Πολύ αργά για δάκρυα (1968)

miltos28101969

RetroN00b
Joined
13 Ιαν 2009
Μηνύματα
1
Αντιδράσεις
0
Πολύ αργά για δάκρυα (1968 )

Retro DB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%8D_%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%AC_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B1

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ, ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ <ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ> 1968 ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :cry:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε miltos28101969,καλώς ήρθες.Κάνε μια βόλτα από τους κανονισμούς του forum,να δεις τι επιτρέπεται και τι όχι εδώ μέσα.

Για την ταινία αυτή που ζητάς,μόνο σε κάποιο video club θα μπορούσε να σε παραπέμψει κανείς να τη βρεις,καθότι links για downloads δεν δίνονται εδώ.

Επίσης,καλό θα ήταν να γράφεις με μικρά γράμματα,καθότι με τα κεφαλαία δείχνεις ότι "φωνάζεις",πράγμα που φυσικά δε κάνεις...

Καλή παραμονή λοιπόν..!
 
Μιλτο, η τανια που ζητας ειναι Φινος Φιλμ. Την εδινε πριν απο κατι μηνες ο Τηλεθεατης. Επικοινωνησε λοιπον με το περιοδικο και θα τη βρεις.

Τωρα βεβαια, μετα απο τοσον καιρο, μπορει και να την εχεις ηδη.
 
Ναι είναι όντως της Φίνος Φιλμ αλλά δε θα τη βρεις στον Τηλεθεατή αλλά στη Victory και στο τηλέφωνο 2106561850.
 
Μμμμ ναι ειναι μια ωραια ταινια με τη Νόρα,διασκευη απο τον ΑΡΧΙΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟ του Ζωρζ Ονε
 
Μια απο τις πεντε καλυτερες ταινιες της χρυσης εποχης του ελληνικου κινηματογραφου, που εχω δει.

Δεν παιζεται η ατακα του Φουντα προς τη Χρονοπουλου.

" Σου χαρισα το σπιτι. Με αφησες να αγγιξω τα χειλη σου. Πατσι λοιπον, δε μου χρωστας τιποτα. " !!!!!!!
 
Παραδοξως ειναι απο τις πιο αποτυχημενες ταινιες τοσο της Νορας,οσο και της Χρονοπουλου (29η απο τις 99 ελληνικες ταινιες της σεζον)
 
Τι να πρωτοπει κανεις γι' αυτη την ταινια;

Εξαιρετικο δραμα του Πανου Γλυκοφρυδη και παραγωγη του Φινου. Τα τραγουδια υπογραφει ο Σταυρος Ξαρχακος και τη θεσπεσια μουσικη ο Κωστας Καπνισης, μεγαλος μαστορας στις δραματικες ταινιες!

Οι ηθοποιοι διαλεγμενοι ενας κι ενας! Η Μαιρη Χρονοπουλου οπως παντα υπεροχη, στο ρολο της υπερηφανης κακομαθημενης που εγκαταλειπει τον αντρα της την πρωτη νυχτα του γαμου τους γιατι ο εγωισμος της δεν αντεχει τη σκεψη οτι παντρευτηκε εναν αντρα ταπεινης καταγωγης.

Ο Γιωργος Φουντας ειναι ο πιο πειστικος "Τσακαλος" που θα μπορουσα να σκεφτω. Χρονια και απελπιδα ερωτευμενος με μια γυναικα που γινεται δικη του αναπαντεχα, ενω τον μισει. Επωμιζεται μια πικρα ακομα μεγαλυτερη απο εκεινη του ερωτα του χωρις ανταποκριση οταν ολα αποκαλυπτονται, και τοτε αυτος φευγει μακρια διχως ιχνη γιατι δεν υπαρχει αλλος δρομος για την αξιοπρεπεια του.

Πολυ καλος και ο Ανδρεας Μπαρκουλης στο ρολο του χαρτοπαικτη, προικοθηρα και παρ' ολιγον συζυγου της Χρονοπουλου, που ματαιωνει τον επικειμενο γαμο του μαζι της οταν μαθαινει οτι αυτη δεν εχει τιποτα πια.

Ο Κωστας Καρρας και η Νορα Βαλσαμη νεοτατοι και στα πρωτα τους βηματα, συνθετουν ενα πολυ ταιριαστο ζευγαρι που ξερει να πολεμα και να αγωνιζεται περα απο καθε αντιξοοτητα.

Και φυσικα η Τασω Καββαδια θαυμασια στο ρολο της αρχοντισσας που χανει ολη της την περιουσια αλλα παραμενει αξιοπρεπης ως το τελος. Ενας ρολος που ξαφνιαζει γιατι ειναι απο τους ελαχιστους της καριερας της που δεν υποδυθηκε την "κακια". Το ρολο της "κακιας" τον κρατα εδω η Καιτη Παπανικα, φιλοδοξη και ανερχομενη τραγουδιστρια που κινει υπουλα τα νηματα και σπερνει την καταστροφη.

Αψογος και ο Διονυσης Παπαγιανοπουλος στο ρολο του πατερα της.

Οπως εγραψα και πιο πανω, μια απο τις πεντε καλυτερες παλιες ταινιες που ειδα ποτε!!

Την προτεινω θερμα σε οσους αγαπουν τον καλο κινηματογραφο.

http://www.youtube.com/watch?v=UjhyiiiJ8ys
 
Συμφωνώ απολύτως με την Bambinella. Εξαιρετικό μελόδραμα, από τα καλύτερα της Φίνος Φιλμ. Συγκρατημένη σκηνοθεσία του Πάνου Γλυκοφρύδη, ωραία μουσική του Καπνίση και το καστ εκπληκτικό (Φούντας, Χρονοπούλου, Μπάρκουλης, Καρράς, Παπαγιαννόπουλος, Βαλσάμη, Παπανίκα, Καββαδία). Μην το χάσετε, αν αγαπάτε τα έργα του είδους.
 
Κι εδω ο Τσακαλος ζηταει σε γαμο την Ειρηνη.

Κι εκεινη, ω του θαυματος, δεχεται!

Για εκεινον ειναι η πιο ευτυχισμενη στιγμη της ζωης του. Για εκεινη ενας συμβιβασμος που πρεπει να κανει.

Η πρωτη νυχτα του γαμου τους γινεται κολαση εξ' αιτιας της Ειρηνης που δεν μπορει να κρυψει αλλο τα αληθινα της αισθηματα.

Καθεται στο πιανο και παιζει μια υπεροχη μελωδια του Κωστα Καπνιση. Και η σκηνη απογειωνεται....

http://www.youtube.com/watch?v=bOgl09vXKpI&feature=plcp
 
ΒΒ τελειος ο σχολιασμος σου,καλυτερος δε θα μπορουσε να ηταν :) :) :)

υπεροχο και το αποσπασμα της ταινιας που επελεξες να προσθεσεις στο ποστ σου !!!
 
Αυθεντική φωτογραφία της ταινίας

 


85.jpg
85.jpg
 
Είναι περιεργο παντως ποσο μετρια εως ασχημα τα πηγε η ταινια αυτή στα εισητηρια,όπως και το ΠΕΘΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑ
 
Θαυμασιες οι αυθεντικες φωτογραφιες. Παραθετω με τη σειρα μου ενα βιντεο γεματο απο στιγμιοτυπα και ορχηστρικα κομματια της αγαπημενης ταινιας:

[video=youtube;xlMndQ-SZy4]https://www.youtube.com/watch?v=xlMndQ-SZy4
 
Πρέπει να είναι η τρίτη ελληνική ταινία, που βασίζεται στον αρχισιδηρουργό. Οι άλλες δυο είναι με το Ξανθόπουλο και τους Λειβαδίτη-Σταθοπούλου.
 
johnalepou είπε:
Ο ρόλος της Νόρας εδώ τελείως διακοσμητικός δυστυχώς... η Παπανίκα όλα τα λεφτά ως over the top Bitch
Εάν υπήρχαν Όσκαρ στην Ελλάδα, η Καίτη Παπανίκα θα ήταν σοβαρή υποψηφιότητα για το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου εκείνης της χρονιάς.
 
Πίσω
Μπλουζα