Πρόβλημα με μνήμες σε windows 7 ..

simonkey

RetroAdept
Joined
9 Ιουλ 2007
Μηνύματα
855
Αντιδράσεις
52
λοιπον πηρα τον υπολογιστη μου απο το πλαισιο και αρχισαν τα προβληματα..

ο υπολογιστης ειναι

Ι 7 9,20

6 γιγα

5870

msi motherboard

850 psu kai windows 7 32 bit μιας και μου εβαλαν λαθος λειτουργικο αφου ειχα παραγγειλει τα 64 ..τωρα στο ρεζουμε ..ο υπολογιστης ειναι ολοκαινουργιος και το μονο που του περασα ειναι το oblivion ka fsx..το θεμα ειναι οτι ο υπολογιστης αρχιζει μετα το φσχ αφου παιζω καμοια ωρα να κολλα να κανει ρεσταρτ μαυρες οθονες και τετοια ,δοκιμασα και ασφαλης λειτουργια και παλι τα ιδια ,ΠΛΕΟν ο υπολογιστης εχει φτασει στο σημειο να μην μπουταρει καν στο bios και αν το κανει να κολλα μετα απο καμοια 10ρια δευτερολεπτα .θα το παω πισω να μου περασουν τα 64..την πρωτη φορα που μου ετυχε <<με 64 τοτε>> μου ειπαν οτι εφταιγε το φσχ γιατι ειναι 32 μπιτη εφαρμογη τωρα με τα 32μοιτα παλι τα ιδια ..υπαρχει περιπτωση να ειναι hardware?
 
τρεξε ενα memtest για καλο και για κακό.

Οι μνήμες φαντάζομαι να ειναι συμβατές με την mb...
 
Καλά δεν μπαίνει στο BIOS και δέχτηκες τη δικαιολογία του 32μπιτου FSX?

Δες αν γυρνάνε όλα τα ανεμιστηράκια (CPU/GPU για αρχή), δες όταν με το καλό μπεις στο BIOS τις θερμοκρασίες, κάνε και το memtest που σου είπε η kambia και μετά γύρνα το μηχάνημα στο μαγαζί και διάβασε τους αυτά που έγραψες εδώ.
 
Τι στο δια..... Έχει πέσει καμία κατάρα τελευταία με τα socket 1336; Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Simon είναι ένα σωρό λόγοι που μπορεί να συντρέχουν ώστε να συμβαίνουν όλα όσα περιγράφεις.

Θα σου πω γενικά τι να κάνεις:

1). Βγάλει τις μνήμες και άσε μόνο ένα dimm μέσα στο μηχάνημα, το πρώτο. Το μηχάνημα θα έχει 2 giga αλλά θα μπορέσεις άνετα να το τεστάρεις. Αν δεις τα ίδια άλλαξέτο με το δεύτερο, τρίτο και τα λοιπά.

2). Τροφοδοσία κάρτας γραφικών! Είναι συνδεδεμένα τα 6άπινα μπριζάκια; Αν ναι με τα ειδικά καλώδια από το τροφοδοτικό ή με molex αντάπτορες;

3). Ψήκτρα: Αν δεν έχει "κάτσει" σωστά πάνω στον επεξεργαστή, μπορεί να συμβαίνουν αυτά. Είναι η "μαμά" ή έβαλες άλλη; Τα τζιμάνια έβγαλαν το προστατευτικό αυτοκόλλητο από κάτω πριν τη βάλουν;

4). Κοίτα αν είναι σωστά η mobo βιδωμένη. Αν έχει "μπόσικα" σε κάποιες βίδες και παλατζάρει θα σου κάνει παλαβά. Σφίξε τις βίδες.

Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να συμβαίνει, μπορεί να είναι και κάτι που να μη λειτουργεί σωστά out of the box. Αφού έχεις εγγύηση στείλτο πεσκέσι πίσω και αν δεις τίποτε περίεργο, ζήτα τα χρήματά σου πίσω απειλώντας (χωρίς βρισιές όμως) για καταγγελία στο INKA και τα λοιπά.

Είμαι περίεργος να δω τι φταίει.......

A, και ξέχασα:

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κάνε ένα bios reset, μπορεί να είναι ψυχολογικό και να στρώσει.

ΧΩΡΙΣ να είναι στο ρεύμα το μηχάνημα έτσι;

ΑΝ μπορείς βγάλε μια φωτό του εσωτερικού (όσο καλύτερη και λεπτομερέστερη μπορείς) και ανέρτησέ τη εδώ φίλε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακριβώς επειδή έχεις εγγύηση μην κάνεις απολύτως τίποτα. Πήγαινε το μόνο πίσω στο μαγαζί και απαίτησε να λυθεί το πρόβλημα.

Κάθε επέμβαση στο hardware μπορεί να θεωρηθεί αιτία ακύρωσης της εγγύησης!
 
Τοσο χαλια παίζει να μην γειωνει καλα το τροφοδοτικο και να ριχνει ρευματα στο σασι (το χα παθει παλια και ειχε ιδια συμπτωματα με χαλασμενες μνημες. Οταν το τρεχαμε εξω απ το κουτι και δεν αγγιζαν μεταξυ τους οι καρτες ολα καλα. Μολις τα εβαζα στο κουτι γινοταν χαμος. Αλλαξα κουτι με τροφοδοτικο και ισιωσε. Αλλα καλυτερα οσο ειναι σε εγγυηση πηγαινε το τους πισω και μη πειραξεις τιποτα μη χασεις καμια εγγυηση. Απο περιεργεια μονο πηγαινε στο BIOS (αν και οποτε μπει) και δες θερμοκρασιες, εκει φαινεται αν δεν εκατσε καλα η ψυκτρα. Επισης, κατι αλλο που μπορεις να δεις χωρις να πειραξεις hardware ειναι ενα memory test μπας κι εχει σκασει καμια.
 
θα το παω πισω μιας και δεν μπορω να κανω τιποτα αφου δεν μπουταρει καν σε βιος...εδω εχουν νεκρωθει μεχρι και τα λαμπακια, απο σκληρο δεν μπουταρει το μηχανημα και μονο ανεμιστηρες δουλευουν...
 
Ποτέ δεν παίρνουμε συναρμολογημένα μηχανήματα απο ελληνικές εταιρίες...
 
Για να μην μπαινει στο bios κατι και με την motherboard πρεπει να παιζει, να το πας πισω οπως ειναι
 
1. Ποτε δεν περνουμε ετοιμο PC απο πλαισιο γιατι τα παλικαρια στον τεχνικο τομεα κανουνε πολλα λαθη

2.Οταν το πλαισιο βαζει windows λογικο να συμβουν προβληματα(εχω φτιαξει 5 PC και ειχα παρει ενα laptop απο κει και μου ειχαν βαλει McAfee και επειδη το εκανα απεγκατασταση τα windows χαλασαν ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΦΟ)

3.Κατι δεν εχουν συνδεσει καλα μεσα στο μηχανημα σου αν εχουν νεκρωθει ολα και παιζουνε μονο ανεμιστηρες η κατι παιζει με την Mobo σου (τοσο αχρηστοι να νε για ασυμβατοτητα hardware δεν τους εχω και τοσο χαλια :p )
 
Τα παλληκάρια στην γραμμή συναρμολόγησης πρέπει να πάρουν παράσημο. Είναι λίγοι σχετικά, οι παραγγελίες πάρα πολλές, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων και είναι επόμενο υπό αυτές τις συνθήκες να γίνονται στραβά.

Δυστυχώς όσο και να έχει, υποτίθεται, αναβαθμιστεί μια εταιρεία, με τις συνθήκες λειτουργίας που επικρατούν αποτέλεσμα σοβαρό δεν υπάρχει.

Η συναρμολόγηση γίνεται με ηλεκτρικά κατσαβίδια, πράγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ όταν είναι να βιδώσεις μητρικές ή κάρτες. Τα ηλεκτρικά κατσαβίδια κλωτσάνε και πολλές φορές μπορούν να σου "κατσαβιδιάσουν" μια μητρική πριν πεις "σκουληκομερμηγκότρυπα". Ειδικά υπό συνθήκες πίεσης.

Από ποιοτικό έλεγχο, δεν πιστεύω να γίνεται και κανένα σοβαρό burn-in test. Αν γινόταν κάτι τέτοιο τα προβλήματα που πολλοί αναφέρουν όταν αγοράζουν έτοιμα συναρμολογημένα μηχανήματα απλά δεν θα υπήρχαν.

Ευτυχώς τα φορητά τους έρχονται συναρμολογημένα από την Clevo (εκτός αν ζητήσεις δικό σου config που θα σου παέι ο κούκος αηδόνι βέβαια.....!!!!!!!! )
 
κατ'αρχήν αλλάξτε τον τίτλο....

μην αφήνεται στο πλαίσιο τη συναρμολόγηση ή πρόταση κομματιών!
 
nothos είπε:
μου ειχαν βαλει McAfee και επειδη το εκανα απεγκατασταση τα windows χαλασαν ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΦΟ

Μια απλή αναζήτηση σε διεθνή φόρουμ , θα σε πείσει ότι έπειτα από την εγκατάσταση του McAfee , τίποτε πλέον δεν είναι κουφό και τίποτε από όσα γνώριζες για υπολογιστές , λειτουργικά δεν ισχύει πλέον ...

Το είχα εγκαταστήσει κι εγώ κάποτε (πανάθεμα την ώρα , κατάρα τη στιγμή) και έπειτα το έκανα uninstall και προσπαθούσα να εγκαταστήσω άλλο antivirus , αλλά αρνιούνταν πεισματικά να εγκατασταθούν τόσο το norton όσο και το panda (γνήσια και τα 2) επειδή εβρισκαν εγκατεστημένο άλλο antivirus.

Στη σελίδα τους τελικά είχαν ειδικό ... uninstaller που καθαρίζει τα windows μετά το ... uninstall του προγράμματός τους ...

Ωστόσο παρέμειναν προβλήματα σε εκείνη την εγκατάσταση , μέχρι το φορμάτ ...
 
Karnov είπε:
Στη σελίδα τους τελικά είχαν ειδικό ... uninstaller που καθαρίζει τα windows μετά το ... uninstall του προγράμματός τους ...

Ωστόσο παρέμειναν προβλήματα σε εκείνη την εγκατάσταση , μέχρι το φορμάτ ...
WTF ειδικο uninstaller?? δεν το ξερα για ποιο λογο να κανουν κατι τετοιο :sealed: για ενα προγραμμα ΛΟΛ.Αλλα παντως η γνωμη μου για το πλαισιο δεν αλλαζει ::)

Οσο αυτο που ειπε ο pooky(1) θα σου πω γιατι λεω ολα αυτα.Δεν δικαιολογηται να μην βαζουν ανεμιστηρα 120mm στο πισω μερος του κουτιου (αυτη τη διαμετρο επερνε το κουτι) για να βοηθαει στον εξαερισμο του κουτιου να βγαινει ο καυτος αερας που μαζευεται αλλα να κανουν το αντιθετο ολος ο αερας μεσα απ ολους του ανεμιστηρες απ ολες τις μεριες του κουτιου και στο τελος αφου τους το λες να διαφωνουνε και να πιστευουν οτι εχουνε δικιο.Ακομα και υπο πιεση δεν γινονται αυτα :( .Ξερετε τι παει να πει πολυ σκονη. ΘΑΝΑΤΟΣ

a-geek-built-a-tombstone-for-his-pc-271007.jpg
 
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους εκατοντάδες υπαλλήλους μιας ολόκληρης αλυσίδας καταστημάτων έτσι ελαφρά την καρδία, διότι κανείς δεν έχει ικανό στατιστικό δείγμα εκτός πια κι αν αγοράζετε ένα PC την εβδομάδα από διάφορα καταστήματα της ίδιας αλυσίδας στο κέντρο, στο Μαρούσι, στον Πειραιά, στη Λάρισα, στο Ρέθυμνο κτλ. Και φυσικά αγοράζετε ταυτόχρονα και ένα από κάθε άλλο κατάστημα για να κάνετε σύγκριση. Το "πήρα ένα PC και μου χάλασε" σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη του "τα παλικαρια στον τεχνικο τομεα κανουνε πολλα λαθη". Αυτό που λέει ο Pooky είναι γεγονός και στο κάτω κάτω όποιος έχει τις τεχνικές γνώσεις και δεν βαριέται κάνει μόνος του τη συναρμολόγηση, αν δεν τις έχει τότε μάλλον δεν μπορεί και να κρίνει τους άλλους.
 
Το εχω παρει 1 εγω, 2 η οικογενεια, 4 φίλοι και αλλα 7-8 γνωστοί τα οποία κατέληξα να τα φτιάχνω εγω τί δειγμα είναι?

και δεν λέω απο το πλάισιο μονο αλλα και απο multi
 
Το εχω παρει 1 εγω, 2 η οικογενεια, 4 φίλοι και αλλα 7-8 γνωστοί τα οποία κατέληξα να τα φτιάχνω εγω τί δειγμα είναι?και δεν λέω απο το πλάισιο μονο αλλα και απο multi
Γκαντεμιάς; Ή αυτισμού :D (κάνω συνέχεια το ίδιο πράγμα προσδοκώντας διαφορετικό αποτέλεσμα)!

Τι να σας πω ρε παιδιά, εδώ στο γραφείο που είμαι από το 2004 παίρνουμε custom μηχανήματα (σύνολο φαντάζομαι πάνω από 30-35) και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.. πιο συχνά μας κάθεται προβληματικός εκτυπωτής ή projector. Όσο για μένα, τα φτιάχνω μόνος μου...
 
Υπαρχουν καποια "παλικαρια" στο τεχνικο τομεα που καταστρεφουν ολο το συνολο πολλες φορες οπως εμενα προσφατα ο σκληρος seagate αρχισε να τα παιζει (μου εβγαζε πολλα προβληματα στην μεταφορα δεδομενων ειδικα σε μεγαλα αρχεια) και τους το πηγα πισω και ενα παιδακι που ηταν εκει του εξηγησα τι συμβαινει και ειπε θα τα τσεκαρει πρωτα και θα μου τον αλλαξει,και αφου περασε μια εβδομαδα και δεν υπηρξε κανενα τηλ. πηγα απο εκει και μου ειπαν (και καλα) θα το ελενχαν σημερα και τελικα με τηλ. το βραδυ και προσπαθουσε να με πεισει οτι ειναι οκ ο δισκος .
 
Το γεγονώς ότι γνωρίζουμε πώς να συρναμολογούμε έναν υπολογιστή ΔΕΝ σημαίνει αυτόματα ότι είναι μια ΑΠΛΗ και ΕΥΚΟΛΗ εργασία που μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε.

Το να προτείνουμε λοιπόν στον κόσμο, ειδικά όταν δεν γνωρίζει, να αγοράζει τα πισί λυμένα είναι το λιγότερο ΑΚΥΡΟ.

Εκτός και αν αναλαβουμε να του το συναρμολογήσουμε εμείς, με το ρίσκο φυσικά αν «χαλάσουμε» κάτι (εννοώ από ατύχημα π.χ. κατσαβίδιασμα) να το πληρώσουμε από την τσέπη μας.

Το να λέμε επίσης ότι ο παραπάνω κόσμος ΠΡΕΠΕΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γνωρίζει πώς συναρμολογείτε ένας υπολογιστής είναι ακόμα ποιό ΑΚΥΡΟ.

Το να προτείνουμε τέλος σε περίπτωση προβλήματος στον κόσμο να αρχίζει να σκαλίζει μόνος τον υπολογιστή του είναι μάλλον ανεύθυνο.

Αν χαλάσει κάτι από λάθος χειρισμό θα του το πληρώσουμε εμείς μήπως;;;

Αν θεωρείτε πως ότι λέω είναι υπερβολικό τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε την λέξη «υπολογιστής» με τα παρακάτω:

-Αυτοκίνητο, ψηστιέρα, τηλεόραση, καφετέρια, ψυγείο, πλυντήριο, κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ...
 
Το γεγονός οτι δέν εχουμε επαγγελματίες αλλα καιροσκόπους στον τομέα της πληροφορικής στην ελλάδα ειναι ακόμα χειρότερο απο τα παραπάνω.

Με έχουν απορίψει απο το Π γιατί υπερπληρώ τις προυποθέσεις και θα χρειαζόταν να με πληρώνουν παραπάνω πραγμα λογικό γιατι τα παιδιά στην γραμμή παραγωγής παίρνουν 750? και τρέχουν στη Μαγούλα καθε μερα.

Απλά προτιμούν να πάρουν τον φτηνό και όχι αυτον που γουστάρει να στήνει μηχανήματα.
 
Πίσω
Μπλουζα