Πρόβλημα με οθόνη αφής

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
LG GD510 στα ξαφνικα σταματησε η οθονη αφης να δουλευει,αναβει σβηνει κανονικα,περιφερειακα κουμπια δουλευουν κανονικα αλλα η οθονη αφης τιποτα,γιοκ,καπουτ!


Δεν πατιεται τιποτα..



Την εκανα την ψακτικη ,ψιλοαπογοητευτηκα μαλλον θα παει συρταρι.



Αny ideas;;


 


LG+GD510+Pop+red.jpg


 


 
Απιστευτη τιμη,ειναι κοινο το προβλημα και υποθετεις οτι ειναι αυτο και κατι αλλο.


Ειναι σχετικα ευκολη η αλλαγη οθονης;;



Thanks


 


edit:οχι οθονη ακριβως ,οτι ειναι το digitiser που το συναντησα στην ψακτικη..
 
Thnx,το παραγγειλα ηδη.


Kαι ο θεος βοηθος!
 
Εμένα έπαθε το ίδιο στις 6/4! Πήρα στην LG γιατί είναι εκτός εγγύησης και μου είπαν να το στείλω με courier στην Αθήνα :mad:

ΘΑ δοκιμάσω και γω τη λύση του ebay και ο θεός βοηθός
 
Μάλλον το 'χει το κινητό, το έπαθε κι ενας φίλος πριν λίγες μέρες.
 
asemnos είπε:
Μάλλον το 'χει το κινητό, το έπαθε κι ενας φίλος πριν λίγες μέρες.
Εμένα είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει. Την πρώτη λίγους μήνες αφότου το πήρα και τότε ήμουν εντός εγγύησης
 
Ετσι για την ιστορια να γραψουμε και τι εγινε περιληπτικα..


Ηρθε το τσιτσιμπλικι,το κατσαβιδι δεν ηταν σωστο (ηταν σταυρος η βιδα) anyway,πολλα τα στρωματα ,εφτασα στο τελικο ,αγνωστο αν θα καταφερνα να τα επανασυνδεα,στο τελικο στρωμα εμεινα με το τζαμι που ηταν ενσωματωμενο στο καλουπι και δεν εβγαινε,αυτο που ηρθε ειχε το στρωμα και το τζαμι μαζι,εσπασα το τζαμι ,εξυσα την κολλα,καπου εκει μπλεχτηκαν και καποιοι αλλοι "μαστοροι",πεφτει σπαει και το καινουργιο τζαμι.....βιδες το κινητο!



Επρεπε να το βγαλω φωτο να το δειτε lol !!
 
Aardvark τα κινητά της τιμής αυτής είναι one use. Μέχρι να πάθουν κάποια βλάβη. Στείλτο ανακύκλωση αβλεπί. Πάρε ένα δίκαρτο με 25 - 30 ευρώ και μπαταρία να κρατάει μια βδομάδα να ησυχάσεις. Ήδη το iPhone και το Lumia έχουν μπει στις θήκες τους και κάθονται με δεύτερη microsim αναπαυόμενα, ενώ ο Κινέζος που κονόμησα έχει αποδειχτεί τσακάλι.

P.S. Το iPhone 5 φυσικά θα το πάρω....... Είναι αρρώστια.
 
Ναι,ηταν δευτεροτριτο κινητο,ενα project να δοκιμασω και σε αυτον τον τομεα την τυχη μου.


Νο big deal.
 
Aardvark είπε:
Ετσι για την ιστορια να γραψουμε και τι εγινε περιληπτικα..
Ηρθε το τσιτσιμπλικι,το κατσαβιδι δεν ηταν σωστο (ηταν σταυρος η βιδα) anyway,πολλα τα στρωματα ,εφτασα στο τελικο ,αγνωστο αν θα καταφερνα να τα επανασυνδεα,στο τελικο στρωμα εμεινα με το τζαμι που ηταν ενσωματωμενο στο καλουπι και δεν εβγαινε,αυτο που ηρθε ειχε το στρωμα και το τζαμι μαζι,εσπασα το τζαμι ,εξυσα την κολλα,καπου εκει μπλεχτηκαν και καποιοι αλλοι "μαστοροι",πεφτει σπαει και το καινουργιο τζαμι.....βιδες το κινητο!



Επρεπε να το βγαλω φωτο να το δειτε lol !!
Βρε Aardy μου, σε διαβάζω κι έχω λιώσει από τα γέλια! :D

Γιατί ρε καλέ μου, δεν πόσταρες καμιά φωτό εδώ να δώσουμε ένα χεράκι?!... Πώς -για τ' όνομα του Θεού- προσπαθούσες να ξεκολλήσεις το τζαμάκι?! :D

Ε, ρε το καημένο το κινητό - καθόλου δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση του!...

Πάντως, γενικά στο internet, έχω βρει schematics και replace instructions σχεδόν για τα πάντα. Πάντα, μα πάντα, προτού ξεντεριάσω κάτι (ειδικά όταν το κάνω για πρώτη φορά), περνάω μια και δυο μέρες, διαβάζοντας τις οδηγίες και σημειώνοντας τα σημεία-κλειδιά!

Μετά, φροντίζω να έχω δίπλα μου όλα τα πιθανά εργαλεία που μπορεί να χρειαστώ (εδώ, έχω μια πλήρη γκάμα, οπότε δεν υπάρχει εργαλείο που να μου λείπει) και μόλις νιώσω έτοιμη, ξεκινάω έχοντας τα πάντα σε μεγάλο πάγκο, κουτιά για τις βίδες & ένα "πλαστικό μαχαίρι" (που μάλλον δε λέγεται έτσι, αλλά ποιητική αδεία!) που το χρησιμοποιώ για να αποσυναρμολογώ κομμάτια πλαστικού, χωρίς να τα χαράσσω με μαχαίρια / κατσαβίδια!

Κάτι πολύ σημαντικό, που το κάνω ακόμα και τώρα πολλές φορές: Όταν ανοίγω κάτι ΧΩΡΙΣ οδηγίες, πάντα τραβάω φωτογραφίες από κάθε στάδιο! Πάνω στο "άγχος" μου ν΄αντικαταστήσω κάτι, δεν είναι ανάγκη να βάλω τα καπάκια ή τις φύσες ανάποδα! :D

Με αυτόν τον τρόπο, έμαθα ν' αλλάζω οθόνες αφής, ν' αντικαθιστώ οθόνες laptop και οθόνες pocket pc! :D

Αυτός, φυσικά, είναι ο τρόπος του "πρωτάρη" που σε λέω, αλλά ποιος είπε ότι είμαι ειδική επί του θέματος?! ;)

pooky(1) είπε:
[...] και το Lumia έχουν μπει στις θήκες τους και κάθονται[...]
Πήρες βρε μούτρο το Lumia & ούτε κουβέντα?! :biglaugh:

Στη "ζούλα"? :D

[edit] @Aardy: Τουλάχιστον ήταν "αναπληρωματικός" το κινητό! Ε, κάτι είναι κι αυτό! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήταν επιδότηση από το νούμερο του μαγαζιού. Δεν το χρησιμοποιώ πολύ γιατί τα αλάνια στη Καλαμάτα με παίρνουν και μου λένε "κλειστήκαμε έξω, κλειδαράς εκεί; " και σπάζομαι. Εντάξει δεν κόστισε σχεδόν τίποτε.

Σε σχέση με το Android τα win mobile τα προτιμώ, αλλά είναι πολύυυυυυυυυυ λίγα σε σχέση με το iOS, αυτό δεν το ξεπερνάει τίποτε!

(Sorry για το off topic αλλά ο Aardy σμπαράλιασε το κινητό, εγώ αναφέρομαι σε σμπαράλια "λειτουργικά" ) :D
 
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Εμένα μου ήρθε την Δευτέρα. Κάτι οι δουλειές κάτι ότι δεν καιγόμουν με το τηλέφωνο το άφηνα. Μετά από εξωτερική παρέμβαση όμως (η κοπελιά) ξεκινήσαμε. Όντως τα εξαρτήματα ήταν ότι να ναι και χρειάστηκε να πάρω άλλα. Κούτσα κούτσα φτάσαμε στο τελικό στάδιο και τότε ήθελε λίγο τσαμπουκά για να βγει η οθόνη. Βάλαμε την οθόνη και μετά αρχίσαμε να το συναρμολογούμε. Και όντως δουλεύει! Δεν το πολυπίστευα (ειδικά όταν κολλούσαμε σε κάτι φάσεις) αλλά μια χαρά. Η αλήθεια είναι ότι έχει ένα θέμα με το callibration αλλά όπως είπα δεν πολυκαίγομαι για το συγκεκριμένο κινητό. Πάντως με 3? και αν ψάχνεσαι (αν δεν έβρισκε η κοπελιά αυτό το σάιτ θα το πήγαινα στον Γερμανό και θα έσκαγα 40-50?) όλα καλά!
 
παιδες καλως σας βρηκα..το ιδιο ακριβως προβλημα απεκτησε και το δικο μου lg μετα απο ''μαστοριες'' του μικρου μου γιου.οποτε και μπηκα στην διαδικασια επισκευης του...παρηγγειλα λοιπον το digitizer απο αγγλια και περιμενω..θα ενημερωσω για την επιτυχη η οχι επεμβαση..... :cool:
 
Oπως με ενημερωσε ο φιλος Blackie ,την κολλα που παλευα να ξυσω ηθελε κατι πολυ απλο.

Once you have the front cover removed, heat the touch screen with a hair dryer. This will release the adhesive holding it in the front cover and you'll be able to push it out!
Μακαρι να το'ξερα νωριτερα,lol.
 
Μα, όντως lol! E, βρε Aard! Είσαι απίστευτος! :D

Φίλε Blackie, αν τελικά την αλλάξεις και δε σε κάνει κόπο, πες και 2 λογάκια για τη διαδικασία! :)

Καλώς ήρθες, btw! ;)
 
Aσε σου λεω ,τρελαθηκα με το που το ειδα και δεν ημουν και μονος ειχα και αλλους δυο "μαστορες" μαζι.
 
Απλά, αν σε ξανατύχει τίποτα τέτοιο, ρώτα πρώτα εδώ! :D

Εύκαιρους μας έχεις! :D
 
Ρωτησα Ντιντι,εγω το ανοιξα το θεμα,μιση ντροπη δικη μου μιση δικη σας. :p
 
Πίσω
Μπλουζα