Ο φόβος (1991 ΕΤ2)

kdendrin

RetroN00b
Joined
4 Ιουν 2010
Μηνύματα
1
Αντιδράσεις
2
Ο φόβος (1991 ΕΤ2)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Ο_φόβος_(1991)

Ο ΦΟΒΟΣ - Αστυνομική τηλεοπτική σειρά 24 επεισοδίων, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Μυλωνά.

πρωταγωνιστούν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Νίκος Δαδινόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Σόφη Ζαννίνου, Ζαννίνο, Σπύρος Καλογήρου, Τάσος Κωστής, Έλενα Αλεξοπούλου, Ηλίας Κατέβας, Γιάννης Κωστής, Τώνης Γιακωβάκης

Ένα πρωινό ο επιχειρηματίας Μέμος Καρράς βρίσκεται νεκρός στο γραφείο του με ένα τραύμα στο δεξί μέρος του στήθους του κι ένα περίστροφο στο δεξί του χέρι. Όλοι μιλούν για αυτοκτονία όμως η κόρη του, Τζένη, (Κατερίνα Διδασκάλου) που ούτε για μια στιγμή δεν πίστεψε κάτι τέτοιο, αναθέτει σ' έναν πρώην υπαστυνόμο, τον Νικήτα Βέρο (Αλέκος Αλεξανδράκης), να ανακαλύψει τους υπεύθυνους γι' αυτό το έγκλημα. Οι ιθύνοντες της δολοφονίας με αρχηγό της σπείρας τον Ελληνογερμανό Κοβάλσκι (Τάσος Κωστής), στην προσπάθειά τους να οικειοποιηθούν το εργοστάσιο που κληρονόμησε η Τζένη, θα βάλουν έναν πρώην τσάμπιον του ταεκβοντό, το Βίκο (Νίκος Δαδινόπουλος), να προσπαθήσει να δεθεί ερωτικά με τη Τζένη με σκοπό να την επηρεάσει και να την οδηγήσει σε αποφάσεις που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Ένα σκοτεινό και δαιδαλώδες δίκτυο θα αποκαλυφθεί σιγά σιγά, μέλος του οποίου ήταν και ένας συνέταιρος της Τζένης, ο Θωμάς (Σπύρος Καλογήρου).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aλλη μια πολυ ενδιαφερουσα σειρα που ομως δεν πρεπει να σβηστηκε, αφου μιλαμε για 1991. Μακαρι, λοιπον να εμπαινε σε επαναληψη.

Και για να μην ξεχνιομαστε, καλως ηρθες στην παρεα μας kdendrin!
 
Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε οτι η σειρά χωριζόταν σε δύο κύκλους. Τα πρώτα δεκατρία επεισόδια (13) τα οποία ήταν σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Μυλωνά,αποτελούσαν τον Ά κύκλο. Τα επόμενα έντεκα (11) επεισόδια που αποτελούσαν τον Β' κύκλο ήταν σε σενάριο Αλέξανδρου Ανδρίτσου και σκηνοθεσία Παύλου Φιλίππου.Μάλιστα οι τίτλοι αρχής και τέλους ήταν διαφορετικοί σε κάθε κύκλο.
 
Πράγματι είναι έτσι όπως τα λέει ο nick, τα πρώτα δεκατρία επεισόδια της σειράς είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Μυλωνά, στον οποίο ανήκε και η ιδέα της σειράς, ενώ τα τελευταία έντεκα σε σενάριο Αλέξη Ανδρίτσου και σκηνοθεσία Παύλου Φιλίππου, αφού ο Γιώργος Μυλωνάς τους παρέδωσε τη σκυτάλη για να πάει στις "Επικίνδυνες Σχέσεις". Επίσης, η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου 1991 στην ΕΤ-2. Επ' αυτών των θεμάτων και η retrodb είναι λάθος ενημερωμένη, οπότε ας τη διορθώσει κάποιος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα τραγούδια που ακούγονται στη σειρά είναι σε στίχους της ηθοποιού Σόφης Ζαννίνου, ενώ η μουσική είναι γραμμένη από τον Γιάννη Ζουγανέλη. Παράλληλα, σε κάποια επεισόδια εμφανίζεται και ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Γιώργος Μυλωνάς ( ο οποίος μάλιστα έκανε το ίδιο και στο επόμενο δικό του σήριαλ - τις επικίνδυνες σχέσεις)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ορίστε και οι τίτλοι της σειράς
 
Ναι άλλα δεν τα κατάφερα. Πως γίνεται?
 
[edit] "Ο ΦΟΒΟΣ ΕΤ- 2..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.

 


Sorry about that.[/edit]


Tίτλοι αρχης

θα το μάθεις Νίκο το κόλπο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι τίτλοι αρχής του Α κύκλου

[edit]"Ο ΦΟΒΟΣ (1991) ΤΙΤΛΟΙ ΑΡΧΗ..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.

 


Sorry about that.[/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο ΦΟΒΟΣ Τίλοι Τέλους Α κύκλου

[edit]"Ο ΦΟΒΟΣ (1991) - ΤΙΤΛΟΙ ΤΕ..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.

 


Sorry about that.[/edit]





Όποιος μπορεί ας ενημερώσει και τη Retro DB.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εδώ οι τίτλοι τέλους του τελευταίου επεισοδίου (Β' κύκλος)

[edit]"Ο ΦΟΒΟΣ (ΕΤ2 1991) - ΤΙΤΛΟΙ..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.

 


Sorry about that.[/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
nick είπε:
Και εδώ οι τίτλοι τέλους του τελευταίου επεισοδίου (Β' κύκλος)[edit]"Ο ΦΟΒΟΣ (ΕΤ2 1991) - ΤΙΤΛΟΙ..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.

 


Sorry about that.[/edit]
Στους τίτλους τέλους βλέπουμε αρκετούς καρατερίστες, όπως ο Αλέκος Μαυρίδης, ο οποίος χάθηκε πρόσφατα (2010) και είχε γίνει γνωστός στο ρόλο του Ταρνανά (Λωξάντρα), ο Στράτος Παχής, ο οποίος πέθανε το 1996 και τον βλέπουμε σε πολλά σίριαλ, και ο Νίκος Παπαχρήστος (1916-1995).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι τίτλοι αρχής του Α' κύκλου της σειράς:

[video=youtube_share;rKJakw8B34k]

 
Η retrodb έχει ένα λάθος. Παραγωγός της σειράς ΔΕΝ ήταν ο Γιώργος Μυλωνάς, αλλά ο Αλέκος Αλεξανδράκης (uncredited)!
 
Thundermaster, καλημέρα! Καταρχήν να σ' ευχαριστήσω που βοηθάς να διορθώσουμε κάποια λάθη σε ορισμένες παραγωγές. Θα πρέπει όμως να μας πεις ποια είναι η πηγή σου, διότι παρόλο που δεν αναγράφεται στους τίτλους αρχής, ο Στάθης Βαλούκος στο βιβλίο του γράφει τον Γιώργο Μυλωνά ως παραγωγό.
 
Το βιβλίο του Βαλούκου έχει λάθος. Η εταιρία παραγωγής λεγόταν Block Α.Ε. και την είχε συστήσει ο ίδιος ο Αλέκος Αλεξανδράκης για τη συγκεκριμένη σειρά. Με εγγύηση 100%.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα