Παιχνίδια χωρίς σύνορα (1993)

ΤΑΚΗΣ

Retro Member
Joined
18 Ιουν 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
75
Παιχνίδια χωρίς σύνορα (1993)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Παιχνίδια_χωρίς_σύνορα

Τα σέβη μου.

Δε βρήκα θέμα για μια απο τις συμπαθέστερες εκπομπές της ΕΤ-1 στα μέσα της δεκαετίας του'90. Τα ''Παιχνίδια χωρίς σύνορα'' προβαλλόταν Παρασκευές βράδυ και ήταν μια ωραία παρέα. Μια ομάδα νέων απο διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας κάθε φορά συναγωνιζόταν με αντίστοιχα γκρουπ απο τις άλλες ευρωπαικές χώρες σε μια σειρά απο ευφάνταστες δοκιμασίες, βασισμένες στην ιστορία και τη κουλτούρα του κάθε τόπου.

Θυμάμαι ως παρουσιαστές τη Δάφνη Μπόκοτα και τον Φίλιππο Σοφιανό (αργότερα ανέλαβε ένας άλλος τύπος με γυαλιά) και τον μόνιμο αρχι-κριτή Ντενί Πετιό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο τύπος με τα γυαλιά ήταν ο Κώστας Σγόντζος (πρώην σύζυγος της Νανάς Δούκα - Παλαιτσάκη, για όποιον ενδιαφέρεται).
 
Τι πίκρα που τα καμάρια που στέλναμε, μονίμως πάτωναν! :( Μια φορά μόνο, νομίζω με την Ρόδο πιάσαμε πρωτιά ...
 
ΤΑΚΗΣ είπε:
Τα σέβη μου.Δε βρήκα θέμα για μια απο τις συμπαθέστερες εκπομπές της ΕΤ-1 στα μέσα της δεκαετίας του'90. Τα ''Παιχνίδια χωρίς σύνορα'' προβαλλόταν Παρασκευές βράδυ και ήταν μια ωραία παρέα.
Μια εποχή προβαλλλόταν σίγουρα Πέμπτες και επίσης μία τουλάχιστον φορά είχε γίνει ο τελικός εδώ στην Ελλάδα (αν θυμάται κανείς και το που,νομίζω στον Πειραιά?)
 
Ναι, είχαν γίνει κάποιες εκπομπές, όχι όμως τελικός.

Το '93 στο ΟΑΚΑ, το '94 στον Πόρο και το '95 στου Ζωγράφου.
 
XristosMS είπε:
Ναι, είχαν γίνει κάποιες εκπομπές, όχι όμως τελικός.Το '93 στο ΟΑΚΑ, το '94 στον Πόρο και το '95 στου Ζωγράφου.
Μπράβο τον Πόρο είχα στο μυαλό μου το '94. Είχα την εντύπωση ότι ήτανε και τελικός αλλά για να το λες εσύ λάθος θα θυμάμαι.
 
Θυμάμαι που μια φορα τα φιλοξενίσαμε και τους πήξαμε στην λασπή σε τσούλήθρες απο παιδικές χαρές...
 
δεν το εχανα με τπτ.σαν παρουσιαστη προτιμουσα την Μποκοτα και μετα τον Σοφιανο

μακαρι να υπηρχε ακομα
 
imperium είπε:
δεν το εχανα με τπτ.σαν παρουσιαστη προτιμουσα την Μποκοτα και μετα τον Σοφιανομακαρι να υπηρχε ακομα
κι εμενα μου αρεσε πολυ η παρουσιαση με τη Μποκοτα και το Σοφιανο.Ηταν πολυ ωραια τα παιχνιδια χωρις συνορα και αρκετες φορες ειχαν πολυ πλακα για μας τους τηλεθεατες(για τα παιδια που διαγωνιζονταν σιγουρα δε θα ηταν ευχαριστες οι πτωσεις τους,ουτε οι δυσκολες δοκιμασιες..).Θυμαμαι τον Ντενι Πετιο τον κριτη

 
ατοσιο ρε τγρο χαοχαοχα καπως ετσι δηλαδη..
 
attachment.php
 
Μνήμη των παιδικών χρόνων, με τη χαρακτηριστική μουσική εισαγωγή και τη μεγάλη απογοήτευση καθώς κάθε φορά (εντάξει, μην είμαι ακραίος,τις περίσσοτερες φορές!) ξεφτιλιζόμασταν..Ειδικά αυτοί οι τζόκερ και το φιλ ρούζ να έχουν πάντα τραγική κατάληξη... Πρωτιά είχαμε πάρει 2 φορές -αν δεν με απατά η μνήμη μου- το 1995, πρώταμε τη Ρόδο και μετά με την ομάδα από τη Πάτρα..Μέχρι τότε η καλύτερη θέση που είχαμε καταλάβει ήταν μόλις η 4η με την ομάδα του πόρου..Τα είχαμε διοργανώσει και εμείς, το 93 στο οακα, το 1994 στο πόρο και μετά νομίζω ότι γινόντουσαν μονίμως σ'ενα συγκεκριμένο μέρος, ιταλία το 1996 και ουγγαρία ( ;) ,μη το δένετε και κόμπο πάντως..Η Μπόκοτα παραδόξως ήταν καλή -αν και μάπα στο παιχνίδι των παρουσιαστών-ενώ μερικές φορές συνοδευόταν από το Φίλιππο Σοφιανό. Από το 1997 τη παρουσίαση ανέλαβε ο Κώστας Σγόρτζος..Την είχε βάλει τα πρωινά το καλοκαίρι του 2006 επανάληψη η ερτ και έκτοτε αγνοείται η τύχη της..Υπάρχουν ωστόσο εκτεταμένα στιγμιότυπα (ακόμη και με ελληνική περιγραφή) σε γνωστή ιστοσελίδα με βίντεο (πιστεύω ΟΟΟΟΛΟΙ καταλάβατε ποιον εννοώ αλλά κωλύομαι εκ της διαχειρίσεως να πω :p )Είχε πλάκα γενικά..Ειδικά το παιχνίδι με τους μαγείρους και τα κοτόπουλα..Εντάξει,σοβαρό πρόγραμμα δεν το λες αλλά-μεταξύ μας- και οι ειδήσεις που κατατάσσονται στα "σοβαρά" προγράμματα δεν είναι χειρότερα και από επιθεώρηση; Τουλάχιστον αυτά είχαν πλάκα.. Υπήρχε μια σκέψη να αναβιώσουν το 2007 αλλά δυστυχώς ναυάγησε..Μαζί με τις υπόλοιπες ξενόγλωσσες ιστοσελίδες που παρατέθηκαν,να προσθέσω και την ιταλική σελίδα των φανς του διαγωνισμου http://www.giochisenzafrontiere.net/home.htm
 
Αυτό πια να παίζουμε τζόκερ στα παιχνίδια που πάτωναν..! Την τέταρτη θέση του Πόρου την θυμάμαι καλά γιατί ήταν σαν μύγα μες στο γάλα ανάμεσα στις τελευταίες και προτελευταίες θέσεις εκείνης της χρονιάς.
 
και εγώ τα έβλεπα φανατικά τις πρώτες χρονιές. Μετά από κάποιο σημείο έχασα το ενδιαφέρον μου. Προσωπικά βέβαια δεν με πείραζε και τόσο το ότι οι ελληνικές ομάδες δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά, όσο οι προσπάθειες της παρουσιάστριας να μας χρυσώσει το χάπι. Οκ παιχνίδια ήταν και τι έγινε που δεν βγαίναμε πρώτοι;
 
Ήταν ο πρόδρομος του wipeout?
 
Είχε κοινά στοιχεία αλλά περισσότερο ήταν ομαδικά τα παιχνίδια
 
Ωραία ήταν πολύ διασκεδαστικά!

Συν τοις άλλοις έμαθα και πάρα πολλές ευρωπαϊκές πόλεις που δεν τις ήξερα.

Τώρα που το λέτε τελευταία πρέπει να το παρουσίαζε και ο παρουσιαστής του WIPE OUT.
 
Πίσω
Μπλουζα