Πληροφορίες για σπάνιο κομικ (Sammy)

Sotasatos

RetroN00b
Joined
9 Δεκ 2008
Μηνύματα
9
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σε όλους.

Θυμάμαι ένα καταπληκτικό κομικ που κυκλοφόρησε 2 τεύχη. Τα συγκεκριμένα τεύχη τα είχα πάρει το 1982!!! δεν είμαι σίγουρος.

Ήταν τετραχρωμία σε χαρτί μεγάλου μεγέθους τύπου Αστερίξ. Οι ήρωες ήταν δύο ιδιωτικοί αστυνόμοι που αναλάμβαναν αποστολές.

Στο πρώτο τεύχος μεταμφιέζονται σε ιατρούς ενός γηροκομείου και πρέπει να προσέχουν τους ηλικιωμένους θαμώνες. Μέχρι που στο τέλος ξεσπάει πόλεμος με δυναμίτες, μαχαίρια, βόμβες, καράτε.

Στο δεύτερο τεύχος είναι δύο αδέρφια επιστήμονες που έχουν παρεξηγηθεί μεταξύ τους. Και οι δύο έχουν φτιάξει δυο robot τα οποία είναι ίδια σε όλα εκτός από το χρώμα (κόκκινο το ένα μπλε το άλλο). Οι ήρωες αναλαμβάνουν να συμφιλιώσουν τα αδέρφια με καταστροφικά αποτελέσματα. (Θυμάμαι μια σκηνή που στην μία πλευρά πλακώνονται τα αδέρφια, στην άλλη πλακώνονται τα δύο robot και ο αστυνόμος οδηγά έναν οδοστρωτήρα κατά πάνω τους).

Κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη.
 
Για Αντιρίξ και Συμφωνίξ μου κάνει.

 
Προκειται για κομικ γαλλο-βελγικης εκδοσης απο αυτα που στη χωρα μας κυκλοφορησαν απο τη συλλογη 'Χρυσα Κομικς' με διαφορους χαρακτηρες

Αυτες τις ιστοριες που λες προσωπικα τις εχω σε ενα εναιο τευχος και το ειχα παρει στη δεκαετια του 90 οποτε μιλαμε για επανεκδοση.

Ο τιτλος της σειρας δυστυχως μου διαφευγει :( αλλα ο πρωταγωνιστης λεγοταν Σαμμυ

http://www.dupuis.com/servlet/jpecat?pgm=VIEW_SERIE&lang=UK&SERIE_ID=115
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε Sotasatos,αναφέρεσαι στο κόμικ ονόματι Clever and Smart ή αλλιώς Fred and Jeff

Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και adventure game για PC με τους ήρωες αυτούς,ονόματι Fred and Jeff:A movie adventure

Δες εδώ κι εδώ

από την Alcachofasoft (δημιουργό εταιρεία και του πρόσφατου game "Murder in the Abbey") αλλά δυστυχώς προς το παρόν ( ; ) υπάρχει μόνο σε γερμανικού speech έκδοση..

Για το κόμικ αυτό καθ' αυτό δε γνωρίζω περισσότερα,πέρα απ' τ' ότι φυσικά στο εξωτερικό είχαν βγει πολύ περισσότερα τεύχη από τα 2 που είδαμε στη χώρα μας...
 
manos426f είπε:
Φίλε Sotasatos,αναφέρεσαι στο κόμικ ονόματι Clever and Smart ή αλλιώς Fred and Jeff
Αναφερεσαι στους Αντιριξ και Συμφωνιξ που ηταν Ισπανοι και φυσικα κυκλοφορησαν πολλα περισσοτερα τευχη τους απο δυο και ηταν αρκετα γνωστοι πριν βγει το adventure (το οποιο αγνοουσα.. ενδιαφερουσα πληροφορια!!).

Παντως οπως ειπα παραπανω, ο φιλος αναφερεται στο Tous Sammy που δεν εχει καμια σχεση με τους παραπανω και δεν ηταν καν σουρρεαλιστικος. Δεν ξερω αν οντως κυκλοφορησε μονο 2 ιστοριες η αν προκειται για συμπτωση που οι δυο μας εχουμε ακριβως αυτες τις συγκεκριμενες ιστοριες!

9782800124650_1.jpg
 
Όντως, Clever & Smart = Αντιρίξ και Συμφωνίξ (και Mortadelo y Filemon στα Ισπανικά)

Και σαφώς κυκλοφόρησαν πολύ περισσότερα από 2 τεύχη.

Πάντως πέρα από το adventure που λέει ο manos και ούτε εγώ γνώριζα, παιχνίδι Clever & Smart είχε κυκλοφορήσει ήδη από την εποχή του Spectrum.
 
Φίλοι μου - Leon, Rakeesh, manos426f, Maddog.

Χίλια ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας.

Ακολούθησα το link του Rakeesh και βρήκα το τεύχος που έψαχνα (τελικά ήταν δύο ιστορίες σε ένα τεύχος, πολύ σωστά Rakeesh). Είναι το "Les Gorilles vous saluent bien (Tout Sammy, N°1)". Πάντως είχε κυκλοφορήσει και δεύτερο τεύχος το οποίο είχε σχέση με μια περιπέτεια στην θάλασσα!!!! (εάν θυμάμαι καλά).
 
Clever & Smart (στα γερμανικά) www.clever-und-smart.de δυστυχώς πρέπει να ξέρετε γερμανικά, και έχει σε ένα λινκ όλες τις εκδόσεις σε πολλές και διάφορες χώρες. Το original site στα ισπάνικά - www.mortadeloyfilemon.com και πάλι πρέπει να ξέρετε ισπανικά, εγώ δεν ξέρω αλλά φαινεται καλό. Έχουν βγει δυο ταινίες (τις οποίες μπορείτε να βρείτε στα βιντεοκλάμπ) καθώς και δυο παιχνίδια για PC, τα οποία φαντάζομαι ότι μπορεί κανείς να βρει στο εμπόριο.

αντι&συμ.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το κομικ που αναφερεται ο φιλος στην αρχη, οπως ανακαλυψαμε στην πορεια της συζητησης, ονομαζεται "Sammy", και δεν ειναι το γνωστο Αντιριξ και Συμφωνιξ.

Αν γινεται ας διορθωθεί ο τίτλος.
 
Α, το βρήκα κι αυτό!
 

Συνημμένα

  • SAMMY COVER 1.pdf
    325,1 KB · Προβολές: 0
  • STORY 1.pdf
    488,4 KB · Προβολές: 0
  • STORY 2.pdf
    472,1 KB · Προβολές: 0
Έχω κι άλλο ένα από αυτό.... Να, σας το βάζω εδώ... Αυτό δεν έχει τίτλο, αλλά νομίζω ότι ο τίτλος όταν είχε κυκλοφορήσει με τα ΧΡΥΣΑ ΚΟΜΙΚΣ ήταν "Ο δικτάτορας"...
 

Συνημμένα

  • SAMMY COVER 2.pdf
    189,8 KB · Προβολές: 2
  • PAGE 5.pdf
    437,6 KB · Προβολές: 2
  • PAGE 27.pdf
    479,1 KB · Προβολές: 0
  • PAGE 45.pdf
    467,2 KB · Προβολές: 0
Πίσω
Μπλουζα