Ποιά ήταν η ΠΡΩΤΗ ταινία που είδατε στο σινεμά;

filmmusic

RetroMaNiaC
Joined
20 Ιουν 2010
Μηνύματα
628
Αντιδράσεις
123
Νομίζω θα ήταν ένα ενδιαφέρον θέμα.

Θυμάστε αλήθεια ποιά ήταν, σε ποιά ηλικία και τί ή ποιά σκηνή σας είχε κάνει εντύπωση;

Εμένα ήταν το "Romancing the Stone" (Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι - 1984) με τους Μάικλ Ντάγκλας, Κάθλιν Τέρνερ.

Με είχαν πάει οι γονείς μου σε ηλικία 4-5. (καλά, σε αυτή την ταινία βρήκαν να με πάνε; :D Εννοώ από άποψη καταλληλότητας για ένα μικρό παιδάκι!)

Αυτό που μου είχε μείνει έντονα ήταν η σκηνή μέσα στο αεροπλάνο μέσα στη ζούγκλα και στις λάσπες που έβρεχε, και κάτι κοντινά που είχε των πρωταγωνιστών, και είχα εντυπωσιαστεί από το πόσο τεράστιοι φαίνονταν.

Όπως μου είχαν κάνει εντύπωση και οι κροκόδειλοι στο τέλος..

Την ταινία την ξαναείδα πριν 2-3 χρόνια!

Off topic: Από κει και μετά δε θυμάμαι ποιά ήταν μετά, απλώς θυμάμαι ότι η πρώτη ταινία που πήγα στο σινεμά -χωρίς γονείς- με φίλους μου στην 4η δημοτικού, ήταν το

Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Αδυνατώ όμως να πιστέψω ότι μεσολάβησαν 6 χρόνια χωρίς να πάω πάλι , αλλά δε μπορώ να θυμηθώ κάτι ανάμεσα στα χρόνια αυτά..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
filmmusic και λοιπή παρέα, καλημέρα. Η πρώτη ταινία που είδα στο σινεμά είναι ο "Επαναστάτης Ποπολάρος" του Δαλιανίδη, καλοκαίρι του 1972, μαζί με τους γονείς μου φυσικά. Ήμουν 5 ετών.
 
Εμένα οι γονείς μου δεν με πήγαιναν σινεμά :cry: , προτιμούσαν να με πάνε λούνα παρκ. Κάποια στιγμή, σε κυριακάτικες πρωινές προβολές για παιδιά είχα πάει μαζί με τον αδερφό μου και είχα δει τον Ηρακλή με τον Lou Ferrigno πρέπει ήμουν γύρω στα 10, οπότε είναι λογικό να μου άρεσε η ταινία, άσχετα αν είναι μεγάλη σαχλαμάρα
 
Ο παππους του κολητου μου ειχε το απολυτο ρετροσινεμα αποκλειστικα για ελληνικες τσοντες που εκλεισε δυστηχως πριν λιγα χρονια λογο συνταξης :( .Οποτε πρωτη φορα που πηγα σινεμα ηταν εκει και οι πρωτες ταινιες που ειδα στα καπακια την ιδια μερα ηταν οι υπερπαραγωγες "το μικροφωνο της αλικης" και " εμεις οι βλαχοι,οπως λαχει". :D φυσικα εκει μεσα ειδα δεκαδες ακομα υπερπαραγωγες.Σε κανονικο σινεμα πηγα ελαχιστες εως μηδαμινες φορες επειδη δεν το γουσταρω καθολου.Της μονες φορες που πηγα ηταν γιατι επεμεναν να παμε οι εκαστοτε κοπελες μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ όταν ήμουν 5 χρονών με τον αδερφό μου και τους φίλους του το Commando (1985) ,θα ήταν το 1ο απ' οτι θύμαμαι για την γκρίνια που είχα ρίξει το Terminator, αλλά δεν με άφηναν τότε οι γονείς μου χααχχααχ..ότι να ναι. Και αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στην ταινία ήταν το

.Ευχαριστώ για το πόστ μου θύμισες παλιές καλές εποχές. :D
 
Η πρώτη ταινία που θυμάμαι ήταν το Roger Rabbit. Θυμάμαι πήγαινα δημοτικό ακόμα και ήταν ένας τύπος που μοίραζε μερικά φυλλάδια της ταινίας έξω από το προαύλιο, νομίζω ήταν από το σινεμά ΔΙΑΝΑ στο Μαρούσι (υπάρχει ακόμα). Μόλις είδα τις εικόνες με τον Eddie Valliant και τον Roger Rabbit παρέα, έπρηξα την μάνα μου να με πάει να το δω.
 
η πρωτη ταινια που ειδα ηταν με τους συμμαθητες μου απ το δημοτικο σχολειο.Μαλιστα θυμαμαι οτι επειδη δεν δηλωσαν αρκετα παιδια(ετσι κι αλλιως ειμασταν γενικα λιγα παιδια σε ολοκληρο το σχολειο) οι περισσοτεροι απο μας πηγαμε δωρεαν στον κινηματογραφο που ομως δεν υπαρχει πια..

Προκειται για την ταινια "η αρκουδα" του 1988 νομιζω.Πολυ συγκινητικη ιστορια
 
Ωραίο θέμα :) ! Λοιπόν η πρώτη ταινία που είδα στο σινεμά ήταν το "Mόνος στο σπίτι". Είχαμε πάει οικογενειακώς, Χριστούγεννα στο Ιντεάλ. Θυμάμαι μου είχαν δώσει και αφίσα της ταινίας. Μου είχε κάνει εντύπωση η τεράστια οθόνη του Ιντεάλ και η ταινία βέβαια που μου είχε φανεί πάρα πολύ αστεία!
 
Ως συνήθως εγώ πάω μια γενιά και βάλε πίσω. Η πρώτη τσινία που *θυμάμαι* άρα ήμουν αρκετά μεγάλος ήταν το "Ραντεβού στον αέρα" (με Βλαχοπούλου, Βογιατζήδες, Βουτσά, Καραγιάννη κλπ). Ήταν την εποχή που πρωτοπαίχτηκε, αν και ώσπου να φτάσει στη μικρή επαρχιακή πόλη που ζούσα τότε θα είχε κάπως μπαγιατέψει. Η ταινία είναι του 1966, άρα θα την είδα ίσως γύρω στο 1967, που ήμουν 10 χρονών. Λογικό να θυμάμαι ένα τέτοιο εντυπωσιακό γεγονός :)

Βέβαια είχα πάει σίγουρα αρκετές φορές σινεμά πριν τότε, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου. Μόνο μια φορά που είχαμε πάει Αθήνα με πήγε μια θεία μου στο Σινεάκ, και θυμάμαι ότι έδειχνε κάτι πριγκηπικούς γάμους. Ή ήταν μπαγιάτικοι οι γάμοι της Γκρέις Κέλλυ με το Ρενιέ του Μονακό, ή το πιθανότερο της Σοφίας με τον Χουάν Κάρλος που ήταν ντόπιο γεγονός... αυτό έγινε Μάιο του 1962, ίσως λοιπόν να το είδα το ίδιο καλοκαίρι.
 
χμ... Εγώ από μικρός ήμουν σινεφίλ και ποιοτικός :D ... Στο χωριό μου υπήρχε ένας κινηματογράφος έργων πέμπτης και βάλε προβολής. Ο ιδιοκτήτης κατά καιρούς οργάνωνε "παιδικές" προβολές για τους μαθητές του δημοτικού και τις μαμάδες τους. Οι προβολές αυτές ήταν περίπου 2ωρες και είχαν σαν σκελετό μια ταινία Ταρζάν της δεκαετίας του 50 διάρκειας γύρω στην 1 ώρα σπασμένη σε 3 ή 4 κομμάτια και στο ενδιάμεσο υπήρχαν μικρού μήκους καρτούν όπως Μάιτυ Μάους, Τομ κ Τζέρι, Ροζ Πάνθηρα κτλ. αυτό το σκηνικό πρέπει να είχε γίνει 3-4 φορές αλλά δεν θυμάμαι τίτλους των ταινιών (θυμάμαι ότι μια ταινία Ταρζάν είχε μια σκηνή που διαδραματιζόταν σε μια πυραμίδα σε στυλ Μάγιας αλλά δεν θυμάμαι κάτι άλλο πιο συγκεκριμένο)

Η πρώτη ταινία που θυμάμαι να είδα στο σινεμά ήταν αρκετά αργότερα όταν πλέον ήμουν φοιτητής αλλά εξίσου ποιοτικός ήταν το Daylight με τον Σταλόνε στον κινηματογράφο Κρόνο στο Ηράκλειο εκτός ορίων ρετρομάνιαξ (1996/7)
 
Δηλαδή η πρώτη "κανονική" ταινία που είδες στο σινεμά ήταν σα φοιτητής;

Απίστευτο..

Γιατί δεν είχες πάει πιο πρώτα; (πχ στο γυμνάσιο-λύκειο)
 
Eίχα πάει στην πέμπτη δημοτικού, να δω τον Βασιλιά των λιονταριών. Αν θυμάμαι καλά, ο κινηματογράφος ήταν το "Μακεδονικόν" ( θεσσαλονίκη)...
 
Γιατί έμενα σε χωριό και δεν είχαμε σινεμά πέρα από αυτό που γράφω και όταν δεν έπαιζε Ταρζάν έπαιζε καράτε...

Ακόμα και αυτός έκλεισε γύρω στο 1990 οπότε δεν ήταν εύκολο να πάω σινεμα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλοκαιρι του '86,με πηρε ο αδερφος μου μαζι του, στο Cobra με Σταλονε. Στην "Γοργονα", ενα θερινο στον Καλαμο...

Η δευτερη φορα ηταν 'καλυτερη',γιατι η ξαδερφη μου ειχε την ιδεα να με παρει μαζι της στον "Εφιαλτη στον Δρομο με τις Λευκες Νο 3"... Την μιση ταινια καταφερα και ειδα,γιατι την υπολοιπη ωρα την περασα στην αγκαλια της, κοιτωντας προς την εξοδο- αντι για το πανι... Καλοκαιρι του '87, στην "Μαριαννα" ,θερινο και αυτο στον Καλαμο.

Και οι δυο ρετροκινηματογραφοι εχουν μεινει σχεδον ιδιοι απο τοτε, με αυτα τα σιδερενια καθισματα, που ειναι μπλεγμενα πολυχρωμα πλαστικα "σωληνακια"...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 70 αρχές του 80(1979-1981)! Ο εξωραϊστικός σύλλογος της γειτονιάς έφερε μια κινηματογραφική μηχανή και ένα πανί και είδαμε τότε ασπρόμαυρες ταινίες εποχής χοντρού-λιγνού, Σαρλώ κλπ!Συγκεκριμένα δεν θυμάμαι...απλά ήταν σίγουρα ασπρόμαυρο!

Φοβερή εμπειρία...φανταστείτε ότι βλέπαμε από το δρόμο και η μηχανή προβολής ήταν σε μια αυλή όπου μύριζαν έντονα τα νυχτολούλουδα που είχε στον κήπο.

Εγώ παιδάκι 4-6 χρονών, το πολύ αλλά θυμάμαι πόσο με είχε εντυπωσιάσει που μαζί με τις οικογένειες των γειτόνων βλέπαμε την προβολή. Ένιωθα μια ασφάλεια και θαλπωρή ενώ ήμουν στο δρόμο!!!! Τρομερή ανάμνηση μου ήρθε...
 
Stratulator είπε:
Καλοκαιρι του '86,με πηρε ο αδερφος μου μαζι του, στο Cobra με Σταλονε. Στην "Γοργονα", ενα θερινο στον Καλαμο...
Και εμένα το πρώτο μου σινεμά ήταν στον Κάλαμο. Τις χρονιές 82-87 πηγαίναμε οικογενειακός κάθε καλοκαίρι σε ένα ξενοδοχείο που ονομάζαται "Έλαφος", κάπου έκει υπήρχε και ένα σινεμά. Και είχα δεί το Ghostbusters ή το American Ninja, δεν θυμάμαι καλά.
 
Δεν είναι εντελώς ον τόπικ αλλά...από αυτά που γράφει ο Spyros_s. Όταν ήμουν στην Γ' Λυκείου (1994-5) και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του κινηματογράφου μας είχαν προβάλλει το Δέντρο που πληγώναμε του Αβδελιώτη στο γυμναστήριο του Λυκείου.
 
Η πρώτη φορά που πήγα σινεμά ήταν κάπου στην δεκαετία του '60,όταν πήγαινα ακόμη στο δημοτικό σχολείο,μόνος μου χωρίς τους γονείς μου ή κάποιον άλλο,και είδα μια κωμωδία με τον Τζέρυ Λιούϊς στον θερινό κινηματογράφο "Χαρά",κοντά στο σπίτι μας στον Πειραιά. Τώρα το "Χαρά" έχει γίνει το 4ο Γυμνάσιο Πειραιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
takis_drm είπε:
Και εμένα το πρώτο μου σινεμά ήταν στον Κάλαμο. Τις χρονιές 82-87 πηγαίναμε οικογενειακός κάθε καλοκαίρι σε ένα ξενοδοχείο που ονομάζαται "Έλαφος", κάπου έκει υπήρχε και ένα σινεμά. Και είχα δεί το Ghostbusters ή το American Ninja, δεν θυμάμαι καλά.

Υπηρχε και ενας αλλος ακομα, ρετρο-θερινος. Ο "Σινε-Βλαστος"...
 
Η πρώτη ταινία που είχα δει σε σινεμά ήταν το Gazon maudit (Για όλα φταίει το γκαζον).
 
Πίσω
Μπλουζα