Ρετρό κτίριο 'Δήμητρα"

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.400
Αντιδράσεις
5.947
Δουλεύω τελευταία σ αυτό το κτίριο το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του '80 και έκαναν διάφορα μαθήματα, από γεωπονικά μέχρι κεραμική και κέντημα κλπ. και προσέφερε (δωρεάν) εκπαίδευση, σίτιση, στέγαση και ψυχαγωγία για όσο διαρκούσε το σεμινάριο. Από 2 μέρες δηλαδή μέχρι 20. Όλα όπως θα δείτε είναι μεγάλα, ήταν όλο θερμαινόμενο και είχε κουζίνα, μηχανουργείο, εργαστήριο, δωμάτια δίκλινα και τετράκλινα. 

Βλέπουμε με τη σειρά:αμερικάνικη (τεράστια) κουζίνα, no frost ψυγείο ρετρό General Electric, ρετρό πλυντήριο πιάτων (επαγγελματικό), ψυγείο επαγγελματικό, πλατώ, μηχανή για καθάρισμα πατάτας (ίδια είχαμε στο στρατό), μηχανή για τρίψιμο τυριού, και τέλος ο (μουσειακής αξίας) πίνακας της κουζίνας!όλες οι συσκευές αυτές είναι επαγγελματικές και για τριφασικό ρεύμα, εκτός από την κουζίνα, η οποία ήταν οικιακή και 220 βολτ.

DSCI0634.JPG

DSCI0635.JPG

DSCI0636.JPG

DSCI0637.JPG

DSCI0638.JPG

DSCI0639.JPG

DSCI0640.JPG

DSCI0642.JPG
 
Η αίθουσα της τραπεζαρίας, επαγγελματική φριτέζα, η φούσκα (απορροφητήρας) η διευθύντρια μου είπε ότι είχε φυσική απαγωγή, χωρίς μοτέρ, λαμπτήρας εκκένωσης ατμών νατρίου, που βάζανε παλιά στο φωτισμό δρόμων και πλατειών, ο πίνακας του ισογείου, ο κεντρικός πίνακας, ένα από τα δυο τούνελ (μιλάμε για τελείως half life καταστάσεις, περπατάς σ αυτό το τούνελ και λες, όπου νάναι θα πεταχτεί κάνας εξωγήινος ή κάνας σεκιουριτάς ή κάνας τρελός επιστήμονας με γυαλιά), και τέλος ο κεντρικός πίνακας του λεβητοστασίου/μηχανοστασίου.

DSCI0632.JPG

DSCI0633.JPG

DSCI0641.JPG

DSCI0643.JPG

DSCI0644.JPG

DSCI0645.JPG

DSCI0646.JPG

DSCI0647.JPG
 
κομπλέ φωτιστικό (του έβαλα λάμπα μικτού φωτισμού αλλά παίρνει και LED) μηχανισμός έναυσης ατμών νατρίου υψηλής πίεσης, κομπλέ φωτιστικό ατμών νατρίου, διάφορες λάμπες νατρίου, 70 βατ οι μικρές, 400 οι μεγάλες, το καζάνι (πιεστικό), αριστερά η τρόμπα νερού (7 1/1 ίπποι), δεξιά το κομπρεσέρ του αέρα, ο πίνακας του πιεστικού, οι λέβητες/καυστήρες (είχε 3, εκ των οποίων ο ένας αποκλειστικά για λάτζα!)

DSCI0628.JPG

DSCI0629.JPG

DSCI0630.JPG

DSCI0631.JPG

DSCI0648.JPG

DSCI0649.JPG

DSCI0650.JPG

DSCI0652.JPG
 
εδώ βλέπουμε τον γενικό πίνακα των πλυντηρίων, έναν ρετρό υπολογιστή, ένα παλιό σίδερο χωρίς ατμό, ένα αμερικάνικο πλυντήριο "heavy duty", ένα πλυντήριο MIele επαγγελματικό δεκάκιλο, οι βαλβίδες εισαγωγής του εν λόγω πλυντηρίου, ο μηχανισμός του με τις καλωδιώσεις, και τέλος ο μηχανισμός έναυσης ενόσ φωτιστικού HQI

DSCI0661.JPG

DSCI0662.JPG

DSCI0663.JPG

DSCI0664.JPG

DSCI0665.JPG

DSCI0666.JPG

DSCI0667.JPG

DSCI0671.JPG
 
παιδιά αυτός ο Η/Υ κάθεται χρόνια στον χώρο των πλυντηρίων. επειδή πρόκειται για δημόσιο ότι είναι να πεταχτεί πρέπει να γίνει πρωτόκολλο καταστροφής κλπ. εγώ δεν έχω ούτε χώρο ούτε χρόνο ούτε γνώσεις να ασχοληθώ μαζί του. άντε να μπουτάρεις msdos και να τρέξεις κάνα word perfect lotus 1-2-3 κλπ. βλέπω πάντως ότι έχει σκληρό δίσκο και μια δισκέτα μέσα, από το πληκτρολόγιο λείπει ένα κουμπί και έχει φίλτρο οθόνης olympus. πιο πολύ μ ενδιαφέρει το πλυντήριο άλλα ούτε ανταλλακτικά γι αυτό υπάρχουν ούτε συμφέρει να σωθεί, μιας που τώρα υπάρχουν στο εμπόριο δεκάκιλα οικιακά με το 1/4 του μεγέθους και βάρους και καίνε το 1/4 του ρεύματος και νερού.,
 
εγώ δεν έχω ούτε χώρο ούτε χρόνο ούτε γνώσεις να ασχοληθώ μαζί του.
Καλε μου ανθρωπε, γι' αυτο υπαρχουμε εμεις εδω να υιοθετήσουμε το πληγωμενο pc και να το γιατρεψουμε. Ειναι Πυθια, εχει ιστορικη αξια!

πιο πολύ μ ενδιαφέρει το πλυντήριο
? :wait2: :frypan: :takethat: ?
 
1@freaktmp[/USER]Μπορείς να πεταχτείς ίσα με την Κρήτη;

 
ειλικρινά παιδιά αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του να το κάνω ένα πακέτο και να το στείλω με μεταφορική Αθήνα είναι αμαρτία να πάει ανακύκλωση ο συμπέθερος έχει μεταφορική θα μου κάνει καλή τιμή φαντάζομαι αλλά πρώτα να ρωτήσω την διευθύντρια.Πλυντήρια κλπ. θα γίνουν κομμάτια και σκραπ. Αν πραγματικό το θέλει κανείς επικοινωνία με πμ. 
 
Μπράβο ρε 1@Uskoke[/USER]! Για  συννενοηθείτε με τον 1@freaktmp[/USER] μπας και διασώσεται τίποτα. Ε freak?

 
Οχι αλλο καρβουνο! Ενημερωσα τον Fotis_kfor του retrocomputers.gr αν ενδιαφερεται ή αν ξερει καποιον που ενδιαφερεται.

Αν δεν βρεθει κανεις αλλο σε ολοκληρη την Ελλαδα να το παρω να σωθει, αλλα δεν εχω χωρο για ενα ακομα PC!!!
 
foutix & freaktmp δεν σας ξέχασα αλλά επειδή είχα πολλά στο κεφάλι μου αυτές τις μέρες δεν το έψαξα το θέμα και περίμενα να ολοκληρώσω το έργο που είχα αναλάβει και να προωθήσω την πληρωμή μου, θα ρωτήσω την επόμενη φορά που θα πάω εκεί την διευθύντρια αν μας το δίνει το κομπιούτερ.
 
εδώ βλέπουμε ένα τελείως ηλεκτρομηχανικό αυτόματο κλιμακοστασίου δούλευε με πηνίο και με διμεταλλικά ελάσματα. επίσης ήθελα να πω ότι λάμπες εκκένωσης ατμών νατρίου υψηλής πίεσης και ατμών υδραργύρου πάλι υψηλής πίεσης έχουν απόδοση (φωτεινή ροή) 100 lm(lumen)/W όση δηλ. έχουν και τα LED. Δηλ. η 400 άρες που έβαλα εγώ έχουν φωτεινή ροή 40000 lm. Oι αντίστοιχες LED είναι 80 βατ άρα μόλις 8000 λούμεν. Το μόνο πρόβλημα είναι τα άεργα που καταναλώνουν οι Μ/Σ των λαμπτήρων εκκένωσης αλλά σχεδόν πάντα έχουν ήδη πυκνωτή από την μάνα τους. Λάμπες εκκένωσης όμως δεν μπορούμε να έχουμε σπίτια μας όποτε καταλαβαίνω είναι απείρως καλύτερα τα LED από τους απλούς λαμπτήρες πυρακτώσεως που έχουν μόλις 10 λούμεν ανά βατ. Στον φωτισμό δρόμου όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη συμφέρει (ακόμα) να βάλει κανείς παραδοσιακές λάμπες εκκένωσης.(edit):ειρήσθω εν παρόδω οι λάμπες εκκένωσης λέγονται αγγλιστί high pressure sodium vapor discharge lamp & high pressure mercury vapor discharge lamp.HQI-metal halide-αλογονιδίων μετάλλου-είναι πάλι ατμών υδραργύρου αλλά σε ατμόσφαιρα ιωδίου εξ ου και αλογονίδια. έχουν επίσης πολύ μεγάλη απόδοση. το νάτριο το έχω δει σε μετάφραση και σόδιο προφανώς από κάποιον που δεν ήξερε ότι λέγεται νάτριο στα ελληνικά.

DSCI0674.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
PICT0201.JPGPICT0202.JPGPICT0203.JPGPICT0207.JPGPICT0208.JPGPICT0209.JPGPICT0210.JPGPICT0211.JPGPICT0212.JPG
fφώτο από το Δήμητρα εργαστήριο ΜΕΚ με την καινούρια μηχανή!Canon EOS 30.Fuji αρνητικό.
Σαζμάν σε μοντέλο. Φούρνος αγγειοπλαστικής τριφασικός. Παλιές οθόνες Η/Υ.Μοντέλου κυλίνδρου τετράχρονης μηχανής βενζίνης.Μοντέλο τιμονιού και συστήματος οδήγησης. κινητήρας αυτοκινήτου.Διαφορικό λεπτομέρεια.Διαφορικό.Δίχρονος κινητήρας βενζίνης. Υπάρχουν και δίχρονοι ντίζελ αλλά μόνο πάνω από 1000 ίππους, το άρμα μάχης που είναι 1000 ίπποι έχει τετράχρονο, οι μηχανές τραίνων που είναι 2,500 και πάνω πάντα δίχρονες, πολλές μηχανές πλοίων είναι δίχρονες, καθώς και μηχανές ηλεκτροπαραγωγής ντίζελ (όλες σε Κρήτη και Ρόδο) είναι δίχρονες ντίζελ αλλά πάνω από 10,000 ίππους καίνε μαζούτ για οικονομία και απόδοση.
 
εδώ βλέπουμε ένα ρετρό πολύπριζο το οποίο έμπαινε σε ντουί (!) μπαγιονέτ και έβγαζε πάλι ντουί μπαγιονέτ για να βάλεις την λάμπα, και δύο πρίζες για διπολικό καλώδιο, φυσικά μόνο όταν άναβε η λάμπα είχε ρεύμα! και μικρά φορτία, κάνα τρανζίστορ άντε και κάνα λαμπατέρ.
 

Συνημμένα

  • ντουι2.jpg
    ντουι2.jpg
    398,2 KB · Προβολές: 3
Πίσω
Μπλουζα