Πρώτη επαφή με επεξεργαστές κειμένου (και ψάχνοντας για Amiga fonts)

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Οταν ασχολιομουν με την Αμιγκα, ηταν η εκδοση 1.3 (οποτε και πιο πολυ σε αυτη την εποχη αναφερομαι). Η Workbench ειχε ενα υποτυπωδη default επεξεργαστη κειμενου ο οποιος και ηταν η πρωτη μου επαφη με τα συγκεκριμενα προγραμματα.

Χωρις να εχω καποια σοβαρη δουλεια να κανω εκει, εφηυρα τα greeklish (ως ανεξαρτητη και παραλληλη εφευρεση εννοειται, αφου τα "Φραγκοχιώτικα" υπαρχουν απ' αρχης πληροφορικης :p ) και επαιζα με bold/italic/underline καθως και με τα fonts. Για την ιστορια, νομιζα οτι "font" ειναι η Αγγλική λέξη για το "φόντο", οποτε στην αρχη περιμενα να βγει καποιο σχεδιο στο background του παραθυρου :p

Το συγκεκριμενο προγραμμα ειχε μια μικρη ποικιλια απο fonts που ειχαν ονομα απο πολυτιμους λιθους. Θυμαμαι σιγουρα το Topaz και Opal, που μου ειχαν κανει εντυπωση αφου μεχρι τοτε δεν ηξερα τις λεξεις "τοπάζι" και "οπάλι", και αν δεν κανω λαθος Sapphire, Gernet, Ruby, και δεν αποκλειεται και 1-2 αλλα.

Σημερα σκεφτηκα: δεν ειμαι ο μονος καμμενος, τοσοι υπαρχουν στον κοσμο, και πιο δημιουργικοι απο μενα. Σιγουρα καποιος με τεχνικες γνωσεις θα σκεφτηκε να περασει αυτα τα νοσταλγικα fonts σε συγχρονα συστηματα.

Και ναι, προς το παρον βρηκα τουλαχιστον 2 παραλλαγες του Topaz. Bitmap και ενα TrueType
 
Εσυ εκανες σοβαρη χρηση δικε μου! Eγω εβαζα το Say να κατεβαζει καντηλια
 
Πρώτη επαφή με επεξεργαστή κειμένου πέρα από το DOS, ήταν στο GeoWrite στο διαστημικό (στα μάτια μου τότε) GEOS του Commodore 64. Είχε και τη γοτθική γραμματοσειρά σε στυλ "Defender of the Crown" και γούσταρα τρελά!

Wally είπε:
Εσυ εκανες σοβαρη χρηση δικε μου! Eγω εβαζα το Say να κατεβαζει καντηλια
[ΟFF TOPIC MODE ON] Ένα ωραίο παιχνίδι με τα speech synthesizers ήταν η επίτευξη σωστής ορθοφωνίας στα Ελληνικά: πχ το "kalimera" δεν καταλάβαινες καν τι έλεγε σε αντίθεση με το "kaleemerah" το οποίο πλησίαζε την προφορά ελληνοαμερικάνου θείου :p Το ίδιο ίσχυε και για τα μπινελίκια! [/ΟFF TOPIC MODE OFF]
 
alkis21 είπε:
Είχα ανοίξει αρκετά παρεμφερές θέμα πριν μια πενταετία.
Παντως αφορμη για να ανοιξω το θεμα ειναι το οτι ανακαλυψα τα remakes των παραπανω γραμματοσειρων. Αν ξερετε καποια κλασσικη ρετρο γραμματοσειρα που κυκλοφορει για συγχρονο συστημα, βαλτε την εδω :)

Βρηκα αυτες τις γραματοσειρες που δεν εχουν να κανουν με επεξεργαστη κειμενου, αλλα φτιαχτηκε για τα παιχνιδια της Sierra

AGI: http://fontstruct.com/fontstructions/show/sierra_agi_font

SCI: http://fontstruct.com/fontstructions/show/sierra_sci_menu_font
 
Πίσω
Μπλουζα