Ποιο arcade σας πρωτο-ξετρέλανε τεχνικά στο MAME?

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.282
Τα πρωτα πραγματα που εκανα οταν πρωτοπηρα PC το 1995 (οταν επεσα απο τις πολεμιστρες του καστρου της Amiga και παραδωθηκα) ηταν να ψαχνω emulators. Ελιωσα με τον X128 για Spectrum. Ομως αυτο που ηθελα πανω απο ολα ηταν emulators για τα arcades.

Μετα απο κανα δυο χρονια η χαρα μου ηταν απεριγραπτη οταν πετυχα εναν emulator που θα εξομειωνε ΠΟΛΛΑ arcades!! Τρελαθηκα!

Οι εκδοσεις εβγαιναν και το λιωσιμο που επεφτε ηταν ασυληπτο.

Νομιζω οτι τα παραπανω ειναι βιοι παραλληλοι με πολλους απο εσας.

Ειμαι σιγουρος οτι περα απο τη πρωτη καταστροφη, καποιο παιχνιδι το ποιο δεν ειχατε δει σε αληθινο arcade σας πρωτο ξετρελανε με τις τεχνικες του επιδοσεις. Για μενα ηταν το Pulstar. Ηταν ενα ξεδιαντροπο (χαχαχαχα) R Type rip off αλλα τα prerendered γραφικα του, ο απιστευτος σχεδιασμος των πιστων, η λεπτομερεια τους, τα manga screens με αφησαν παγωτο. Και ολα αυτα απο εναν κατασκευαστη που μας ειχε συνηθισει στα ξυλικια
 
Είχε προλάβει ο Callus και με είχε ξετρελάνει με τα άπαντα του Capcom System I , όπως και ο Rage με όλα τα καλούδια του (IREM και NeoGeo) :cool:
 
Εγώ το πρώτο PC το πήρα τέλη 98/αρχές 99, έναν Pentium 3. Kαι ο πρώτος λόγος που ήθελα να ασχοληθώ με τα PC (αφού ήμουν κονσολάς) και ο λόγος που ακόμα ασχολούμαι περισσότερο ήταν οι emulators. Τους οποίους τους ανακάλυψα μέσω ενός φίλου-συμμαθητή μου ο οποίος έπαιζε συνέχεια Mega Drive και SNES games και με ρώταγε τι να παίξει και ποια είναι τα καλά games για να "κατεβάσει". Εγώ βέβαια ήξερα ότι δεν έχει κονσόλες αλλά ένα PC και μια μέρα έκανα το λάθος να τον ρωτήσω που τα παίζει όλα αυτά και τι σημαίνει "να τα κατεβάσω". Ε, μετά γύρισα στο σπίτι με το σαγόνι ακόμα να σέρνεται κάτω...

Οπότε όταν πήρα το PC μου, είχα κανονίσει με τον φίλο αυτόν να γεμίσει κανα δύο CD με ότι έχει μαζέψει και να μου τα γράψει. Genesyst, ZSNES, MAME κλπ, καταλαβαίνετε τι έγινε. Με καμιά 50αριά roms για το κάθε μηχάνημα και μπόλικα (όχι full) για MAME. Ομως είχε και ένα που δεν το είχα ξαναδεί, ένα NeoRageX κάπως έτσι. Εκεί λοιπόν είχε το Metal Slug 1 και Χ. Ο emulator αυτός ήταν ο μόνος που μπορούσε να παίξει NeoGeo με καλή ταχύτητα. Εγώ το Metal Slug δεν το ειχα ξαναδεί να παίζει, μόνο κατι εικόνες από περιοδικά που διάβαζα με κονσόλες είχα δει, από μία έκδοση του Saturn.

Έπαθα πλάκα με τον αριθμό sprites, την λεπτομέρεια και το animation! Φαντάσου τότε έπαιζα Quake 3 και απολάμβανα τα state of the art για τότε γραφικά με την Voodoo 3 μου αλλά το Metal Slug με έκανε να επανεκτιμήσω την αξία των καλών 2D.
 
Marvel vs Capcom , Capcom vs Street Fighter , Marvel Super Heroes ολα εχουνε (αν δεν κανω λαθος) την ιδια μηχανη γραφικων!

Τρομερο animation , τεραστιοι χαρακτηρες , φαντεζι super moves και πολυ καλος ηχητικος τομεας!
 
Τα Metal Slug θυμαμαι και εγω να παλευω να τα κατεβασω,το Die Hard Arcade,τα Cruise της Ninty και αλλα και αλλα...ωραιες εποχες.


Kαποια εχω γραψει και
εδω.
 
Πίσω
Μπλουζα