Πιστόλι καψουλιών Pilaz Eight Rounder

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.342
Αντιδράσεις
9.487
Μαζι με το πιστολι φωτοβολιδων η αρχαιολογικη σκαπανη εφερε στο φως και το περίστροφο μου, τον αγαπημένο σύντροφο του καουμπόι που δεν αφήνει ποτε το πλευρό του. Πρόκειται για το ελληνικής κατασκευής Eight Rounder της εταιρίας Pilaz.

Στις φωτογραφιες που θα δειτε ειναι αφου το εκανα μπανιο σε WD-40, το ετριψα με την οδοντοβουρτσα μου την σκληρη, το επλυνα με υγρο πιατων και το στεγνωσα με ισοπροπανολη και γερο φυσημα.

Η μια μερια

P5206140.JPG

Η αλλη

P5206141.JPG

Λεπτομέρεια απο το ανάγλυφο της λαβης

P5206144.JPG

Σε αντιθεση με το πιστολι φωτοβολιδων, αυτο ειναι παιχνιδι, ταιριαζει καλα σε ενα παιδικο χερι και η σκανδαλη ειναι ευκολο να πιεστει επανειλημμένα. Δεν οπλιζει ο κόκορας. Υπαρχει ενα μεταλλικό ελασμα που οταν το πιεσουμε ανοιγει το πιστολι στα δυο και μας δινει πρόσβαση στο μυλο, οπου τοποθετούμε 8 καψουλια. Τα καψουλια ερχονταν ειτε σκετα ειτε κολλημενα ολα μαζι σε εναν πλαστικο κυκλο. Το χρωμα τους ηταν κατα κανονα κόκκινο.

P5206142.JPG
P5206143.JPG

Σε αντιθεση με τα περισσότερα παιδικά πιστόλια της εποχης που ηταν πλαστικα και δέχονταν ενα καψουλι και εσπαγαν μετα απο μερικες ώρες χρήσης, αυτο εδω ηταν υπερπολυτελές και ανεβάζει το παιδάκι/καουμπόι απο εναν απλο desperado σε κορυφαίο πιστολέρο. Δυστυχώς εκτος απο ενα στοιχειώδες καθάρισμα, δεν εχω τις γνώσεις ή τα εργαλεία για να το ανασκευάσω.

Να και ενα video απο τα χρονια εκεινα, οπου αντιμετωπίζω μια βίαιη συμμορία. :gun:

 
Πίσω
Μπλουζα