ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΛΑΠΤΟΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΟY

lefstav

RetroN00b
Joined
22 Δεκ 2011
Μηνύματα
4
Αντιδράσεις
0
γεια σας παρακαλω βοηθηστε!!!!!!!! το λαπτοπ μου οταν ειναι εκτος λειτουργιας φορτιζει μια χαρα, οταν το ανοιγω ομως παυει να παιρνει ρευμα με αποτελεσμα να δουλευει με την μπαταρια και να μου κραταει πολυ λιγο και χρειαζεται να το κλεισω για να ξαναφορτισει, εχει τυχει σε κανεναν απο εσας αυτο;;; τι να κανω;;; καμια ιδεα ρε παιδια ...εχω δοκιμασει να βγαλω την μπαταρια αλλα τιποτα :-(((((((
 
Πες μας λιγο τι μαρκα ειναι;Η μπαταρια ποσο κραταει;
 
Ειναι ΗΡ λαπτοπ zv5000 η μπααρια κραταει γυρω στα 45 λεπτα και οπως σας ειπα πρεπει να το κλεισω για να ξαναφορτισει με αποτελεσμα να μην μπορω να δουλεψω συνεχομενα πανω απο ωρα
 
Κεντρική πλακέτα το κόβω. Βγάλε τη μπαταρία, βγάλε το φορτιστή από πάνω και κράτα το power για 20 δευτερόλεπτα πατημένο. Μετά, βάλε το μετασχηματιστή του χωρίς τη μπαταρία και δώσε ρεύμα. Αν ανοίξει, κλείστο, βάλε τη μπαταρία πάνω και δώσε πάλι ρεύμα. Όταν το λειτουργείς σαν σταθερό, καλό είναι η μπαταρία να βγαίνει από πάνω.

Την επόμενη φορά ένα καλό UPS (ένα μικρό κάνει, προτείνω APC με κλειστά μάτια) είναι καλό να υπάρχει, διότι το ρεύμα κάνει πολλά παλαβά και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές βλάβες.
 
Ποσο παλιο ειναι το laptop σου; Οι μπαταριες δεν διαρκουνε τον ιδιο χρονο ζωης για παντα, εχω παλιο laptop οπου δεν αντεχει πανω απο δυο λεπτα με μπαταρια
 
Και εγω ενα thinkpad που εχω 10 χρονια 45' λεπτα διαρκει,αν και το hp δεν φαινεται να ειναι τοσο παλιο,μια ματια που εριξα για μπαταρια απο Ελλαδα,δυστυχως, ειναι γυρω στα 80 ευρα!
 
Δοκίμασε να το λειτουργήσεις μόνο με τον μετασχηματιστή, χωρίς τη μπαταρία για να δείς αν βραχυκυκλώνει το κύκλωμα η μπαταρία και αν τελικά λειτουργεί χωρίς αυτήν. Αν μπορείς από κάποιον γνωστό να βρείς μια ίδια μπαταρία χρησιμοποίησε την στην θέση της δικής σου για να δείς αν δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα.
 
Μπήπως είναι το τροφοδοτικό και δεν μπορεί να δώσει ρεύμα ταυτόχρονα στην μπαταρία και το λάπτοπ; Αν και δεν έιναι του αντικειμένου μου. Νομίζω ότι το UPS είναι υπερβολή για λαπτοπ. Αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να πάρει ένα πολύπριζο με διακόπτη, και να κλείνει όταν δεν δουλέυει το λάπτοπ. Τώρα με τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά έχει πέσει η ποιότητα του ρέυματος (flickering, αρμονικές) κι εγώ το PC μου το έχω χωρίς UPS νομίζω 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά κλείνω πάντα όταν δεν το δουλέυω, δεν είναι σωστό να είναι υπό τάση συνέχεια(τα σύγχρονα έχουν την motherboard υπό τάση συνέχεια)
 
Πίσω
Μπλουζα