"Παιδικό Υπερθέαμα" σε κινηματογράφο

thamonas

RetroMaNiaC
Joined
13 Απρ 2007
Μηνύματα
697
Αντιδράσεις
45
Θυμάμαι οταν πήγαινα Δημοτικό στη Χίο, 3 με 4 φορές το χρόνο, έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, μας μοίραζαν φευ βολάν που διαφήμιζαν κάποιο "παιδικό υπερθέαμαʽ σε κάποιο τοπικό κινηματογράφο. Συνήθως η προβολή ήταν Κυριακή τριημέρου. Η τιμή ήταν αρκετά μεγαλύτερη απο ενα κανονικό εισητήριο σινεμά διότι γίνονταν και ένα είδος κλήρωσης για ποδήλατο ή κάτι άλλο

Το "θέαμα" ουσιαστικά ήταν κάποια παλιά ξένη μαυρόασπρη μικρή μήκους ταινία (θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποιες απο αυτές, Η κιβωτός του Νώε, Ταρζάν, Ζορρό, Ρομπέν των δασών, little rascals) και την υπόλοιπη ώρα είχε διάφορά καρτούνς οπώς Γούντυ ο τρυποκάρυδος, Bugs Bunny, Ποπάυ, Ροζ πάνθηρα και άλλα. Τα cartoons ήταν κάτι σαν μίξη. Εβλεπές διάφορα επεισόδια απο όλα αυτά μιας και δεν υπήρχε κάποιο πρόγραμμα και ούτε ξέραμε τι θα βλέπαμε αλλά όλα ήταν πολύ ενδιαφεροντα για εμάς τα παιδιά. Θυμάμαι πάντως οτί πηγαινα με τους φίλους μου, πάντα με την επιβλεψη κάποιου ενήλικα και διασκεδάζαμε. Η ώρα προβολής συνήθως ήταν πρωϊνη.

Θυμάμαι μια φορά χαρακτηριστικά αντί για την κλασσική ταινία που περιμέναμε, έδειξε την πρώτη ώρα ένα είδος εκπαιδευτικής ταινίας για κάτι παιδιά που πετούσαν τον χαρταετό κοντά σε στύλους της ΔΕΗ και το ένα απο αυτά έπαθε ηλεκτροπληξία. Δεν θυμάμαι καλά την υπόθεση αλλά με είχε σοκάρει πραγματικά και μάλλον για αυτο έχω αποβάλει απο την μνήμη μου τις λεπτομέρειες. :)

Δεν γνωρίζω αν αυτό ήταν φαινόμενο ελληνικής επαρχίας μόνο ή γινονταν κάτι ανάλογο και σε συνοικίες της Αθήνας η Θεσσαλονίκης. ¨Εχει καποιος απο εσάς παρόμοια εμπειρία?? Αυτό που μου εκανε εντυπωση ήταν οτι τα φευ βολάν είχαν πάντα πάνω φιγούρες του Μικυ Μάους και του Ντοναλντ επάνω, αλλά ποτέ δεν είχαν προβάλει κινούμενα σχεδια του Ντισνευ σε αυτα τα "υπερθέαματα"
 
Mεγαλη κουβεντα ανοιξες τωρα,και μας εξω απο το σχολειο φυλλαδια και μας την Κιβωτο του Νωε αποσπασμα απο την τριωρη ταινια βιβλος και χοντρο λιγνο και ισως καραγκιοζη,δεν θυμαμαι.

Οπως δεν θυμαμαι τι εγραφαν τα προσπεκτους πανω.

Τα λεφτα εμας δεν ηταν πολλα δεν ειχε κληρωσεις,τον επαιρνε εναν πιτσιρικα με το χαρτζηλικη του να παει.

Ωραια χρονια!
 
Aardvark είπε:
Mεγαλη κουβεντα ανοιξες τωρα,και μας εξω απο το σχολειο φυλλαδια και μας την Κιβωτο του Νωε αποσπασμα απο την τριωρη ταινια βιβλος και χοντρο λιγνο και ισως καραγκιοζη,δεν θυμαμαι.
Μπράβο Aadvark..μπορώ να βρω την ταινία τωρα που έχω την τίτλο... θυμάμαι ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακή και ακριβή παραγωγή και έδειχνε όλα τα ζώα. ΠΩ ΠΩ τώρα που είπες Χοντρό Λιγνό θυμήθηκα μια ταινία που είχα δει τότε σε κάποιο απο τα "υπερθεάματα" . ¨ηταν αυτή που έιχαν καταταχτεί στην Λεγεώνα των Ξένων. Όσο για την τιμή του εισητηρίου να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αλλά αυτό που θυμάμαι αμυδρά ήταν πως δυσκολευόμουν να βρω παρέα να πάω γιατί πολλά από τα παιδία δεν είχαν οι οικογενείες τους να το διαθέσουν και καταλήγαμε πάντα λιγότεροι απο αυτους που λέγαμε εξʼαρχής να πάμε
 
Aυτη ειναι http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible:_In_the_Beginning ,στο σινεμα επαιζε απο τον Αδαμ μεχρι και τον Νωε ,απο εκει και περα τραβαγε πολυ.

Μονο αυτο θυμαμαι σιγουρα,αν πιεστω θα θυμηθω και τι αλλο επαιζε!
 
Ξεθαψα ρετρο ντοκουμεντο βομβα απο το αρχειο μου,αυτα μας μοιραζαν εξω απο το δημοτικο μεσα 80ς!


Χωρις προσκληση 200δρχ,με προσκληση 150δρχ!



Βλεπουμε γνωστους ηρωες της εποχης οπως ο Σπορτ Μπιλυ κ.α.





attachment.php


attachment.php
 
RESPECT Aard !!!

Στημένοι στην είσοδο του σχολείου να μοιράζουν προσκλήσεις για το Σάββατο. Μάλιστα τα χαρτιά είχαν μπλε, κίτρινο ή ροζ χρώμα συνήθως.
 
Ο Σεβαχ σωζει τα Στρουμφακια;; ατσα της και crossover :D
 
Πωπω... απέναντι από το σχολείο που πήγαινα (Μιχαλοπούλειο στην Καλλίπολη Πειραιά), υπήρχε κινηματογράφος (Τώρα είναι σκλαβενίτης :( ), στον οποίο προβάλλονταν συχνά πυκνά αυές οι ταινίες που έχουν αναφερθεί πιο πάνω (Ζορρό, Η κιβωτός του Νώε, 12 εντολές, παιδικά, χοντρός λιγνός, κτλ κτλ). Θυμάμαι, πολλές φορές, μας πήγαιναν και από το ίδιο το σχολείο, κάτι σαν εκπαιδευτική εκδρομή, ειδικά λίγο πριν τις γιορτές, Χριστούγεννα, Πάσχα κτλ...
 
Εγώ έμενα σε χωριό στην Μυτιλήνη οπότε δεν είχαμε και πολλά πολιτιστικά. Κάποια στιγμή είχε έρθει η Μαρίζα Κωχ σχολείο μας η οποία τραγούδησε χωρίς μικρόφωνο , τόσο δυνατή φωνή είχε! Και ένας θίασος που έπαιζε το Γαιτανάκι.

:) Πήγαινα πάντως και σινεμά με τον πατέρα μου και βλέπαμε τον Γκοτζίλα και Bruce Lee!
 
Aardvark ωραια πραγματα βρηκες στο αρχειο σου :)

εγω θυμαμαι στο δημοτικο (τελη '80 με αρχες '90 ) που περνουσε καποιες φορες ενας κυριος κρατωντας στο χερι του προσκλησεις για κινουμενα σχεδια που παιζονταν στον κινηματογραφο της πολης μου.Τις εδινε σε ενα παιδι και αυτο αναλαμβανε να τις μοιρασει σε μας (ειμασταν πολυ λιγα παιδια),ειχε ομως το πλεονεκτημα οτι η δικη του προσκληση ειχε και σφραγιδα ,αυτο δεν ειμαι σιγουρη τι σημαινε,ισως οτι μπορουσε να δει δωρεαν το κινουμενο σχεδιο;! Παντως θυμαμαι οτι σ αυτα τα χαρτακια/προσκλησεις εγραφε οτι πριν ή μετα την προβολη γινοταν κληρωση και μοιραζονταν πλουσια δωρα,δεν πηγα ποτε και δεν ξερω περισσοτερες λεπτομερειες
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυλλαδια με προβολες παιδικων στον κινημ/φο

Το βαζω εδω, αν ειναι λαθος η κατηγορια....το μεταφερουμε...

Θυμαμαι στο Δημοτικο(μεσα δεκαετιας '80), εκει που τρεχαμε στο προαυλιο, μας μοιραζανε καποια φυλλαδια κατα καιρους(συνηθως ασπρα και κιτρινα) σε μεγεθος A5.

Ηταν φυλλαδια για πολλες προβολες οπως καρτουν διαφορα(Disney, Pink panther κ.α.), ταινιες(οχι μονο παιδικες) και παντα ειχε και μια με Ταρζαν με τον Johnny Weissmuller

Τα θυμηθηκα μολις ειδα το θεμα για τον Ταρζαν

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?591-%D4%E1%E9%ED%DF%E5%F2-%EC%E5-%F4%EF%ED-Tarzan-%28Johnny-Weissmuller%29

Οι προβολες ηταν καθημερινες(αν θυμαμαι καλα) στις 12 το μεσημερι. Πηγαιναμε με τη μανα μου.

Τωρα που το θυμηθηκα, μου ηρθε και η απορια.

Αυτο το εκανε καποιος συγκεκριμενος κινηματογραφος(στο Βολο το Λίντο) ή ηταν καποιος που ειχε τα δικαιωματα των ταινιων/παιδικων και το εκανε αυτο

σε ολη την Ελλαδα???????

Για να δουμε αν θα απαντησει καποιος...
 
Oops, I did it again...

Μαλλον καποιος τα διοργανωνε σε πολλες πολεις...ειχα ξεχασει τις κληρωσεις αλλα δεν ξερω αν καποιος οντως πηρε δωρο..

Aardvarκ απιστευτο το "ρετρο ντοκουμεντο βομβα"!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα