Πέντε χρόνια στο Retromaniax …

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.037
Αν δεν το διάβαζα ξεκάθαρα στο avatar μου, ίσως και να μην καταλάβαινα πόσο γρήγορα πέρασε ο χρόνος. 17/05/2006-17-05-20011. Αισίως, έκλεισα μισή δεκαετία στο φόρουμ !

Αφορμή γύρευα, να αναπολήσω. Ακόμα θυμάμαι τη μέρα που πρωτομπήκα. Το φόρουμ «γυμνό» (με ελάχιστα θέματα) και οι χρήστες … 3 και ο κούκος !

Και όμως, κάτι με κράτησε. Ίσως επειδή διέκρινα μια μεγάλη δυναμική και προοπτική εξέλιξης, ίσως γιατί θέλησα να στηρίξω αυτή την όμορφη προσπάθεια και το «μεράκι» που έβλεπα πίσω της, ίσως επειδή είχα ανάγκη να θυμηθώ και να συζητήσω τα παλιά, ίσως, ίσως …

Σημασία έχει ότι «κόλλησα».

Και νά’μαι λοιπόν ακόμα εδώ, 5 χρόνια μετά ! Σε αυτά τα χρόνια, πολλά σημαντικά γεγονότα συνέβησαν στη ζωή μου. Παντρεύτηκα, έγινα πατέρας, έμεινα άνεργος, βρήκα νέα δουλειά, και διάφορα άλλα. Χαίρομαι όμως, που ανάμεσα στα σημαντικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος μου, παρεμβάλλονται ευχάριστα και διάφορες στιγμές που τις χρωστάω στο Retromaniax. Κοπή πίτας, συνεντεύξεις με «είδωλα»-ηθοποιούς, έρανος για τα παιδιά της Βορείου Ηπείρου και πολλές άλλες (μικρότερης σημασίας, αλλά εξίσου όμορφες σαν αναμνήσεις).

Δεν κρύβω ότι όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ, είχα στο μυαλό μου και «υποχθόνιες» σκέψεις του στυλ « λες να με βοηθήσουν να βρω το τάδε σήριαλ ; » . Τελικά όμως, βρήκα κάτι πολύ σημαντικότερο από τα άπαντα της Οδύσειας του Διαστήματος σε AVI ή τη δισκογραφία των Iron Maiden σε MP3. Βρήκα αξιόλογους ανθρώπους, με πολλά κοινά ενδιαφέροντα, με καλή διάθεση, με όρεξη για κουβέντα και με αγάπη για τις εποχές που πέρασαν και μας άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους. Δε θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι βρήκα φίλους. Ήταν πράγματι ένα ωραίο συναίσθημα να ανακαλύπτεις τον Γιώργο πίσω από τον Pooky, τον Μάριο πίσω από το Telonio, τον Νεκτάριο πίσω από τον Ambu_dare, τον Τάσο πίσω από τον Omenforever, τον Γιώργο πίσω από τον Shadowdancer, τον Μάνο πίσω από τον Manos426f, τον Πάνο πίσω από τον Wally, τον Χρήστο πίσω από τον ΑΕΟΝ και πολλούς-πολλούς άλλους.

Θυμάμαι και την πρώτη συνάντησή μας στο Θησείο, όταν το φόρουμ ήταν ακόμα σε «προ-νηπιακή φάση» : Αγχωμένος μπροστά από την είσοδο του ηλεκτρικού, έκοβα φάτσες και προσπαθούσα (μιας και δεν ήξερα κανένα παιδί εμφανισιακά) να εντοπίσω τους συνφορουμίτες. Τελικά τότε είχαμε μαζευτεί (όλοι και όλοι), ο AEON, o Wally, o Ambu_dare, o Pooky και εγώ (καμία σχέση με τις τωρινές συναντήσεις των 25+ ατόμων). Έκτοτε όμως, «κόλλησα» ακόμα περισσότερο.

Με τον καιρό, η «διαδικτυακή παρέα» εμπλουτίστηκε έντονα και με την διαπροσωπική επαφή. Έτσι, εκτός από το κατάλευκο φόντο του v-bulletin, περάσαμε στιγμές με τα παιδιά από το φόρουμ, σε διάφορα άλλα (λιγότερο φωτεινά μέρη) : Στη σκοτεινή αίθουσα προβολής του Γκαγκάριν, σε (θεοσκότεινα) σπήλαια ( !!! ) , σε (ημισκότεινους) συναυλιακούς χώρους, και αλλού.

Με πολύ χαρά βλέπω πλέον ότι η «διαδικτυακή παρέα» μας έγινε πολυπληθέστερη και περισσότερο γνωστή στον κόσμο του ελληνικού Ίντερνετ. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είχα την τύχη να βρεθώ εδώ και να βιώσω την εξέλιξη του φόρουμ από τα πρώτα του βήματα. Το μόνο που με στεναχωρεί, είναι ότι δυστυχώς δεν έχω πλέον τόσο ελεύθερο χρόνο όσο θα ήθελα, προκειμένου να συμμετέχω ενεργότερα και δει στις ζωντανές συναντήσεις.

Μοιράστηκα μέσα από αυτές τις σελίδες, τις ομορφότερες αναμνήσεις μου, αλλά και «ξέσπασα» εκφράζοντας ορισμένες φορές και την αγανάκτησή μου ή τη λύπη μου.

Από πλευράς μου, προσπάθησα να αφήσω και εγώ την «πνευματική πινελιά» μου και χαίρομαι γιατί βλέπω ότι πολλά νεότερα μέλη, δίνουν και αυτά τον καλύτερο εαυτό τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βαθέων, τον ιδρυτή, τους διαχειριστές, τους moderators, τους σχολιαστές και γενικά όλους όσους κρατάνε την «ρετρο-παρέα», ζωντανή.
 
Εχω την εντυπωση οτι ο exetlaios με τη πολυχρονη παρουσια του και την πολυπλευρη προφορα του ,ειναι απο τα μελη που εχουν επηρρεασει οσο λιγοι την εξελιξη και την ταυτοτητα απο εκεινο το νεογεννητο retro.ellhnismos.org και θνησιγενες φορουμ των πρωτων 6-7 μηνων και των ~10 πραγματικα ενεργων μελων ,σε αυτο που ειναι σημερα :) ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τιμή μας να σε έχουμε κοντά μας Κωνσταντίνε!
 
Full RESPECT !!
 
Cult-αρχη του forum σε ευχαριστώ για τις cult-o-πρωτοβουλίες σου και για το χιούμορ σου...

EDIT: Μόλις διαπίστωσα οτι είμαι μία ημέρα νεότερος retromaniac από εσένα :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
respect στους πρωτεργάτες του forum και απο εμένα.
 
...............................................
 
Ο Exetlaios ειναι απο τα λιγα ατομα του πρωτου πυρηνα που συνεχιζουν να ειναι δραστηρια.

Το οτι εχει προσφερει παρα πολλα εδω μεσα ειναι γνωστο τοις πασι.

Μιας ομως και οι συνεντευξεις ειναι επικαιρες σημερα λογω του φιλτατου Τσακωνα....

Ενα απο τα πραγματα που διαχωρησαν το RetroManiaX απο τις υπολοιπες κοινοτητες ειναι και οι "ενδιαφερουσες" συνεντευξεις. Συνεντευξεις με ατομα που δεν πολυ-κυνηγα η επικαιροτητα αλλα και οταν τους βρισκει το ερωτηματολογιο ειναι "ξυλινο" και βαρετο. Ενα μεγαλο ποσοστο του retromaniax-interview-concept ειναι εμπνευση και υλοποιηση του Exetlaios. (στον αντιποδα τα παιδια του TV Team ειναι προσανατολισμενα προς καταξιωμενα τηλεοπτικα προσωπα του παρελθοντος)

Φιλε Κωνσταντινε ειναι μεγαλη χαρα της κοινοτητας να υπαρχουν ευγενη, δραστηρια, και καταρτισμενα μελη σαν εσενα και κυριως χαιρομαι που εισαι φιλος μου.

Οπως λεει και ενας κοινος γνωστος...ειμαστε απλοι στρατιωτες του cult :)
 
5 χρονια.. :eek: μεγαλωνουμε ολοι εδω μεσα σιγα σιγα :p

Exetlaie εισαι απο τις πιο χαρακτηριστικες μορφες του retromaniax και ειδικα στον τομεα των συνεντευξεων εχεις δωσει ρεστα ;)

Ευχομαι να τα εκατοστησεις εδω (και εσυ και ολοι μας :) )
 
Για ό,τι είναι το retromaniax σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι μεταξύ αρκετών (βεβαίως βεβαίως) το χρωστά στον exetlaio.
 
Άργησε λίγο γιατί η θεματολογία ήταν δύσκολη :D

horror cake.jpg
 
Συνονόματε..... Keep Walking.... :headbangdude:
 
Wally είπε:
To retromaniax-interview-concept ειναι 100% έμπνευση του Exetlaios
Fixed! :)

Κωνσταντίνε,εγώ ένα πράγμα θα σου πω:Είσαι ένας από τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους χάρηκα πολύ στην πορεία για την εγγραφή μου στο παρόν forum,προ 4.5 ετών.

Keep cult-ing bro! ;) ;)
 
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.............
 
..απο τις λιγες φορες που δεν εχω διαθεση για χιουμορ,να πω οτι αποτελει τιμη για μενα και με ανυψωνει σαν ανθρωπο η συνυπαρξη κατω απο αυτη τη διαδυκτιακη στεγη ,με ενα τοσο λαμπρο πνευμα σαν το δικο σου.

να εισαι παντα καλα,εσυ και οι οικειοι σου,να μας εκπλησεις,να μας εμπνεεις,να μας θυμιζεις.
 
O "cult-master" Εxetlaios (με τον οποίο έχουμε μιλήσει και απο κοντά στο παρελθόν) είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία απο τα πλέον αξιόλογα μέλη του retromaniax !!

Kαι όσο για την τεράστια προσφορά του στον τομέα των αποκλειστικών συνεντεύξεων, νομίζω πως δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια απο εμένα. :thumbup:
 
Σε ευχαριστούμε Εχετλαίε για όσα προσέφερες και προσφέρεις στις αναμνήσεις μας.
 
Ωραίο post, κατάθεση ψυχής θα έλεγα. Μπράβο και από εμένα για την προσφορά σου στο χώρο αυτό!

exetlaios είπε:
Το μόνο που με στεναχωρεί, είναι ότι δυστυχώς δεν έχω πλέον τόσο ελεύθερο χρόνο όσο θα ήθελα, προκειμένου να συμμετέχω ενεργότερα και δει στις ζωντανές συναντήσεις.
Μην το σκέφτεσαι έτσι μιας και όλοι με τις αυξημένες υποχρεώσεις μας δεν μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα όπως και όταν θέλουμε, απλά όσο μπορούμε συζυτάμε για τα χόμπι μας κτλ, δεν ορίζει κανένας ώρες ασχολίας, εγώ έτσι το βλέπω. Μπορεί και εγώ να είμαι γραμμένος από το 2006 αλλά δυστυχώς ενώ θα ήθελα δεν έχει τύχει να προσφέρω κάτι το ουσιαστικό, οπότε εσύ είσαι άρχοντας!
 
Τον γνώρισα στο φόρουμ όταν ήταν "φύλακας του Μουσείου του Ρετρό" (αν μετέφρασα καλά τον τίτλο). Ο τίτλος μου φάνηκε περίεργος. Δεν χρειάστηκε να δω πολλές πολλές δημοσιεύσεις του Εχετλαίου για να επιβεβαιώσω το τι σημαίνει ο τίτλος. Retro Scripta Manent.
 
Πίσω
Μπλουζα