Πάτερ Γκομένιος (1982)

George13

RetroNoob
Joined
11 Ιουλ 2018
Μηνύματα
24
Αντιδράσεις
17
Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Πάτερ Γκομένιος a.k.a Παντρεμένος με πεθερά

Έτος: 1982

Διάρκεια: 78'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός

Σενάριο: Ερρίκος Θαλασσινός

Φωτογραφία: Βασίλης  Χριστομόγλου

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κριμιζάκης

Εταιρία παραγωγής: Γιώργος Καραγιάννης & Σια

Ηθοποιοί: Σωτήρης Μουστάκας , Σωτήρης Τζεβελέκος , Αλίκη Καμινέλη , Κατερίνα Γιουλάκη , Θάλεια Παπάζογλου , Σούλη Σαμπάχ , Γιώργος Λουκάκης , Μαρί Καραβία , Τώνης Γιακωβάκης, Κώστας Παληός , Βίνα Ασίκη , Μιχάλης Μουστάκας , Ιρίλα Καλυβά , Φιλιώ Κουλαξή , Έφη Θεοχάρη , Τόνια Βυθούλκα , Αριστέα Βεάνου , Τάσος Ψωμόπουλος , Χάρης Νάζος , Κώστας Δάρρας , Γιάννης Φύριος , Νίκος Τσουκαλάς , Άντζελα Ζουγανέλη , Φίλιππος Γκιώνης , Στέλλα Κωνσταντινίδου , Βίκυ Γεωργαλά ,Μαρία Χανιώτου , Νικολέτα Καλαφατά , Γωγώ Κανελλοπούλου , Ανδρέας Πόνος , Γιώργος Πολυχρονίδης , Χρήστος Νομικός (guest star).

Πλοκή: Ο Μένιος είναι ένας αμετανόητος γυναικάς με άπειρες κατακτήσεις στο βιογραφικό του. Κάποια στιγμή αποφασίζει να νοικοκυρευτεί και παντρεύεται τη Σούλα. Παραδόξως, αν και οι φίλοι του μικρό τον φώναζαν "Γκομένιο" για ευνόητους λόγους, δεν καταφέρνει να αποδείξει τις ικανότητες του στη Σούλα, που παραμένει άσπιλη ακόμα και μετά το μήνα του μέλιτος. Από τη μια η απογοήτευση του Μένιου και από την άλλη οι πιέσεις της πεθεράς του, που θέλει εγγονάκι, τον οδηγούν στο μοναστήρι του θείου του, όπου γίνεται στυλίτης μοναχός. Εκεί με τη χάρη του Θεού, ικανοποιεί διάφορες γυναίκες, που ζητούν την "ευλογία" του...

Πηγή:retroDB

Από τίς αγαπημένες μου 80s ταινίες με τον Μουστάκα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τις πολύ καλές του Μουστάκα.
Ευτυχώς προβάλλεται που και που απο την τηλεόραση, αν και θα μπορούσε να φάει μπαν στην εποχή μας,
γιατί μπορεί να θεωρηθεί politically incorrect..
Εγώ θα σταθώ στην παρουσία της Αλίκης Καμινέλη...:geek:


alikh kaminelh pantremenos me pethera.jpg
 
Μεχρι πριν λιγα χρονια,προβαλλοταν μονο η πετσοκομμενη βερσιον,χωρις τις σκηνες του "μοναστηριου".Τα τελευταια χρονια προβαλλεται με αυτες.
 
Ανεβάσαμε στο YouTube μια ψηφιακά διορθωμένη, επεξεργασμένη και αναβαθμισμένη έκδοση σε HD 1080p.

Αdmin Note: Διεγράφη. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού που υπάγεται σε πνευματικά δικαιώματα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ταινία στο γνωστό μοτίβο διακωμώδησης του κλήρου που λάμβανε χώρα (γιατί άραγε) κινηματογραφικά το πρώτο μισό της δεκαετίας του '80 (υπερβολικό κατ'εμέ). Ο Μουστάκας σε μεγάλα κέφια άλλωστε την εποχή εκείνη μεσουρανούσε και μας χάρισε απίστυτες στιγμές γέλιου σε ταινίες μάλλον μέτριου σεναρίου που τις απογείωνε ο ίδιος με το αστείρευτο κωμικό του ταλέντο.
Εδώ συνεπικουρείτο από σημαντικούς ηθοποιούς όπως η αγαπημένη μας Κατερίνα Γιουλάκη που στην ταινία ήταν η πεθερά του, αν και στην πραγματικότητα τον περνούσε μόνο δυο χρόνια (λεπτομέρειες), και του είχε κάνει τον βίο αβίωτο, η Θάλεια Παπάζογλου και ο πολύ καλός και σεμνός Σωτήρης Τζεβελέκος.
Θα σταθώ στην εκπληκτικής ομορφιάς και σαγηνευτική παρουσία που ακούσει στο όνομα Αλίκη Καμινέλη μια Θεά όπως πολύ εύστοχα αποκάλεσε ο φίλος Λεωνίδας Σούλης παραπάνω. Κυριολεκτικά φωταγώγησε την ταινία και απορώ πως έπαθε μπλακ άουτ ο Σωτήρης μας με τέτοια παρουσία δίπλα του όσο και αν ψυχολογικά καταπιεζόταν αφάνταστα από την πεθερά του. Α, ρε τυχερέ Χρήστο Νομικέ πορεύτηκες με την απόλυτη συζυγική ευτυχία που θα μπορούσε να ονειρευτεί ένας άντρας.
 
Πίσω
Μπλουζα