Πιθανή απόκτηση arcade καμπίνας + μία πρόταση

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.328
Αντιδράσεις
1.343
Με έναν φίλο βρήκαμε έναν τύπο που πουλάει κάτι καλές καμπίνες σε πολύ καλή τιμή. Και αποφασίσαμε να πάμε αύριο στον χώρο του να τις δούμε και να πάρουμε μία.

Αυτές είναι οι κλασσικές που έχουν ένα παιχνίδι μέσα, δηλαδή λογικά την πλακέτα ενός παιχνιδιού. Λεπτομέρειες δεν ξέρουμε μέχρι αυριο. Η καμπίνα που μας ενδιαφέρει μέχρι στιγμής έχει μέσα το παιχνίδι Cadillacs & Dinosaurs.

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς είναι να βγάλουμε το παιχνίδι που έχει μέσα, να βάλουμε κάποιο PC και να σετάρω το Hyperspin. Ολα αυτά τα έχουμε αλλά το πρόβλημα είναι ότι κανείς από τους δύο δεν γνωρίζει πως να κάνει αυτήν την σύνδεση.

Και τώρα η πρόταση. Μπορεί κάποιος από εδώ να μας βοηθήσει? να ασχοληθεί μία δύο μέρες, δεν ξέρω πόσο θα πάρει και να φτιάξουμε την καμπίνα? Θα το προτιμούσα δηλαδή κάποιος που ξέρει να ασχοληθεί ώστε να μην κάνουμε εμείς πειράματα μέχρι να μάθουμε και να τελειώσουμε και μία ώρα αρχύτερα. Ως αντάλλαγμα αυτός που θα ασχοληθεί μπορεί να κρατήσει ότι βγάλουμε από την καμπίνα, δηλαδή το παιχνίδι που έχει μέσα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπορεί να βγάλουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για να συνδεθεί η arcade οθόνη με το pc χρειάζεται το jpac της ultimarc https://www.ultimarc.com/jpac.html

Mπορώ να έρθω εγώ και δεν θέλω τίποτα σαν αντάλλαγμα.
Σε ευχαριστώ πολύ. Θα πάμε αυριο να δούμε τις καμπίνες, να δούμε ότι όλα είναι καλά και θα ενημερώσω.

Επίσης κάτι άλλο. Αυτός δίνει σαν "δωρο" και μία δεύτερη καμπίνα σε εξευτελιστική τιμή εφόσον πάρουμε την άλλη. Δηλαδή μία καμπίνα Virua Striker 2 με πρόβλημα. Δεν ξέρουμε τι πρόβλημα αλλά μας την αφήνει κοψοχρονιά, ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά αλλά ο χώρος μιας και είναι μεγάλη. Το σκέφτομαι να την τσιμπήσω για μένα.

34462020_10216665191772346_7914996115114557440_n.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tασο μολις τελειωσει με το καλο η καμπινα αμα θες μπορω να ρθω να την ελεγξω αν ειναι γερη με μερικα κλωτσιδια και μπουνιδια που εχω ειδικοτητα σε αυτον τον τομεα με 4 διδακτορικα και 6 μαστερ που τα απεκτησα τα καλα χρονια στης αιθουσες με τα ηλεκτρονικα :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το pc που θα βάλετε, φρόντισε να έχει κάρτα γραφικών και drivers που μπορεί να δείξει σε αναλύσεις των 15khz. Θες μια κάρτα της ATI μαζί με τον crtemudriver.

Επίσης, δες αν ο hyperspin λειτουργεί σε ανάλυση κάτω από 640*480 και αν υπάρχει καμιά έξτρα ρύθμιση για αυτό
 

Τις είδαμε από κοντά τις καμπίνες και την τσιμπήσαμε την μικρή με το Cadillacs and Dinosaurs. Την μεγάλη με το Virtua Striker 2 δεν την πήρα τελικά γιατι είναι τεράστια, λείπει η πλακέτα και δεν ήξερε ούτε αυτός αν δουλεύει η οθόνη. Πάντως την έχει για σκότωμα.

Οπότε τώρα μένει να πάρουμε κάτι πραγματάκια που χρειάζονται και να φτιάξω και το PC που θα μπει μέσα.

1@theoritikos[/USER]

Ati κάρτες γραφικών έχω αρκετές ευτυχώς. Για το RetroArch δεν ξέρω ακριβώς, πάντως κάτι options βλέπω να έχει για CRT οθόνες.

 
Εδω γραφει ο κατασκευαστης του crt emudriver 1.0-2.0 με την ονομασια calamity οτι ο retroarch με τον crt emudriver 2.0 υποστιριζεται πληρως και γραφει και μελος για την εκδοση 1.3.6 του retroarch οτι υποστιριζεται με windows 7.Απ οτι βλεπω ειναι γραμμενα το 2016 οποτε τωρα ισως υποστιριζει και πιο καινουργιες εκδοσεις retroarch αν εχουν βγει. 

 http://forum.arcadecontrols.com/index.php/topic,149052.msg1586903.html#msg1586903
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν η Cadillacs & Dinosaurs είναι original κάνει πολλά λεφτα. Αν όχι κάνει 50
 
Αν η Cadillacs & Dinosaurs είναι original κάνει πολλά λεφτα. Αν όχι κάνει 50
H καμπίνα είναι generic, χωρίς αυτοκόλλητα ή κάτι τέτοιο. Τωρα η πλακέτα μέσα δεν ξέρω, θα δείξει όταν έρθει η ώρα. Συνήθως bootlegs δεν βάζανε μέσα?
 
H καμπίνα είναι generic, χωρίς αυτοκόλλητα ή κάτι τέτοιο. Τωρα η πλακέτα μέσα δεν ξέρω, θα δείξει όταν έρθει η ώρα. Συνήθως bootlegs δεν βάζανε μέσα?
Έπαιζε αλλά έπαιζε και original! Το θέμα είναι αν ήξερε τι έχει ο πωλητής. Αν είναι σε περίβλημα με λογότυπο Cadillacs & Dinosaurs είναι original, αν είναι απλά μια μεγάλη τετράγωνη πλακέτα, τότε πιθανότατα είναι bootleg.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξέρω και εγώ πόσες καμπίνες ελληνικής κατασκευής έχω δει μέχρι σήμερα. Γνήσια πλακέτα δεν είδα ποτέ μέσα καμιά τέτοια καμπίνα.
 
Μου έστειλε ο φίλος την φωτογραφία της πλακέτας

 

34779035_10216688101465074_4800029366673211392_n.jpg
 
Καρά bootleg είναι. Χρειάζεται και ένα καλό καθάρισμα. :D
 
Τελικά είπαμε να μην βάλουμε PC μέσα και μπήκε μία πλακέτα με frontend και πολλά παιχνίδια, που στην ουσία προσφέρει το ίδιο πράγμα, απλά στην περίπτωση της πλακέτας συμφωνήσαμε ότι κρατιέται καλύτερα η αίσθηση/ατμόσφαιρα μιας καμπίνας και είναι και plug and play, δεν χρειάζεται να έχουμε πληκτρολόγια/mouse δίπλα στην καμπίνα, ούτε να περιμένουμε να κάνει boot το PC και μετά να ανάβουμε και την καμπίνα ξεχωριστά, το coin slot παραμένει λειτουργικό κλπ.

1000 ευχαριστώ στον Telonio που ήρθε και μας βοήθησε παρόλο που δεν βάλαμε το PC τελικά. Μας έμαθε και 5 πράγματα παραπάνω οπότε τώρα κι εγώ είμαι πιο πολύ μέσα στα πράγματα σε περίπτωση που αποφασίσω να πάρω και δική μου καμπίνα.

Kαι μια φωτογραφία μιας και δεν πόσταρα καμία μέχρι τώρα:

20180614_125013.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλοριζικη και Καλοπαιχτη Τασο!
 
Καλοπαιχτη η καμπινα imgema.Πολυ ωραια στην εμφανιση.
Οτι καλυτερο μπορει να εχει ενας λατρης των παλιων arcades.
Η οθονη ειναι arcade monitor??απ οσο μπορω να καταλαβω απ τις φωτογραφιες εχει εντονη ωραια εικονα.
H πλακετα με τα παιχνιδια μπορει να συνδεθει σε crt τηλεοραση για 15khz native αναλυσεις μεσω scart rgb η rca?
Αν θυμαμαι καλα υπαρχουν πλακετες μονο με cga vga και hdmi.
 
Ναι η οθόνη είναι κλασσική παλιομοδίτικη arcade crt.

Η πλακέτα αυτή με τα παιχνίδια δεν θυμάμαι να είχε κάτι, συνδέεται κατευθείαν εκει που συνδεόταν η παλιά πλακέτα.

Η πλακέτα για να συνδέεις στο PC είχε VGA.
 
Αν και η καμπίνα ήταν από αυτές που κατασκευάστηκαν για φρουτάκια είναι αρκετά όμορφη και την συμπάθησα αρκετά.  Μάλιστα το φρουτάκι ήταν ακόμη μέσα στην καμπίνα. Η οθόνη το μόνο που χρειαζόταν ήταν μικρο-ρυθμίσεις στην γεωμετρία. Τα χρώματα και η ευκρίνεια είναι άψογα. Σοφή επιλογή στο τέλος να κρατηθεί το pandora box, αφού το pc είναι αρκετή φασαρία για να σεταριστούν όλα σωστά (εικόνα και controls) και το pandora έχει ουσιαστικά το ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερο μπελά. Άντε και καλό retro gaming.
 
Αυτη η καμπινα εχει πανω της ολα ωσα απεχθανομαι.Αυτα τα αθλια και αβολα κουμπια χωρις αποστασεις μεγαλες και απο ποιοτητα αστα να πανε,μακροστενοι μοχλοι που επισης δεν βολευουν και το σημαντικοτερο ο μοχολος ειναι δεξια αντι για αριστερα.Ευχτυχως που δεν την εχω εγω την καμπινα αυτη γιατι θα την εκανα καυσοξυλα για τον λεβητα.Κατα τα αλλα καλοπαικτη τασο και ευχομαι να την λιωσεις.
 
Πίσω
Μπλουζα