Παρουσίαση Batman για Game Boy

darkheart

Retro Member
Joined
16 Σεπ 2012
Μηνύματα
99
Αντιδράσεις
9
Τόσο το παιχνίδι όσο και η κονσόλα έχουν συναισθηματική αξία για μένα.

Αρχικά να πω πως όταν είδα για πρώτη φορά το Game Boy σε διαφήμιση στη τηλεόραση κάτι σκίρτησε μέσα μου. Αυτή η πράσινη οθόνη του με κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες και η απόκτηση αυτού το μικρού θαύματος ήταν για μένα το άγιο δισκοπότηρο

Την ίδια περίοδο στον κινηματογράφο παιζόταν μια από της αγαπημένες μου ταινίες. Το Batman του Tim Burton. Η πρώτη "σκοτεινή" ταινία Batman.

Φανταστείτε λοιπόν τον ενθουσιασμό μου όταν ο γείτονας μου είχε ΚΑΙ το Game Boy και το Batman για το Game Boy!

Tο παιχνίδι αποτελεί από τους πρώτους τίτλους για το Game Boy. Έτσι λοιπόν τα γραφικά του δεν

είναι μεγάλα και ευδιάκριτα όπως μετέπειτα τίτλους. Ο Μπάτμαν είναι μόνο ένα ανθρωπάκι μερικά πιξελ ψηλό και οι αντίπαλοι του το ίδιο. Τα γραφικά μπορεί να μην ότι καλύτερο έχουμε δει στη φορητή κονσόλα αλλά αν αναλογιστούμε πως είναι ένας από τους αρχικούς τίτλους της μπορούμε να το δικαιολογήσουμε. Το "μικροσκοπικό" αυτό μειονέκτημα σπάει με τα διάφορα cutscenes που υπάρχουν εμβόλιμα μεταξύ των stages.

Σε αντίθεση με τα γραφικά ο χειρισμός είναι πολύ καλός. Μπορεί κάποιοι σκληροπυρινικοί φίλοι του Μπατμαν να θεωρούν λάθος το ότι ο Μπάτμαν έχει όπλο και πυροβολεί τους εχθρούς του αλλά από τη μία είναι ένα video game της εποχής που τα platform/shooters είχαν πέραση και από την άλλη τι να σκοτώσει κανείς με 2 πίξελ σφαίρα. Η μονοτονία του jumping and shooting χαλάει στα τελευταία levels που ο χειρισμός γίνεται κλασσικού Shoot'm'up με οριζόντιο scrolling αφού παίρνεις στα χέρια σου το περίφημο batwing.

Η ιστορία του παιχνιδιού βασίζεται στην ταινία. Αντίθετα με άλλα παιχνίδια που βασίζονται στην ταινία ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα το σενάριο. Στο πρώτο stage θα περιπλάνηθείτε στους δρόμους της Gotham σκοτώνοντας thugs για πόντους, ζωές και Powerups για να οδηγηθείτε στο Axis Chemicals όπου στο τέλος αντιμετωπίζεται τον Jack Napier μετέπειτα Joker. Στο δεύτερο stage βρίσκεστε στο Μουσείο και σκοπό σας είναι να φτάσετε απλά στο τέλος και να δείτε το Cutscene χωρίς να σώσετε την Vicky Vale. Στο τρίτο Stage παίρνετε επιτέλους τον έλεγχο του Batwing και..."He Stole My Balloons". Τέλος φτάνετε στο καθεδρικό ναό όπου σκοτώνετε τον Joker και ολοκληρώνετε το παιχνίδι.

Η ομάδα ανάπτυξης της Sun Soft είναι γνωστή για τα απίθανα tunes της στο NES. Εδώ αποδεικνύετε εξίσου καλή με πολύ καλά συνοδευτικά κομμάτια και κλασσικά εφέ της εποχής.

Το Batman είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για τη συλλογή σας ακόμα και αν ο Bob ο γνωστός goon του Joker έχει διαφορετική άποψη.

[video=youtube_share;ZzCLpBhFTqE]

 
Η οπτικοποίηση του review ήταν μία...

...όμορφη προσπάθεια Θοδωρή και μάλιστα γράφτηκα και στο κανάλι που διατηρείς στο YouTube...

...που ίσως όμως θα έπρεπε και να περιόριζες την θεματολογία του, αυστηρά και μόνο στο gaming, ώστε να φαίνεται πιο νοικοκυρεμένο.
 
Φοβερο βιντεακι και ο σχολιασμος ολα τα λεφτα μπραβο φιλε μου :thumbup: Ωσο για το παιχνιδι οτι και να πω ειναι λιγο γιατι πολυ απλα ειναι απο τα αγαπημενα μου στο game boy.Eξαιρετικη μουσικη και καλα γραφικα φανταζε πανεμορφο τοτε στα ματια μου.Αυτο που θα ηθελα ειναι να ειχε παραπανω απο δυο αρχηγους αλλα και παλι ετσι οπως ειναι ειναι πολυ καλο παιχνιδι.
 
Ευχαριστώ παιδιά :D να' σται καλά. Αν και το παιχνίδι έχει θαφτεί λίγο σε ξένα videos που έχω δει για μένα είναι από τα καλύτερα στο Game Boy!!!
 
Ace είπε:
...όμορφη προσπάθεια Θοδωρή και μάλιστα γράφτηκα και στο κανάλι που διατηρείς στο YouTube...
...που ίσως όμως θα έπρεπε και να περιόριζες την θεματολογία του, αυστηρά και μόνο στο gaming, ώστε να φαίνεται πιο νοικοκυρεμένο.
βασικα αυτη την στιγμη προκειται για 2 καναλια , ενα μονο με τα reviews και ενα με τα reviews + αλλο υλικο

, προφανως μαλλον οπως προτεινεις και στην δευτερη λευκογραμμενη σειρα ετοιμαζει/εται το split ....
 
Χαχαχα! Όχι απλά το άλλο κανάλι είναι της Αντωνίας (της παρουσιάστριας δηλαδή) και θα έχει επιπλέον δικά της βίντεάκια (όταν βρει χρόνο δηλαδή) σε στυλ opinion webcast. Στο δικό μου θα μπουν κι άλλα game reviews, κάποια θα τα κάνω μόνος κάποια με την Αντωνία. Μάλιστα με τριβελίζει η ιδέα για αφιέρωμα στα Adventures. Στο δικό μου κανάλι θα έχει από δω και πέρα geeky θεματάκια όπως retro video games και ίσως στο μέλλον κάποια video σχετικά με Linux.
 
Ευχαριστουμε για την παρουσιαση!! :thanx2:
 
Μπράβο για την παρουσίαση :)
 
Ωραία παρουσίαση. Κατά σύμπτωση κι εμένα μου άρεσε αρκετά αυτό το παιχνίδι όταν ήμουν πιτσιρικάς κι ακόμα σήμερα το βρίσκω αρκετά playable και διασκεδαστικό (το ξανάπαιξα πριν μερικούς μήνες για την νοσταλγία), ειδικά σε σύγκριση με άλλα παλιά Batman παιχνίδια που ήταν από μέτρια ως κι απαίσια (όπως άλλωστε και τα περισσότερα licensed παιχνίδια). Πάντως δεν το 'ξερα ότι βασίζεται στην πρώτη ταίνια, ειδικά λόγω των καρικατουρίστικων γραφικών του. Μου άρεσε αρκετά το gameplay του που μου θύμιζε Super Mario Land (από τις μεγάλες μου λατρείες για Gameboy) με shooting στοιχείο. Ένα άλλο στοιχείο που μ' άρεσε είναι το soundtrack του που αποτελεί από τα καλύτερα για Gameboy. Γενικά η Sunsoft επί 8bit εποχής ήταν πασίγνωστη για τα αξιομνημόνευτα soundtrack της ακόμα και στα πιο απαίσια παιχνίδια της.

darkheart είπε:
Αν και το παιχνίδι έχει θαφτεί λίγο σε ξένα videos...
Μήπως σ' αυτά τα ξένα videos oι reviewers δεν ξέραν την τύφλα τους από παιχνίδια; :p Ή ήταν τίποτα 12χρονοι πιτσιρικάδες που προσπαθούν απεγνωσμένα ν' ακολουθήσουν τα χνάρια διάσημων video games reviewers όπως τον Angry Video Game Nerd; ::)
 
Δεν θυμάμαι ποιος το είχε πει και σε ποιο review. Είχα την εντύπωση πως το είχε πει ο kwing αλλά αυτός είχε θάψει το Batman Animated Series για το Mega Drive (το οποίο είναι από τα καλύτερα για το Mega Drive). Θυμάμαι πάντως πως σαν επιχείρημα είχε τα πολύ μικρά sprites.
 
darkheart είπε:
Θυμάμαι πάντως πως σαν επιχείρημα είχε τα πολύ μικρά sprites.
E τότε τα περισσότερα Gameboy παιχνίδια είναι απαίσια όπως το Super Mario Land 1. :p
 
Ωραίο review φίλε! Το παιχνίδι είναι αρκετά διασκεδαστικό (το παίζω σε PSP) κι ας λένε ότι θέλουν. Είναι κλίμακας Super Mario Land όπως ειπωθηκε παραπάνω αλλά για φορητό μια χαρά είναι.
 
Πίσω
Μπλουζα