Ρετρό Πανελλήνιες Εξετάσεις

Omenforever

RetroMasteR
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.924
Αντιδράσεις
1.160
Πέτυχα αυτόν τον τιτάνα και τον φίλο του σε κάποια "κουνελότρυπα" του "συσωλήνος":


Το ίδιο έτος έδωσα κι εγώ Πανελλήνιες γι' αυτό και στάθηκα στο εν λόγω τεκμηριογράφημα. Μού άρεσε το κατασταλλαγμένο/παθιασμένο -αλλά και εύθυμο- ύφος του εν λόγω -πάλαι ποτέ- νέου, κι ελπίζω να προόδευσε στη ζωή του.

Οπότε ας αναμοχλεύσουμε εδώ μνήμες από ρετρό (έως και το έτος 2000 δηλαδή) Πανελλήνιες εξετάσεις. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, το στομάχι μου σφιγγόταν όταν θυμόμουν το ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ για την ψυχοσύνθεσή μου διάβασμα πού είχα ρίξει, αλλά πλέον αντιμετωπίζω το όλο θέμα χιουμοριστικά.
 
Εγώ, λόγω ηλικίας, δεν έχω "ρετρό" αναμνήσεις (που, για να πω την σκληρή αλήθεια, ήταν μία ψυχοφθόρα εμπειρία) από τις πανελλήνιες.
Ωστόσο:
ελπίζω να προόδευσε στη ζωή του.
Ο παρών υποψήφιος σήμερα είναι δικηγόρος στην Ελβετία. Οπότε, μια χαρά τα πήγε στις τότε πανελλήνιες :)
 
Πανελληνιες εξετασεις...ενα θεμα καυτο...

Θυμήθηκα το συνθημα, στα τελη της δεκαετιας του 90, "κατσε καλα, Γερασιμε!" για τον τοτε Υπουργο Παιδειας Γερασιμο Αρσενη.

Δεν θα ξεχασω το ατελείωτο διαβασμα, την ύλη η οποία δεν μαζευόταν με τιποτα, τις ατελείωτες ωρες στο φροντιστηριο, το αγχος/πίεση και φυσικα την έλλειψη ξεκουρασης...
Πόσες φορες είχα νιωσει οτι με ειχε εγκαταλείψει η μνημη μου!
Happy end: πέρασα σε σχολή της πρωτης μου προτίμησης σε ΑΕΙ.

Στα παραπανω βιντεο απο τις πανελληνιες εξετασεις 1996 και 1997,
οι τοτε 18ρηδες φανταζαν ... πολύ ... μεγάλοι στα μάτια μου...
 
Υπουργο Παιδειας Γερασιμο Αρσενη.
ΜΑΚΗΣ ειπαμε μην του το χαλαμε του ανθρωπου.
Μεγαλιτερη ξεφτιλα και ταλαιπορεια, για μαθητες και γονιους δεν υπαρχει, ασε που πρεπει να ξοδεψεις μια περιουσια σε φροντιστηρια. Και τελικα αυτος που ονειρευοταν να γινει αστροναυτης, βολευεται σαν υχθυοκαλλιεργιτης. Ενταξει εχουμε πολα χαλια στο Ελλαδισταν, αλλα τα σχολεια μας πολυ χαλι, μα πολυ χαλι ρε παιδια. Οι εξετασεις που εδωσα στην εποχη μου, απο το δημοτικο για πρωτη γυμνασιου, ειχαν μεγαλυτερη σοβαροτητα.
 
Εγώ είμαι από την εποχή των εισαγωγικών ακόμη. Πάλι καλά, τουλάχιστον δεν πρόλαβα το ακαδημαϊκό.
 
Όχι μέσω του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος όμως, και μαγκιά του!
Απ' όσο θυμάμαι, νομίζω πέρασε στη Νομική του ΕΚΠΑ και πήρε υποτροφία για το εξωτερικό, κάτι τέτοιο.
 
Βλέποντας το βιντεο του 1997 στο πρωτο post διαπιστωνω οτι οι τοτε μαθητες μιλησαν σοβαρα και με υπευθυνοτητα για την ημερα των εξετασεων...

Παντα μου άρεσε να βλεπω ρεπορτάζ ειδησεων για τις πανελληνιες εξετασεις με τις δηλώσεις των υποψηφίων αλλά και των επιτυχόντων στην τριτοβαθμια εκπαιδευση.

Τα κρατικα καναλια θυμαμαι, προβαλαν τις απαντησεις των θεμάτων καθώς και σχολια απο εκπαιδευτικους.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Βλέποντας το βιντεο του 1997 στο πρωτο post διαπιστωνω οτι οι τοτε μαθητες μιλησαν σοβαρα και με υπευθυνοτητα για την ημερα των εξετασεων...

Επιλεγμένοι ήταν λογικά, για να συνάδουν με το "καθώς πρέπει" κλίμα της εποχής. Πίστεψε με, υπήρχαν και τότε άπειροι "μαμελούκοι" στα σχολεία.

Ειρήσθω εν παρόδω: Ρετρό είναι (εντός 90s δηλαδή) και η απογοήτευση μου όταν, μετά από λίγους μήνες αφότου είχα πετύχει τη σχολή της επιλογής μου, συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό το ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ και ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟ για την προσωπικότητά μου διάβασμα πού είχα ρίξει ήταν για να εισαχθώ σε ένα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΛΚΗΣ! Σήμερα το βρίσκω αστείο, αλλά για αρκετό καιρό τότε με είχε πληγώσει βαθιά...
 
Πίσω
Μπλουζα