Πρόβλημα με SD HxC floppy emulator

gapan

RetroActive
Joined
1 Ιουν 2008
Μηνύματα
437
Αντιδράσεις
42
Παιδιά μια βοήθεια. Είπα να αξιωθώ να συνδέσω το floppy emulator στην A600 αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και δεν δουλεύει. Την έχω συνδέσει όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

picture.php


Η SD καρτούλα είναι 1GB και έχει μέσα μόνο το HXCSDFE.CFG σύμφωνα με τις οδηγίες. Δοκίμασα να βάλω και μερικά αρχεία hfe αλλά δεν διαφέρει σε τίποτα. Αυτό που γίνεται είναι ότι ανοίγει, κάνει συνεχόμενα κλικ (ανά 1 sec) και η οθόνη μένει φωτεινή όπως φαίνεται στη φωτογραφία, μόνο τετράγωνα. Ταυτόχρονα αναβοσβήνει το led D2.

Έχω κάνει κάτι στραβά με τα jumpers; Νομίζω είναι σωστό εκεί που είναι. Έβαλα ανάποδα το καλώδιο του floppy; Το δοκίμασα κι ανάποδα, και μένουν αναμένα και τα 2 led D1 και D2, ενώ δεν κάνει κλικ καθόλου. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι η οθόνη δείχνει μόνο τετράγωνα.

Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα, φωτίστε με.
 
Έχεις κάνει format σε FAT32 τη κάρτα;
 
Χμμ... όχι. Ήταν ήδη FAT32, να θέλει ξανά; Θα το δοκιμάσω.
 
Επίσης δες αν έχει τίποτα προβληματικά sectors. Εμένα η πρώτη SD που δοκίμασα ήταν ελαττωματική.
 
Μετά το format, δείχνει να δουλεύει. Φόρτωσα ένα hfe μέσα (kick off) και ξεκινά. Αλλά η οθόνη του HxC δυστυχώς μένει πλήρως φωτισμένη. Δεν βλέπω τι διαλέγω. Να έχει πρόβλημα το μηχανάκι; :xm:
 
Το έκανα και το firmware update. Τίποτα, μια απ'τα ίδια. Μάλλον έπεσα σε προβληματική οθόνη. Θα στείλω email στο Lotharek.
 
Μπορουμε να συναντηθούμε να δοκιμάσεις με την δική μου οθόνη γαι να δείς αν είναι η οθόνη η η πλακέτα
 
Ευχαριστώ Saulot. Είσαι Θεσσαλονίκη;
 
Ωχ το είχα ξεχάσει οτι είσαι απο πανω...

Μας χωρίζουν 504 ΧΛΜ...
 
btw Παρατήρησα περίεργη συμπεριφορά της οθόνης αν την συνδέσεις ενώ λειτουργεί το μηχάνημα, θέλει να είναι συνδεδεμένη πρίν ανοίξει το μηχάνημα και πάρει ρευμα το HxC
 
Μπα, από πριν την έχω συνδεδεμένη. Έστειλα email στο Lotharek, να δούμε τι θα μου πει.
 
Τελικά μάλλον αποδεικνύεται πως είναι σπάνια περίπτωση προβληματικού hardware.

Ο Lotharek όμως είναι απίστευτος τύπος. Μου προσέφερε δωρεάν αντικατάσταση, με έξοδα αποστολής δικά του. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν του ζήτησα να μου κάνει το mod για write support στην amiga, πληρώνοντας του τη διαφορά, μου έγραψε πως θα το κάνει δωρεάν κι αυτό! Πραγματικά υποδειγματική υποστήριξη.
 
Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι το νέο floppy emulator, με το mod για write support στην amiga, λειτουργεί άψογα! Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν. Case closed.
 
ρε παιδια εκανα φορματ 32 την καρτα μετα εβαλα διαφορα images που τα ειχα μετατρεψει οπως ελεγαν οι οδηγιες και μετα επελεξα ενα παιχνιδι για να φορτωσω...το θεμα ειναι οταν κανω cat o amstrad κολλα και δεν ανταποκρινεται...κανω τιποτα λαθος?εχω απο πριν επειλεξει drive b...
Tο συναντησα και αυτο αλλα λυθηκε με το jumper.

ναι τελικα ειμαι τεμπελης βρηκα ακρη αλλα παροτι κανω eject το image για να αλλαξω παιχνιδι αυτο δεν αλλαζει δηλαδη παιζω πρωτο το bomb jack και παροτι αλλαζω image και λεει formula one το emulator οταν κανω cat o υπολογιστης ειναι σαν να μην εχει αλλαξει image και μου δειχνει το bomb jack...
Το παραπανω ομως δεν μπορω να το καταφερω,το ιδιο ακριβως προβλημα εχω και εγω.

Καμμια ιδεα πως το ελυσες,anyone;;

Λυνεται μερικως αναβοσβηνοτας το monitor δηλαδη το ρευμα του sd flopy emu (Power on-off) αλλα χωρια οτι λειτουργει για λιγο,φοβαμαι μην καταστρεψω το μονιτορ αναψε σβησε. :(
 
Δεν ανοίγω νέο θρεντ, ο τίτλος ειναι σωστός για την περίπτωσή μου. Η έκδοσή της πλακέτας μου ειναι revB από το 2010 και τρέχει με firmware 1.1.0.1, πολύ παλιό δηλαδή :D . Κατέβασα το τελευταίο, όμως έπρεπε να κανω το Write support fix για τα αμιγκάκια με χρήση μιας SRAM και μερικών αντιστάσεων, όπως και έκανα. Σε αυτή την περίπτωση η πλακετα όταν ανοίγει πρεπει να βγαζει SRAM OK, με την προϋπόθεση το firmware να γνωρίζει ότι υπαρχει SRAM, αρα θελει μια έκδοση firmware και υστερα. Εχω κανει και ερώτηση στο φορουμ του τύπου που το κατασκεύασε, όμως θελω να ρωτήσω κι εδώ αν εχει κανει κανένας το fix και αν είχε θεματα μετά με το firmware upgrade. Αν ακολουθήσω τη διαδικασία update, αναβοσβήνει ενα led 5 φορές πραγμα που, με βαση τις οδηγίες, σημαίνει "Bad UPD File header". Σε κανονική λειτουργία, ανοίγει κανονικά και μπορώ να δω τα αρχεία της κάρτας μου. Υπόψην την 512ΜΒ κάρτα που χρησιμοποίησα για το update, την ξαναφορμάρισα ως FAT32 και αντέγραψα μόνο το firmware. Αν εχει κανείς καμια ιδέα, ας τη ρίξει. Αλλα όπως είπα, περιμένω και το εκεί σάιτ για απαντήσεις.

ΥΓ. Ειχα σκουριάσει με το κολλητήρι και το Write fix μου πήρε πανω απο 5 λεπτά που, όπως ισχυρίζεται ο Lotharek, χρειάζονται :D :D.

EDIT: Τελικά χρειαζόμουν και νεώτερο bootloader, είχα πολύ παλιό. Μου το έστειλαν και έκανα firmware update. Αλλα δεν είδα ένδειξη SRAM OK, ίσως να μην έχω κάνει σωστή δουλειά.

EDIT2: Ο τύπος που εχει φτιάξει το firmware (Jeff) μου έστειλε απάντηση ότι οι τελευταίες εκδόσεις καρτών/firmware δεν αναγράφουν SRAM OK. Το μόνο που κάνουν είναι να εμφανίζουν ενα μήνυμα λάθους αν ΔΕΝ εντοπίσουν την SRAM, αλλά από εκεί και ύστερα λειτουργούν, απλά χωρίς amiga write support. Άρα έχω κάνει σωστή δουλειά, επαγγελματική :p .

EDIT3: Βραχυκύκλωσα κάποια από τα pins της SRAM και πήρα μήνυμα SRAM test fail, άρα ΕΙΜΕΘΑ σωστοί. :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ναι τελικα ειμαι τεμπελης βρηκα ακρη αλλα παροτι κανω eject το image για να αλλαξω παιχνιδι αυτο δεν αλλαζει δηλαδη παιζω πρωτο το bomb jack και παροτι αλλαζω image και λεει formula one το emulator οταν κανω cat o υπολογιστης ειναι σαν να μην εχει αλλαξει image και μου δειχνει το bomb jack...
Το χει συναντησει κανας αλλος αυτο,η μονη λυση που βρηκα ειναι μεσω του Autoboot αλλα χωρια οτι ψιλοαργει σαν προγραμμα να τα περασει τα παιχνιδια εχει μονο 15 θεσεις και μετα ξανα μανα.
 
Πίσω
Μπλουζα