Πτήση στα 10.000 μέτρα

Agos

RetroN00b
Joined
26 Σεπ 2009
Μηνύματα
4
Αντιδράσεις
2
Νομίζω πως υπήρχε ένα 'ταξιδιωτικό ντοκυμαντέρ' με τον τίτλο 'Πτήση στα 20.000 πόδια'. Στους τίτλους έδειχνε ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής να πετάει. Κάθε εκπομπή κάλυπτε και κάποιον προοροσμό. Η μουσική των τίτλων ήταν ορχιστρική και τη θυμάμαι καλά, αλλά δεν ξέρω ποιός είναι ο τίτλος του κομματιού. Μπορεί κανείς να βοηθήσει;
 
Λοιπόν, η εκπομπή λεγόταν "20.000 πόδια πάνω από τη θάλασσα", προβαλλόταν από την ΥΕΝΕΔ μέχρι περίπου το 80-81 και παρουσιαστής της ήταν ο Ίκαρος Κανελλόπουλος μαζί με κάποια από τις παρουσιάστριες προγράμματος της ΥΕΝΕΔ, αν θυμάμαι καλά. Η εκπομπή δεν ήταν τίποτα άλλο από το επίσημο βημα της "Ολυμπιακής" και πρόβαλλε τις δραστηριότητες και το μεταφορικό και τουριστικό της έργο. Ο ίδιος βεβαίως παρουσίαζε και την εκπομπή της ΕΛΠΑ από την ΥΕΝΕΔ πάντα. Πράγματι στο σήμα έναρξης, ένα Βoeing της Ολυμπιακής πετούσε στα σύννεφα ενώ το μουσικό θέμα της εκπομπής ήταν το πασίγνωστο και αγαπημένο "Love's theme" του αξέχαστου Barry White & The Love Unlimited Orchestra. Πάντως στην ΥΕΝΕΔ ήταν πολύ funky - soul τα μουσικά γούστα (και καλά έκαναν)

Θυμηθείτε το:

[yt deadlink]

EDIT: Πιθανόν να κάνω λάθος για τον Ίκαρο. Ίσως επειδή παρουσίαζε τόσο την εκπομπή της ΕΛΠΑ όσο και το τηλεπαιχνίδι "Μήπως γνωρίζετε;", το οποίο τουλάχιστον στα 1977 που θυμάμαι εγώ, προβαλόταν ακόμη. Πάντως θυμάμαι πολύ καλά ότι η παρουσίαση γινόταν από μία από τις παρουσιάστριες προγράμματος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια απαραίτητη διόρθωση (ας είναι καλά το Αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης - από μόνη η μνήμη μετά από 30+ χρόνια δεν αρκεί): Η εκπομπή λεγόταν "Πτήση στα 10.000 μέτρα" και μεταδιδόταν κάθε Πέμπτη στις 18.45 (συνήθως). Επίσης ψάχνοντας στο Αρχείο, θυμήθηκα και την εκπομπή του....ΟΣΕ. Λέγόταν "Εξπρές 324". Τελικά οι ΔΕΚΟ είχαν την τιμητική τους....
 
Εκπομπή " Η Πτήση στα 10.000 μέτρα "

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΥΣ.

ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ " ΠΤΗΣΗ ΣΤΑ 10.000 ΜΕΤΡΑ " ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ; ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ INTERNET ;

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΟΒΑΛΛΟΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ 1978 ΚΑΙ 1982 ΑΠΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ. ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ e-mail ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΚΛΗΣΗΣ : ifalios <παπακι> yahoo <τελεία> com
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αληθώς Ανέστη και καλώς ήρθες στην παρέα.

Μόνο να παρακαλέσω να μη γράφεις με κεφαλαία γιατί δηλώνουν οτι φωνάζεις και επιπλέον είναι κουραστικά στην ανάγνωση :)

Καλή συνέχεια και ελπίζω να βρεθεί κάποιος/α να σε βοηθήσει.

Yγ. Έκανα μια μικρή επεξεργασία στο email για να μη γίνει στόχος spam
 
Ήταν κάτι σε ηλεκτρονική μουσική, σε στυλ Jean Michel Jarre, απ' όσο αμυδρά θυμάμαι. Δες επίσης και το δίσκο των Space. Αυτά τα θέματα παίζαν πολύ εκείνη την εποχή !
 
Ευχαριστώ για την ευγενική υποδοχή Kambia :D . Πάντως οι αρχαίοι πρέπει να ήταν φωνακλάδες. Όλο κεφαλαία έγραφαν !

Αξιότιμε ΦΖΠ1, είδα πρόχειρα τα εξ υμών προτεινόμενα αλλά τζίφος. :cry: Και η κεφάλα μου δεν βοηθά βρε αδερφέ ! Η προσπάθεια όμως εκτιμάται εξ ημών τα μέγιστα.

Φίλτατε evrlam ως προς τον τίτλο πέσατε διάνα. Με την μουσική επένδυση "Love's theme" του Barry White & The Love Unlimited Orchestra ενδεχομένως έχετε δίκιο. Τη θυμάμαι αλλά δεν ήταν αυτή της έναρξης. Δυστυχώς αυτή η κεφάλα μου δεν βοηθά. Τι Κλούβιο και Σουβλίτσα θυμάμαι από προβολή θεάτρου με μαριονέτες της Υ.ΕΝ.Ε.Δ. , τι υποβρύχιο Stingray. Όμως η μουσική δεν μου ΄ρχεται στο νου. Εύγε δια την προσπάθεια !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρετρό "κανάλι" ειμαστε, τι πειράζει να απαντηθεί μετά απο 10 χρόνια ξερωγω. Λοιποοοον. 
Οποιος αναζητεί τους τίτλους της εκπομπής της Ολυμπιακής με την εισαγωγή με το τσιριχτό φλαούτο θα βρεί την μουσική τους στο αλμπουμ "Concorde" του Frank Pourcel και στο ομώνυμο κομμάτι.

Το έψαχνα κάτι σε 40 χρόνια και το βρήκα φέτος. 
peace and nostalgia

https://www.youtube.com/watch?v=DfpHoPCkgDg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρετρό "κανάλι" ειμαστε, τι πειράζει να απαντηθεί μετά απο 10 χρόνια ξερωγω. Λοιποοοον. 
Οποιος αναζητεί τους τίτλους της εκπομπής της Ολυμπιακής με την εισαγωγή με το τσιριχτό φλαούτο θα βρεί την μουσική τους στο αλμπουμ "Concorde" του Frank Pourcel και στο ομώνυμο κομμάτι.

Το έψαχνα κάτι σε 40 χρόνια και το βρήκα φέτος. 
peace and nostalgia

https://www.youtube.com/watch?v=DfpHoPCkgDg
Φίλε μου χίλια μπράβο...από παιδάκι με είχε στοιχειώσει αυτή η μουσική. Ωραίες αναμνήσεις ξεθαψες. Πάντως την εκπομπή δε νομίζω να την παρουσίαζε ο Ικαρος
 
Η εκπομπή λεγόταν "ΠΤΗΣΗ ΣΤΑ 10.000 ΜΕΤΡΑ" παραγωγή του Νίκου Σαμαρά για την Ολυμπιακή Αεροπορία.Την παρουσίαζαν οι αεροσυνοδοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας διαφορετικές κάθε φορά. Γυριζόταν στο studio ATA της οδού Λένορμαν. Η μουσική και βέβαια ήταν το "Concorde" του Γάλλου συνθέτη Franck Pourcel (έφυγε από τη ζωή το 2000)

https://www.google.com/url?sa=t&rct...anck_Pourcel&usg=AOvVaw1CXNiUdmugS_yU8CyrRMX_

 

Συνημμένα

  • TV1978-05 (3).jpg
    TV1978-05 (3).jpg
    1,2 MB · Προβολές: 6
Πίσω
Μπλουζα