Προβλημα με τα επανεγγραψιμα CD-RW

cultilas

RetroWannaBe
Joined
5 Δεκ 2007
Μηνύματα
81
Αντιδράσεις
4
Ειπα μια φορα και εγω να αγορασω ετσι για αλλαγη τα εν λογω CD μιας και προσφερουν την δυνατοτητα διαγραφης των υπαρχοντων αρχειων ή της επανεγγραφης καινουριων πανω στα υπαρχοντα.

Βαζω λοιπον το CD-RW στην μοναδα του Η/Υ και μπαινω στο Nero, προκειμενου να ετοιμασω την εγγραφη. Υστερα απο τις απαραιτητες ενεργειες διαπιστωνω πως η ταχυτητα εγγραφης ειναι πολυ μικροτερη απο την φυσιολογικη (10x, ενω το φυσιολογικο ειναι 48x) και φυσικα ο χρονος εγγραφης πολυ μεγαλυτερος.

Εν πασει περιπτωσει, μετα το περας της εγγραφης βαζω το CD-RW στο CD player και μου εβγαλε ενδειξη οτι δεν υπαρχει CD μεσα στην υποδοχη του player!

Ξανατοποθετω το CD στο PC και οταν το ανοξα για να δω τα αρχεια που ειχε μεσα, ολα τα αρχεια ειχαν το ιδιο μεγεθος και συγκεκριμενα μολις 44 Byte!

Δεν ειμαστε καλα λεω! Πως ειναι δυνατον λεω να εχει γινει εγγραφη κανονικων σε μεγεθος τραγουδιων και στο PC την ωρα που μου τα παιζει κανονικα να μου λεει πως το μεγεθος τους ειναι μολις 44 Byte!

Υστερα βαζω το CD σε CD player που υποστηριζει mp3 και ολα λειτουργουν κανονικα! Μα καλα λεω, αφου ειναι μολις 44 Byte, πως ειναι δυνατον να τα παιζει? Κανονικα θα επρεπε να εβγαζε σφαλμα.

Στη συνεχεια μετατρεπω τα τραγουδια που ειχα στην αρχη γραψει στο CD, απο mp3 που ηταν στην αρχη σε wma και ξαναεκανα ολη αυτη τη διαδικασια που περιεγραψα πιο πανω μηπως και γινει τιποτα.

Τα ιδια παλι!

Ελπιζω να μπορει καποιος να βοηθησει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μάλιστα.

Δεν συμβαίνει τίποτα περίεργο.

Τα CD-R/W δεν μπορούν να γραφτούν στις ίδιες ταχύτητες που γράφονται τα κοινά CD-R λόγω του διαφορετικού υλικού εγγραφής που φέρει η επιφάνεια τους. Το 10x ή 12x είναι μάλλον φυσιολογικές ταχύτητες για ένα CD-R/W, άλλωστε το γράφει και στο κουτί τους με μεγάλα γράμματα.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο του διαφορετικού υλικού εγγραφής, αρκετά CD players και κονσόλες δεν μπορούν να τα αναγνωρίσουν καθόλου -> άρα σου λένε ότι δεν υπάρχει CD όπως ακριβώς έλεγε το δικό σου. Φταίει η συσκευή που έχεις, όχι το δισκάκι.

Το δισκάκι προφανώς το έγγραψες σε format CDDA (audio CD), ελληνιστί έγγραψες ένα CD μουσικής. Όταν βάζεις αυτά τα cd μέσα από τα Windows, βλέπεις αρχεία μεγέθους 44 bytes με extension .cda. Αυτό είναι μια -ουσιαστικά άσκοπη- σύμβαση των Windows για να απεικονίζουν τα audio tracks. Στην πραγματικότητα πρόκειται για κανονικά audio tracks και το πραγματικό μέγεθος τους είναι σαφώς μεγαλύτερο. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί αν βάλεις και CD-R, δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με το αν το δισκάκι είναι CD-R ή CD-R/W.

Το άλλο player που τα παίζει κανονικά, απλώς έχει από κατασκευής την δυνατότητα να διαβάζει CD-R/W (σχεδόν όλα τα mp3 players την έχουν). Πάντως και σε αυτή την περίπτωση, είναι λάθος να γράφεις από τα mp3 σου audio cds σαν αυτό που περιέγραψες, γιατί χωράνε μόνο λίγα τραγούδια σε κάθε cd. Όταν γράφεις για να παίζουν σε mp3 player, θα γράφεις data cd και όχι audio. Έτσι μπορείς να χωρέσεις 150 και 200 τραγούδια σε κάθε δισκάκι εύκολα. Δεν μπορεί να τα παίξει κοινό player, αλλά το mp3 player και το PC μπορούν μια χαρά.

Η μετατροπή από mp3 σε wma δεν σου προσφέρει τίποτα απολύτως.

Ελπίζω να σε κάλυψα.
 
Πίσω
Μπλουζα