Πρόταση για καλύτερα threads.

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
74
Αγαπητοί φίλοι και μέλη του GRM..εδώ και καιρό βλέπω πολλά threads να δημιουργούνται καθημερινά τα οποία έχουν μια πολύ καλή θεματολογία και είναι πολύ ενδιαφέρον να υπάρχουν εδώ.Δυστηχώς όμως όταν ανοίγω αυτά τα threads η τις ενότητες αν θέλετε βλέπω μια δυο λέξεις και από κάτω ένα ψυχρό link...Δεν ξέρω πως σας φαίνεται αυτό αλλά εγώ το βλέπω σαν ένα πιάτο το οποίο εξωτερικά φαίνεται ωραίο αλλά στην γεύση είναι άνοστο..Παρακαλώ λοιπόν τα μέλη του GRM να κάνουν κάτι ποιο ολοκληρωμένο.Δηλαδή...Αντί να ανοίγουμε ένα thread με ένα θέμα π.χ Έκθεση 8 bit Αθηνών και να βάζουμε ένα ψυχρό link από κάτω θα σας παρακαλούσα νά κάνετε εσείς το review με αυτά που γνωρίζετε και μερικές φώτο από πάνω η από κάτω..Αυτό το λέω γιατί έτσι το φόρουμ αποκτάει σιγά σιγά μια ωραία και δικιά του θεματολογία και είναι ποιο ευχάριστο στην ανάγνωση...Πώς θα σας φαινόταν να αγοράζατε την αγαπημένη εφημερίδα σας,και αντί για ρεπορτάζ να έχει μόνο link από ξένα sites.

Εδώ θα με ενδιέφεραν και η γνώμες όλων των παλιών μελών.
 
Και εγω ξενερωνω με τα ξερα links

Για να πω και την αμαρτια μου,τετοια links καθως και τα μεγαλα greeklish κειμενα δεν τα "διαβαζω"
 
Συμφωνώ με τον Πάνο.
 
Φίλε Akmaka θα συμφωνήσω μαζί σου.

Κάποια threads απλά αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης από την απλή παράθεση ενός link.

Οι φωτογραφίες, έστω μια μικρή περιγραφή ή ανάλυση και αν είναι δυνατόν περισσότερα από ένα links βοηθάνε και από αισθητικής άποψης (ειδικά αν αξιοποιηθούν όπως πρέπει τα tags που μας προσφέρονται) αλλά και από άποψη ενδιαφέροντος του θέματος από τους υπόλοιπους που θα το διαβάσουμε!

Μήπως πρέπει να τεθεί και ως κίνητρο κάποια threads να γίνονται sticky βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων και κριτηρίων;

Και για να το πάω λίγο παραπέρα με βάση έναν από τους λόγους που δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο forum

(Κανονισμοί Λειτουργίας του Greek Retro Maniax)

και πιο συγκεκριμένα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ GREEK RETRO MANIAX 


* Η συστηματική διαφύλαξη όλων των ρετρό μνημών / πληροφοριών που θεωρούμε πολύτιμες και άξιες καταγραφής στις ενότητες που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό. Εισηγήσεις για νέες ενότητες ή τροποποίηση των υπάρχουσων είναι ευπρόσδεκτες στο γνωστό subforum «Προτάσεις».



* H δημιουργία ενός ζωντανού και διαρκώς εμπλουτιζόμενου online ρετρό μουσείου με σκοπό να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
μήπως θα έπρεπε κάποα στιγμή να δημιουργηθεί ένα ελληνικό retro-wiki ώστε να μαζεύονται οργανωμένα, σωστά και στα ελληνικά όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τα αγαπημένα μας θέματα;
 
Ακριβώς TallMan συμφωνώ σε όσα είπες...

TallMan είπε:
Μήπως πρέπει να τεθεί και ως κίνητρο κάποια threads να γίνονται sticky βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων και κριτηρίων;
Πολλά threads τά έχω κάνει sticky δες τα reviews των παιχνιδιών αλλά το θέμα δεν είναι εκεί..το θέμα είναι αν τελικά είναι σωστό να το μάθουν όλοι και αν θα πρέπει όλα τα πρόχειρα αλλά ζουμερά threads να ξαναγίνουν από την αρχή όπως και αν πρέπει αυτό να γίνει κανόνας για όλους....

Wally είναι μερικές φορές που μπαίνω σε ένα thread με όρεξη να μάθω τα νέα,και στην θέα ενός link δεν μπαίνω κάν στον κόπο να κλικάρω το ποντίκι επάνω και δεν το διαβάζω καν...
 
Συμφωνούμε. Είναι σαν τα ξερά links του youtube που τα σιχαίνομαι.
 
+1 κι απο μένα. Ειδικά σε θέματα που αφορούν ρετρο , καλό θα είναι να μεταφέρεται τουλάχιστον ένα κομμάτι του κειμένου, έστω σαν quote ;)

TallMan είπε:
μήπως θα έπρεπε κάποα στιγμή να δημιουργηθεί ένα ελληνικό retro-wiki ώστε να μαζεύονται οργανωμένα, σωστά και στα ελληνικά όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τα αγαπημένα μας θέματα;
Πολύ καλή ιδέα :thumbup:
 
Simfono apoluta me olous sas. Ena ksero link oxi mono de leei tipota alla einai deigma tembelias. Eksallou opoios mpei sto kopo na tsekarei to forum kai na anoiksei ena thread tha vrei kai 2 lepta ektos apo link na grapsei ki ena mikro keimenaki ara den tithetai thema xronou kata ti gnomi mou. Opos ka na exei i parea mas einai apsogi alla kai o epimerous stoxos tou forum einai i pliresteri kai me taktiko tropo enimerosi se retro themata. Polles fores eksallou kapoios protou episkefthei ena eina link mporei na thellei na fnorizei to periexomeno gia na dei an ontos ton endiaferei oste na mi xasei xrono.

YG: Suggnomi gia ta greeklish alla einai i teleytaia mera mou sto UK.
 
απο τη μια εχετεδικιο απο την αλλη ακομη και ενα ξερο λινκ μπορει να ειναι η αφορμη για μια ενδιαφερουσα συζητηση,βεβαια συμφωνω να αναφερονται και δυο λογια η ενα κομματι,εγω ας πουμε ειχα κανει κατι περιπου παρομοιο με κατι εκδηλωσεις anime στα εξαρχεια,ε, αφου ουσιαστικα το ειχαν αρχισει αλλα παιδια να το αντεγραφα εγω και να φαινοταν σα δικο μου?δε θα χε νοημα.τωρα σε θεματα ρετρο καλυτερα να γινεται κατι περισσοτερο μιας και ο χαρακτηρας του site ειναι τετοιος ,αλλιως θα γινοταν το site retrolink.gr
 
Δεν λέω να μήν μπει το link παιδιά...ασφαλώς και θα μπει.Απλά αντί για μόνο ένα link θα μπορούσε να γίνει ένα μικρό review περί του θέματος καμία φωτογραφία και μετά το link από κάτω και έδεσε.
 
Θα ήθελα να προτείνω, τα κάθε είδους reviews να αποτελούνται κυρίως από ένα κείμενο κριτικής και σκέψεων του συγγραφέα τους κι όχι μόνο από links του Youtube ή άλλων παρόμοιων sites.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τα links με videos για τα retro αγαπημένα μας παιχνίδια είναι πολλά, αλλά πιστεύω πως το review γραμμένο από τα ίδια τα χεράκια μας, βοηθά περισσότερο στο να μπούμε στο κλίμα της εποχής εκείνης, έστω και με περιγραφές για το πως τα γνώρισε ο καθένας.

Οι εικόνες και τα clips θα μπορούσαν να λειτουργούν συμπληρωματικά στο κείμενο κι όχι σαν το κύριο μέρος της κριτικής – περίληψης.

Μια σκέψη....
 
Μου λείπει το παλιό καλό rmx χωρίς όλα τα "ρετρο γλυφιτζούρια", "ρετρό πατατάκια" και άλλα ρετρό-κάτι threads! Αρχιζεί και το πνίγει η σαβούρα!
 
Γινε πιο συγκεκριμενος ομως για να καταλαβουμε και τι εννοεις, ποια ειναι πχ τα threads με τα ρετρογλυφιτζουρια και τα ρετροπατατακια ?
 
Να, ρετρο-ποδιές, κλπ... Θα μπορούσαν να μπουν σ'ένα tank συζητήσεων και να ξεφωρτώσουν το πνιγμένο φόρουμ.
 
Δεν νοείται ρετρό φόρουμ, χωρίς ρετρό τροφή, ρετρό αντικείμενα, ρετρό φόνους, ρετρό διαφημίσεις και ρετρό οτιδήποτε!!!!!!. Δεν βρίσκω ότι η πολυμορφία και η ποικιλία πνίγει το φόρουμ, αντίθετα το GRM είναι στα καλύτερά του αυτή τη στιγμή.

Τα ρετρό πατατάκια, είναι συνυφασμένα με το παιδικό μας παρελθόν, άλλωστε, όπως και τα γλυφιτζούρια!!!!!!!! Αν είναι δυνατόν να αποκαλούμε αυτά τα πράγματα "σαβούρα"...........
 
Συμφωνώ με τον Pooky. ;) Με την εξειδίκευση μικραίνουν τα χαώδη νημάτια και οποιοσδήποτε μπορεί να διαβάσει τα σχετικά με το θέμα που τον ενδιαφέρει σχόλια, όπως επίσης και να αποφύγει να διαβάσει ανούσια και άχρηστη -για κάτι που δεν τον ενδιαφέρει- πληροφόρηση.
 
Ενα φορουμ δεν μενει ποτε στασιμο. Αναλογα με την θεματολογια του ανανεωνεται.

Τα ρετρο γλυφιτζουρια και οι ποδιες ειναι και αυτα μερος του παρελθοντος, και ορισμενοι για να τα αναρτησουν σημαινει πως τους εκφραζουν.

Εδω.. βοηθουν και οι υποενοτητες, ωστε ο καθενας να κατευθυνετε σε κεινα τα θεματα που τον εκφραζουν περισσοτερο.

Αλλά.. πια κατηγορια θεματων ακριβως εχεις υποψιν σου?
 
Το RetroManiaX δεν ειναι discussion board. Ειναι φορουμ κλειστης θεματολογιας. Ειναι δομημενο σωστα και με αλλαγες ηδη προαποφασισμενες ωστε να μην "πνιγει" ποτε αλλα ουτε και να "πνιξει" το δυνητικο χρηστη που θα αναζητει καποια πληροφορια τωρα ή στο μελλον.

Οποιος μαλιστα εχει ασχοληθει λιγο με την μετεξελιξη των δομων στο RetroManiaX, θα διαπιστωσει οτι οσοι ηταν καθε φορα στο "τιμονι", ακολουθησαν το ορθοδοξο συστημα του "μην εξειδικευεις πριν αποκτησεις συγκεκριμενο και ικανο ογκο πληροφοριας". Εκει ειναι και η βασικη λουμπα που πεφτουν τα περισοτερα fora...

Ειμαστε πλεον σε φαση που εξειδικευουμε συνεχως το φορουμ με χρηση νεων υποκατηγοριων μιας και τα δεδομενα που μαζευτηκαν ειναι περα των προσδοκιων ολων μας. Ολα χωρανε, χωρις να κουραζουν κανεναν διοτι κατανεμονται ορθολογικα μεσα στη δομη.

Στο παραπανω τεραστιο ρολο επαιξε η συντονιστικη ομαδα οπου πραγματικα οργωσε και οργωνει συνεχως το RetroManiaX μεταφεροντας, σπαζοντας, τσεκαρωντας, συγχωνευοντας threads και φυσικα, πανω απο ολα, τα παιδια, οι φιλοι του RetroManiax που με τοσο κεφι και αγαπη εχουν αγκαλιασει τουτη τη προσπαθεια.
 
Νομιζω οτι το προβλημα του nkarytia ειναι οτι υπαρχουν πολλα θεματα τα οποια ειναι υπερβολικα συγκεκριμενα, και μαλιστα και με παρομοιο θεμα!!! Πχ γιατι να υπαρχει θρεντ για τη ρετρο-τροφή και ταυτοχρονα να υπαρχουν θρεντ και ρετρο-πατατακια και ρετρο-γλυφιτζουρια;

Σε τετοιες περιπτωσεις θα χρειαζοταν ενα καποιο συμμαζεμα των παραπλησιων θεματων. Δεν μπορω να πω οτι προσωπικα με δυσκολευει ετσι οπως ειναι, αλλα μερικες φορες καποιος μπορει να ενοχληθει στην πλοηγηση του φορουμ

ΥΓ. ας μου πει ο nkarytia αν εξεφρασα καλα την ενσταση του η αν ειμαι τελειως οφφ ;)
 
Πίσω
Μπλουζα