νότια Γαλλία, ο Ντάνκαν αποθανάτισε χιλιάδες στιγμιότυπα από τη ζωή του φίλου του και της οικογένειάς του.

Προβολή συνημμένου 29931

Η ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ: Αφού ξεκοκάλισε μία γλώσσα ο Picasso πήρε ένα υγρό κομμάτι πηλό και έντυσε το ψαροκόκαλο πιέζοντάς το καλά. Τέλος άνοιξε στα δύο το αυτοσχέδιο εκμαγείο και τοποθέτησε τα δύο μέρη πάνω σε ένα ήδη ζωγραφισμένο πιάτο. «Το πιάτο με απολίθωμα ψαριού» είχε γεννηθεί. Ύστερα ήπιε το καφεδάκι του.

Προβολή συνημμένου 29932

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ: Όταν τα παιδιά του έρχονταν να τον επισκεφθούν στο σπίτι – εργαστήριό του, το αποκαλούμενο «Λα Καλιφορνί» στις Κάνες, ο Picasso γινόταν μπαμπάς. Εδώ παίζει σκοινάκι με τον Κλωντ και την Παλόμα μπροστά στο έργο του «Κολυμβητές της Λα Γκαρούπ»

Προβολή συνημμένου 29933

Ο ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΣ: Η ευστροφία και τα ταλέντα του άφηναν πάντοτε κατάπληκτους τους φίλους του. Εδώ παρίστανε τον κλόουν έχοντας παρέα το συγγραφέα Ζαν Κοκτώ.

Προβολή συνημμένου 29937

Ο ΜΑΤΑΝΤΟΡ: Οι ταύροι και οι ταυρομαχίες αποτελούσαν ζωτικό στοιχείο μέσα στον κόσμο του Picasso. Καμιά φορά, μια πετσέτα μπάνιου ήταν αρκετή για τη σχετική παράσταση

Προβολή συνημμένου 29936

Ο ΑΠΕΡΙΤΤΟΣ: Η πρώτη φωτογραφία του Picasso που τράβηξε ο Ντάνκαν, αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα του καλλιτέχνη: αφροντισιά για το πώς θα παρουσιαστεί μπροστά στους ξένους, αυτοπεποίθηση του παιδιού που κοιτάζει τους άλλους κατάματα, εκπληκτική ζωντάνια και ευεξία. Σε αυτή τη φωτογραφία ήταν ήδη 75 χρονών.
 
Πολυ ενδιαφεροντα τα στιγμιοτυπα απο τη ζωη του διασημου ζωγραφου!

Το καλοκαιρι του 1956, η Brigitte Bardot ειχε αρχισει να γινεται διασημη ανα την υφηλιο. Επισκεφτηκε τον ζωγραφο στο σπιτι του στις Καννες για να δει τη δουλεια του απο κοντα, και με την ελπιδα να της κανει το πορτραιτο, κατι που δεν εγινε ποτε, οπως λεει στην αυτοβιογραφια της.

Οι φωτογραφιες που ακολουθουν, ειναι απο εκεινη τη μια και μοναδικη συναντηση....

brigitte%2Bbardot-pablo-picasso.jpg


pd1846889.jpg


6a00d8341c76e453ef0120a4ff1ba2970b-500wi


pd1846890.jpg


picasso-and-brigitte-bardot-web-art-academy.jpg


tumblr_l5c2gvsuIf1qz9qooo1_r1_400.jpg
 
Μπράβο για το θέμα caprice!!

Αν και δεν είναι ο πιο αγαπημένος μου ζωγράφος, η τεχνοτροπία του έχει μεγάλο ενδιαφέρον!!

Όπως επίσης ενδιαφέρουσες είναι και οι φωτογραφίες από την ζωή του, που παρουσιάζονται εδώ. :)
 
Πίσω
Μπλουζα