Ο πρίγκηπας και η πριγκίπισσα - Windaria / Once upon a time (1986)

Alek

RetroN00b
Joined
7 Σεπ 2007
Μηνύματα
3
Αντιδράσεις
1
Χρόνια τώρα δεν ήξερα πώς λέγεται αυτό το anime, αλλά αποφάσισα μόλις σήμερα να το ψάξω λίγο.

Στην Ιαπωνία βγήκε το 1986 από την Kaname Productions. To 1987 επανεκδόθηκε από την Αμερικάνικη Harmony Gold ως "Once Upon A Time" με αλλαγές στο σενάριο και διαφορετικά ονόματα. Νομίζω αυτή είναι η έκδοση που έφτασε στην Ελλάδα και αυτή που είχα δει και γω στο Junior's TV.

Σενάριο:

Στο anime υπάρχουν δύο βασίλεια, το Paro (Shadowlands στην US edition) και το Itha (Lunaria). Τα δύο βασίλεια εμπλέκονται σε πόλεμο το ένα με το άλλο και στον πόλεμο αυτό εμπλέκονται και δύο ζευγάρια. Το ένα είναι αυτό του πρίγκηπα Ahanas (Roland) του Paro και της πριγκίπισσας Jill (Veronica) του Itha. Το άλλο είναι εκείνο δύο χωρικών, του Isu (Alan) και της Marin (Marie) που κατοικούν στo ουδέτερο χωριό Saki (The Valley), που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο βασίλεια, οπού βρίσκεται και το Tree of Windaria (The Tree of Life).

Ο Isu με τα πολλά πολλά, εμπλέκεται στον πόλεμο ως αγγελιοφόρος μεταξύ των kingdoms και αφήνει πίσω την Marin. Ως αγγελιοφόρος ωστόσο, μαθαίνει πως το χωριό του θα γίνει το battlefield του πολέμου και προσπαθεί να σώσει την Marin.

Τέλος πάντων γίνονται πολλά και διάφορα στο anime, αλλά πάνω κάτω, έτσι πάει. Αν δεν σας θύμισα τίποτα όμως, τότε λέγοντας ότι στον κόσμο αυτό, τα πνεύματα των ανθρώπων που πεθαίνουν γίνονται κόκκινα πουλιά που πετάνε προς ένα "διαστημόπλοιο", ίσως σας θυμίσω κάτι.
 
Mπράβο Alek !!

...πρόκειται για ένα υπέροχο anime, το οποίο έχει προβληθεί μεταγλωτισμένο σε διάφορα ελληνικά κανάλια τουλάχιστον τρείς φορές.

Μου έχει μείνει αξέχαστη η αφήγηση του (γέρου πιά) κεντρικού ήρωα, ο οποίος πέρασε την ζωή του προσπαθώντας να εξιλεωθεί για τα κρίματά του, ξαναφτιάχνοντας "ό,τι βοήθησα να γκρεμιστεί" - όπως λέει χαρακτηριστικά - ώστε να μπορέσει να κάνει με ήσυχη την συνείδησή του "το ταξίδι της επιστροφής" και να ξαναενωθεί με την αγαπημένη του Μαρίν.

...."ξέρω πως το αύριο, είναι σήμερα". Με αυτά τα λόγια, και με ένα πλάνο απο το "δέντρο της ζωής", κλείνει η υπέροχη αυτή ταινία.
 
Ο πριγκηπας και η πριγκιπισσα (Windaria)

Καλησπερα παιδια..

Ψαχνω τιτλο απο ενα κινουμενο τελη δεκαετιας 80 (τοτε το εβλεπα τουλαχιστον), που μιλουσε για την ιστορια ενος ζευγαριου που ηταν πριγκιπας κ πριγκιπισσα, εκεινη τη λεγανε Βερονικα θυμαμαι, που ηταν σε πολεμο τα βασιλια μεταξυ τους. Θυμαμαι χαρακτηριστικα τον πολεμο, κ το ζευγαρι να μπαινει μεσα σε μια βαρκα κ να κατεβαινει το ποταμι των ψυχων, οπου ηταν κοκκινο απ το αιμα των νεκρων κ εμφανιζοταν συνεχεια κατι φαντασματα - ερινυες. Θυμαμαι ακομα πως με καθε χτυπημα της καμπανας της εκκλησιας, εφευγαν στον ουρανο οι ψυχες των νεκρων, με τη μορφη ροζ διαφανων πουλιων με μακριες ουρες..

Πολυ ομορφο, αλλα κ βαρυ για το τοτε κοριτσακι που ημουν. χεχε.. :diablotin:

Το θυμαται κανεις??

Θα ηθελα τοσο να το βρω!

Ευχαριστω! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακόμη ένα παιδικό [Windaria]

Παιδιά, ευχαριστώ για το προηγουμενο. Τωρα, άλλο ένα, οχι απο τα τόσο αγαπημενα μου, γιατι παντα εκλαιγα όταν το εβλεπα.

Λοιπον, ήταν δυο λαοι, και στην μεση μια πεδιαδα. Ο λαος της μιας μεριας, ειχε την χωρα του, πανω σε υδατοφραγματα. Υπηρχε μια πριγκιπισσα, με την βασιλισσα μητερα της. Ο λαος της άλλης χωρας, που λεγοταν "σκιοχωρα" ειχε εναν πριγκιπα μαζι με τους γονεις του. Οι δυο νεοι, ήταν ερωτευμενοι κρυφα, αλλα οι χωρες τους, ζητουσαν μια αφορμη για πολεμο. Ο λαος της πεδιαδας, θα βρισκοταν στην μεση, αν γινοταν πολεμος. Στην πεδιαδα αυτη, ζουσε ο Άλαν, με την γυναικα του, την Μαρί.

Συνεβαινε το εξης περιεργο. Όπως πεθαινε, η ψυχη του, εβγαινε απο το σωμα, σε μορφη πουλιου, και περνουσε ενα, (σαν καραβι των ψυχων φαινοταν) στον ουρανο, και μαζευε τις ψυχες.

Ο πολεμος αρχισε, και οι δυο πριγκιπες, επρεπε να πολεμησουν ο ενας τον άλλον. Η μαμα της πριγκιπισσας, ορκισε την κορη της, να πολεμησει. Στην μαχη η κοπελα, παρασυρει τον αντιπαλο πριγκιπα, και τον σκοτωνει, και αυτη αυτοκτονει. Αφου δεν γινοταν να ειναι μαζι. (εκει να δειτε κλαμα!).

Ο Άλαν, για να σωσει την πεδιαδα, συνομωτει με τους σκιοχωρητες, να σπασει τα υδατοδραγματα, της αντιπαλης χωρας, για να νικησουν, με σκοπο να τελειωσει ο πολεμος. Πραγματι, η άλλη χωρα, καταστρεφεται.

Η γυναικα του, σκοτωνεται. Αλλα όταν ο Άλαν γυρνα, η ψυχη της τον περιμενει, (γιατι του ειχε ορκιστει), ισα ισα για να τον αποχαιρετησει (άλλο κλαμα εκει).

Το anime αυτο, ξεκινα, με τον Αλαν να παθαινει, γερος πια, και να διηγηται την ιστορια. Λεει πως όλοι τον θεωρουσαν ήρωα, γιατι εφτιαξε ξανα τον κοσμο, αλλα εκεινος θα πει την αληθεια. Πως ήταν αυτος που τον κατεστρεψε, και πως βοηθησε να γινει ξανα, για την μνημη της γυναικας του. Και αυτη, ανυπομονει πια να ξαναδει. Και ετσι ξεκινα, αυτο που ανεφερα πιο πανω.

Αυτο το anime το ξερει κανεις;
 
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=t5VK5U1EJCI]YouTube - Windaria Part 1 of 10 (Greek)
 
Ποιο είναι αυτό το κινούμενο;[Windaria]

Γεια σας παιδιά. Κατ'αρχήν να πω οτι μόλις ανακάλυψα το site σας και είμαι ενθουσιασμένος με όλα αυτα που μου θυμίσατε! ^.^

Λοιπόν, ψάχνω ένα κινούμενο που παιζόταν νομίζω στο juniors και δυστυχώς έχω πολύ ελειπείς πληροφορίες . Θυμάμαι ένα τύπο ο οποίος ήταν και πρωταγωνιστης και ζούσε σε μια πόλη η οποία ήταν προστατευμένη με ένα φράγμα ωστε να μην πλυμμιρίσει. Κατι πάει στραβά σε καποια φάση και πλημμυρίζει. Το φράγμα το διαχειριζόταν καποιος με ένα κλειδι νομίζω. Δυστυχώς δεν μπορω να θυμηθώ κατι αλλο.
 
μακάρι να το έχετε δει και εσείς!!!!!(ΈΝΑ ΚΟΡΊΤΣΙ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΌΛΗ)

Γεια σας φίλοι μου ψάχνοντας ένα από τις αγαπημένες μου μάγκα ταινίες έπεσα πάνω στο site σας και είδα ότι βρίσκετε τα πάντα!!!αυτό που ψάχνω είναι της εποχής που γυρίστηκε το "Nausica Of The Valley Of The Wind”νομίζω και αφορά ένα κορίτσι που ζει σε μια πολύ και γίνεται ένας πόλεμος (συγγνώμη θυμάμαι αποσπασματικά)και έχει και ένα δασος η υπόθεση και στο τέλος θυσιάστηκε το κορίτσι για να σωθεί η πόλη η κάτι τέτοιο.Ήταν πολύ ωραίο και με πολλά νοήματα αλλα πρέπει να μου το είχε πάρει η μαμά μου σε κασέτα και φυσικά δεν θυμάται τίποτα,όπως πολλοί φίλοι μας το έχω ψάξει με όσους τρόπους μπορώ μακαρά κάποιος από εσάς να το έχει δει και να μου θυμίσει τίτλο,ευχαριστώ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μου βγήκαν τα μάτια.... Ελληνικά πατρίδα και καλός ήρθες στην παρέα μας
 
Καλώς όρισες φίλε και καλώς ήρθες πίσω κι εσύ ρε Γιάνναρε,σε χάσαμε ρε αδερφέ!
 
Πω πωωωωωω, πόσο καιρό το έψαχνα, δεν το πιστεύω ότι βρήκα πληροφορίες γι'αυτό το παιδικό. Δηλαδή, δεν το λες και παιδικό αλλά τέλος πάντων. Σας ευχαριστώώώώώ!! :)
 
Kαλώς όρισες και από μένα, και καλά πόστ. Ρίξε μια ματιά όμως στους κανονισμούς του φόρουμ για να δεις τι παίζει και εκεί (θα δεις ότι απαγορεύονται τα greeklish).
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά .Συγνώμη για τα greeklish δεν διάβασα καλά τους κανόνες!!! :) Από ότι φαίνεται το windaria ειναι αυτό που έψαχνα και εγώ!!!Σας ευχαριστώ και πάλι!!!!
 
Το windaria (Dowa meita senshi Windaria) ειναι η Ιαπωνικη μη λογοκριμενη αυθεντικη εκδοση της αμερικανικης ταινιας One upon a time. Αν και το one upon a time παταει πανω στο Ιαπωνικο windaria, οι ταινιες δεν ειναι 100% ιδιες, καθως το once upon a time ειναι μικροτερο σε διαρκεια, μιας και λογοκριμενο. Καποιος που θελει να δει αυτα που θυμαται απο την ταινια "Ο πριγκηπας και η πριγκιπισσα", ας δει καλυτερα το αμερικανικο once upon a time, μιας και πανω σε αυτη την εκδοση εγινε η Ελληνικη μεταγλωτιση.
 
Μια μικρη λεπτομερεια που μου ηρθε. Το juniors ως γνωστο προεβαλε αυτο το anime οπως και πολλα αλλα. Δυστυχως ομως το προγραμμα του σταθμου ηταν οτι να ναι. Κυριαρχουσε το χαος με αποτελεσμα πολλες ταινιες να προβαλονται μισες ή να συνεχιζουν σε ασχετη φαση. Αυτο που γινοταν καθε φορα ηταν το μπλεξιμο της Ναυσικα της Κοιλαδας των Ανεμων με το Ο πριγκηπας και η πριγκιπισσα. Συγκεκριμενα ελαχιστες φορες ειχαν παιχτει ολοκληρα.
 
Πίσω
Μπλουζα