Πρόβα Νυφικού (1995 ΑΝΤ1)

sunset89

Human RetroDatabase
Joined
19 Αύγ 2008
Μηνύματα
2.792
Αντιδράσεις
242
Η ΠΡΟΒΑ ΤΟΥ ΝΥΦΙΚΟΥ

ΑΝΤ1, 1995-1996

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%B1_%CE%BD%CF%85%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ντ. Γιαννακοπούλου

Πρεμιέρα: 6/10/1995

Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσομύτης

Σενάριο: Βαγγέλης Γκούφας

Υπόθεση:

Όλα κυλούσαν αρμονικά στη ζωή της Αγγελικής Δελλή το φθινόπωρο του 1939. Σε λίγες μέρες θα γνώριζε την ευτυχία στο πλευρό του αρραβωνιαστικού της, Απόστολου Πετρόπουλου αφού θα ανέβαιναν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας. Ένα ήρεμο κυριακάτικο απόγευμα όμως, την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Μέσω ενός ανώνυμου γράμματος, την ενημέρωναν πως ο Απόστολος την απατούσε. Βλέποντάς την να φτάνει στο ζενίθ της απελπισίας, ο θείος Οδυσσέας, βρίσκει έναν έξυπνο αστυνομικό, τον Πέτρο Μανιά και του ζητά να ψάξει στοιχεία για να δουν αν όντως ο αρραβωνιαστικός της Αγγελικής έχει άλλη. Εκείνος ανακαλύπτει πως ο Απόστολος την απατά με την γυναίκα του αδερφού της, μα διστάζει να το πει στον Οδυσσέα, απαλλάσσοντας τον άλλο από οποιαδήποτε κατηγορία. Όμως, μετανιώνει για το ψέμα του από τη στιγμή που πρωτοαντικρίζει την Αγγελική και την ερωτεύεται κεραυνοβόλα… Ύστερα από αυτό, πολλά γεγονότα και καταστάσεις ξεδιπλώνονται με ήρωες καθημερινούς κατατρεγμένους από τη μοίρα, που ζητούν από τη ζωή μια δεύτερη ευκαιρία. Απελπισμένες από έρωτα γυναίκες, επίδοξοι εραστές, δυστυχισμένες Εβραιοπούλες και όλα αυτά, με φόντο την Ελλάδα της Κατοχής και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η σειρά αγαπήθηκε πολύ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών. Πολλοί αξιόλογοι ηθοποιοί αναδείχθηκαν μέσα από αυτήν όπως, η Αλεξανδριανή Σικελιανού, η Πέγκυ Τρικαλιώτη, ο Νίκος Ψαρράς, η Τζίνη Παπαδοπούλου, η Ανατολή Αθανασιάδου, η Βαλ. Χριστοδουλίδου και άλλοι.

Το κοινό λάτρεψε χαρακτήρες όπως η γλυκιά και ταπεινή "Αγγελικούλα" (Αλ. Σικελιανού), που ήταν "...της Αναγεννήσεως", την "Ρηνούλα" (Τρικαλιώτη), που την έκρυψαν την εποχή που κυνηγούσαν Εβραίους, του ερωτευμένου αστυνόμου Μανιά (Βαλτινός), της αξιολάτρευτης γιαγιάς (Αλέκα Παΐζη) που έβριζε συνέχεια τον άστατο "Απόστολο Πετρόπουλο" (Σοφιανός) και πλήθος άλλων...

Τα μαγευτικά πλάνα του Κουτσομύτη στα στενά σοκάκια του Γαλαξειδίου, "έδεναν" απόλυτα με τις ορχηστρικές συνθέσεις του Βασίλη Δημητρίου και τη φωνή της Μαρινέλλας να τραγουδά "Ό,τι αγαπούσα, ήταν ένα ψέμα/ έμοιαζε με πρόβα, πρόβα νυφικού.../ Όπως η ζωή μου που κάθε μέρα/ με πάει πάντα και κάπου αλλού..."

Καστ:

Γρηγόρης Βαλτινός - "Πέτρος Μανιάς"

Αλεξανδριανή Σικελιανού - "Αγγελική Δελλή"

Φίλιππος Σοφιανός - "Απόστολος Πετρόπουλος"

Άντζελα Γκερέκου - "Όλγα"

Άγγελος Αντωνόπουλος - "Οδυσσέας"

Έφη Ροδίτη - "Αθηνά Δελλή"

Πέγκυ Τρικαλιώτη - "Ρηνούλα"

Πέμυ Ζούνη - "Ματίνα"

Νίκος Γεωργάκης - "Γιώργος"

Νίκος Ψαρράς - "Αλέξανδρος"

Αλέκα Παΐζη - "Γιαγιά" & Αφηγήτρια της ιστορίας

Ανδρέας Βουτσινάς - "Ορέστης"

Δημήτρης Τζουμάκης - "Χριστόδουλος"

Τζίνη Παπαδοπούλου - "Ευανθούλα"

και πολλοί άλλοι σε μεγάλους ή μικρούς ρόλους











getphoto.php
getphoto.php


getphoto.php


ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ!!!

 


Προβολή συνημμένου 83216Προβολή συνημμένου 83217Προβολή συνημμένου 83218

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κι άλλες φωτογραφίες:

getphoto.php


getphoto.php


Και για όποιον θέλει να ακούσει το τραγούδι:


8.jpg

13.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα συμφωνήσω, από τα καλύτερα σίριαλ.

Η Αλεξανδριανή και η Άντζελα τέλειες στο σίριαλ.

Α! για την ιστορία εκτός από αυτούς που ανέφεραν ως νέα πρόσωπα που βγήκαν από το σίριαλ και η Αλίνα Κωτσοβώλου (η Ναταλία, από τον Λάκη τον Γλυκούλη) και η Χριστίνα Γουλιεμίνο ( η ιταλίδα που είχε παρουσιάσει το Candid Camera στον Alpha) παρόλο που ήταν σχεδόν κομπάρσες εκεί έκαναν τα πρώτα τους βήματα. Ο ΑΝΤ1 το 2002 και το 2001 νομίζω το έπαιζε στις μεσημεριανές παρακαλώ επαναλήψεις, πριν το ΕΣΡ τα σταματήσει και ο ΑΝΤ1 φέρει την ξένη μόδα
 
το έχει πουθενά στο ιντερνετ???
 
Εκπληκτική και η live ερμηνεία της Μαρινέλλας!
 
παιδια πατε εδω βρηκα ενα μικρο αποσπασμα τησ προβασ νυφικου...ειναι καπου στη μεση...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΡΑΦΑΕΛΑ είπε:
Αν και δε μου το βγάζει, σε ευχαριστώ πολύ γιατί για διάφορους λόγους είναι η αγαπημένη μου σειρά... Μακάρι ο Αντ1 να φιλοτιμηθεί να τη δείξει ολόκληρη.
 
εν παση περιπτωση ειναι μια συνεντευξη του βαλτινου.στο you tube μεροσ 4 η 5 κ δειχνει μια σκηνη π αντι να πυροβολησουν αυτον πυροβολουν τη ζουνη...

αν βαλεισ προβα νυφικου στην αναζητηση του you tube καπου προσ τα κατω τησ σελιδασ εχει αποσπασματα τησ συνεντευξησ...αν θελεισ πηγαινε ετσι

παρακαλω...μακαρι να τη δειξει ολοκληρη.και απορω κανεισ δεν εχει γραψει αποσπασματα να τα ανεβασει?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπημένοι μου χαρακτήρες στη σειρά, εκτός από το πρωταγωνιστικό δίδυμο Πέτρου - Αγγελικούλας , ο Χριστόδουλος (μορφή ο Δημήτρης Τζουμάκης) και η Ευανθούλα, η "πέραν του κόσμου τούτου" κατά τη γιαγιά.
 
Η γιαγιά ήταν άπαιχτη! Αφού σκέφτομαι να ανεβάσω βιντεάκι μόνο με τα κοσμητικά επίθετα που έβγαιναν από το σταματάκι της για τον Απόστολο....

Πάντως είναι από τα λίγα σήριαλ που πραγματικά απογείωσαν ένα μέτριο βιβλίο! Η ιστορία φάνταζε άκρως καλύτερη στο γυαλί, από ό,τι στις σελίδες της Γιαννακοπούλου...
 
sunset89 είπε:
Η γιαγιά ήταν άπαιχτη! Αφού σκέφτομαι να ανεβάσω βιντεάκι μόνο με τα κοσμητικά επίθετα που έβγαιναν από το σταματάκι της για τον Απόστολο....
Με κυριότερο το σαβουρογ...μη :D . Αξέχαστη Αλέκα Παϊζη.

Άλλος ωραίος χαρακτήρας ήταν και ο αιώνια ερωτευμένος με τη Ρηνούλα δάσκαλος Λάμπρος (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης). Κι εκείνη βέβαια αιώνια ερωτευμένη με τον "μαμάκια" γιατρό Αλέξανδρο (Νίκος Ψαρράς).
 
Απο τυχαία αναζήτηση στο google είδα οτι στον ΑΝΤ1 κύπρου (τρέχα γύρευε δηλαδη)

υπάρχει προγραμματισμένη προβολη στις 1/4, Μεγ Πέμπτη της Πρόβας νυφικού, μακαρι να γινοταν κατι να το βλέπαμε ολοι
 
tsilli83 είπε:
Απο τυχαία αναζήτηση στο google είδα οτι στον ΑΝΤ1 κύπρου (τρέχα γύρευε δηλαδη) υπάρχει προγραμματισμένη προβολη στις 1/4, Μεγ Πέμπτη της Πρόβας νυφικού, μακαρι να γινοταν κατι να το βλέπαμε ολοι
H τηλεταινία είναι, που είχε δείξει ο ΑΝΤ1 το 2005. Κάθε χρόνο στην Κύπρο, τη βάζουν τις μέρες του Πάσχα. Και πέρυσι και πρόπερσι τα ίδια. :xm:
 
Αχ βρε παιδια βαλτε κανενα αποσμασματακι.....αν εχετε και μπορειτε....να δουμε κ μεισ που τα χουμε ξεχασει...
 
Φωτό αφιερωμένη στο μέλος που άνοιξε το νήμα αυτό. Η φωτό της Σικελιανού με το Σοφιανό, από τα γυρίσματα της σειράς στην Πλάκα.

:)

alexandriani sofianos 1995 prova nif.jpg
 
Α, η πανέμορφη Αλεξανδριανή...αυτά τα όμορφα μαλλιά δεν έχουν ξαναδεί το φως του ήλιου, από τότε που τα κάλυψε σφιχτά η καλύπτρα του μοναχικού σχήματος, εδώ και κάμποσα χρόνια κάπου στους Αγίους Τόπους....Τί παράξενο: κάποτε έπαιξε σε μια "Πρόβα Νυφικού"..τώρα έχει νυμφευθεί τον Κύριο.

CE12C1CD-618C-4FD4-BA25-774FC3058764.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
stakovios είπε:
Φωτό αφιερωμένη στο μέλος που άνοιξε το νήμα αυτό. Η φωτό της Σικελιανού με το Σοφιανό, από τα γυρίσματα της σειράς στην Πλάκα.:)

Προβολή συνημμένου 29616
Stakovie είσαι υπέροχος, άπαιχτος, ανυπέρβλητος!!!!!! Ευχαριστώ!! :D

evarlam είπε:
Α, η πανέμορφη Αλεξανδριανή...αυτά τα όμορφα μαλλιά δεν έχουν ξαναδεί το φως του ήλιου, από τότε που τα κάλυψε σφιχτά η καλύπτρα του μοναχικού σχήματος, εδώ και κάμποσα χρόνια κάπου στους Αγίους Τόπους....Τί παράξενο: κάποτε έπαιξε σε μια "Πρόβα Νυφικού"..τώρα έχει νυμφευθεί τον Κύριο.
Προβολή συνημμένου 29617
Ο Χριστός κ Απόστολος! :p

Κατ ' αρχήν, καλώς ήρθες στο φόρουμ. Απ' ό,τι βλέπω νέο μέλος.

Καμία σχέση. Η κοπέλα ζει και εργάζεται στα Ιεροσόλυμα, είναι πολύ καλά και ούτε τον Κύριο νυμφεύτηκε, ούτε κανέναν άλλο ακόμα. Και φυσικά τη βλέπει ο ήλιος, που στο Ισραήλ λάμπει πλουσιοπάροχα, καθότι ανατολική χώρα! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα