Ρόλος της "κακιάς"

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.897
Μετα τη δημοσκοπηση για το ρολο του "κακου" ας δουμε τωρα ποια κατα τη γνωμη μας ηταν η ηθοποιος εκεινη που επαιξε με μεγαλη επιτυχια το ρολο της "κακιας" στον ελληνικο κινηματογραφο

1. Τασσω Καββαδια

2. Κατερινα Χελμη

3. Εφη Οικονομου

4. Χαριτινη Καρολου

5. αλλη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για μένα δεν υπάρχει άλλη "κακιά" πέρα από την Τασσώ Καββαδια.
 
Μακράν η Τασσώ Καββαδία, από το σχήμα του προσώπου της καταλάβαινες ότι είχε κάτι το "διαβολικό".
 
Η Τ. Καββαδία υποδύθηκε ρόλους "κακιάς" σε πολλές ταινίες και ο κόσμος την συνήθισε έτσι, αυτό είναι όλο.

Υπάρχουν άλλες πολύ χειρότερες και με εντονότερα χαρακτηριστικά (ύφος, φωνή).

Π.χ. θυμάμαι μια ταινία - δυστυχώς όχι τίτλο - όπου πρωταγωνιστούσε η Μ. Φωκά (η γνωστή γηραιά κυρία στο σήριαλ Dolce Vita).

Λοιπόν, μπροστά της, η Τ. Καββαδία είναι απλώς μαθήτρια....

-
 
Καββαδία φυσικά. All time classic...
 
Κατά συντριπτική πλειοψηφία προηγείται η Καββαδία!

Ήταν εξαιρετική για το ρόλο της "κακιάς". Δυσκολεύομαι να φέρω άλλη ηθοποιό σε αυτή τη θέση...

Σκέφτηκα και τη Χελμη, αλλά δεν "το 'χει"!... Μπορεί να βγάλει και καλωσύνη, ενώ στην Τασώ Καββαδία, θα φάνταζε ξένο κάτι τέτοιο!
 
Ψηφισα "Αλλη" και συγκεκριμενα Λιλη Παπαγιαννη.

Ενω η Τασω ηταν η κλασικη κακια και αυτη με τους περισσοτερους τετοιους ρολους, δε μου εβγαλε σε καμια ταινια της φοβερη αντιπαθεια προς το προσωπο της.

Αντιθετα, οταν ειδα τη Λιλη Παπαγιαννη στο Ταξιδι, μου γεννησε την επιθυμια να της φερθω πολυ ασχημα. :frypan:

Αφου η Λιλη καταφερε κατι τετοιο σε εναν και μοναδικο της ρολο, για μενα ειναι αξιεπαινη κακια. Κι αυτο, γιατι οπου αλλου την εχω δει μου φανηκε υπεροχη, γλυκια και συμπαθεστατη.
 
Η αλήθεια είναι πως μετά τη δημοσκόπηση στο ρόλο του κακού είχα σκεφτεί να φτιάξω εγώ την αντίστοιχη με τις κακές, αλλά το καθυστέρησα γιατί εκτός την Τασσώ Καββαδία και τη Δέσπω Διαμαντίδου, ήθελα να συλλέξω κι άλλες!! Κάποιοι όμως μάλλον είναι γρηγορότεροι χαχα!! :D

Λοιπόν ψηφίζω κι εγώ την Τασσώ την οποία δε τη θυμάμαι καν σε ρόλο έστω και λίγο συμπαθητικό!
 
Πιστεύω ότι η Τασσώ Καββαδία ήταν η πλέον πειστική "κακιά" του παλιού ελληνικού σινεμά, παρόλο που έβαζε και ανθρωπιά στους ρόλους αυτούς, δεν τους έπαιζε καθόλου μονοδιάστατα. Η Κατερίνα Χέλμη σπάνια έπαιζε την "κακιά" (για παράδειγμα, στο πολύ εκνευριστικό "Η αγάπη μας"), στην πραγματικότητα ήταν τυποποιημένη σε ρόλους πόρνης.
 
Αναμφισβητητα η Τασσω Καββαδια ηταν η πιο "κακια" στους ρολους που επαιξε,θα ψηφισω ομως μια νεοτερη "κακια" :την Εφη Οικονομου γιατι εδειχνε κι αυτη μια κακία με το βλεμμα και τη συμπεριφορα της μεσα απο τους ρολους.Επιπλεον ηταν και μεγαλη ανακατωστρα αφου εκανε τα παντα για να χωρισει τα ζευγαρια προκειμενου να κερδισει αυτη την αγαπη του πρωταγωνιστη,ευτυχως παντα χωρις αποτελεσμα
 
ΤΑΣΩ ΚΑΒΑΔΙΑ ΚΟΡΥΦΗ ΤΕΛΟΣ..!!! (και ναι τα γραφω με κεφαλαία γιατί το φωνάζωωωωωω...!!!!!) :flower:
 
Δεν θα πρωτοτυπήσω...Τασσώ Καββαδία θα πω και γω!
 
Τασσώ Καββαδία

η υπέροχη "κακιά" του ελληνικού κινηματογράφου.

Είχε τους πιο μισητούς ρόλους αλλά ταυτόχρονα διακρίθηκε για τις υπέροχες ερμηνείες της.
 
Αν και δεν είμαι λάτρης της ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας ,οστόσο η Τασσώ Καβαδία είναι μια "μορφή" στο είδος και αξεπέραστη.

Και απο άντρες φισικά ο Αρτέμης Μάτσας.
 
Ψηφισα και εγω την Τασσω Καββαδια γιατι πιστευω πως εγραψε ιστορια στον ελληνικο κινηματογραφο στο ρολο της κακιας αν και στην πραγματικοτητα ηταν πολυ καλος ανθρωπος.
 
Δεσπω Διαμαντιδου γιατι εκτος απο βλεμμα (που ισως η Τ.Καββαδια ανεπαισθητα υπερτερουσε) ειχε την ποιο "κακη" φωνη ...
 
Τασσω και ξερο ψωμι!

Η ιδια ειχε διηγηθει μια ιστορια: Ο γιος της που σπουδασε στη Γερμανια γνωρισε μια γερμανιδα παντρευτηκαν κι εμειναν εκει αλλα πηγαινοερχοντουσαν συχνα οπότε νυφη και πεθερα γνωριστηκαν καλα μονο που η Γερμανιδα δεν ηξερε πολλα για την καριερα της πεθερας της ως ηθοποιος... Μια μερα καποιοι ελληνες εκει στη γερμανια την επιασαν και της ειπαν για πλακα "Ξερεις τι στριγγλα πεθερα εχεις?" και της εδωσαν να δει σε βιντεοκασετα την "Αμαρτια της ομορφιας"

Παρακολουθησε την ταινια και την επομενη φορα που συναντηθηκε με την Τασσω της ειπε ενθουσιασμενη "Μαμα δεν ηξερα οτι ειχες κανει τετοια καριερα! Ηξερα οτι εισαι ηθοποιος αλλα δεν ηξερα οτι εισαι τοσο καλη ηθοποιος! Ειδα την ταινια κι ησουν καταπληκτικη!" :D
 
lolota είπε:
Τασσω και ξερο ψωμι!Η ιδια ειχε διηγηθει μια ιστορια: Ο γιος της που σπουδασε στη Γερμανια γνωρισε μια γερμανιδα παντρευτηκαν κι εμειναν εκει αλλα πηγαινοερχοντουσαν συχνα οπότε νυφη και πεθερα γνωριστηκαν καλα μονο που η Γερμανιδα δεν ηξερε πολλα για την καριερα της πεθερας της ως ηθοποιος... Μια μερα καποιοι ελληνες εκει στη γερμανια την επιασαν και της ειπαν για πλακα "Ξερεις τι στριγγλα πεθερα εχεις?" και της εδωσαν να δει σε βιντεοκασετα την "Αμαρτια της ομορφιας"

Παρακολουθησε την ταινια και την επομενη φορα που συναντηθηκε με την Τασσω της ειπε ενθουσιασμενη "Μαμα δεν ηξερα οτι ειχες κανει τετοια καριερα! Ηξερα οτι εισαι ηθοποιος αλλα δεν ηξερα οτι εισαι τοσο καλη ηθοποιος! Ειδα την ταινια κι ησουν καταπληκτικη!" :D
σ ευχαριστουμε για την πληροφορια!

προσωπικα, δεν γνωριζα γι αυτη την ιστορια: απ αυτο φαινεται οτι μπορει να επαιζε στις ταινιες το ρολο της "κακιας" ,αλλα στην πραγματικοτητα ηταν καλη
 
Nemo είπε:
Δεσπω Διαμαντιδου γιατι εκτος απο βλεμμα (που ισως η Τ.Καββαδια ανεπαισθητα υπερτερουσε) ειχε την ποιο "κακη" φωνη ...
Btw στην Στεφανια οπου παιζουν μαζι Δ.Διαμαντιδου και Τ.Καββαδια μπορει να γινει ενα ας πουμε ...συγκριτικο "κακιας"
 
Πίσω
Μπλουζα