Ποια ήταν η αγαπημένη σας ηθοποιός της δεκαετίας 40, 50, 60?

Artemis

Banned
Joined
23 Ιουλ 2007
Μηνύματα
191
Αντιδράσεις
22
Εμενα η θεικη Brigitte Bardot
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρωτησες για μια και απαντησες ξερα πεντε :)
 
σωστη η παρατηρηση σου...
 
Να κανω το τιτλο "αγαπημενες" να ειμαστε ΟΚ?
 
Ναι αν δεν σου κανει κοπο :)
 
Εμένα δεν μου άρεσαν τοσο οι σταρ οσο αυτές που επαιρναν το Οσκαρ δευτερου γυναικειου ρολου. Ριτα Μορένο, Γκλορια Γκράχαμ, Σελλευ Γουιντερς. Απο τις σουπερ σταρ ψηφιζω Μπαρμπαρα Στανγουικ, Τζοαν Κρωφορντ και Μπετι Ντεηβις. Και Λωρην Μπακώλ. (οχι πως οι τρεις πρωτες δεν ειναι σταρ βεβαια!). Μα γιατι μας βάζετε δυσκολα; Εχω και αλλες να προσθέσω. Εμένα τώρα κοπέλες σαν την Μπαρντω με τρομάζουν λιγο θα έλεγα πως προτιμω Σιμον Σινιορέ. Επισης η Κατριν Ντενεβ μου αρέσει. Αυτες θαυμάζω έτσι; Προτιμω γενικά τις ᾽τσακισμένες᾽ την Βιβιαν Λη, την Βερονικα Λεηκ με το μάτι να αστράφτει καπως κ.α.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ναι, ντομενικα,τσακισμένη ηταν η Βιβιαν Λη, να σου πω ψυχικη ασθένεια ειχε η κατι τετοιο;εφτασε στην τρελα παντως και απο τις δικές μου αγαπημένες και κουκλιτσα με μια δικη της τελειως ομορφια, σαν πορσελάνινη κουκλα ηταν αλλα και η Ρομι Σναιτερ μεγαλη αγάπη οντως..βεβαια πολυαγαπημενη η Ωντρευ αλλα και η Μεριλυν και η σταρ που επαιξε στο νοτοριους φυσικά..αδιασε πια το Χολυγουντ απο τις μεγάλες!
 
Για μενα η Sophia Loren και Barbra Streisand.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο Νοτοριους παιζει η θεα Ινγκριντ Μπέργκμαν (παιδιά η Καζαμπλάνκα δεν έχει θρεντ!!!). Η Μεριλιν ηταν σπουδαια ηθοποιος και στα δραματικά και στις κωμωδίες και επειδή ειχε αυτο το γυναικά-παιδί -με πολλά προβλήματα δεν σε τρομαζε. Αντιθετα με την Σοφια Λωρεν και την Μπαρντό και την Κλαούντια Καρντινάλε που κουκλάρες και ταλεντάρες δεν λέω, αλλα στο μέτωπο γράφει ᾽ἀντροχωριστρα᾽᾽με κεφαλαια,νέον γράμματα! Η Ωντρευ παραειναι τελεια και αριστοκρατική για μένα, πρότυπο γυναικας απο αλλον άπιαστο και ατσαλάκωτο κοσμο. Την Στρέιζαντ τώρα αν πω πως την απεχθάνομαι βαθύτατα θα ειμαι κακιά; Ισως έχω δει πολλά δικά της κια να έχω πάθει overdose αλλά γενικά δεν αντέχω τις σουπερ γυναικες σαν την Μπάρμπρα. (ταλαντούχα ομως της βγάζω το καπέλο).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμ ιδιαίτερα αγαπημένη καμιά!

Θα ξεχώριζα όμως την Κατρίν Ντενέβ από τις Ευρωπαίες. Κου-κλά-ρα και πολύ καλή στους διάφορους αμφίσημους ρόλους (όπως στην "Ωραία της ημέρας" του Μπουνιουέλ)... Την Ίγκριντ Μπέργκμαν γιατί σε ταινίες σταθμούς έδωσε ιδιαίτερες ερμηνείες, αλλά και τη Βίβιαν Λη, γιατί στο "Λεωφορείο ο πόθος" (μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες), θεωρω πως δε θα μπορούσε άλλη να αποδώσει καλύτερα τη Μπλανς.

Ο λαός απαιτεί και thread για άνδρες ηθοποιούς των συγκεκριμένων δεκαετιών. Αν είναι, θα το ανοίξω εγώ αύριο-μεθαύριο! :D
 
Domenica είπε:
Η Μεριλιν ηταν σπουδαια ηθοποιος και στα δραματικά και στις κωμωδίες και επειδή ειχε αυτο το γυναικά-παιδί -με πολλά προβλήματα δεν σε τρομαζε.).
Κυριακή, συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες για την Μονρόε! και μάλιστα στην κωμωδία ήταν μεγάλο ταλέντο και έβγαζε γέλιο φυσικά, χωρίς προσπάθεια! αν δεις το ''οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές'' το καταλαβαίνεις άμεσα! ειδικά στις τελευταίες σκηνές που μιλα με τον μελλοντα πεθερό της! γενικότερα πολλοι λένε οτι ηταν απλά ενα μεγαλο συμβολο του σεξ και τίποτα παραπάνω! διαφωνω αρκετά, γιατι για μένα η Χειγουορθ ( θεα) αντιπροσωπεύει καλυτερα αυτόν τον τίτλο, η Μερλιν ήταν πιο παιδί και αυτο που λες σου εβγαζε κάτι θετικό και προσιτό!

Τωρα για τα δραματικά της, στον νιαγάρα ( ταινία που δεν έχω δει), δίνει μια απο τις καλύτερες λένε εμφανίσεις!

Και η Ντεμπορα Καρ, μεγάλο ταλέντο με κλασσικο ρεπερτόριο! όσο για την Βιβιαν Λη, οτι εχει παιξει το έχει σφραγίσει με την παρουσια της και την ερμηνεια της!

Φυσικά και η Ταιηλορ μια απο τις καλυτερες και αυτη ισσορόπησσε σε δυσκολους ρόλους!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από άποψη ερμηνείας η Κάθριν Χέμπορν.

Καταπληκτικές ερμηνείες σε όλες τις ταινίες (αυτές τουλάχιστον που έχω δει. κάνω μια προσπάθεια να δω όλη της τη φιλμογραφία)

από άποψη παρουσίας στην ταινία που τραβάει όλα τα φώτα πάνω της, η Elizabeth Taylor!
 
Δεν έχω δει πολλές ταινίες του παλιού Χόλλυγουντ - δεν είναι του γούστου μου - για να μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, αλλά νομίζω ότι θα ξεχώριζα τις Bette Davis και Katharine Hepburn για τη μεγάλη γκάμα των ρόλων τους. Η Taylor ήταν περισσότερη γνωστή για τη ζωή της παρά για τους ρόλους που έπαιξε, αν και νέα ήταν ομολογουμένως εκθαμβωτική.

Γενικά προτιμώ ηθοποιούς που είναι όμορφες (φυσικά) αλλά με πρόσωπα που λεν μια ιστορία. Η Deneuve ήταν πανέμορφη - ακόμη είναι - αλλά ψυχρή, "βλέπετε και μην εγγίζετε". Ποτέ δεν με συγκίνησε. Προτιμώ τη Jeanne Moreau ή την Anouk Aimee.

Αλλά η ηθοποιός που θα έβαζα στην κορυφή δεν ήταν καν όμορφη: Giulietta Masina. Ένα της βλέμμα ή μια έκφραση του προσώπου της έλεγαν περισσότερα από σελίδες ολόκληρες σεναρίου.
 
Η Audrey Hepburn ασυζητητί σε ό,τι με αφορά.

Επίσης εκτιμώ αφάνταστα τη Jennifer Jones. Για τους μη γνωρίζοντες ιδού και ένα βιντεάκι με αποσπάσματα από την ταινία Love is a many splendored thing . Αν και οι περισσότεροι μάλλον την ξέρετε από

 
Κατερίνα, ήταν πανέμορφη γυναίκα η Τζένιφερ Τζόουνς αλλά δεν ήταν ευρέως γνωστή! καλά έκανες και μας την θύμισες.
 
Η Elizabeth Taylor για τις ερμηνείες της σε έργα όπως Λυσσασμένη Γάτα και Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ και η Bette Davis στο Όλα για την Εύα και Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν!
 
Μπριζίτ Μπαρντώ!!!!! Το 1954!!!!! Περιοδικο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!

1954 07-11 t815p035.jpg
 
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια που να λάτρευα και δεν μπορώ να σκεφτώ μόνο μία. Πέρα από τις μεγάλες σταρ που μου άρεσαν όπως η Λη, η Τέιλορ, η Μπακόλ, η Γκάρντερ, η Μονρόε, η Κέλυ και η Μπέργκμαν μου άρεσαν πολύ η Τζόαν Φοντέν (Ειδικά στη Ρεβέκκα) η Ολίβια ντε Χάβιλαντ (τι ωραίο ζευγάρι με τον Έρολ Φλυν) και η Λάνα Τάρνερ (Εξαιρετικά όμορφη, παγερή γοητεία, femme fatale εκπληκτική στο "Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές). Αλλά και Τζούντυ Γκάρλαντ στα μιούζικαλ του '40. Δεν εξετάζω αποκλειστικά ταλέντο ή ομορφιά αλλά το γενικό πακέτο που με έκανε να καθηλώνομαι όταν τις έβλεπα. Θυμάμαι τη Λάνα Τάρνερ, την Χέντι Λαμμάρ και την Τζούντυ Γκάρλαντ σε ένα τέτοιο παλιό μιούζικαλ, του οποίου τον τίτλο δε θυμάμαι. Τρεις κοπέλες ανάμεσα σε πολλές άλλες παλεύουν να επιβιώσουν στο χολυγουντιανό θεατρικό σανίδι της εποχής. Στην αρχή του έργου ο υπεύθυνος του θεάτρου που υποτίθεται ότι έχουν δει πολλά τα μάτια του, τους λέει ότι το επάγγελμα είναι πολύ σκληρό και πρέπει να παλέψουν σκληρά αν θέλουν να πετύχουν. Κάποιες θα επιβιώσουν και θα γίνουν σταρ. Κάποιες θα τα παρατήσουν και θα κάνουν οικογένεια. Και κάποιες θα τις καταπιεί και θα καταστραφούν. Στο τέλος της ταινίας, η Γκάρλαντ γίνεται μεγάλη τραγουδίστρια, η Λαμάρ παντρεύεται και τα παρατάει και η Λάρνερ είναι η άτυχη. Μου έχει μείνει στο μυαλό σαν ταινία κι ας την έχω δει μια φορά πριν πολλά χρόνια, για την ομορφιά και το ταλέντο (γιατί η Γκάρλαντ δεν ήταν η επιτομή της ομορφιάς) των τριών πρωταγωνιστριών.
 
Δεν την εχω ακουσει αυτη την ταινοα τζελασο μα φαινεται ρεαλιστικη και αλληλοφανης επισης ενδιαφερουσα
 
Πίσω
Μπλουζα