Πατέντα για να φτάνουν τα σκουπίδια κατευθείαν στον κάδο...

Omenforever

RetroMasteR
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.922
Αντιδράσεις
1.142
Θα απορείτε τώρα για το «τί εννοεί ο ποιητής», αλλά παρακαλώ κάντε λίγο υπομονή φίλοι μου και ακολουθήστε με...

Μέσα στα 90s, στον δρόμο για το φροντιστήριο Αγγλικών, πέρναγα (και στεκόμουν εντυπωσιασμένος) μπροστά από μία πολυκατοικία όπου ο κάτοικος του υψηλότερου ορόφου είχε δεμένο στα κάγκελα του μπαλκονιού του ένα ολόκληρο …ΜΠΟΥΡΙ από πλεγμένα τσιγκόφυλλα το οποίο «σημάδευε» τον κάδο απορριμμάτων πού υπήρχε στο επίπεδο του δρόμου. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν το καπάκι του κάδου να παραμένει ανοικτό και …ΤΣΟΥΠ, πετώντας τη σακούλα μέσα στο πάνω άνοιγμα του αυτοσχέδιου σωλήνα, αυτά έφταναν με θεαματικό τρόπο στον προορισμό τους.

Και ερωτώ: Είχατε πετύχει ποτέ τέτοια ιδιοκατασκευή;

Καλτ (για σένα Rakeesh) απορίες, 25+ χρόνια μετά:

1) Δεν θυμάμαι αν το μπουρί είχε ανοίγματα και στα χαμηλότερα μπαλκόνια, ώστε να εξυπηρετείται όλη η πολυκατοικία.

2) Άραγε οι οδοκαθαριστές άφηναν το καπάκι ανοικτό για να διευκολύνουν τον ρίπτη ή έπρεπε ο ρίπτης να μεριμνά για αυτό;

3) Έτυχε ποτέ να είναι κλειστό το καπάκι και να γίνει ο κάδος σκηνικό από splatter ταινία;

4) Προκλήθηκε φθορά στον πάτο του κάδου από τη συνεχή ρίψη απορριμμάτων από μεγάλο ύψος;

5) Ποιοι είναι οι βαθύτεροι λόγοι ύπαρξης της πατέντας; Ενδοοικογενειακές διενέξεις για το ποιος θα κατεβάζει τα σκουπίδια;

6) Μήπως η όλη κατασκευή ήταν απομεινάρι κάποιας ανακαίνισης που οδηγούσε κάτω τα μπάζα με γρήγορο τρόπο, και την αξιοποίησε ο ένοικος για να συνεχίσει να πετάει τα προσωπικά του μπάζα;

7) Να έγινε ποτέ καταγγελία στην Πολεοδομία για την εν λόγω κατασκεύη; Να έγινε ποτέ τρικούβερτος τσακωμός για το ότι ο κάδος παραμένει ανοικτός με ότι αυτό συνεπαγόταν για τη γύρω ατμόσφαιρα; Να έπεσαν και "μάπες";

Η αναζήτηση της αλήθειας συνεχίζεται…
 
Για κάτι τέτοια επικά thread παραμένω στο GRM μετά από τόσα χρόνια.

1) Η κατασκευή είχε από μια τρύπα σε κάθε όροφο, μια για κάθε οικογένεια, μέσα στις τρύπες πετούσαν αποφάγια αλλά και μερικές φορές ζωντανά κοτόπουλα, μικρά σκυλιά και γάτες.

2) Οι οδοκαθαριστές ήταν στο κόλπο, γνώριζαν καλά και κρατούσαν πάντα απόσταση από την κατασκευή.

3) Μια φορά, παλαιότερα, είχε ενδιαφερθεί ένας σκηνοθέτης για να γυρίσει μια σκηνή για μια ταινία τρόμου μικρού μήκους κοντά στην κατασκευή. Ποτέ δεν τον ξανάδε κανείς μετά από εκείνη την νύχτα.

4) Το τέρμα της κατασκευής ήταν βαθιά, πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Κατέληγε μέσα σε ένα σπήλαιο με τέραστιο θόλο και μετά ακολουθούσαν πολυδαίδαλοι διάδρομοι για χιλιόμετρα. Μόνο ημίθεοι είχαν διαβεί αυτή την ανίερη διαδρομή.

5) Τα φαγητά που έριχναν οι ένοικοι έφταναν πολλά μετρά κάτω από το έδαφος στο σκοτάδι και στους πεινασμένους αθάνατους Κάβειρους, που το καθημερινό φαγητό τους κρατούσε βαθιά μέσα στη γη και δεν έβγαιναν στην επιφάνεια για να τραφούν με τους ανθρώπους. Από τα αρχαία χρονια οι Κάβειριοι, ήταν δαιμονικοί κάτοικοι των βαθύτερων σπηλαίων και λάτρεις της ανθρώπινης σάρκας. Τότε, στο σημείο υπήρχε ένα πηγάδι με μαρμάρινη περίφραξη με λαξευμένες επιγραφές. Εκεί, 2 φορές τον χρόνο, πετούσαν ζωντανά κορίτσια και ζώα μέσα στο πηγάδι. Οι Κάβειροι ήταν κατευνασμένοι με αυτές τις ζωντανές προσφορές και δεν έβγαιαν να τραφούν από τους ανθρώπους στην επιφάνεια. Οι αιώνες πέρασαν, οι προσφορές των κατοίκων συνεχίζονταν με απόλυτη μυστικότητα. Η πολυκατοικία χτίστικε σχεδόν επάνω από το πηγάδι και το πηδάγι μπαζώθηκε από χριστιανούς. Πολύ αργότερα, ο σεισμός του 1981 των Αλκυονιδών έκανε ένα ρήγμα στο μπετό που είχαν ρήξει επάνω από το πηγάδι. Μια μικρή τρύπα άρχισε να ανοίγει και καυτός ατμός άριχσε να αναβλύζει μέσα από αυτή. οι βροντερές κραυγές των Κάβειρων απλώθηκαν μέσα στην νύχτα κάτω από χλωμό σεληνόφως. Οι άνθρωποι θυμήθηκαν τι όφειλαν να κάνουν πράξη.

6) Πριν 500 χρόνια είχαν προσπαθήσει να κατασκευάσουν επάνω από το πηγάδι μια εκκλησία. Ποτέ δεν κατάφερν να ολοκληρώσουν τις εργασίες, αφού σχεδόν κάθε ημέρα κάποιο σοβαρό ατύχημα θα γινόταν και μερικές φορές ακόμη και θανάσιμα ατυχήματα.

7) Η κατασκευή κρύβει πολύ καλά το μυστικό. Πολλοί γνωρίζουν για αυτό, αλλά κανείς ποτέ δεν αναφέρεται για αυτό. Χιλιάδες χρόνια υπάρχει και πάντα θα υπάρχει εκεί το πηγάδι.

Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια.

 
3) Μια φορά, παλαιότερα, είχε ενδιαφερθεί ένας σκηνοθέτης για να γυρίσει μια σκηνή για μια ταινία τρόμου μικρού μήκους κοντά στην κατασκευή. Ποτέ δεν τον ξανάδε κανείς μετά από εκείνη την νύχτα.


'Ετσι ακριβώς είναι αλλά έχω να κάνω μια παρατήρηση/προσθήκη. Ο σκηνοθέτης που εξαφανίστηκε ουσιαστικά θα έβγαζε στη φόρα την πατέντα κι όλοι θα επωφελούνταν από αυτήν εκτός από έναν. Επρόκειτο για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος του πραγματικά τελευταίου ορόφου τον οποίο ο Omenforever δεν μπορούσε να διακρίνει γιατί ως γνωστόν στα ρετιρέ τα μπαλκόνια βρίσκονται πιο μέσα από των υπολοίπων ορόφων. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης - δεν αποκαλύπτουμε το όνομά του- μεγαλομέτοχος μιας εταιρίας που ασχολείται με ευρεσιτεχνίες, ήταν ο μόνος που δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στην εν λόγω πατέντα. Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε τον σκηνοθέτη....
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα