Ποια ήπειρος έχει βγάλει τα καλύτερα video games;

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
199
Μου ήρθε σατανική ιδέα για Poll, αν θέλει κάποιος mod να το μετατρέψει...

Ποια ήπειρος έχει βγάλει τα καλύτερα video games;

-Εννοείται η Ευρώπη! Eidos, Ubisoft, Gremlin, Codemaster, τι άλλο θες;

-Φυσικά η Αμερική! Atari, Blizzard, Activision, Microprose, να πω κι άλλες;

-Ασία μακράν! Nintendo, Sega, Sony, Konami, βασίλισσα!

-Μόνο Ωκεανία! Beam Software κορυφή!

-Αφρική με τα χίλια! Ventures, baby!
 
Ασια Μακραν! Ιαπωνια συγκεκριμενα! Nintendo,Capcom,konami, Namco,Sega,Square-Enix,Taito και τοσες αλλες... Μας εχουνε δωσει τρομερα παιχνιδια.

Ειδικα παλαιοτερα η Ιαπωνια δεν ειχε αντιπαλο...
 
Η απαντηση ειναι τοσο ευκολη και απλη οσο ειναι τα πρωταθληματα που περνει ο γαυρος περπατωντας καθε χρονο οποτε Ασια μακραν με χαωδης διαφορα απο τον δευτερο.
 
metalcandyman είπε:
Η απαντηση ειναι τοσο ευκολη και απλη οσο ειναι τα πρωταθληματα που περνει ο γαυρος περπατωντας καθε χρονο οποτε Ασια μακραν με χαωδης διαφορα απο τον δευτερο.
Χαχαχαχαχαχα Εγραψε η παρομοιωση! :rofl: :rofl: :rofl:
 
Aσιαν μακραν και απο εμενα!!!
 
Μιας και η ερώτηση είναι ποια ήπειρος έχει βγάλει τα καλύτερα games τότε κι εγώ θα ψηφίσω Ασία. Αν όμως η ερώτηση ήταν ποια ήπειρος βγάζει τα καλύτερα games τα τελευταία χρόνια (ας πούμε 10) τότε μάλλον θα ψήφιζα διαφορετικά.
 
Η λογική απάντηση είναι Ασία ειδικά σκεπτόμενος το τι έχει γίνει τις δεκαετίες 70-80-90! Αν σκεφτείς όμως ότι εμείς στα ευρωπαϊκά home micros (βλ. σπέκτρουμ αμστραντ) παίζαμε παιχνίδια κυρίως από ευρωπαϊκές εταιρείες (ασχέτως αν ήταν licences από coin op ιαπωνικά) τότε ίσως να είμαστε λιγότερο απόλυτοι και να δίναμε μερικούς πόντους και στους υπόλοιπους!

Πλέον δεν ξέρω αν υπάρχει διαφοροποίηση στις όποιες εθνικές σχολές gaming development αφού όλοι μπαίνουν στα χωράφια όλων!

(άσχετο: ψήφισα Αφρική για να σας χαλάσω την δημοσκόπηση... :p )
 
Ασία φυσικά, για την ακρίβεια Ιαπωνία, είναι οι κορυφαίοι από κάθε άποψη.

Και οι Ευρωπαίοι έβγαλαν πολλά διαμάντια και αρκετοί έχουν κάνει δουλειές για Ιάπωνες πχ το contra 4 για ds έκανε τα γραφικά ο Nieborg (lionheart).
 
Αν στα videogames πιάνονται οι flight/space sims , Αμερική δαγκωτό.
 
Στην περίπτωσή μου η επιλογή δεν ήταν τόσο εύκολη. Ναι μεν η Ασία είναι η προφανής απάντηση, αλλά στο αγαπημένο μου είδος που είναι τα adventure games δηλώνει απούσα (ακόμα κι η Αυστραλία έχει βγάλει ένα Flight of the Amazon Queen!). Ψήφισα λοιπόν Αμερική λόγω LucasArts, Sierra, Infocom και λοιπών.
 
Captain Kal είπε:
Αν στα videogames πιάνονται οι flight/space sims , Αμερική δαγκωτό.
Mέσα στο μυαλό μου είσαι. ;)

Γενικά πάντως, πρόκειται για πολύ ζόρικο poll...

Για ορισμένα παιχνίδια (όπως π.χ. τα RPG, τα space/flight sims που ανέφερε ο έτερος Καππαδόκης διαστημόπληκτος Captain Kal, αρκετά strategy, και *φυσικά* μία πολύ μεγάλη μερίδα adventures), "έλκομαι" περισσότερο απο την αγορά της Αμερικής. :)

Toυς ευρωπαίους τους θαυμάζω (συν τοις άλλοις) για την ιδιαίτερη "αισθητική" τους σε κάποια παιχνίδια, ενώ τους ασιάτες τους παραδέχομαι κυρίως για τα arcades που βγάζουν.

Αν πάντως πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μόνο μία επιλογή, τότε Αμέρικα και πάλι Αμέρικα !!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Adventure και rpg παίζω και έπαιζα οπότε Αμερική δαγκωτό.
 
δύσκολα μας βάζετε! :)

Μεταξύ Ιαπωνίας και Αμερικής ήμουν, μετά βίας Αμερική λόγω Sierra και Image Space Incorporated.
 
Εννοείται η Ευρώπη

 


Psygnosis και Team17, γιατι εαν περιμενετε κατι απο την M$ και τη $ony, σωθηκατε.
 
Φήφισα Ασία μακράν. Οι εταιρίες πολλές και μεγάλες Nintendo, Sega, Sony, SNK, Capcom, Konami, Namco, Taito, Data East, Irem κ.α.
 
Δεν το είχα δει προηγουμένως, ωραίο θέμα. Κανονικά θα ψήφιζα Αμέρικα δαγκωτό αλλά μόλις είδα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας το γύρισα και στήριξα Ευρώπη που πάτωσε. Ωρέ τι κάνατε τη δεκαετία του '80; Με τις ψήφους που βλέπω για Ιαπωνία φαντάζομαι ότι βγαίνατε βόλτα στην Ακιχάμπαρα και μετά γυρίζατε σπίτι να παίξετε στον NEC PC98. Θυμάστε τις ομηρικές κόντρες για το ποιος είναι καλύτερος; Ο Fujitsu FM7 ή ο PC-8801; Θυμάστε όταν βγήκε ο Χ68000 και μας είχε πέσει το σαγόνι;

Κακά τα ψέμματα. Η έκρηξη των οικιακών υπολογιστών της δεκαετίας του '80 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών software houses και των bedroom coders. Και ότι τους έλειπε σε εμπειρία, επαγγελματισμό και φυσικά υψηλά budget που είχαν οι Αμερικανοί και Ιάπωνες συνάδελφοι τους το κάλυπταν με ταλέντο, μεράκι και πρωτότυπες ιδέες. Με αυτά μεγαλώσαμε, αυτά αγαπήσαμε.

Δυστυχώς αν δείτε τα Αμερικανικά site για τα σημαντικότερα παιχνίδια όλων των εποχών που καθόρισαν το gaming η Ευρωπαϊκή συνεισφορά στη δεκαετία του '80 αποσιωπάται πλήρως. Φαντάζομαι λόγω άγνοιας και όχι κάποιας ατζέντας. Λες και τα Tomb Raider, Grand Theft Auto, Goldeneye, Star Fox, UFO Enemy Unkown και λοιποί Ευρωπαϊκοί τίτλοι που έγιναν γνωστοί και αγαπητοί στο Αμερικανικό κοινό ήταν προϊόν παρθενογέννεσης. :p

Ευρώπη λοιπόν και μπορώ να στηρίξω και με επιχειρήματα γιατί το Ευρωπαϊκό software της δεκαετίας του '80 (ε κυρίως για αυτή την δεκαετία μιλάμε, μην ξεχνάμε που βρισκόμαστε) πατάει κάτω και την Αμερική και την Ασία.
 
johnny19818 είπε:
Φήφισα Ασία μακράν. Οι εταιρίες πολλές και μεγάλες Nintendo, Sega, Sony, SNK, Capcom, Konami, Namco, Taito, Data East, Irem κ.α.
Και από αυτές ποιες έχουν μείνει πια?

Η Sega πλέον δεν μετράει, η Capcom "μετονομάστηκε" σε Crapcom, η Konami καταστρέφει ότι την έκανε αυτό που είναι και από ότι φαίνεται παρατάει τις κονσόλες και τα μεγάλου budget games και οι SNK, Taito, Data East, Irem δεν ξέρω καν αν υπάρχουν γενικά....

Δηλαδή από αυτές που ανέφερες πια μόνο ή Nintendo μετράει ακόμα και ίσως η Namco και για την τελευταία δεν είμαι σίγουρος....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Evvoείται Ασία! Πιό συγκεκριμένα Ιαπωνία. Η Nintendo από μονη της αρκεί.
 
Πίσω
Μπλουζα