Ποδοσφαιριστές της ομάδας σας για τους οποίους πάντα θα σας δουλεύουν οι αντίπαλοι !

PAPPOYS

RetroActive
Joined
19 Ιουλ 2012
Μηνύματα
512
Αντιδράσεις
13
Είναι τα λεγόμενα "παλτά" του ποδοσφαίρου !!!

Παίκτες που έλαμψαν δια της... διακριτικής τους παρουσίας στις ομάδες μας.

Παίκτες που προσέφεραν από... μηδέν έως... τίποτα και τους θυμούνται περισσότερο οι αντίπλαοι όταν μας δουλεύουν παρά εμείς που είχαμε την ατυχία (και την υπομονή) να τους βλέπουμε στη δική μας ομάδα.

Μου ήρθε η ιδέα για το θρεντ όταν ανέφερα μερικούς εδώ

Ξεθάψτε τους υπόλοιπους !!!

(Επειδή ψάχνοντας θα βρείτε πολύ πράμα, κρατήστε τα ποστ μικρά και περιεκτικά, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους να αναφέρουν τα δικά τους "παλτά". Κι αν θυμηθείτε κι άλλους ξαναποστάρετε αργότερα. Καλύτερα να μην πάμε σε... σεντόνια)

:cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καθοτι αριανος μπορω να πω πολλα παλτα που ηρθαν στν αρη...Νορτζ κουεμαχα,Σαμουελ ινογκι,Γιουτζιν φομουμποντ ειναι μερικα ονοματα ποδοσφαιριστων(?) που ηρθαν ειδαν και απηλθαν αλλα αν επρεπε να σταθω μονο σε εναν θα ελεγα αμπρεου λογο καριερας....ναι αυτος ο μεγαλος παικτης που δεν μπορω να καταλαβω πως εγινε φιρμα....ενετελως ατσουμπαλος,ενω αν τον εβαζες να κανει κοντρα σε ενα σπριντ με ενα 10-χρονο θα εχανε σιγουρα ο αμπρεου(το δυνατο του σημειο ειναι μονο το ψηλο παιχνιδι)τουλαχιστον οσο τν ειδα στα παιχνιδια με τν αρη....τωρα μπορει να ηταν πολυ καλυτερος στις αλλες ομαδες που αγωνιστηκε οκ(επαιζε και στην εθνικη)
 
Τι να πει κανείς όντας οπαδός της ταλαίπωρης ΑΕΚ...Πολύ πριν πάρει το σημερινό δρόμο για τη Β' Εθνική, "τον καλό καιρό" μεγάλες μορφές όπως ο...ευτραφής Ραμπεσαντρατανά (όνομα κι αυτό), ο Φράνιο Βλάντιτς (πακέτο με τον Μπάγιεβιτς αλλά καμία σχέση), ο Σλίσκοβιτς (γνωστός και ως "Παναγιωταρέα", από το άσπρο του τσουλούφι), ο Τσεχοσλοβάκος Σταμπάχερ που κατέληξε με...εστιατόριο, ακόμα και ο ατυχής Γιάννης Δίντσικος (τρομερή μεταγραφή από την Καστοριά τη δεκαετία τουυ 80, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ώσπου παροπλίστηκε λόγω σοβαρού τραυματισμού και του κολλήσαν και το παρατσούκλι "Δύστυχος"), η ανάλογη περίπτωση του Χρήστου Κωστή που κατέληξε...σχολιαστής στην Αθλητική Κυριακή, παρά τη μεγάλη προσδοκία του κόσμου ("Χρήστο Κωστή είσαι εδώ κι εσύ"), ο Πάπα Μπούπα Ντιοπ, και άλλοι, ων ουκ έστι αριθμός...

Από άλλες ομάδες ενθυμούμαι κάποιον Αντρεούτσι στον ΠΑΟ, δεκαετία 80, που έμεινε γνωστός μόνο για την επίδειξη των γεννητικών του οργάνων στην εξέδρα, σε κάποιο παιχνίδι, τον Αυστριακό Βελτσλ του Ολυμπιακού, μόνιμο τραυματία για τον οποίο είχε βγει το σχόλιο ότι τραυματιζόταν τα Σάββατα στο ξενοδοχείο με το σεντόνι, αλλά η λίστα φυσικά είναι ατελείωτη...
 
DIOGO ... με διαφορά.

Felix Borja ... αν καν δεν φταιει ο ίδιος αλλά οι εφημερίδες

DANI... που ήρθε να υπογραψει με το πεντάφυλλο και σαγιονάρα
 
Σαν Παοκτσής πως να ξεχάσω τους Φαν Χαμ, Γιόχανσεν, Μίκι Κουήν, Πίρβου, Τσαουσίλα...
 
καλα στον ολυμπιακο ειχαν ερθει πολλοι zahovic που αν δεν ειχε χ2 τα νευρα του pablo garcia μπορει και να εκανε κατι περισσοτερο ο beluchi που κοστισε τοσα λεφτα κιολας το συμβολαιο του
 
Καθώς ήδη "ξεφεύγει" το πράμα, ας περιοριστούμε στα πραγματικά "παλτά".

Θέλω να πω ότι δεν θα σας δούλευε κάποιος για Μπελούτσι, Ντιόγκο, Σλίσκοβιτς όπως θα γινόταν για ΕΝΤΕΛΩΣ ανύπαρκτους (Βέλτζλ, Πόλακ κλπ), έτσι δεν είναι ?

Εδώ μιλάμε για περιπτώσεις που βγάζουν και γέλιο, όχι μόνο ότι δεν πρόσφεραν όσα ενδεχομένως εμείς περιμέναμε...

Επίσης, προσπαθήστε να θυμηθείτε τι γινόταν παλιότερα. Δεν παύουμε να μιλάμε για ρετρό. Από το άνοιγμα της αγοράς κι έπειτα εμφανίστηκαν πάμπολλες περιπτώσεις γιατί ψωνίζοντας με... το κιλό σου προκύπτανε και σάπιοι...

Πριν όμως, έτσουζε η κακή μεταγραφή, δεν μπορούσες να τους αλλάζεις σαν τα πουκάμισα... Κι έτσι το φόραγες το "παλτό" όοοοολον το χειμώνα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπάρχει ο "μεγάλος" Εντβάλντο που έφερε ο Σαλιαρέλης στον Ολυμπιακό και δεν έπαιξε ποτέ. Ο παίχτης αυτός παρουσιάστηκε με το έτσι θέλω ως το νέο μεγάλο αστέρι της Βραζιλίας που κατάφερε να κλέψει ο Σαλιαρέλης από τα χέρια της Πόρτο. Επίσης, υποτίθεται ότι είχε κερδίσει βραβείο ως ο καλύτερος νέος παίχτης της Βραζιλίας. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, αν αληθεύουν αυτά που γράφτηκαν κατά καιρούς, υπήρχε κάποιος Εντβάλντο που όντως κέρδισε βραβείο καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή. Καταραμένη συνωνυμία!
 
Θυμάστε τον νοτιοαφρικανό Χλοουάνε ??? Όταν πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, οι εφημερίδες τον παρουσίαζαν σαν μια "σούπερ μεταγραφή" κλπ, αλλά ... αποδείχθηκε "λίγος" για Ολυμπιακό !!! Μετά κατέληξε στον Ιωνικό, όπου κι εκεί δεν έπεισε, και έκτοτε ... αγνοείται η τύχη του !!!

Επίσης, στον Ολυμπιακό είχε κάνει πέρασμα και το όνομα Πητ Σκούρας !!! Σε κάποιο φιλικό είχε πιάσει σπουδαία απόδοση και την άλλη μέρα το όνομά του "έπαιζε" στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών φυλλάδων με ενθουσιώδεις τίτλους !!! Αφού κι ο ίδιος ο Πητ, πολύ μικρός τοτε σε ηλικία, τα έβλεπε και δεν τα πίστευε ... Τελικά ...από τότε δεν ξανακούσαμε γι' αυτόν !!!
 
Α, μού ήρθε "φλασιά" και για δύο βρετανικά "παλτά" της ΑΕΚ το 1983 !!! Τότε η ΑΕΚ είχε πάρει έναν Άγγλο προπονητή, τον Τζον Μπάρνγουελ [μήπως πρέπει να ανοίξουμε τόπικ και για ... "προπονητές - παλτά" που πέρασαν απ' το ελληνικό πρώτάθλημα ???] !!! Με εισήγηση του εν λόγω κόουτς, ήρθαν στην ΑΕΚ δύο Βρετανοί : Ο Τρέβορ Ρος και ο Τόμι Λάνγκλεϊ !!! Μα πού τους βρήκε ??? Πέρασαν και ... στην κυριολεξία "δεν ακούμπησαν" !!! Κι όμως, ο Τρέβορ Ρος κατάφερε και εχρίσθη σκόρερ σε ευρωπαϊκό ματς στο Κύπελλο Κυπελλούχων [εμ, σε κρίσιμο ματς ήταν δυνατόν ο Άγγλος προπονητής να μη βάλει βασικούς τα δύο παλτά - συμπατρίώτες του ???] !!! Επρόκειτο για το ματς ΑΕΚ - Ούιπεστ 2 - 0 το 1983 [τα ΄πρώτα ευρωπαϊκά κύπελλα που παρακολούθησα στη ζωή μου] !!! Βάρεσε ένα δυνατό, ατσούμπαλο σουτ έξω απ' την περιοχή, ο Ούγγρος τερματοφύλακας είχε ... μανταλάκια στα χέρια του, του έφυγε η μπάλα και ... γκοοοοολ !!! Στη ρεβάνς, όμως, έλαμψε η αλήθεια : Ούιπεστ - ΑΕΚ 4 - 0 :( :(
 
Άλλος ένας που πέρασε και δεν ακούμπησε από τον ΠΑΟΚ, ήταν ο Πολωνός Ντιμκόφσκι, που ήρθε και καλά σαν μεγάλος γκολτζής, αλλά πλην ενός γκολ με τον ΟΦΗ δεν ξαναφάνηκε...
 
Ένα "παλτό" που πέρασε απ' τον Απόλλωνα : Μπόμπα Βούιτς !!! Θυμάμαι το δούλεμα που ρίχναμε σε έναν "απολλωνιστή" συμμαθητή μου γι' αυτό το κελεπούρι !!!

Και ... μερικά παλτά που σταδιοδρόμησαν στην επαρχία :

-Χένρικ Μάτισεν, εκ Δανίας, πρώτος και καλύτερος, που επαιξε στον Λεβαδειακό !!! Ο τύπος είχε μια υπέροχη ξανθιά κόμη που ... ξετρέλαινε τα κορίτσια !!! Το παρατσούκλι του : "Η Καρολάιν της Λειβαδειάς" !!! Μάλιστα, σε μια εφημερίδα είχα διαβάσει το σχόλιο : "από γοητεία σκίζει ο Δανός, αλλά από τόλμη ... " ... Το μόνο που έχω να θυμάμαι απ' αυτόν είναι ένα γκολ που έβαλε σε άδεια εστία, με σουτ λίγο πιο πίσω απ' τη γραμμή του τέρματος !!!

- Ο Τσέχος γκολκήπερ Χρούσκα της Βέροιας !!! Επίσης ο Τσέχος Γιάκομπεκ, κι αυτός στη Βέροια [ήρθε "πακέτο" με τον Χρούσκα] !!! Στο πρωτο ματς που έκατσε κάτω απ' τα δοκάρια της Βέροιας, η ομάδα του έχασε με 5 - 0 ......
 
Ρε Rinus, τι πήγες και θυμήθηκες, τον Ρος και τον Λάνγκλεϊ ! Όσο για τη ρεβάνς Ουίπεστ-ΑΕΚ, "και καλά" έπεσε και σφάξιμο από τη διαιτησία, εξ όσων θυμάμαι (χωρίς να αποτελεί δικαιολογία βέβαια).

Οι δύο συγκεκριμένοι προηγήθηκαν (μιλάμε πάντα για εποχή 2 ξένων) του πακέτου Σταμπάχερ-Σάντμπεργκ, εκ των οποίων ο δεύτερος βέβαια έκανε καλό δίδυμο με το Θωμά Μαύρο, και νομίζω έκατσε και δεύτερη χρονιά...Εκεί να δείτε ξανθιά χαίτη...

Στους νεώτερους χρόνους, κάποιος άλλος...Σουηδός Λούις Τσάνκο έμεινε γνωστός μόνο για

Και φυσικά υπήρχαν και τα...διαχρονικά παλτά, που τρομάξαμε να τους δούμε να φεύγουν, όπως ο Παντελής Καπετάνος και τώρα ο Λαγός...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμαμαι τον Γαλλο Φουκς στον Παναθηναϊκο στα μεσα της δεκαετιας του 70, τους Πολέτι. Νικολάου στον Ολυμπιακό και τον Βιτσέντε στην ΑΕΚ στις αρχές της δεκαετίας του 70, τον Γιουγκοσλάβο Κριβοκούτσα στον Ηρακλή το 1976-77 και τον Ιταλο Σκαρντίνια στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη δεκαετία.
 
Ντιέγκο Αγκίρε, Ουρουγουανός. 'Εσκασε μύτη στον Ολυμπιακό το 1988, αν δεν κάνω λάθος μαζί με τον μακαρίτη τον El Bufalo. Οι φήμες έλεγαν για "θηρίο" που θα διαλύσει τις άμυνες, θα σκίσει τα δίχτυα, θα σπάσει τα δοκάρια κ.τ.λ. Πέρασε, δεν ακούμπησε, πιάστηκε ντοπαρισμένος κι έφυγε
 
θυμηθηκα τον danut lupu που ειχε φερει το 1990 ο παναθηναικος απο την ρουμανια για τον οποιο ενδιαφεροταν και η ρεαλ μαδριτης συμφωνα με την ποδοσφαιρικη ομοσπονδια της χωρας του με το ποσο του ενος εκατομμυριου αν θυμαμαι καλα επαιξε σε μολις 10 παιχνιδια και συννεληφθη το 1991 σαν εγκεφαλος σπειρας διαρρηκτων (καπου ειχα διαβασει οτι ειχε κλεψει και τις εμφανισεις της ομαδας)
 
Να δουμε και μερικα "παλτα" του Θρυλου... :)

 
Επικά χρόνια ακούγοντας Fight Club με τις ατάκες, τα στιχάκια ακόμα με ολόκληρα τραγούδια για τον Λάρα Γκαρσία Ντάνι :D .

Δεν τον ανέφερα διότι είναι μεταγενέστερος του 1995.
 
Δεν ξέρω αν μετράνε και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά θα ήταν άδικο να μην αναφερθούν αυτοί που πήραν τη θέση του Σαργκάνη στον Ολυμπιακό. Όσοι φίλαθλοι-οπαδοί του Ολυμπιακού είναι από 35 και πάνω, αποκλείεται να μην τρομοκρατούνται όταν θυμούνται την τριάδα Παπαμιχαήλ-Σκούνας-Μουκέας.
 
Πίσω
Μπλουζα