Πρόγραμμα για σκανάρισμα

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχουν άλλα προγράμμα για τη χρήση των σκάνερ , πέραν εκείνων με τα οποία συνοδεύεται το ίδιο το μηχάνημα . Πρόσφατα απέκτησα ένα HP Scanjet G4050 , αλλά το λογισμικό που το συνοδεύει είναι χάλια .
 
Ο καθε σκανερ ερχεται με διαφορετικη σουιτα εφαρμογων. Δεν ξερω αν μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο απο τα προγραμματα αλλης μαρκας, εφοσον φυσικα η συσκευη εχει εγκατασταθει κανονικα. Λογικα πρεπει να γινεται αλλα ποτε δεν ξερεις. Μπορει οι εταιριες να εχουν κανει προσπαθεια να το εμποδισουν.

Φυσικα υπαρχουν και εξειδικευμενα OCR οπως το ABBYY που περιλαμβανουν και λειτουργικοτητα τετοιου ειδους.

Το ερωτημα που προκυπτει ειναι τι θες να κανεις και δεν σε καλυπτει το υπαρχον. Αν απλως ειναι πολυ βαρυ, υπαρχει και η απλη εφαρμογουλα των windows που βρισκεις στο control panel στο σημειο για scanners and devices η οπως λεγεται.
 
Προγράμματα που είναι TWAIN συμβατά μπορούν να "μιλήσουν" με τον scanner. Πχ Photoshop. Κάνεις Import και επιλέγεις την TWAIN συμβατή συσκευή, όπως είναι πρακτικά όλοι οι scanners (υποθέτω και ο δικός σου)

Αλλά δεν είμαι σίγουρος για κάτι, ίσως και πάλι να χρειάζεται να ανοίξουν και το λογισμικό του ιδίου για να ολοκληρωθεί το σκανάρισμα. Δοκίμασε...
 
Αυτό που με ενοχλεί είναι πως δεν μπορώ να καθορίσω την ανάλυση με την οποία επιθυμώ να σκαναρίζονται οι φωτογραφίες . Βασικά μπορώ , αλλά πρέπει να το κάνω κάθε φορά στην αρχή · εγώ θα ήθελα να το κάνω μια φορά και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (αν δεν το αλλάξεις , σκανάρει στα 200 dpi ... ) . Ένα άλλο που μου τη δίνει είναι η εναλλαγή από το ένα σκανάρισμα στο άλλο . Αντί να αλλάζεις τη μία φωτογραφία και να βάλεις να σκανάρεις την επόμενη , πρέπει να πατήσεις πόσα κουμπιά , να πεις εντάξει , ολοκλήρωση , τερματισμός κτλ κτλ κτλ ... Ομολογώ πως δεν το περίμενα αυτό από την HP ...
 
Το πρόγραμμα της HP για τα σκανερ της είναι πλέον ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ! Εφαγα τα λυσακά μου την περασμένη εβδομάδα να αντικαταστήσω ενα παλιό scsi HP που δούλευε μια χαρα μεν αλλα ηταν πολύ παλιό, με ενα officejet 4500. Καθε φορά που ο χρήστης ηθελε να σκανάρει, του ζητούσε το CD για να εγκαταστήσει το πρόγραμμα για να κανει scanning. Τελικά το χρησιμοποιεί μεσω mspaint(!!!!!!) εχοντας όμως επιλέξει να σκανάρει μεσω Windows WIA (το API της microsoft) και παίζει μια χαρά!!! Δεν ξέρω αν φταίει που το μηχάνημα το αγόρασε 72 ευρώ και όχι 720, διάβασα όμως ότι και ακριβότερα σκάνερς της HP έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Ημουν στη φάση να αγοράσω HP γιατί θελω να κανω μια δουλειά, και αυτό με απέτρεψε, θα πάω για κατι αλλο.

Ισχύει ό,τι είπε ο Maddog περί twain. Ολα τα προγράμματα πλέον που υποστηρίζουν, όχι twain, αλλα γενικά Σάρωση (υπαρχει μενού Σάρωση), θα σκανάρουν, αρκεί να σου βγάζουν επιλογή να επιλέξεις το πρόγραμμα της HP ή το WIA του οποίου μάλιστα η γλώσσα εξαρτάται από τη γλώσσα του λειτουργικού που τρέχεις.

Αφτα...
 
Υπάρχει το απόλυτο λογισμικό: VueScan. http://www.hamrick.com

Να σημειώσω πως δεν είναι δωρεάν (αλλά δεν είναι και πολλά 40$, τα αξίζει εξάλλου).

Φυσικά πάντα θα χρειάζεσαι τους drivers του σαρωτή που έχεις.
 
Πίσω
Μπλουζα