Πρόβλημα μ' εκτυπωτή

and1

RetroAdept
Joined
16 Δεκ 2009
Μηνύματα
914
Αντιδράσεις
146
Καλησπέρα σε όλους!!!

Ανοίγω το παρόν θέμα διότι αντιμετωπίζω πρόβλημα μ' ένα πολυμηχάνημα μάρκας Epson Stylus SX210 κ χρείαζομαι την βοήθειά σας :help: :please:

Πριν από 1,5 χρόνο περίπου πήγα σ' ένα κατάστημα κ αγόρασα συμβατά μελάνια για το πολυμηχάνημα μου.Η κοπέλα μου πρότεινε να πάρω αυτά διότι όπως μου είπε με σύμφερε κ απο θέμα χρημάτων αλλά κ απο θέμα αριθμό εκτυπώσεων. Ε λέω ας τα δοκιμάσω.Τα τοποθετώ στον εκτυπωτή αλλά μου βγάζει μνμ οτι τα μελάνια δεν είναι γνήσια, παρόλαυτα όμως με αφήνει να εκτυπώσω κανονικά.Σε κάποια φάση δοκιμάζω να εκτυπώσω 2 φωτογραφίες αλλά τις έβγαλε κατακόκκινες,κάτι σαν τα παλιά φιλμ ένα πράμα. Σκέφτηκα ότι τα μελάνια δεν είναι γνήσια κ γι αυτό το λόγο δεν έχω κ το αναλογο αποτέλεσμα οπότε κ δεν ξανασχολήθηκα. Τα έγγραφα πάντως μου τα έβγαζε μια χαρά. Μετά απο λίγο καιρό παρατηρώ οτι τα cyan, magenta κ yellow τέλειωσαν κατά ένα πολύ παράξενο τρόπο :xm: Τ' αλλάζω κ βάζω παλι συμβατά διότι είχα πάρει 2 τετράδες [μια δεν μου έφτανε :animangry: ] Σε κάποια φάση το μαύρο άρχισε να μου κάνει νούμερα, δεν μου έβγαζε σωστά την εκτύπωση του εγγράφου. Για να σας δώσω να καταλάβετε το 1/3 του κειμένου ήταν σωστό τα άλλα 2/3 όμως ήταν χάλια μαύρα. Έβγαζε οριζόντιες γραμμές κ δεν έβγαζες άκρη το τι έγραφε. Κάνω την αλλαγή διότι το προηγούμενο είχε ψιλοτελειώσει αλλά μετά απο κανα μήνα μου κάνει το ίδιο. Αρχίζω να κάνω καθαρισμό κεφαλής κ βλέπω ότι κάτι πάει να γίνει αλλα με τα πολλά με τα λίγα τελειώνει κ αυτό :rant: . Έ πριν τα Χριστούγεννα πάω πάλι στο κατάστημα αλλά αυτή την φορά παίρνω γνήσιο μελάνι. Δοκιμάζω να εκτυπώσω κ το έγραφο βγήκε ολόσωστο κ καθαρό. Εκτυπώνω κ ένα μικρό μαύρο πλαίσιο [φωτο] αλλά μου το έβγαλε σχεδόν μωβ. Σκέφτηκα κ πάλι ότι πέρνει χρώμα απ' όλα τα μελάνια οπότε κ γι' αυτό το λόγο δεν μου το βγάζει σωστά. Τώρα αρχίζει το καλό :mad: Μέσα στη βδομάδα πάω να βγάλω μια φωτοτυπία κ παρατηρώ ότι μου την έβγαλε όπως στις αρχές, μόνο το 1/3 του κειμένου ήταν σωστό. Βλέπω το μαύρο μελάνι είναι φουλ. Ούτως η άλλως δεν είχα εκτυπώσει κ τίποτα.Κάνω απανωτά καθαρισμό κεφαλής κ σε κάποια φάση το πολυμηχάνημα μπλοκάρει. Μου βγάζει μνμ οτι τα αναλώσιμα τέλειωσαν κ ότι 3 απο τα 4 μελάνια δεν είναι γνήσια.Το αστείο είναι ότι μέσα σε αυτά είναι το μαύρο. Λέω τα cyan κ yellow λογικό αλλά το μαύρο γιατί?Εντωμεταξύ είχε ένα μήνα που το είχα βάλει στον εκτυπωτή κ δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα. Για το magenta πάλι ούτε λόγος....Σκέφτηκα να πάω ν' αγοράσω γνήσια μελάνια αλλά μετά είπα κ αν μου το ξαναβγάλει? Τσάμπα τα λεφτά... Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει αντιμετωπίσει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα κ τι λύση μου προτείνει. Πραγματικά θα το εκτιμούσα πολύ κ θα γλύτωνε απο περιττά έξοδα.
 
Στην εταιρία μου, καποτε χρησιμοποιούσαμε για ΟΛΟΥΣ τους εκτυπωτές (λέιζερ και πσεκαζμού) αναγομωμένα (μη γνήσια δηλαδή). Οι εκτυπωτές εμφάνιζαν μήνυμα ότι τα μελανια δεν ηταν γνήσια, επρεπε να πατήσεις κουμπάκι για να συνεχίσει η εκτυπωση. Επειτα από ενα διάστημα, αρχίσαμε να αλλάζουμε τύμπανα στους λέιζερ. Η HP μας είχε προειδοποιήσει γι'αυτό. Τελικώς χρησιμοποιούμε ξανα γνήσια. Πιο ακριβά μεν, αλλα τουλάχιστον δεν υπάρχει πρόβλημα. Το γνωρίζω ότι είναι ακριβά τα γνήσια και είμαι κι εγώ σε φάση να αλλάξω τώρα πρώτη φορά μελάνια σε πολυμηχάνημα επίσης EPSON. Υποψην χρησιμοποιούνται όλα τα μελανια για τις εγχρωμες. Ενα αν σου τελειώσει, η απόδοση θα είναι λανθασμένη. Η συμβουλή που μπορώ να δωσω είναι ότι αν πρόκειται να μείνει ο εκτυπωτής για πανω από μια βδομάδα χωρίς χρήση, πρέπει να δίνει κανείς μια δοκιμαστική σελίδα με τα χρώματα από όλα τα μελάνια που εχει ο εκτυπωτής του, ώστε να μην ξεραθούν οι οπές. Στην περίπτωσή σου ακριβώς δεν ξέρω τί μπορεί να εχει συμβεί. Αλήθεια πόσο αγόρασες τον εκτυπωτή;
 
Xωρις να μπορω να σου πω με σιγουρια στην θεση σου θα εκανα ενα Reset (πατωντας index sheet και scan ταυτοχρονα και επιλεγοντας restore default settings ).Κατοπιν θα εβαζα τα original μελανια.
 
Rygar είπε:
Αλήθεια πόσο αγόρασες τον εκτυπωτή;
59,00? τον Σεπτέμβρη του 2009. Για την ακρίβεια είναι πολυμηχάνημα κ αν εξαιρέσουμε την τελευταία αναποδιά μπορώ να πω οτι έχω μείνει ευχαριστημένος μέχρι τώρα.Αυτό που πραγματικά μου έκανε εντύπωση είναι οτι το μαύρο μελάνι μου το έβγαλε σαν μη γνήσιο κ ότι τέλειωσε σε χρόνο dt.

angel_grig είπε:
Xωρις να μπορω να σου πω με σιγουρια στην θεση σου θα εκανα ενα Reset (πατωντας index sheet και scan ταυτοχρονα και επιλεγοντας restore default settings ).Κατοπιν θα εβαζα τα original μελανια.
Αυτό για το reset που λες δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω μήπως κ φτιάξει .Όσο αναφορά τα μέλανια δεν με βλέπω να γλυτώνω τα έξοδα

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας
 
Χμμμ. 1 φίλος μου πήρε τοσο φτηνό μηχάνημα, αλλης μαρκας και μετά από κάποιο διάστημα πήρε κατι αλλο σε νορμαλ τιμή γιατί είχε διαφορα προβλήματα. Εν τέλει δεν του τράβαγε χαρτί και τα μτφ για να το στείλει για ελεγχο ήταν οσο ο εκτυπωτής κι αν τελικά φτιαχνόταν, δεν ηταν σίγουρο. Τώρα ξερω τί θα μου πεις, ότι εδωσες χρήματα, άσχετα από το πόσα εδωσες. Κι εδώ θα σου πω πώς όσο πληρώνεις, παίρνεις. Ειδικά με τόσο φτηνο εκτυπωτή, μια φορά να κανεις μια αλλαγή σε όλα τα μελάνια, είσαι στο κόστος του :D . Η αλήθεια είναι ότι δε μπορώ να καταλάβω πώς μια εταιρία μεγάλη βγάζει τόσο φτηνά μοντέλα. Τεσπα, σίγουρα δε σε βοήθησα :D . Ομως πιστεύω να κατάλαβες, πως περίπου έχει το στόρι με δαύτα.

Φτηνό και καλό ΔΕΝ υπάρχει, εκτός κι αν μιλάμε για ψαροταβέρνες, όπου εκεί ναι, ελα Χαλκιδα να σε παω να φας πολύ καλά και πολύ φτηνά :D :D:D
 
Δυστυχώς το ποσό που μπορούσα να διαθέσω ήταν συγκεκριμένο κ να σου πω την αλήθεια ποιο πολύ το ήθελα για φωτοτυπίες κ όχι τόσο για φωτογραφίες ας πούμε. Όμως πριν καταλήξω σε αυτόν είδα κ άλλες μάρκες κ μπορώ να πω ότι για τότε με σύμφερε με δεδομένο την τιμή του κ τα λεφτά που μπορούσα να δώσω. Αυτό που λες για τα χρήματα είναι λίγο σχετικό γιατί πολλές φορές έσκασα αρκετά χρήματα για υπολογιστή ας πούμε, Mp3 player, κινητό τηλέφωνο ή κ γω δεν ξέρω τι κ στην πορεία αποδείχτηκε ότι εκανα τεράστια πατάτα, πεταμένα λεφτά που λέμε. Μη με ρωτάς για εγγύηση γιατί αυτό είναι μια ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Άμα είσαι κ λίγο γκαντέμης όπως εγώ άστα βράστα....Τεσπα επειδή ξέφυγα απο το θέμα σαν τελευταία λύση με βλέπω να παίρνω μελάνια κ Ο Θεος Βοηθός

Αααααα ψαροκατάσταση ε? Μ' αρέσει :D :D:D Βουρ για Χαλκίδα :go:
 
Πίσω
Μπλουζα