Ο υπολογιστής-μου πλέον δεν αναγνωρίζει το ποντίκι ...

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Να σας ρωτήσω κάτι μήπως ξέρετε ; Εχτές όταν άναψα τον υπολογιστή , δε μπορούσα να κουνήσω το ποντίκι . Κοίταξα από κάτω-του και είδα πως έπερνε ρεύμα , αλλά δεν ανταποκρινόταν καθόλου . Το έβγαλα και το ξανα έβαλα σε άλλες 2 θύρες USB , αλλά πάλι δε δουλεύει . Για την ακρίβεια μόλις το βάζω στη θύρα μου βγάζει μύνημα κάτω δεξιά πως βρέθηκε νέο υλικό , περιμένω κάμποση ώρα και τελικά βγάζει μύνημα πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα και το υλικό-μου μάλλον δε θα δουλεύει κανονικά (ή κάπως έτσι , δε το θυμάμαι ακριβώς , αλλά αυτό ήταν το νόημα) .

Πρόκειται για ένα ποντίκι Microsoft Comfort Mouse 6000 . Το λειτουργικό είναι WinXP SP3 . Πριν το πρόβλημα δεν είχα αλλάξει κάτι στον υπολογιστή για πολύ καιρό , οπότε δε ξέρω τι μπορεί να φταίει ...

Δοκίμασα να δω τι γίνεται αν μπω σε άλλα Windows (διότι έχω και άλλους δίσκους) και εκεί δουλεύει κανονικά και από την ίδια θύρα ...

Επίσης δοκίμασα να απεγκαταστήσω τους οδηγούς και να τους επαναγκαταστήσω . Σύνδεσα μετά το ποντίκι σε μία 4η θύρα USB , αλλά πάλι βγαίνει το ίδιο μύνημα ...

Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει ;
 
Έχω την εντύπωση ότι είναι θέμα με τους drivers καθώς είχα και εγώ κάτι παρόμοιο σε παλιό υπολογιστή (Τα προβλήματα άρχισαν όταν σταμάτησε η εταιρεία να υποστηρίζει το λειτουργικό της σύστημα).
 
Άραγε αν κάνω "επαναφορά συστήματος" να γίνει κάτι ; Με ανυσηχεί πως έχει απεγκαταστήσει (και ξαναεγκαταστήσει) τους οδηγούς του ποντικιού .
 
Δοκίμασε επίσης να κάνεις και disable/enable τις θύρες usb από το device manager για να βρουν ξανά τα windows το ποντίκι.
 
Πώς ακριβώς γίνεται αυτό ; Διότι ανυσηχώ μην κάνω κάποιο λάθος !
 
Για xp λειτουργικό. Δεξί click του ποντικιού στο εικονίδιο My Computer, επιλέγεις το properties, μετά επιλέγεις την καρτέλα hardware και εκεί επιλέγεις το device manager, εκεί βρες το Universal Serial Bus Controllers και με δεξί click στο ποντίκι επέλεξε το Scan for hardware changes. Αν έτσι δεν σου δει το ποντίκι, τότε κάνε collapse το Universal Serial Bus Controllers και σε ότι usb τίτλο σου εμφανίσει από κάτω επέλεξε το disable. Mετά στην ίδια καρτέλα επέλεξε το enable. Δεν είμαι σίγουρος αν θα σου παίξει το ποντίκι με αυτόν τον τρόπο, αλλά μερικές φορές κολλάνε οι usb controllers των xp και συνήθως έτσι βρίσκουν τις συσκευές usb.
 
Σε ποιόν κόμβο αναφέρεται το Σέριαλ Μπους Κοντρόλερς ; Ανεβάζω μία φωτογραφία που δείχνει τις συσκευές-μου :



Παρεπιπτόντως , μου κινεί την αποροία το γεγονός πως μου δείχνει άλλα δύο ποντίκια πέραν του προβληματικού Comfort Mouse 6000 . Εγώ έχω μόνο ένα ακόμα συνδεδεμένο , όχι άλλα δύο που λέει εκεί ... Μάλιστα και τα δύο άλλα αυτά ποντίκια τα δείχνει επίσης ως Microsoft , παρότι δεν είναι είναι ... Ιδού , αν κάνω δεξί κλικ επάνω-τους , μου βγάζει το ίδιο και στα δύο :



Ξέρω με σιγουριά πως το ποντίκι που έχω συνδεμένο (πέραν του 6000) δεν είναι της Μικροσόφτεν (γράφει επάνω-του Logitech) . Τότε γιατί μου δείχνει 3 ποντίκια της Μικροσόφτ ; ...
 
iliekater είπε:
Ξέρω με σιγουριά πως το ποντίκι που έχω συνδεμένο (πέραν του 6000) δεν είναι της Μικροσόφτεν (γράφει επάνω-του Logitech) . Τότε γιατί μου δείχνει 3 ποντίκια της Μικροσόφτ ; ...
Δεν ξέρω τι παίζει με τα παραπανίσια ποντίκια, γιατί βλέπει 3, αλλά λέει Microsoft γιατί χρησιμοποιεί για αυτά τον γενικό USB hid driver των Windows σου που είναι από την... Microsoft.
 
μάλιστα!δες αν απενεργοποιήσεις το ένα (εκεί που σου λέει:να γίνει χρήση αυτής της συσκευής (ενεργή)-να το κάνεις ανενεργό).μήπως κάνει κόνφλικτ με τα δυο ποντίκια (το είχε πάθει ένας πελάτης μου με εξωτερική κάρτα ήχου-δεν είχε ήχο-την απενεργοποίησα και όλα καλά).
 
Ξέρεις τι φοβάμαι ; Πως αν απενεργοποιήσω τα δύο αυτά επιπλέον ποντίκια , μετά - αν πάλι δε βλέπει το ποντίκι 6000 - τότε δε θα μπορώ να ξαναενεργοποιήσω το τρέχον (βοηθητικό ποντίκι) που χρησιμοποιώ τώρα ! ! !
 
Πίσω
Μπλουζα