Πειρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί

LadyHawke

RetroActive
Joined
7 Ιαν 2006
Μηνύματα
253
Αντιδράσεις
24
Για ένα χρονικό διάστημα πριν από την εποχή της "Ελεύθερης ραδιοφωνίας" όπου μόνο οι κρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έπαιζαν μουσική, οι πειρατικοί σταθμοί δεν ήταν παρά λύτρωση καθώς μπορούσες να βρεις και να ακούσεις ότι μουσική σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Στην Αθήνα ο μεγαλύτερος και πιο οργανωμένος πειρατικός σταθμός ήταν το "Star Radio", που αν θυμάμαι καλά εξέπεμπε από το Ν. Ηράκλειο. Ονόματα όπως Γιάννης Γαλάνης, Ανδρέας Βενέτης (και άλλα που δεν μου έρχονται τωρα) ίσως να θυμίζουν κάτι σε πολλούς φίλους του ραδιοφώνου. Την metal εκπομπή την έκανε ο Αλέξανδρος Ριχάρδος.
 
Μουσικός Δίαυλος Θεσσαλονίκης (αν τον θυμάτε κανείς). ο απόλυτος πειρατικός σταθμός των 80s για την Θεσσαλονίκη, αλλά και την κεντρική Μακεδονία. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο για πολλούς από τους σημερινούς djs της Θεσσαλονίκης
 
Καλά εγω μόλυνα όλη την ώρα τα ερτζιανά του Ηρακλείου Κρήτης.

Συχνότητες;

89,2 Ραδιο ατλαντίς (με παρέα) (ας το γράψω μπας και κάνει το Γιαννιό καμιά αναζήτηση και πάθει πλάκα)

87,6 σταρ FM, αλλά ξεκίνησα απο τους 100,7 (και κοντέψαμε να πλακωθουμε με τον FreeFM μετέπειτα BEST RADIO 94,7 )

πολύ πράμα απο το '87 μέχρι το 94....
 
Και γω με εναν φιλο μου ειχαμε ξεκινησει πριν 15 χρονια εναν πειρατικο σταθμο με το ονομα ''θεια ροζα fm''.O σταθμος λητουργει ακομα και σημερα στο σπιτι του φιλου μου σε κοσμια πλαισια ομως μιας και λογο δουλειας εχω αποτραβηχτει εδω και αρκετα χρονια.
 
Πράγματι το StarRadio ήταν ο δημοφιλέστερος "πειρατικός" σταθμός της Αθήνας στα τέλη της δεκαετίας του '80. Το θυμάμαι γιατί και εγώ συμμετείχα στις εκπομπές του για ένα διάστημα (1988 - 1990). Μάλιστα σε μία δημοσκόπηση του περιοδικού "Ποπ & Ροκ" της εποχής (πριν την έλευση της ελεύθερης ραδιοφωνίας) είχε αναδειχθεί στην 2η θέση ακροαματικότητας. Εξέπεμπε στους 92,3 από τους Θρακομακεδόνες. Ιδρυτής του ήταν ο Αλέξης Βενέτης.
 
Τι απεγινε?
 
Wally είπε:
Ο StarRadio διέκοψε τη λειτουργία του προσωρινά τον Απρίλιο του 1989 από τη συχνότητα των 92,3. Επανήλθε στα FM από τους 105,1 τον Οκτώβριο του 1989 και από άλλη περιοχή (Κηφισσιά). Σταμάτησε τη λειτουργία του οριστκά κάπου μέσα στο 1990. Ο σταθμός με την έλευση της ελεύθερης ραδιοφωνίας πέρασε από 40 κύματα, με προτάσεις αγοράς και ενσωμάτωσης στο πρόγραμμα μεγάλου ραδιοφωνικού σταθμού, με προτάσεις συνεργασίας με μεγάλο κόμμα κλπ. Δεν ξέρω ακριβώς πως σταμάτησε τη λειτουργία του, γιατί είχα αποχωρήσει. Πάντως χαίρομαι που υπάρχουν κάποιοι από εμάς, που εξακολουθούν να θυμούνται αυτές τις ωραίες εποχές ...
 
Πίσω
Μπλουζα