Ποιος πληρώνει το λογαριασμό?

Shock

Retired Admin
Joined
13 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.315
Αντιδράσεις
230
Διαβάστε εδώ και ενημερωθήτε για το "φόρο" που πληρώνουν οι νόμιμοι χρήστες windows για τις πατέντες που καταπατεί η Μ$. Ποιος νομίζετε ότι θα πλήρωνε τα δηκαστήρια και τους δηκηγόρους?
 
Διαβάζουμε, αλλα όπως είπε και ο άνθρωπος :

The reasons for sticking with Windows invariably involve third-party application support, something that Linux—despite the existence of "emulators" like WINE—has not been able to overcome on the desktop.
Δεν υπάρχει επιλογή έτσι κι αλλιώς, κακά τα ψέμματα ;)
 
-Εχεις πέσει σε ατέρμονο loop. Πρέπει να βάλεις ένα Exit κάπου. Αν δεν σπάσεις ένα αυγό δε θα κάνεις ομελέτα.
 
OK, βγάλε εσύ το Crysis στο Linux κι εγώ ακολουθώ :tease:
 
Πες του ρε Αντωνη για το επερχομενο TuxRacer55 που θα εχει και βραδυνη πιστα.... :p
 
Οταν επιχειρηματολογουν τα παιδια του Bill ειναι σκετη απολαυση :diablotin:
 
@wally Εγώ θα σου πω, εσύ θα βάλεις Linux στο PC σου για να το παίξεις? :biglaugh:

@keeper (or Pooky?). Αν το crysis είναι η εφαρμογή που κρατάει τους χρήστες στα Windows είναι απλά τα πράγματα, όταν το cedega υποστηρίξει DX10 τους πήραμε όλους.

Πέρα από τη πλάκα όμως, εκτός από τα παιχνίδια οι 7 στους 10 χρήστες υπολογιστών κάνουν βασική χρήση (δες Office, browsing, γενικά Internet). Οι υπόλοιποι που χρησιμοποιούν κάποια εφαρμογή που δεν υπάρχει στο Linux απλά δε θα περάσουνε στην άλλη όχθη. Το έχουμε πει δεν είναι πανάκεια το Linux απλά είναι το επόμενο βήμα στην πληροφορική.

Διάβαζα σήμερα για την HP που σε κάποια μοντέλα εκτυπωτών θα σταματήσει να τα πουλάει και θα τα επινοικιάζει. για την ακρίβεια θα πληρώνεις το πόσες σελίδες τύπωσες και σε τι ποιότητα. Αν το συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με τις εταιρίες να πηγαίνουν σε παροχή υπηρεσιών και την M$ να δηλώνει ότι η επόμενη γενιά OS θα έχει διαφορετική μορφή και τιμολόγηση τότε καταλαβαίνουμε πολλά. Μη ξεχνάμε και το Internet, σε μια πενταετία που θα έχουν στο Αμέρικα τρελές γραμμές σε κάθε άκρη της γής της επαγγελίας να μου το θυμηθήτε όλα θα είναι Webικά. Θες Office? Βεβαίως κάνεις login με MS passport που εκεί είναι δηλωμένη η πιστωτική σου κάρτα, γράφεις το κειμενάκι σου και χρεώνεσαι με τη σελίδα.

Παράλογο; Μακάρι!. Αλλά πιστεύω ότι αφού το σκέφτηκε ένα τιποτένιο μυαλό στον Κορυδαλλό θα το έχει σκεφτεί χρόνια πριν μια ιδιοφυία στο Redmond.

Κάντε κάτι γιατί χανόμαστε.
 
shock είπε:
Το έχουμε πει δεν είναι πανάκεια το Linux απλά είναι το επόμενο βήμα στην πληροφορική.
Προφανώς αυτό το έγραψες για αστείο , γιατί γελάω εδώ και 5 λεπτά :D

DX10 δεν νομίζω να δούμε (δείτε) ποτέ (σε decent frame rates).

... κι εγώ δεν θα κάνω ποτέ compile drivers, ιδεολογικά πλέον :tease:

Καλή η διαφορετικότητα, αλλα "επόμενο βήμα στην πληροφορική";;; Οι άλλοι έχουν τρελά marketing και badgets να στηριχτούν, εξαγοράζουν εταιρίες όποτε τους σηκωθεί και το Linux έχει εσας τους 2 στην Ελλάδα και αλλους 100 ανα τον κόσμο (ποίος τον ακούει τον telamona τώρα :D ).

Πώς πιστεύεις οτι θα κερδίσει την αγορά κάτι που δεν βγάζει λεφτά;

Ωραίο και ρομαντικό μεν, ουτοπικό δε ;)
 
Shock να το δω αυτό και ο πρώτος που θα αλλάξει είμαι εγώ.

Αλλά ξέρεις τι πιστεύω; Ότι τίποτε δεν θα γίνει. Αν ήταν να αλλάξει κάτι θα είχε ήδη αλλάξει.........
 
Και για να μην βάλετε τις φωνές, ξέρετε έτσι κι αλλιώς οτι ιδεολογικά συμπλέουμε. Όλοι θέλουμε αυτά που λέει ο shock, έτσι όπως τα λεέι :thumbup:

Απλώς βλέπω τα πράγματα αυστηρά εμπορικά, γιατί απλώς έτσι είναι κατα την ταπεινή μου άποψη.

No money, no honey ;)
 
shock είπε:
@keeper (or Pooky?).

Το έχουμε πει δεν είναι πανάκεια το Linux απλά είναι το επόμενο βήμα στην πληροφορική.

Κάντε κάτι γιατί χανόμαστε.
Αν ήταν να έχει γίνει κάτι θα είχε γίνει, το επαναλαμβάνω και πάλι. Όσο τα "μεγάλα κεφάλια" θα τσακώνονται για δικαιώματα και ποιός τον έχει μεγαλύτερο, για τα λεφτά και τη δόξα, τίποτε δεν θα γίνει. Το επόμενο βήμα; Εδώ μια Efica πήγε να βγει και γίναναε μπίλιες λες να αλλάξει το σκηνικό; Ο μπιλάκος και ξέρει τι έκανε και ξέρει τι θα κάνει, όσο κι αν δε συμφωνώ μαζί του. Όσο για το σενάριο που ανέφερες δεν το βλέπω να υλοποιείται, και αν ακόμα γίνει πραγματικότητα, εγώ δεν ανήκω στο 70% των χρηστών. Tα σενάρια έδιναν και έπαιρναν από καταβολής υπολογιστικού κόσμου, γιατί να αλλάξει κάτι τώρα και τόσο γρήγορα.........

Όσο για την τελική σου επίκληση, ναι θα κάνω κάτι και μάλιστα δραστικό. Θα πάρω 360 και PS3!!!!! :D :D :D :D

keeper7k είπε:

QFT!!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
keeper7k είπε:
Προφανώς αυτό το έγραψες για αστείο , γιατί γελάω εδώ και 5 λεπτά :D
Με εσένα θα τα πούμε από κοντά :diablotin: Telamonaaa πιάσε το πλάστη Νο6, τον καλό εκείνο για τη σπανακόπιτα. :biglaugh:

Φυσικά και δε το είπα για πλάκα, φυσικά και είναι το επόμενο βήμα, φυσικά και η νίκη είναι δική μας. Ψάχνω να βρω στο google εκείνο το moto του Linus που μίλαγε το 94' για world domination από το Linux και γελάγανε οι δημοσιογράφοι. Στο 2007 οι μεγαλύτεροι servers στο κόσμο τρέχουν Linux, μεγάλες εταιρείες (Siemens, Mercedes π.χ) στη Γερμανία τρέχουν Linux και στο desktop. Αν δούμε το 2007 σαν το 94' και κάποιοι γελάνε για το world domination στο desktop και μιλάνε για crysis(!) τι θα γίνει άραγε το 2020?

Αλήθεια o router σας τι τρέχει? Μήπως έχει μπει στη ζωή σας περισσότερο από ότι πιστεύετε? Δείτε και τον Dell έναν υπέρμαχο των Windows καραΡεπουμπλικανό επιχειρηματία που ξεκινάει να πουλάει desktop με Ubuntu.
 
shock είπε:
Φυσικά και δε το είπα για πλάκα, φυσικά και είναι το επόμενο βήμα, φυσικά και η νίκη είναι δική μας. ]
Κάτι από Λεβέντη μου φέρνει αυτό.... :D :D :D :D
 
LOL-Μετά από 13+ έτη προσπαθειών, ακόμα δεν τα έχει καταφέρει. Ούτε η Δυναστεία να ήτανε σε επεισόδια...

Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω τους 2 αγαπητούς Linux-αδες μας (πείτε μου εσείς μια καλή εξήγηση γιατί είστε μόνο δύο, προφανώς είμαστε όλοι οι υπόλοιποι κουτοί και θέλουμε να πληρώνουμε), αλλά θα μείνει "εναλλακτική" λύση αιωνίως, γιατί απλούστατα δεν κάνει αυτά που θέλει ο κόσμος και ακόμα και σήμερα είναι εξαιρετικά πιο δύστροπο σε χρήση/εγκατάσταση. Οι servers μπορεί να το τρέχουν γιατί εκεί υπάρχουν έμπειροι admins, αλλά στο desktop αυτό δεν υπάρχει. Κάντε το πραγματικά φιλικό στον άπειρο χρήστη και το ξανασυζητάμε... :)
 
Από όλα όσα είπες γιατρέ μου μόνο το "κάντε το" πόνεσε. Βλέπεις κάποιοι χάνουν το χρόνο τους όπως λένε και στο Ελλαδιστάν για να έχουμε εμείς ένα καλύτερο αύριο. Παλιά θυμάμαι η δικαιολογία ήταν δεν έχει εύκολη εγκατάσταση, μετά έγινε δεν έχει εξελληνισμένο περιβάλλον, τώρα είναι λείπουν τα παιχνίδια και συγκεκριμένες εφαρμογές των Windows. Κάθε μέρα προστίθονται και άλλοι σε αυτούς που "χάνουν το χρόνο τους" με το Linux για να δώσουν κάτι στο "community", για να βοηθήσουν τον κόσμο να κάνει την "υπέρβαση". Αν θέλεις ένα προιόν σαν τα Windows ΠΟΤΕ δε θα περάσεις στην απέραντη όχθη.

1ον γιατί το Linux ΔΕΝ είναι προιόν αλλά ο καρπός της ελεύθερης σκέψης κάποιων ανθρώπων που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά.

2ον γιατί δεν είναι ο σκοπός αυτός.

You are missing the point. Δεν είναι μόνο ένα εργαλείο, δεν είναι απλά ένα OS. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τόσος κόσμος θα ενδιαφερόταν για ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα αφού με τα Windows κάνει "μια χαρά τη δουλειά του"
 
Να ρωτήσω ρε παιδιά κάτι.....Τόσα χρόνια γιατί δεν μπόρεσαν να εξελίξουν το linux έτσι ώστε με ένα απλό setup να σου περνάει ότι χρειάζεσαι για να έχεις ένα πλήρη multimedia υπολογιστή?
 
Γιατί για να παίξεις ένα mp3 θα πρέπει να έχεις πληρώσει δικαιώματα στην φρουνχόφερ. Για να δεις ένα wmv στην Microsoft και πάει λέγοντας.

Τώρα επειδή την ίδια παρατήρηση έκανε και ο Τάκης να πω ότι κατεβάζοντας το automatix στο ubuntu για παράδειγμα αυτό βρίσκει και σου εγκαθιστά όλα τα "παράνομα" και κομμένα codecs/drivers και συναφή. Όλα τα distributions το έχουν αυτό το χαρακτηριστικό απλά το καθένα έχει το "κουμπί" του.
 
Η εγκατασταση ολων των γνωστων διανομων ειναι εδω και χρονια σε γραφικο περιβαλλον με πολυ "καλυτερα" Ελληνικα απο οτι στα windows οι "απαραιτητοι" codecs φορτωνονται πλεον στο λεπτο - και 19000 ελεγμενα και τεσταρισμενα προγραμματα ειναι διαθεσιμα για εγκατασταση με ενα κλικ.

Τα παιχνιδια που μπορει κανεις να παιξει στο Linux ειναι πλεον εκατομυρια - ολες οι roms απο ολα τα συστηματα των 70'ς , 80'ς και 90'ς - ολα τα DOS games - ολα τα win games μεχρι και το 2004 - σχεδον ολα τα σημερινα διαδικτυακα και μερικες χιλιαδες ακομα native που δεν τρεχουν σε windows.

Στο απιστευτα σοβαρο επιχειρημα οτι δεν επιλεγω Linux γιατι δεν εχει Crisis αντιπαραθετω το εξισου σοβαρο οτι δεν επιλεγω Windows γιατι δεν εχει Frozen Bubble.

Οσο για τις αναφορες στο Desktop του Linux απλα επιμενω οτι ειστε απληροφορητοι. Το KDE και το Gnome ειναι πολυ μπροστα απο αυτα που σερβιρει ο Bill στους πελατες του.

Οι πραγματικοι ομως λογοι που θα επρεπε να σας κανουν να προβληματιστειτε ειναι αυτοι που ανεφερε πριν ο Αντωνης αλλα που καιρος για σκεψη πια - οτι πει ο Billακος - ειναι οντως πολυ δυσκολο να "δημιουργησεις" ενα εκτελεσιμο ε ? ... το ξερω οτι ειμαι ο "Θεος της πληροφορικης" αλλα εχω ακομα την ελπιδα οτι μπορουμε να γινουμε ολοι μας ...
 
shock: I am not missing the point imho, το θέμα είναι ότι ο μέσος χρήστης καλώς δεν επιθυμεί να "παλεύει" με το μηχάνημα του για να πετύχει οτιδήποτε. Ο μοναδικός σκοπός είναι να έχεις ένα λειτουργικό που "λειτουργεί" σχετικά εύκολα. Το να απαιτείς compiles επί compiles και ψάξιμο δεξιά και αριστερά στο web και στα readmes κάθε φορά που θέλεις να κάνεις κάτι καινούριο είναι απαράδεκτο. Αν θέλεις την γνώμη μου, επιτυχημένο open source πρόγραμμα είναι ο Mozilla/Firefox, που μέσα σε ελάχιστα χρόνια κατάφερε να γίνει τόσο καλύτερος από τον IE ώστε πρακτικά να σε "υποχρεώνει" να τον σκεφτείς σαν σοβαρή εναλλακτική λύση. Και φυσικά απέκτησε ένα καλό ποσοστό της αντίστοιχης "αγοράς". Παρόμοιο οι αρκετοί εναλλακτικοί δωρεάν media players. Οι χρήστες έχουν κάποιο στοιχειώδες κριτήριο και θα χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε είναι εύχρηστο, αποτελεσματικό και δωρεάν! Νομίζω ότι είναι προφανές σε ποιόν από τους 3 τομείς χάνει πανηγυρικά το Linux.

Επίσης σε καμμία περίπτωση δεν βοηθάει το "χάος" των διανομών, ο "βομβαρδισμός" με updates και η επιθετική στάση των χρηστών του Linux απέναντι στους υπόλοιπους. Κοίταξε το avatar του telamona. Οι χρήστες των Windows κατά μέσο όρο απλώς δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο, εξ ου και δύσκολα θα βρεις avatars με νεκρούς πιγκουίνους κλπ σε αντίθεση με τα ανάλογα anti-Windows που βρίθουν στους κύκλους των Linux users. Το attitude "εσείς και εμείς" που είναι χαρακτηριστικότατο των περισσότερων χρηστών Linux, μάλλον απωθεί κόσμο παρά τον κάνει να σε πλησιάσει. Ακόμα, έστω ότι εγώ σαν "άσχετος" χρήστης που θέλει να περάσει "απέναντι" κοιτάω τι να βάλω. Νομίζεις ότι αν εγώ ο Χ χρήστης δεν είμαι πραγματικά πορωμένος και με άπειρο ελεύθερο χρόνο θα κάτσω να σπάσω το κεφάλι μου αν είναι καλύτερο το Ubuntu, Kubuntu, Bubuntu, RedHat, Suse, Debian ή όπως αλλιώς τα λένε; Ποιές στο @!@!$#!@$ είναι οι διαφορές τους και τι θα με βοηθήσει να αποφασίσω; Τελικά απλώς δεν θα βάλω κανένα γιατί στην άλλη όχθη οι επιλογές είναι πολύ πιο προφανείς! Και αν τελικά καταλήξω σε κάτι και το βάλω, νομίζεις ότι έχω όρεξη να παρακολουθώ συνεχώς ποιά είναι τα updates του, που θα τα βρω και πως θα τα βάλω;

Σχετικά με το κόστος των licenses, μου κάνει εντύπωση πως 15 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να μαζέψουν το αναγκαίο ποσό έστω και μέσω donations, όπως πχ κάνει το ΜΑΜΕ για να υποστηρίξει κάποιες σπάνιες arcade πλακέτες. Η΄οι εταιρίες διανομής δεν βγάζουν μια από τις πωλήσεις τους και είναι μη κερδοσκοπικές (δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο). Ας επενδύσουν τα (όποια) κέρδη τους σε απόκτηση επιπλέον licenses για να κάνουν το προιόν τους πιο ανταγωνιστικό! Αν χρειάζεται κάποιο commercial license, απλώς αγοράστε το όπως άλλωστε κάνει (συνήθως) και ο κακός Bill. Μια και ανέφερες τα mp3 επίσης, ο LAME encoder πως είναι δωρεάν αν πρέπει να πληρώνει δικαιώματα στην Fraunhofer;


telamonas:
Όσο παραμένει η ανάγκη για χρήση command line έστω και μερικώς, πολλοί από τους πιο αρχάριους χρήστες θα παραμένουν μακριά. Ακόμα και στις εφαρμογές/διανομές με γραφικό περιβάλλον, ένα κάρο πράγματα πρέπει ακόμα να γίνουν σε command line. Ή κάνω λάθος; Είναι εφικτό να χρησιμοποιήσεις Linux χωρίς καθόλου command line, γιατί στα XP πχ είναι, εκτός αν θέλεις κάτι πολύ τραβηγμένο. Ακόμα και firmware/BIOS updates/overclocking πλέον μπορούν συνήθως να γίνουν μέσα από το λειτουργικό, κάτι που είτε σας αρέσει είτε όχι εξυπηρετεί απείρως τον μέσο χρήστη.

Επίσης μιλάς για 19000 προγράμματα. Στα Windows μάλλον υπάρχουν 19000000 προγράμματα. Και όσο υπάρχουν σχετικά απλά πράγματα που ακόμα θέλουν φασαρία για να γίνουν σε Linux, το πρόβλημα θα παραμένει. Είπαμε: ευχρηστία! Όσο για το αν είναι σοβαρό το επιχείρημα με τα παιχνίδια, για πολύ κόσμο είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καλώς ή κακώς.

Για γενικότερο brainstorming, ρίξτε μια ματιά εδώ:

http://www.mameworld.net/gurudumps/guruvslinux.html

Νομίζω ότι περιγράφει με αρκετά "χρωματιστό" τρόπο τα προβλήματα του μέσου χρήστη που επιθυμεί να κάνει την "υπέρβαση" και τον λόγο που πολλοί τελικά απλώς δεν ασχολούνται.
 
Αφού συμφωνίσω με το γιατρό, θα αναφερθώ αποκλειστικά και μόνο στο κεφάλαιο "παιχνίδια"

Μην ξεχνάμε ότι η κατηγορία "παιχνίδια" και ο χρήστης - gamer είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την βιομηχανία των υπολογιστών. Η κατηγορία αυτή των χρηστών θέλει επιδόσεις και είναι διατεθημένη να πληρώσει πολύ παραπάνω από τους απλούς χρήστες για να πάρει hardware που θα "σφυρίζει" στα παιχνίδια. Παράλληλα οι χρήστες αυτοί αποτελούν και την κατηγορία των ατόμων που συνεχώς ψάχνονται και κατά κόρον σκαλίζουν τα μηχανήματά τους, άλλοτε κοιτώντας να αυξήσουν τις επιδόσεις μέσω υπερχρονισμού, άλλοτε να ρίξουν θερμοκρασίες και γενικά οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί.

Αυτή την κατηγορία ατόμων που είναι διατεθημένη να "διανύσει το έξτρα μίλι" το Linux την έχει 100% αποκλεισμένη με το να μην υποστηρίζει παιχνίδια ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ γενιάς. Οι χρήστες αυτοί θα έκαναν το μεγάλο ντόρο και την μεγάλη διαφήμηση που τόσο πολύ χρειάζεται το Linux. Μην περιμένετε από τους απλούς χρήστες που αποτελούν την συντηπτική πλειοψηφία των χρηστών να κάνουν την διαφορά και την όποια μετάβαση στο Linux. Αυτοί καλά καλά δεν ξέρουν τι εστί Windows, δεν ξέρουν τι είναι τα XP και τι τα Vista, περιμένετε να ξέρουν τι είναι το Linux και πόσο μάλλον να μεταβούν σε αυτό;

Προσθέστε στα παραπάνω και τις αντιπαραθέσεις των "μεγάλων κεφαλιών" του Linux και την ελιτίστικη αντιμετώπιση του κεφαλαίου "υπολογιστής" και έχετε μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα. Σήμερα τα παιχνίδια παίζονται, χάνονται και κερδίζονται από την απλή μάζα και μια συγκεκριμένη κατηγορία "τρελλών" και όχι από μια ελίτ "πεφωτισμένων" που κοιτάζουν τους άλλους με το γνωστό μπλαζέ υφάκι θέλωντας να το παίξουν ανώτεροι........
 
Πίσω
Μπλουζα