Πιο τρελός κι απ' τους τρελούς (1972)

ARETARA

RetroNuts!
Joined
1 Σεπ 2010
Μηνύματα
2.136
Αντιδράσεις
2.279
Πιο τρελός κι απ' τους τρελούς (1972)

Retrodb: http://retrodb.gr/wiki/index.php/Πιο_τρελός_και_από_τους_τρελούς

Μια ανάλαφρη κωμωδία των early '70s θα παρουσιαστεί εδώ. Είναι η ταινία "Πιο τρελός κι απ' τους τρελούς", μια παραγωγή της Αργώ Ελλάς, σε σενάριο Κώστα Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Παναγιώτη Κωνσταντίνου.

Το θέμα - το καστ. Ο Πελοπίδας Κουτσοκαραδόντης (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) είναι ένας χήρος οδοντίατρος, πατέρας τριών παιδιών, του Μάνου (Μανώλης Δεστούνης) της Τζωρτζίνας (Τζοβάνα Φραγκούλη) και του Λάκη (Τάσος Μαράς) που του κάνουν τον βίο αβίωτο με τις αταξίες τους. Τα πράγματα μπερδεύονται όταν θα έρθει για επίσκεψη η κόρη ενός παλιού του φίλου από την Αμερική, η Καρολίνα (Γωγώ Ατζολετάκη). Ο Πελοπίδας κάνει όνειρα γάμου αλλά θα πάνε στράφι. Η νεαρή κοπέλα θα βρει στο πρόσωπο του Πάρη (Θάνος Μαρτίνος) τον άντρα της ζωής της. Όσο για τον Πελοπίδα, θα καταλήξει να παντρευτεί την γραμματέα του Ρωξάνθη (Ρένα Γαλάνη)…

Σχόλια. Η ταινία είναι μια ακόμη κωμωδιούλα της σειράς, από αυτές που κατά κόρον παράγονταν την εποχή εκείνη και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα 2 ατού της: τον μεγάλο Διονύση Παπαγιαννόπουλο, μια μορφή του Ελληνικού κινηματογράφου και τη Γωγώ Ατζολετάκη την πανέμορφη καλλονή από τη Σητεία που μόλις είχε κάνει αίσθηση με την παρουσία της στα καλλιστεία 1971 και την κατάκτηση του τίτλου της Σταρ Ελλάς. Δυστυχώς ακόμη και αυτοί οι 2 παράγοντες φαίνονται ανίκανοι να «ανεβάσουν» την ταινία σε επίπεδα έστω παραδεκτά. Το σενάριο είναι τραγικά κακό και παρόλες τις προσπάθειες του κυρ Γιώργη η ταινία δεν ξεφεύγει από τη μετριότητα. Άχρωμη διεκπεραίωση η σκηνοθεσία ενώ και η μουσική του Χρήστου Μουραμπά είναι αδιάφορη.

Το μόνο ως επιπλέον που θα μπορούσε να σχολιαστεί θετικά είναι η μίνι παρουσίαση του συγκροτήματος Jaguars που έδρασε την περίοδο 1966-1972. Το συγκρότημα ερμηνεύει γνωστά ξένα κομμάτια της εποχής (βλέπε και σχετικό video).

Να σημειώσω ότι αυτή είναι η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Γωγώς Ατζολετάκη και της Τζοβάνας Φραγκούλη (στους τίτλους εμφανίζεται ως Τζοβάνα Ρωμανού, δεν γνωρίζω αν είναι ψευδώνυμο ή κάποιο πατρικό) σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Μικρά - μικρά. Η τιμωρία του πελαργού (στο ένα πόδι, τιμωρία που συνηθιζόταν στους μαθητές).

Video.

1) Το συγκρότημα των Jaguars επί σκηνής. Στο απόσπασμα ακούμε δύο κομμάτια, το "Immigrant song" των Led Zeppelin (1970) και το Aimless lady  των Grand Funk Railroad ('Αλμπουμ Closer to home, 1970)




Φωτογραφίες.

1. Η υποδοχή της Καρολίνας στο αεροδρόμιο από τον Πελοπίδα και τα παιδιά του.

trelos1.jpg
 ​



2. Τα μέλη της επιτροπής γονέων και κηδεμόνων του κολλεγίου του Μάνου που θα αξιολογήσουν τον Πελοπίδα ως γονέα της χρονιάς. Τασσώ Καββαδία και Κώστας Μπαλοδήμας.

trelos2.jpg



3. Τα δύο μέλη των Jaguars που κάνουν τα φωνητικά. Αν δεν κάνω λάθος λέγονται Νίκος Μπίζας και Σπύρος Βερύκιος.

trelos3.jpg



4. Αριστερά ο Πελοπίδας με την Καρολίνα σε ρόλο σεμνής μαθήτριας έχει να αντιμετωπίσει τον αγανακτισμένο από τη «δράση» των παιδιών, γείτονα Δημήτρη (Αντώνης Παπαδόπουλος). Δεξιά ο Πελοπίδας με τη γραμματέα του Ρωξάνθη (Ρένα Γαλάνη).

trelos4.jpg



5. Ο Πελοπίδας στο κλαμπ με την κόρη του Τζωρτζίνα και την Καρολίνα.

trelos5.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω , δε ξέρω σίγουρα θα το ψάξω , πως η πρώτη εμφάνιση της Τζοβάννας Φραγκούλη στον κινηματογράφο είναι στην ταινία "Πονεμένη μητέρα" του 1962 σαν παιδί μιας και τότε (αν το 1972 όπως αναφέρεις ήταν 16) , στην ταινία θα ήταν μόλις 6!
 
ARETARA οπως παντα πολυ ωραια η παρουσιαση σου!!

tonytony είπε:
Νομίζω , δε ξέρω σίγουρα θα το ψάξω , πως η πρώτη εμφάνιση της Τζοβάννας Φραγκούλη στον κινηματογράφο είναι στην ταινία "Πονεμένη μητέρα" του 1962 σαν παιδί μιας και τότε (αν το 1972 όπως αναφέρεις ήταν 16) , στην ταινία θα ήταν μόλις 6!
Αντωνη εχεις δικιο,εδω ο mhmerotategiatipino γραφει τις ταινιες που συμμετειχε η Τζοβαννα ως παιδι,τις προσθετω ομως και στο ποστ για ευκολια

ΤΖΟΒΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ (27/5/1957- ): Παιδί τη δεκαετία του 1960.

5 ΤΑΙΝΙΕΣ: Πονεμένη μητέρα (1962, 1η) / Ζήλεια (1963) / Ο λουστράκος (1963) / Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964) / Η γέφυρα της ευτυχίας (1965) /

Κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι στη retrodb αναφερεται ως "Τζοβανα Ρωμανου",συμφωνα μ αυτα που διαβασα εδω στο σχολιο του ARETARA κατεληξα σ αυτο το συμπερασμα : Τζοβαννα Φραγκουλη = Τζοβανα Ρωμανου (O ARETARA το αναφερει και στο παρον θρεντ)

Ομως στη retrodb αν πατησουμε στο συνδεσμο του ονοματος "Τζοβανα Ρωμανου" δεν οδηγει πουθενα κι εκτος απ αυτο ειναι περασμενη ως τραγουδιστρια (τουλαχιστον αυτο καταλαβα εγω αφου διπλα απ το ονομα της ειναι σε παρενθεση η λεξη "τραγουδι" )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πω πωωωω .... είσαι φοβερός ARETARA !!! Η ταινία αυτή είναι τόσο αγαπημένη .... Στο παρόν ποστ θα κάνω λόγο για το μουσικό μέρος της ταινίας, ενώ για την ίδια την ταινία θα γράψω σε άλλο ποστ :

2) Το συγκρότημα των Jaguars επί σκηνής. Στο απόσπασμα ακούμε δύο κομμάτια, το "Immigrant song" των Led Zeppelin (1970) και το

των Grand Funk Railroad ('Αλμπουμ Closer to home, 1970) 


Με το που αρχίζουν τα γράμματα της έναρξης ... η έκπληξη : Μια ελληνική ροκ μπάντα "γκαζώνει" παίζοντας το Immigrant Song των Zeppelin [το αγαπημένο της Kambia :flower: :flower:] .... Aλλά και στη σκηνή στο υπόγειο, σκοτεινό κλαμπ των μηχανόβιων, η ίδια μπάντα παίζει, μαζί με τo τραγούδι των Zeppelin, και ένα τραγούδι των Grand Funk [και μάλιστα απ' την αγαπημένη μου περίοδό τους, απ' το 1969 έως το 1971, όταν ήταν τριάδα και έπαιζαν πολύ σκληρό και ακατέργαστο ροκ για την εποχή !!! Από τότε που βγάλαν τον δίσκο We 're an American band, και γίνανε τετράδα ο ήχος τους κάπως γλύκανε !!! Απ' τον δίσκο Closer To Home λατρεύω το τελευταίο τραγούδι τους, το 10λεπτο I'm Your Captain, το οποίο έχω λιώσει στο πικάπ !!!] !!! Κι αν μη τι άλλο είναι έκπληξη το γεγονός ότι στις αρχές των 70ς υπήρχε στην Ελλάδα μια τόσο ενημερωμένη μπάντα, που παρακολουθούσε τις εξελίξεις στη μουσική !!! Ας μην ξεχναμε ότι εκείνα τα χρόνια η Ελλάδα ήταν πίσω από πλευράς ενημέρωσης όσον αφορά τα μουσικά, κοινωνικά κλπ γεγονότα που συνέβαιναν στον υπόλοιπο κόσμο [το τι συνέβαινε ... στην κυριολεξία "ο κόσμος γύριζε ανάποδα", αλλά εδώ στην Ελλάδα το μαθαίναμε με καθυστέρηση] !!! Οι Jaguars, λοιπόν, σαν να το περνανε το μήνυμα : "Οι Beatles μάς τέλειωσαν, η μουσική άλλαξε, ανοίξτε τ' αυτιά σας στους Led Zeppelin και στους Grand Funk [και ... προσοχή μην "κουφαθείτε" απ' τις υψηλές εντάσεις που πάίζουν]" !!!

Εκτός, όμως, απ' τους Jaguars, μάς περιμένουν κι άλλες μουσικές εκπλήξεις στην ταινία : α/ Το χορευτικό της Καρολίνας /Γωγώς Αντζολετάκη με τους μηχανόβιους φίλους της !!! Ή μουσική είναι μια ινστρουμένταλ εκδοχή του American Woman των Guess Who [στο τέλος του πρώτου βίντεο που έχει αναρτήσει ο ARETARA μπορέιτε να το απολαύσετε]. β/ Στη σκηνή που η Καρολίνα κολυμπάει στη θάλασσα, για να συναντήσει τον αγαπημένο της [φοβερή σκηνή, συναντιούνται καταμεσίς της θάλασσας και φιλιούνται], ακούγεται ένα ξένο τραγούδι που θυμίζει πολύ Uriah Heep [που, όμως, δεν είναι U.H.] !!! Στο "ποιο τραγούδι ακούμε σ' αυτή τη σκηνή" μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα :flower: :flower: ....

Τέλος ... για τους Jaguars παραθετω ένα απόσπασμα απ' το βιβλίο του Ντίνου Δηματάτη "Get That Beat" εκδ. Κατσάνος 1998 [σελ. 46] : "Ίδρυση : 1966 Αθήνα. Μέλη : Νίκος Μπίζας κιθάρα, τραγούδι, Πέρρης Χαμηλοθώρης μπάσο, σαξόφωνο, Σπύρος Βερίκης τραγούδι, Τέρρης Τάκλης όργανο, Μέλκον Τανέλιας ντραμς." Σύμφωνα με το βιβλίο του Ντ.Δημ., η μπάντα άφησε μόνο δύο δισκάκια 45 στροφών ["σαρανταπενταράκια"], ήτοι : Wake Up Baby / Εκείνο το Βραδυ [1968 Olympic], Χρυσή Βροχή / Κοίταξε εκεί ψηλά [1972 Pan Vox] !!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολλαπλές λοιπόν οι συμμετοχές της Τζοβάνας Φραγκούλη ως "παιδί-θαύμα" του ελληνικού κινηματογράφου. Τώρα για τη διαφορά Ρωμανού-Φραγκούλη ίσως ο tony-tony μπορεί να βοηθήσει αν βρούμε κάποιους τίτλους αρχής των "παιδικών" της ταινιών να δούμε ως τι επίθετο εμφανίζεται.

Για τη σκηνή στη θάλασσα, δυστυχώς Rinus δε μπορώ να βοηθήσω διότι η κόπια που παρακολούθησα έχει διάρκεια 73' αντί των κανονικών 88' και η σκηνή που περιγράφεις είναι στις κομμένες. :shtup: Κατά τα άλλα 5άστερη ως συνήθως η ανάλυσή σου!!! Pan Vox ε!!!! Θραύση έκανε η εταιρεία τότε...
 
Δεν λες πάλι καλά που υπάρχουν κι αυτες οι ελληνικές ταινίες και έχουν διασωθεί αυτά τα ανεκτίμητα ντοκουμέντα με τις τόοοοτε μπάντες του ελληνικού ροκ ... Έτσι, για να παίρνουμε μια γεύση του "πώς ήτανε, πώς παίζανε αυτά τα συγκροτήματα" .... αλλιώς θα προσπαθήσουμε να τις φανατασθούμε "πώς είναι" απ' τις περιγραφές που κάνει στο βιβλίο του ο ο σαλονικιός Ντίνος Δηματάτης [τυχαίνει να τον γνωρίζω προσωπικά, εκτός από άξιος ερευνητής της ελληνικής ροκ είναι και γλυκύτατος άνθρωπος] !!!

[[[Αλλά και για τις τις μπάντες είναι πολύτιμα αυτά τα ντοκουμέντα !!! Για παράδειγμα, βρέθηκα το Δεκέμβριο στο "Γυάλινο Θέατρο", όπου παίξανε οι Charms, που ξανασμίξανε μετά από 40 [!!!] σχεδόν χρόνια για να δώσουν συναυλία !!! Και πριν αρχίσει το λάιβ, στην κουρτίνα του "Γυάλινου" εμφανίσθηκε - σαν σε οθόνη σινεμά ενα πράγμα - απόσπασμα από την εμφάνισή τους στην ταινία "Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας", όπου παίζουν το "Έξω απ' τον κόσμο" !!! Μετά οι κουρτίνες άνοιξαν και είδαμε τα μέλη της μπάντας, στην τωρινή τους ηλικία, να παίζουν το ίδιο τραγούδι ζωντανά !!! Κάτι ανάλογο έπραξαν και οι Πελόμα Μποκιού πριν κάνα χρόνο, όπου ξανάσμιξαν και δώσανε συναυλία στο "Κύτταρο" : σε βίντεο πίσω απ΄τη σκηνή είδαμε αποσπάσματα από εμφανίσεις τους σε ελληνικές ταινίες !!! Αν, λοιπόν, υποθέσουμε ότι οι Jaguars θελήσουν να επανενωθούν και να δώσουν συναυλία μετά από ... 40βάλε χρόνια, αυτό το βιντεάκι απ' την ταινία "Πιο τρελός κι απ' τους τρελούς" θα είναι ό,τι πρέπει για να λειτουργήσει ως ... συνδετικός κρίκος τους με το παρελθόν]]] !!!

Επαναλαμβάνω : Θα επανέλθω να μιλήσω και για την ταινία, αρκετά "φλυάρησα" για το μουσικό μέρος της [άλλο που δεν ήθελα , χε χε #) #) #) :p ] ....
 
Στις ταινιες "ο λουστρακος" και "ορφανη στους πεντε δρομους" το ονομα που βλεπουμε στους τιτλους εναρξης ειναι "Τζοβανα Φραγκουλη"

attachment.php
attachment.php


oloustrakos.JPG

orfanistous5dromous.JPG
 
Αρκετά προχωρημένη μουσική για ταινία της εποχής επομένως! Ομολογώ οτι τους Jaguars δεν τους ήξερα μέχρι τώρα που διάβασα τα ποστ.

Rinus Cesar είπε:
Μια ελληνική ροκ μπάντα "γκαζώνει" παίζοντας το Immigrant Song των Zeppelin [το αγαπημένο της Kambia :flower: :flower:] ....
Νομίζω οτι για μένα αυτό θα ήταν το απόλυτο κινέζικο μαρτύριο!
 
Νομίζω οτι για μένα αυτό θα ήταν το απόλυτο κινέζικο μαρτύριο!
Οπότε, αν υποθέσουμε ότι είχαμε, λέει, στη διάθεσή μας μια ... χρονομηχανή και ... αποφασίζαμε να γυρίσουμε, λεει, το χρόνο στο 1971 - 1972 και ... να κανονίσουμε, λέει, συνάντηση του retromaniax στο υπόγειο, σκοτεινό κλαμπάκι με τους Jaguars να "γκαζώνουν" το Immigrant Song ... νομίζω ότι μάλλον δεν θα ερχόσουνα μαζί μας, χε χε :flower: :flower: [εγώ θα γούσταρα τρελάααααα] ....

Δυστυχώς ακόμη και αυτοί οι 2 παράγοντες φαίνονται ανίκανοι να «ανεβάσουν» την ταινία σε επίπεδα έστω παραδεκτά. Το σενάριο είναι τραγικά κακό και παρόλες τις προσπάθειες του κυρ Γιώργη η ταινία δεν ξεφεύγει από τη μετριότητα. Άχρωμη διεκπεραίωση η σκηνοθεσία ενώ και η μουσική του Χρήστου Μουραμπά είναι αδιάφορη.

Νομίζω ARETARA ότι την αδικείς την ταινία !!! Εγώ τη βρίσκω μια χαρά και, όποτε την έχω πετύχει στην τηλεόραση, έχω στρωθεί να την δω μέχρι τέλους !!! Μού βγάζει και μια κάποια συγκίνηση βρε παιδί μου ... Ο κυρ Πελοπίδας έμεινε χήρος, και αφοσιώθηκε να μεγαλώσει μόνος του, με κόπους και βάσανα, τα τρία παιδιά του !!! Αλλά όταν έρχεται στο σπίτι τους η Καρολίνα για να τη φιλοξενήσουν, του γεννιούνται κάποιες ελπίδες ότι ... "ααχ, μήπως ξαναζήσω τα νιάτα μου που έχασα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου ???" ... Τελικά, όμως ... "κάθε πράγμα στον καιρό του" !!! Της Καρολίνας της αρέσει ο κυρ Πελοπίδας [άλλωστε του πετάει σπόντες : "είσαι στην καλύτερη ηλικία, τρελαίνομαι για τέτοιες ηλικίες κλπ], αλλά τελικά .... θα σμίξει με τον συνομήλικό της, έναν όμορφο νεαρό με τον οποίο ταιριάζουν [και ... συναντιούνται βραδάκι μέσα στο πέλαγος όπου φιλιούνται, όπως προείπα απ' τις ωραιότερες σκηνές της ταινίας] !!! Πρέπει, επίσης, να λαμβάνουμε υπόψη μας το πότε γυρίστηκε η ταινία : την εποχή που ο ελληνικός κινηματογράφος περνούσε την περίοδο της παρακμής του, που η ελληνική κωμωδία είχε κλείσει τον κύκλο της !!! Για την εποχή της, λοιπόν, μια χαρά ταινία είναι !!!

Εκτός απ' τον Παπαγιαννόπουλο που είναι εξαιρετικός ... τι να πεις για τη Γωγώ Αντζολετάκη .... πόσο μα πόσο όμορφη είναι στην ταινία ... και, κυρίως, πόσο μα πόσο rock κορίτσι :flower: :flower: :flower: ....

Τέλος ... πώς θυμάμαι ότι τη γραμματέα του κυρ Πελοπίδα έχει το όνομα "Αγκινάρα" ??? Μήπως ήταν παρατσούκλι που της "κολλήσανε" τα παιδιά του ???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω (και φυσικά αυτό είναι μια καθόλα προσωπική άποψη) ότι ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος έχει κάνει ταινίες (κωμωδίες εννοώ) με πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Δεν θα ήθελα να μπει αυτό σε αντιπαράθεση με τα λεγόμενα του καλού φίλου Rinus Caesar, αλλά αυτή είναι η αίσθησή μου. Όσο για τη Γωγώ, μια γυναίκα χάρμα οφθαλμών δεν υπάρχει να σχολιάσω κάτι. Σαφώς το ταλέντο της υπήρχε και υπάρχει, η δυναμική της ωστόσο θα ήθελε μια διαφορετική ταινία για να αναδειχθεί όπως για παράδειγμα το Κλειστό παράθυρο, μια τελείως διαφορετικών απαιτήσεων ταινία όπου κατέκτησε και δικαιότατα το βραβείο α' γυναικείου ρόλου.

Φυσικά και το παρατσούκλι της γραμματέως του Πελοπίδα, Ρωξάνθης (Ρένα Γαλάνη) είναι Αγκινάρα, σωστά θυμάσαι!!! Μάλιστα με αυτό το nickname προσφωνάται σε όλη σχεδόν την ταινία.

Tony tony ευχαριστούμε για την αστραπιαία ενημέρωση σχετικά με τους τίτλους αρχής, δεν παίζεσαι!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
ARETARA οπως παντα πολυ ωραια η παρουσιαση σου!!


Αντωνη εχεις δικιο,εδω ο mhmerotategiatipino γραφει τις ταινιες που συμμετειχε η Τζοβαννα ως παιδι,τις προσθετω ομως και στο ποστ για ευκολια

ΤΖΟΒΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ (27/5/1957- ): Παιδί τη δεκαετία του 1960.

5 ΤΑΙΝΙΕΣ: Πονεμένη μητέρα (1962, 1η) / Ζήλεια (1963) / Ο λουστράκος (1963) / Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964) / Η γέφυρα της ευτυχίας (1965) /

Κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι στη retrodb αναφερεται ως "Τζοβανα Ρωμανου",συμφωνα μ αυτα που διαβασα εδω στο σχολιο του ARETARA κατεληξα σ αυτο το συμπερασμα : Τζοβαννα Φραγκουλη = Τζοβανα Ρωμανου (O ARETARA το αναφερει και στο παρον θρεντ)

Ομως στη retrodb αν πατησουμε στο συνδεσμο του ονοματος "Τζοβανα Ρωμανου" δεν οδηγει πουθενα κι εκτος απ αυτο ειναι περασμενη ως τραγουδιστρια (τουλαχιστον αυτο καταλαβα εγω αφου διπλα απ το ονομα της ειναι σε παρενθεση η λεξη "τραγουδι" )
Για αρχή να πούμε ότι σύμφωνα με την "Ταινιοθήκη Της Ελλάδος", αυτή η Τζοβάνα Ρωμανού και παίζει και τραγουδά. Όπως τραγουδά και το μουσικό συγκρότημα "Jaguars", που υπήρξαν απ' το '66 ως το '72!
 
Mandrake είπε:
Για αρχή να πούμε ότι σύμφωνα με την "Ταινιοθήκη Της Ελλάδος", αυτή η Τζοβάνα Ρωμανού και παίζει και τραγουδά. Όπως τραγουδά και το μουσικό συγκρότημα "Jaguars", που υπήρξαν απ' το '66 ως το '72!
Η Τζοβανα Φραγκουλη τραγουδαει δυο φορες στην ταινια

attachment.php
attachment.php


piotr.JPG

pi.JPG
 
Μιας και το έφερε η κουβέντα, το μουσικό συγκρότημα "Jaguars" εμφανίζεται και στις ταινίες "Τρελλά Κορίτσια, Απίθανα Αγόρια" ('70) και "Υπέροχες Νύφες... Κορόιδα Γαμπροί!" ('72)! Στην δεύτερη ταινία, μάλιστα, εμφανίζεται και ένα άλλο Ελληνικό συγκρότημα. Οι "Blue Bells". Και οι τρεις είναι ταινίες της "Αργώ-Ελλάς".
 
εχω την εντυπωση οτι η πρωτη εμφανιση της γωγως ατζολετακη ειναι στην συμμορια εραστων
 
εχω την εντυπωση οτι η πρωτη εμφανιση της γωγως ατζολετακη ειναι στην συμμορια εραστων
Gogo.jpg
Πάντως η Γωγώ την ίδια χρονιά (1972) συμμετείχε σε 4 ταινίες: 1) Πιο τρελός κι απ' τους τρελούς, 2) Συμμορία εραστών, 3) Υπέροχες νύφες, κορόιδα γαμπροί και 4) Ως την τελευταία στιγμή.
Σε καμία από τις υπόλοιπες ταινίες δεν αναφέρεται η Γωγώ ως σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση.
 
Πάντως η Γωγώ την ίδια χρονιά (1972) συμμετείχε σε 4 ταινίες: 1) Πιο τρελός κι απ' τους τρελούς, 2) Συμμορία εραστών, 3) Υπέροχες νύφες, κορόιδα γαμπροί και 4) Ως την τελευταία στιγμή.
Σε καμία από τις υπόλοιπες ταινίες δεν αναφέρεται η Γωγώ ως σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση.


ναι σωστα ,βεβαια μπορει μια ταινια να γυριστηκε πριν απο καποια αλλη,και η δευτερη να προβληθηκε πρωτα
γιατι στους τιτλους της συμμοριας εραστων την αναφερει πρωτελευταια αλλα αναγραφοντας η γωγω ατζολετακη
 
ναι σωστα ,βεβαια μπορει μια ταινια να γυριστηκε πριν απο καποια αλλη,και η δευτερη να προβληθηκε πρωτα
γιατι στους τιτλους της συμμοριας εραστων την αναφερει πρωτελευταια αλλα αναγραφοντας η γωγω ατζολετακη
Η ίδια η Γωγώ Ατζολετάκη ωστόσο, αναφέρει σε post της ότι αυτή (Πιο τρελός κι απ' τους τρελούς) είναι η δεύτερη ταινία της καριέρας της, χωρίς ωστόσο να αναφέρει στο ίδιο post ποια είναι η πρώτη. Βέβαια οι τίτλοι της ταινίας ισχυρίζονται ότι είναι η πρώτη κινηματογραφική εμφάνισή της.
 
Η ίδια η Γωγώ Ατζολετάκη ωστόσο, αναφέρει σε post της ότι αυτή (Πιο τρελός κι απ' τους τρελούς) είναι η δεύτερη ταινία της καριέρας της, χωρίς ωστόσο να αναφέρει στο ίδιο post ποια είναι η πρώτη. Βέβαια οι τίτλοι της ταινίας ισχυρίζονται ότι είναι η πρώτη κινηματογραφική εμφάνισή της.

αρα αφου και η ιδια το διαψευδει θα ειναι η συμμορια εραστων
γιατι ετσι οπως την αναγραφει στους τιτλους θα μπορουσε
 
Πολλαπλές λοιπόν οι συμμετοχές της Τζοβάνας Φραγκούλη ως "παιδί-θαύμα" του ελληνικού κινηματογράφου. Τώρα για τη διαφορά Ρωμανού-Φραγκούλη ίσως ο tony-tony μπορεί να βοηθήσει αν βρούμε κάποιους τίτλους αρχής των "παιδικών" της ταινιών να δούμε ως τι επίθετο εμφανίζεται.
Η Τζοβανα Φραγκουλη επαιξε το 1962 στην ταινια Ζηλεια. Εκει ο πρωταγωνιστης, Γιωργος Φουντας, λεγεται Αλεξης Ρωμανος και υποδυεται εναν διασημο συγγραφεα. Μπορει λοιπον να αρεσε αυτο το επιθετο στην Τζοβανα και μεγαλωνοντας να θελησε να κανει καριερα με αυτο, ασχετως βεβαια αν στην πορεια αλλαξε γνωμη.
 
Πίσω
Μπλουζα