Στην Κόψη του Ξυραφιού (MEGA)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Στην κόψη του ξυραφιού (1994)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Στην_κόψη_του_ξυραφιού

Έτος: 1994

Τηλεοπτική Σειρά

38 επεισόδια( Κύκλοι επεισοδίων: 1)

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Είδος: Κοινωνική

Κανάλι: MEGA

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σοφιανόπουλος

Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης

Μουσική:Γιάννης Ζουγανέλης

Ηθοποιοί: Νίκος Ξανθόπουλος (Κατράκης) , Λυδία Λένωση (Ειρήνη Ανδρειώτη) , Ευαγγελία Βαλσαμά (Κατερίνα Λυγίζου) , Ελένη Φιλίνη(Μόνικα) , Αντώνης Αλεξίου (Πέτρος) , Κώστας Αποστολίδης , Στάθης Κακαβάς (Ανδρέας) , Ευαγγελία Σέχα (Μαρία Λυγίζου) , Οδυσσέας Σταμούλης (Γιώργος Ανδριώτης) , Κρατερός Κατσούλης , Λυδία Ηλιοπούλου (Αλεξάνδρα Κατράκη) , Σπύρος Δρόσος (Μάριος) , Δημήτρης Πετρόπουλος (Νίκος), Έλενα Τυρέα (Σύλβια).

TRIVIA: Ο Γιώργος, γιός του εφοπλιστή Αντώνη Κατράκη, ερωτεύεται την Κατερίνα, μια νέα ηθοποιό που προσπαθεί να ξεκινήσει τη θεατρική της καριέρα. Η ερωμένη του, μαχητική δημοσιογράφος Μόνικα, η οποία είναι και η βιογράφος του πατέρα του, ψάχνοντας το παρελθόν της αντιζήλου του, ανακαλύπτει πως είναι νόθα κόρη του Κατράκη και επομένως ετεροθαλής αδελφή του Γιώργου. Οι δύο νέοι συγκλονισμένοι απο το γεγονός χωρίζουν, ενώ στο μεταξύ μια σπείρα που θέλει να εκβιάσει τον Κατράκη απαγάγει την Κατερίνα.Στα ίχνη της σπείρας τίθεται ο αστυνόμος Σταύρος, ερωτευμένος με την άλλη κόρη του εφοπλιστή, την όμορφη Αλεξάνδρα. Ο Σταύρος αποτυγχάνει να ελευθερώσει εγκαίρως την Κατερίνα, που σκοτώνεται στην προσπάθεια της να δραπετεύσει απο το κρησφύγετο των απαγωγέων της, αλλά στο φινάλε παντρεύεται την αγαπημένη του Αλεξάνδρα.

Επαναλήψεις: 2006 (MEGA) , 2007 (MEGA) , 2010 (MEGA)

Εδώ είναι οι τίτλοι της σειράς:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τη θυμάμαι από κάποια επανάληψη. Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ από τη σειρά, ήταν η φοβερή ορχηστρική μουσική των τίτλων!

Όσον αφορά στην υπόθεση, θα τη χαρακτήριζα μία κλασική δραματική σειρά των 90s. Σίγουρα πολύ καλύτερη από κάποιες σημερινές και με καλούτσικο καστ.

(Δεν είναι ακριβώς σαπουνόπερα, οπότε θα μεταφερθεί στις κοινωνικές για να είμαστε πιο σωστοί! ;) )
 
Σαπουνόπερα το "στην κόψη του ξυραφιού"; :eek:

Εγώ θα το έβαζα ή στις "κοινωνικές" ή στις "περιπέτειες". Δεν είχε τόοοσα πολλά επεισόδια, δεν ήταν καθημερινής προβολής, άσε που η πλοκή διέθετε αρχή, μέση και τέλος ;) .

Το έβλεπα και μ' άρεσε πολύ. Θυμάμαι ότι είχαν πάρει μια συνέντευξη τότε από τον Ξανθόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει πως το να παίζει έναν εφοπλιστή του φαίνεται λογική συνέχεια των ρόλων της νεαρής του ηλικίας. Το φτωχόπαιδο που πρόκοψε :cool:

Η Βαλσαμά κι η Ηλιοπούλου, η μια πιο όμορφη από την άλλη, ως δύο κόρες του Κατράκη μ' είχαν μαγέψει. Ο δε Αποστολίδης, στα νιάτα του και στις μεγάλες ομορφιές του :flower: , έκανε εκρηκτικό ζευγάρι με την δεύτερη.

Το μόνο που δεν ξεπέρασα στην συγκεκριμένη σειρά ήταν η τύχη της άμοιρης της Κατερίνας. Ερωτεύεται τον αδελφό της, γίνονται αιμομίκτες χωρίς να το ξέρουν, το μαθαίνουν και τους έρχεται ντοβρουτσάς, την απαγάγουν, τη βιάζουν, στο τέλος σκοτώνεται κιόλας, τσάμπα και βερεσέ, ενώ προσπαθεί ν' αποδράσει :( :( :( :(

Μιλάμε για την τρελή γκαντεμιά ...

Μέχρι τέλους περίμενα την αποκάλυψη ότι ο Γιώργος δεν είναι γιος του Κατράκη αλλά κάποια παρασπονδία της συζύγου που έμεινε κρυφή ... Φρούδες ελπίδες :( :( :(

@Nick κανένα βιντεάκι δεν σου βρίσκεται; Κι αν όχι από την "κόψη του ξυραφιού" ευχαρίστως ικανοποιούμαι με κατιτίς από Ζαννή - Σύνθια (ξέρεις εσύ ;) ) :) :) :)
 
Και εγώ να πώ την αλήθεια θα το έβαζα στις κοινωνικές αλλά σύμφωνα με τον οδηγό του Στάθη Βαλούκου ανήκει στις σαπουνόπερες.

@Nick κανένα βιντεάκι δεν σου βρίσκεται; Κι αν όχι από την "κόψη του ξυραφιού" ευχαρίστως ικανοποιούμαι με κατιτίς από Ζαννή - Σύνθια (ξέρεις εσύ ;) ) :) :) :)

Υπομονή για τους φρουρούς. Τα έχω Ιεράπετρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την έβαλε το καλοκαίρι το Μέγκα, σε επανάληψη ( πολύ πρωινές ώρες). Ωραία σειρά. Ξεκίνησα από περιέργεια λόγω Ξανθόπουλου, συνέχισα για την εντυπωσιακή Ηλιοπούλου και τελικά κόλλησα. Πολύ καλή και η μουσική του Ζουγανέλη...
 
Λυδια Λενωση- Ευαγγελία Σέχα- Λυδία Ηλιοπούλου

Άψογες ερμηνείες και παρουσίες!!!!!!!!
 
Η σειρά ξεκινά πάλι σε επανάληψη από τις 3 Φεβρουαρίου τις...άγριες ώρες!
 
Ένα απόσπασμα απο την σειρά:

[video=youtube_share;VFTuAemQ0jI]

 
Ένα ακόμη απόσπασμα:

[video=youtube_share;ytO7Y6OGiJM]

 
Ο Κατράκης μαθαίνει για την απαγωγή της Κατερίνας:

[video=youtube_share;sdu-y4RZKyU]

 
απο 7/9 καθημερινα στις 2.20 τα ξημερωματα
 
Πίσω
Μπλουζα