Παρουσίαση τροφοδοτικού για Commodore 8bit υπολογιστές απο τον Ray Carlsen

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.311
Αντιδράσεις
9.410
Το τροφοδοτικο ειναι ενα συνηθως παραγνωρισμενο μερος του κλασσικου υπολογιστη μας. Αδικως, γιατι ακομα και οταν ηταν καινουριo η ποιοτητα του δεν ηταν και οτι το καλυτερο και το περασμα του χρονου σιγουρα δεν το βελτιωνει! Και επειδη ενα καινουριο καλο τροφοδοτικο συμβαλει οχι μονο στην αξιοπιστια, αλλα και στην μακροζωια του αγαπημενου μας micro, αξιζει να επενδυσουμε κατι παραπανω για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. Ενω, ομως, ειναι σχετικα ευκολο σε αρκετες περιπτωσεις να βρει κανεις κανουρια τροφοδοτικα, ειναι πολυ πιο δυσκολο να βρει κατι το ποιοτικο. Στην εποχη του Made in China, ειναι λιγο δυσκολα να ξερει κανεις τι να εμπιστευτει.

Επιλεγοντας λοιπον τροφοδοτικο για τα commodore micros μου, ηξερα οτι δεν μπορω να κανω καλυτερη αγορα απο αυτη ενος τροφοδοτικου κατασκευης του Ray Carlsen (συνταξιουχος ηλεκτρονικος μηχανικος με πολλες δεκαετιες στο χωρο και ενας πολυ γνωστος commodore enthusiast).

Το τροφοδοτικο που επελεξα ειναι συμβατο με ολους τους Commodore 64, Vic-20CR (αλλιως γνωστους ως VC20) και Commodore 128, ενω με εναν optional μετατροπεα ειναι συμβατο και με Commodore Plus/4. Επιπλεον μπορει να τροφοδοτησει ταυτοχρονα εναν Commodore 128 και εναν ακομα 64 ή VC20. Και φυσικα οταν λεω συμβατο εννοω οτι υπερβαινει σημαντικα την ισχυ των αυθεντικων τροφοδοτικων ετσι ωστε να μπορουμε να λειτουργουμε ολες τις τυχων επεκτασεις μας χωρις ανησυχια!

Το τροφοδοτικο εμφανισιακα ειναι μια απλη αλλα στιβαρη κατασκευη. Στην προσοψη υπαρχει μια ενδεικτικη λυχνια λειτουργιας.

2015-10-28-20h27m34.JPG

Στο πισω μερος μερος εχουμε ενα βυσμα IEC που δεχεται κλασσικο καλωδιο τροφοδοσιας υπολογιστη και ενα καλωδιο.

2015-10-28-20h35m38.JPG

Το καλωδιο καταληγει σε δυο βυσματα, ενα στρογγυλο για C64 και VC20 και ενα τετραγωνο για 128.

2015-10-28-20h34m54.JPG

Στο κατω μερος συνανταμε ενα αυτοκολλητο που περιγραφει την συσκευη.

2015-10-28-20h36m34.JPG

Περιττο να πω οτι το τροφοδοτικο λειτουργησε απροβληματιστα και πλεον μπορω με αυτο να αντικαστησω 6 παλια τροφοδοτικα!!!

Εκτος απο το συγκεκριμενο τροφοδοτικο, παρεχεται μια ολοκληρη σειρα τροφοδοτικων που καλυπτει διαφορες αναγκες της commodore κοινοτητας. Πλεον προσφερεται και τροφοδοτικο για Amiga 500/600/1200!

Περισσοτερες πληροφοριες μπορει κανει να βρει εδω.

Ενα ακομα absolute must have προιον για τα αγαπημενα μας micros. Συντομα ευελπιστω να αποκτησω και το αντιστοιχο τροφοδοτικο για Amiga και να συνταξιοδοτήσω μιση ντουζινα τροφοδοτικα ακομα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα! Μπορούμε να δούμε φωτογραφίες από το εσωτερικό του;

Edit: Τις βρήκα στο site του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
OK δεν λεω ο Ray Carlsen ειναι θεος,αλλα 100$ για κατι που μπορω να το φτιαξω και μονος μου,ειναι..πολλα!
 
Θα μπορουσα να φτιαξω ενα τετοιο τροφοδοτικο; Ναι.

Θα ηταν τοσο καλο ποιοτικα οσο αυτο; Οχι.

Και νομιζω οτι αμα διαλεξεις ποιοτικα εξαρτηματα συν τον χρονο που θα σου παρει, θα πλησιασεις αν οχι ξεπερασεις το κατοσταρικο.
 
Πίσω
Μπλουζα