Στην Πόρτα Της Κολάσεως - Ο Κομήτης Του Χάλει (1960)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.351
Αντιδράσεις
49.402
Στην Πόρτα Της Κολάσεως - Ο Κομήτης Του Χάλει (1960)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Στην_πόρτα_της_κολάσεως

Κοινωνική ταινία του 1960 παραγωγής Μεσόγειος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Λίλας Κουρκουλάκου και σενάριο Βαγγέλη Χατζηγιάννη. Πρωταγωνιστούν η Αλίκη Ζαβερδινού , ο Λυκούργος Καλλέργης , ο Μίμης Στεφανάκος , η Μάρω Κοντού , ο Σπύρος Καλογήρου , ο Χριστόφορος Νέζερ , ο Νάσος Κεδράκας , ο Αρτέμης Μάτσας κ.α. Η ταινία έκοψε 10.457 εισιτήρια και ήρθε 43η ανάμεσα στις 58 ταινίες της χρονιάς.

 


Υπόθεση :

Οι φυσιολογικοί ρυθμοί της ζωής του νησιού έχουν διαταραχθεί καθώς κάθε μέρα συμβαίνει και μια διαφορετική εγκληματική πράξη. Όμως αυτό που ξεσηκώνει όλους τους κατοίκους είναι η νέα αλιστική μηχανή, που έχει εγκαταστήσει ο Παντελής, με χρήματα που έφερε από την Αμερική, με αποτέλεσμα όλοι οι μύλοι του νησιού να μείνουν χωρίς δουλειά. Μια ξαφνική είδηση έρχεται να ανατρέψει τα πάντα. Ο κομήτης του Χάλεϊ πλησιάζει στη γη και το επόμενο πρωινό θα την καταστρέψει...

[deadpics]

[video=youtube_share;UxtRsnUIDKk]http://youtu.be/UxtRsnUIDKk

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παράξενη υπόθεση! Φαίνεται ενδιαφέρουσα ταινία...
 
Να σημειώσω ότι η Λίλα Κουρκουλάκου που υπογράφει τη σκηνοθεσία είχε επίσης σκηνοθετήσει την εξαιρετική ταινία "Σπιναλόγκα, το νησί της σιωπής" (thread εν καιρώ...)
 
Μας αναψες την περιεργεια! Πολυ ασυνηθιστο σεναριο!!
 
που μπορω να βρω την ταινια ?με ενδιαφερει γιατι ειναι γυρισμενη στο χωριο μου .σασ ευχαριστω!
 
Ψάχνεις σε βίντεο κλάμπ και ίσως σταθείς τυχερός.
 
Πρόσφατα έτυχε να δω αυτή την ταινία, στο youtube. Ο ήχος ήταν πολύ κακός , αλλά και μόνο λόγω της υπόθεσης, σου κρατούσε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Επίσης είχε κάμποσες βρισιές και κανα δυο ασυνήθιστες για ταινία του 1960, σκηνές.
 
Πίσω
Μπλουζα