Πασίγνωστες ταινίες τις οποίες...δεν έχετε δει!

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.934
Στο παρόν θέμα θα αναφέρουμε πασίγνωστες ξένες ταινίες που "όλος" ο κόσμος έχει δει αλλά όχι εμείς. Ξεκινάω με εμένα. Star Wars. Πασίσγνωστη διαστημική σειρά που μόνο κάποια ονόματα ξέρω αλλά δεν έχω δει καμία από τις ταινίες. Robocop. Ποτέ δεν μου έκανε αίσθηση να τον δω. Προτιμώ Αρνι και Terminator. Κάτι "κουλτουριάρικες" (συγχωρέστε μου τον όρο" τύπου Κουρδιστό Πορτοκάλι και τα συναφή...

Υ.Γ.Μόλις και μετα βίας τα τελευταία 2 χρόνια είδα Predator, E.T. (ναι καλά διαβάζετε δε σας γελούν τα μάτια σας). Ήθελα απλά να τις δω για να πω ότι τις είδα...
 
Καλά, εγώ είμαι από άλλο ανέκδοτο. Δεν με ενδιέφερε ποτέ ούτε με ενδιαφέρει το Χολλυγουντιανό σινεμά κι έτσι δεν έχω δει καμία από τις διάσημες ταινίες και δεν έχω ιδιαίτερη διάθεση να τις δω. Εξαιρούνται κάποια - ελάχιστα - μιούζικαλ που τα είδα στον καιρό τους (Καμπαρέ, Βιολιστής στη στέγη) και τα διαχρονικά Mary Poppins και West Side Story που τα βλέπω όποτε να 'ναι. Οι περισσότερες αμερικανικές ταινίες που έχω δει ήταν περιθωριακές (π.χ. η τριλογία Trash / Flesh / Heat του Paul Morrissey για τον Warhol) ή ταινίες που πήγα με παρέα και δεν ήθελα να κάνω χαλάστρα αλλά δεν μου πολυάρεσαν. Έτσι π.χ. έχω δει τον Νονό Νο 1 (όχι τους επόμενους). Το "Κουρδιστό πορτοκάλι" το είδα και μου "άρεσε" με την έννοια ότι με αρρώστησε. Δεν μπορώ να την ξαναδώ.

Star Wars, Indiana Jones, Στενές επαφές, αλλά και σοβαρότερες για Βιετνάμ και τέτοια, ούτε να τις πλησιάσω.

Αλλά έχω δει όλες τις κωμωδίες των αδελφών Μαρξ. Από βίντεο - δεν θα πήγαινα σινεμά γι' αυτές.
 
Καλα και εγω δεν εχω δει πολλες απο τις λεγομενες "Must Watch" πχ.  Νονο, νεα james bond, Dark knight, Die hard και πολλες ακομη... Σκηνες απο τυχη στην τηλεοραση εχω δει αλλα ποτε κανονικα ολοκληρες. 

Ps. Και τα παλια Star wars τα τελευταία χρονια τα ειδα για αυτο δεν ειναι στην λιστα :p
 
O 1@Stormwatch[/USER] δεν εχει δει τα Lord of the Rings μουαχαχαχαχα :D

Εγω δεν εχω δει το Dark Knight

 
Δεν έχω δει ούτε θα δω πότε τα Star Wars (και τα παλιά και τα καινούργια,στα παλιά βαριέμαι αφάνταστα το παίξιμο του Harrison Ford),το Blade Runner, Τιτανικός κτλ
 
Από 00s και μετά, δεν έχω δει πολλές γνωστές ταινίες. Από παλιές, είναι αρκετές ταινίες του Αρνι που δεν έχω κάτσει να τις δω.
 
Μερικές από γνωστές -πιστεύω- ταινίες που δεν έχω δει είναι :
(κάποιες από αυτές γνωρίζω μόνο ελάχιστες σκηνές ή τους ηθοποιούς που παίζουν ή μόνο τη μουσική τους)

1. Όσα παίρνει ο άνεμος (μόνο τη τελευταία σκηνή έχω δει)
2. Η γέφυρα του ποταμού Κβάι (μόνο το γνωστό σφύριγμα και ότι κάπου κάποιοι χτίζουν μια γέφυρα)
3. Τα κανόνια του Ναβαρόνε (μόνο ηθοποιούς ξέρω)
4. Αποκάλυψη τώρα (μόνο τη γνωστή σκηνή με τα ελικόπτερα ξέρω)
5. 2001 : Η οδύσσεια του Διαστήματος (μόνο το σκηνοθέτη ξέρω. Πιτσιρικάς στη κρατική όταν την έδειξε,με πήρε ο ύπνος από την αρχή)
6. Η Γαλάζια Λίμνη (μόνο ότι παίζει η Μπρουκ ξέρω)
7. Ο Βασιλιάς των λιονταριών (αν και λατρεύω τα animation,το συγκεκριμένο δεν το έχω δει)
8. Άλιεν (ούτε του Σκοτ,ούτε του Κάμερον έχω δει. Μόνο αυτό που βγήκε το 1998 στο κινηματογράφο,που δεν ξέρω ποιο νούμερο είναι)
9. Η μελωδία της ευτυχίας (ξέρω μόνο ότι η Τζούλι χορεύει σε καταπράσινα λιβάδια)
10. Ο πρωτάρης ( Μόνο ότι παίζει ο Χόφμαν και ελάχιστα την υπόθεση)
11. Κλεοπάτρα ( μόνο ελάχιστες σκηνές)
12. Κουρδιστό Πορτοκάλι (ξέρω μόνο ποιος το σκηνοθέτησε)
13. Ο Ταξιτζής (Ξέρω σκηνοθέτη,τον ντε Νίρο και ότι κάνει ντεμπούτο(?) η Φόστερ)
14. Πλατούν ( χέρια ψηλά και τίποτα άλλο)
15. Σέρπικο (ξέρω μόνο τη μουσική και ότι παίζει ο Πατσίνο)

Μερικές από τις γνωστές που μου ΄ρθαν στο μυαλό.Υπάρχουν σίγουρα και άλλες.
 
Χα! Σε κάνω σκόνη φίλτατε Fulci. Έχω δει το 2001 (τουλάχιστον 2 φορές), τη γαλάζια λίμνη σε μικροσκοπική τηλεόραση (ούτε θυμάμαι τι ήταν, κάτι σαν τη Νήσο των Αζορών φαντάζομαι, ζώντες βίον πρωτογόνου και ο νέος με την κόρην), τον πρωτάρη, κουρδιστό πορτοκάλι και λίγο από Σέρπικο λόγω μουσικής αλλα δεν αντεξα ως το τελος, πολύ καλογυρισμένη ταινία και φοβερός ο Πατσίνο αλλά είχα περάσει την ηλικία που μια ταινία που ασχολείται με τη διαφθορά των αστυνομικών ανήκε σ' αυτές που θα μπορούσα να δω. Με εξαίρεση το κουρδιστό και 2001 #1 που είδα σινεμά, οι άλλες σε τηλεόραση
 
Δεν έχω δει τη σειρά ταινιών "Πολύ σκληρός για να πεθάνει" και τη σειρά ταινιών "Φονικό Όπλο"
 
Update: Είδα και Star Wars και Robocop τις 3 πρώτες ταινίες...
 
Εγώ δεν έχω δει ακόμα τις παρακάτω ταινίες, αλλά τις έχω σε DVD, οπότε θα έρθει και η δική τους σειρά.

2001 A Space Odyssey
9 1/2 Weeks
Citizen Kane
Gandhi
Lawrence of Arabia
One Flew Over The Cuckoo's Nest
Platoon
Scarface
Sound of Music
The Bodyguard
The Outsiders
 
Δεν έχω δει, κι ούτε νομίζω να δω ποτέ, οτιδήποτε με επιστημονική φαντασία (εννοώ τις διαστημικές) και με σούπερ ήρωες, οπότε

2001 A Space Odyssey
Close Encounters of the Third Kind
Planet of the Apes
Alien/ Aliens
Predator
Batman
Superman
και τα συναφή μήτε που να τα απαντήσω.

Αντιθέτως επειδή sci-fi είναι και το Κουρδιστό Πορτοκάλι, όχι μόνο το έχω δει, αλλά τρόμαξα και προβληματίστηκα αρκετά ώστε να καθίσω να το ξαναδώ σε κάποια άλλη στιγμή της ζωής μου για να μου λυθούν απορίες που προέκυψαν από την πρώτη φορά. Δύσκολη κι αρρωστημένη ταινία αλλά ομολογώ ότι μου κέντρισε το ενδιαφέρον με τη σκηνοθεσία της. Με τις πολεμικές επίσης δεν έχω πρόβλημα, οπότε Platoon, The bridge of the River Kwai, Apocalypse Now κλπ. τις έχω δει ήδη μια φορά τουλάχιστον.

Α, επίσης δεν αντέχω καθόλου τις ταινίες που αναφέρονται στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Συνεπώς ούτε Ben Hur, ούτε Spartacus ούτε Quo Vadis, ούτε Caligula. Κάθε Πάσχα που όλοι οι άλλοι έβλεπαν τέτοια, εγώ υπέφερα. Μοναδική εξαίρεση το Life of Brian γιατί είναι σάτιρα.
 
Δεν βλέπω ταινίες με ζόμπι. Δεν γνωρίζω καν τους τίτλους για να τους αναφέρω.
 
Α, επίσης δεν αντέχω καθόλου τις ταινίες που αναφέρονται στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Συνεπώς ούτε Ben Hur, ούτε Spartacus ούτε Quo Vadis, ούτε Caligula. Κάθε Πάσχα που όλοι οι άλλοι έβλεπαν τέτοια, εγώ υπέφερα. Μοναδική εξαίρεση το Life of Brian γιατί είναι σάτιρα.
Τότε θα σου συνιστούσα να δεις το "A funny thing happened on the way to the forum" (όχι το retromaniax, άλλο) με μουσική (και στίχους) του Stephen Sondheim, τον οποίο χάσαμε πρόσφατα στον ανθό της νιότης του, ούτε τα 92 δεν πρόφτασε να κλείσει. Και μόνο για τον Buster Keaton φτάνει. Ίσως υπάρχει στο Youtube.


και επίσης την ξεκαρδιστική σειρά του BBC "Up Pompeii!", προφανώς εμπνευσμένη από το "Funny thing..." με θέμα τα καμώματα και τα παθήματα του δούλου ενός συγκλητικού...ο συγκλητικός είναι γεροπαραλυμένος, η σύζυγός του Ammonia είναι ψιλονυμφομανής, η κόρη τους Erotica είναι αγνή παρθένος (είναι?) και ο γιός ένας ανόητο παιδάριο που είναι ερωτευμένος με διαφορετική σε κάθε επεισόδιο και μονίμως συνθέτει ωδές με προφανή άσεμνη ρίμα, μόνο που ποτέ δεν μπορεί να σκεφτεί τη ρίμα. Μ' άλλα λόγια μια τυπική ρωμα:ική οικογένεια. Υπάρχουν πολλά επεισόδια στο youtube, ίσως όλα.

Κι αν δεν τα θεωρείς αρκούντως έργα ποιότητας, υπάρχει πάντα το "Σατυρικόν" του Φελλίνι που μάλιστα συνδέεται και με το Quo Vadis (το πώς δεν σας το λέω, το βάζω quizzzzz) και με το "Αστεριξ στην Ελβετία"

1640984985068.jpeg
1640985137042.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ δεν έχω δει ακόμα τις παρακάτω ταινίες, αλλά τις έχω σε DVD, οπότε θα έρθει και η δική τους σειρά.

2001 A Space Odyssey
9 1/2 Weeks
Citizen Kane
Gandhi
Lawrence of Arabia
One Flew Over The Cuckoo's Nest
Platoon
Scarface
Sound of Music
The Bodyguard
The Outsiders
Η αληθεια ειναι οτι απο καιρο τωρα θελω να δω τις 9 1/2 βδομαδες. Εχει πανω απο 25 χρονια που το ειχα πετυχει στην τηλεοραση και δε θυμαμαι τιποτα βεβαια απο την υποθεση παρα μονο σκηνες.
 
Καλά, είναι κάμποσες οι ταινίες που δεν έχω δει. Αλλά, από τις πλέον γνωστές, δεν έχω δει το "Λώρενς της Αραβίας" "(δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αλλά νομίζω ότι θα μου φανεί βαρετό) και το "9 1/2 εβδομάδες" (από επιλογή, όταν μου είπαν το στόρι της ταινίας. Δεν υπάρχει και περίπτωση να το δω). Επίσης, έχω δει μόνο δύο θρίλερ στη ζωή μου. Όταν λέω θρίλερ, εννοώ αυτά τα "Παρασκευή και 13" και τους Εφιάλτες στις Λεύκες, τις Προφητείες και όλα τα παρεμφερή. Για να είμαι ειλικρινής, μια φορά με έπεισε η κολλητή μου να δούμε στο σινεμά μία από τις εκδόσεις του "Παρασκευή και 13" και μια φορά είδαμε ένα με ένα λυκάνθρωπο. , Και τα δύο τα θεώρησα εντελώς γελοία και δεν τρόμαξα καθόλου. Δεν μου αρέσει τίποτα από αυτές τις ταινίες, και αρνούμαι να δω κάτι που δεν έχει κανένα νόημα εκτός από το να με τρομάξει ή να αγριευτώ και να βλέπω εφιάλτες στον ύπνο μου.
 
Πίσω
Μπλουζα