Περιοδικό 'Ωτο Τούρισμ

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.133
Αντιδράσεις
48.301
Μηνιαίο περιοδικό για τον τουρισμό και το αυτοκίνητο. Κυκλοφόρησε τον Μάιο , έτος δυστυχώς δε γράφει όσο και να έψαξα , αλλά σίγουρα είναι γύρω στο 1967 - 1969. Παρακάτω βλέπουμε το εξώφυλλο του 1ου τεύχους με τις αδερφές Μπρόγερ

 


360.jpg
Προβολή συνημμένου 125867
 
Κρινοντας απο το ντυσιμο και το χτενισμα των δυο αδελφων, τοποθετω το εξωφυλλο στο 1967 ως πιθανοτερο.

Το 1966 δεν ειχαν κυκλοφορησει ακομη αυτα τα αχαρα τετραγωνοποιημενα κοντοτακουνα παπουτσια που βλεπουμε και το 1968 η Ερρικα και η Μαργαριτα ειχαν μακρυνει τα μαλλια τους σχεδον ως τη μεση.

Eπισης πως γινεται το περιοδικο να πρωτοκυκλοφορησε Μαϊο και το εξωφυλλο να γραφει 10 Σεπτεμβριου;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άντε πάλι τα άχρηστα διαλυτικά. Γιατί κύριε Ώτο Τούρισμ γράφεις "διϋλίζοντας"? Αν έγραφες "διυλίζοντας πώς θα διαβαζόταν δηλαδή? Η δίφθογγος είναι υι όχι ιυ (και το υι πάει και για κατάργηση - πρέπει να είμαι ο μόνος έλλην που θέλω να γράψω "μυίγα" και ούτε και μένα δεν μου πάει ο "κυιμάς").
 
Πω πω τι θυμήθηκα τώρα. Ζούσα σε μια μικρή πόλη της Πελ/νήσου τότε, στο Δημοτικό ακόμα, βία πρώτη Γυμνασίου, όταν μάθαμε ότι θα περναγε το Ράλλυ από τους δρόμους μας. Ποιο Ράλλυ? Ιδέα δεν έχω. Δεν ξέρω αν το Ράλλυ Ακρόπολις πήγαινε σε επαρχιακές πόλεις, το μόνο που ξέρω από ράλλυ ήταν ότι κάποιο είχε την ανάβαση της Ριτσώνας. Ή την κατάβαση, θα σας γελάσω. Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι κυκλοφόρησε η διάδοση, σωστή ή λάθος, πως ανάμεσα στους οδηγούς θα ήταν κι ο Κόκοτας. Και νααα παραταγμένη όλη η πόλη κατά μήκος του κεντρικού δρόμου. Πόσοι ήταν για να δούν το ράλλυ πόσοι για να δουν τον Κόκοτα δεν ξέρω. Εγώ είχα πάει για τον Κόκοτα. Τι να δεις? Πρώτον είχες τους γονείς να μη σε αφήνουν να πλησιάσεις την άκρη του πεζοδρομίου μην έχουμε τίποτε μοιραίο (λες και αν έχανε τον έλεγχο ένας οδηγός δεν θα ανέβαινε στο πεζοδρόμιο). Δεύτερον, άκουγες ένα βρουμ κι ώσπου να δεις το αυτοκίνητο είχε χαθεί. Τρίτον, και να δεις τον οδηγό πού να τον γνωρίσεις με το κράνος? Από το extra large που θα φορούσε ο Κόκοτας για να χωράει τη φαβορίτα? Αλλά δεν είχε σημασία. Είδα όλους τους οδηγούς. Άρα είδα και τον Κόκοτα, ας μην ήξερα ποιος απ' όλους ήταν.
 
Μ'αρεσει που ενω το auto tourism ειναι ξενογλωσσος ορος,ειναι γραμμενος στα ελληνικα,οπως επεβαλλε η εποχη οι τιτλοι,πινακιδες κλπ να ειναι στα ελληνικα.(και το Ο στο auto με Ω!)...Σαν να λεμε σημερα "Ωτο μοτορ ουντ σπορτ" (Auto Motor und Sport).
 
Πίσω
Μπλουζα