Ρετρο Ρολόι (με calculator)

Diogr

Retro Member
Joined
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
182
Αντιδράσεις
37
Όταν ήμουν μικρός προς το τέλος της δεκαετίας του 80 αν θυμάμαι καλά το ρολόι που είχα τότε ήταν ένα ρολόι με κομπιουτερ μαθηματικών. Θυμάμαι την χαρά που είχα όταν έλυνα ποιο εύκολα τα μαθηματικά μου με αυτό το ρολόι. Παρόλο που όλοι είχαμε μεγάλα κομπιουτεράκια για την δουλειά αυτή και μόνο που είχα αυτό στο χέρι μου με έκανε τότε πολύ περίφανο. Πρόσφατα λοιπόν σε ένα κατάστημα ορολογίων μπόρεσα και είδα ξανά το ρολογάκι που είχα όταν ήμουν μικρός και θυμηθηκα τα παλιά καλά χρόνια στο σχολείο με το ρολόι αυτό. Έτσι το τράβηξα και φωτογραφία για να το έχω αναμνηστικό και να μοιραστώ μαζί σας την εύρεση μου μιας και δεν ήθελα να το αγοράσω.

1t4oqp.jpg
Προβολή συνημμένου 137147
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα παρόμοιο είχα και εγώ εκείνα τα χρόνια. Όντως ήταν της μόδας τότε. Μια εταιρία τα έφτιαχνε αυτά άραγε;
 
Δεν ξέρω για Ελλάδα, αλλά στις ΗΠΑ υπήρχαν αρκετές μάρκες. Η πρώτη που έβγαλε τέτοια ρολόγια ήταν η CASIO, που είχε και την πείρα από καλκιουλεϊτοράκια (όχι και κομπιούτερ, αριθμομηχανούλες ήταν). Κάπου πρέπει ακόμη να έχω ένα τέτοιο, αν το θυμηθώ το Σαβ/κο θα το βγάλω φωτό. Μάλιστα αργότερα είχα πάρει κι ένα που είχε και ημερολόγιο και μνήμες για καμιά δεκαριά τηλέφωνα, αλλά αυτή η λειτουργία δεν ήταν πολύ βολική. Καλύτερα δούλευε χαρτάκι στο πορτοφόλι.

Χε χε και το ρολόι που έχω τώρα στο χέρι μου είναι CASIO αλλά δεν ξέρει να κάνει πράξεις.
 
Μούμπλε, μούμπλε... έχω την εντύπωση ότι κάπου είχε ανοίξει ο Aardvark ένα τέτοιο θέμα, με τα ρολόγια Casio που ήταν και calculators...

[edit] got it: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?17920

(απλά εκτός από calculator το συγκεκριμένο ήταν και telememo)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω 2 τέτοια ρολόγια με calculator,μάλιστα το δεύτερό έχει και remote control για tv.

Το καλύτερό όμως ήταν ενα Casio με ηλεκτρονικό παιχνίδι πού μου είχε πάρει η μανούλα μου...και το έσπασα μικρός λόγω νεύρων.δυστυχώς.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Ωραίο και χρήσιμο ρολόι...αφού κανει και αριθμητικές πράξεις είναι ό,τι καλύτερο για διαγώνισμα Μαθηματικών στο σχολείο...
 
Πίσω
Μπλουζα