Στο ταχυφαγείο / φαστφουντάδικο

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.269
Αντιδράσεις
6.062
Στο παρόν θέμα καλείστε να περιγράψετε αναμνήσεις που έχετε από επισκέψεις σας σε ταχυφαγεία / φαστφουντάδικα.

Στην Αθήνα ήταν συχνές οι επισκέψεις μου σε ταχυφαγεία κατά τη δεκαετία του 90. Θυμάμαι τα ταχυφαγεία Goodys και McDonalds είχαν κυκλοφορήσει παιδικά γεύματα με μικρότερες μερίδες φαγητού από τις κανονικές μερίδες και μικρά δωράκια τα οποία πάντα προσέλκυαν το ενδιαφέρον των μικρών πελατών.

Στο χωριό που περνούσα τις καλοκαιρινές μου διακοπές, στις αρχές της δεκαετίας του 90 (1994...καλοκαιρι θυμαμαι) είχε ανοίξει ένα ταχυφαγείο που παρασκεύαζε και πουλούσε σάντουιτς. Ηταν κάτι πρωτότυπο για το χωριό το κατάστημα εκείνο. Σιγά-σιγά τα παιδιά είχαν γίνει φανατικοί πελάτες του και ας φώναζαν οι μεγάλοι ότι το κατάστημα πουλούσε...βρωμιες//ανθυγιεινά είδη...και να μην τρώμε από εκει...

Πάντως όταν πηγαινα σε ταχυφαγείο μου έκανε εντυπωση η μεγάλη ποικιλία των προιόντων...ενώ ένιωθα ότι δεν είχα χορτάσει μερικές φορες...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίο θέμα με πολλές αναμνήσεις! Κατά την παιδική μου ηλικία στις 10ετίες '60/'70 δεν υπήρχαν ακόμη τα χάμπουργκερ. Στην επαρχιακή πόλη που μεγάλωσα  υπήρχαν μέχρι το 1970 2 καταστήματα που προσέφεραν σάντουιτς με λουκάνικο ή ζαμπόν, με ή χωρίς μουστάρδα σε ψωμάκι. Κέτσαπ και μαγιονέζα ήταν άγνωστα. Υπήρχε η δυνατότητα για μονό (1 λουκάνικο/1 στρώση ζαμπόν) με 2 δραχμές ή διπλό (2 λουκάνικα/2 στρώσεις ζαμπόν) με 3 δραχμές. Συνηθίζαμε την Κυριακή το απόγευμα με φίλους  να παίρνουμε. Μερικές φορές και μετά το σχολείο.

Τέλη του '60 εμφανίσθηκε και το εμφιαλωμένο κακάο ΑΓΝΟ από τη Θεσσαλονίκη, που συχνά συνόδευε πιό γευστικά  τα σάντουιτς αντί πορτοκαλάδας, γκαζόζας, ταμ-ταμ. Τα καταστήματα αυτά πωλούσαν επίσης ξηρούς καρπούς, τσιπς, σοκολάτες, εμφιαλωμένους χυμούς, παγωτά, ζαχαρωτά, κρακεράκια, ποπ κόρν κλπ.

Αρχές του '70 άνοιξε κάποιος που είχε δουλέψει στην  Αθήνα κατάστημα που πρόσφερε γύρο με πίττα. Έγραφε: Αθηναικός γύρος με αθηναική πίττα. Γινόταν το έλα να δεις, ουρές μεγάλες, έβαλε και 2ο γύρο. Σιγά-σιγά  τον αντέγραψαν τοπικοί μαγαζάτορες (όχι τα σαντουιτσάδικα που παρέμειναν πιστά στο σάντουιτς) και υπήρχαν πολλά καταστήματα. Μετά ήλθαν και τα χαμπουργκεράδικα.....

Το 2009 που επισκέφθηκα την πόλη είδα ότι από τα αρχικά 2 σαντουιτσάδικα έμεινε το ένα που το λειτουργούν τα παιδιά του αρχικού καταστηματάρχη. Κράτησαν σε γενικές γραμμές την εικόνα του μαγαζιού και τα τοπικά λουκάνικα. Αγόρασα για τα παιδιά μου, που ήξεραν μόνο τα χάμπουργκερ και τα Hot-Dog και ενθουσιάστηκαν.Μαζί με εμφιαλωμένο κακάο φυσικά. Και για εμένα ήταν ένα ρετροταξίδι στις γεύσεις των '60ς...... ..  
 
Φυσικά και στη δική μου εποχή δεν υπήρχαν χάμπουγκερ και τέτοια, αλλά στη μικρή επαρχιακή πόλη που ζούσα τότε δεν υπήρχε και τίποτε άλλο. Ούτε τυρόπιτες ούτε τοστ ούτε τίποτε.

Στην Αθήνα που έζησα από Ε' Γυμνασίου μέχρι τέλος Πολυτεχνείου πάλι δεν υπήρχαν πολλά χαμπουργκεράδικα (τοπικά θα ήταν) αλλά ήταν της μόδας τα τοστ. Βέβαια συνήθως τα τρώγαμε στο χέρι οπότε δεν ξέρω αν εμπίπτουν στο θέμα. Αλλά θα αναφερθώ σε ένα τοστάδικο του οποίου τα πολυώροφα τοστ ΔΕΝ τρώγονταν στο χέρι διότι ήταν αδύνατον να κρατηθούν. Μιλάω για το Μίκυ στην πλατεία Εξαρχείων, περίπου εκεί που είναι το ΗΒΒΗ ή δίπλα του (έχει μουριές στο street view και δεν μπορώ να δω τι μαγαζιά υπάρχουν). Την εποχή που τα τοστ κόστιζαν άντε μέχρι 5 δραχμές, μπορεί και λιγότερο, του Μίκυ έκαναν ένα ολόκληρο δεκάρικο, αλλά τι τοστ ήταν εκείνα! Μπορούσες να ζητήσεις να βάλουν ό,τι τραβούσε η ψυχή σου. Αυγά βραστά, αυγά τηγανητά, ομελέτα. Από σαλαμοζαμπονοειδή, άπειρα. Πατάτες τηγανητές (ΜΕΣΑ στο τοστ). Τυριά κάθε είδους. Μέχρι ρώσσικη σαλάτα (μέσα στο τοστ πάντα). Φαντάζομαι κι ένα σωρό άλλα πράματα που δεν τα θυμάμαι γιατί δεν με ενδιέφεραν. Εγώ έπαιρνα πάντα με ζαμπόν, φέτα, ομελέτα, πατάτες τηγανητές και ντομάτα.5 όροφοι, συν τα ψωμιά 7. Όσο και να τα ζούλαγε λίγο η τοστιέρα, το αποτέλεσμα ήταν διαστάσεων που ακόμη και η δική μου η στοματάρα είχε πρόβλημα να καταβροχθίσει. Αλλά τότε δούλευα (στη ζούλα) σε ένα γραφείο λίγο ψηλότερα στην Αραχώβης, το καλοκαίρι και τις ελεύθερες ώρες από το Πολυτεχνείο. Οπότε το μεσημέρι κάποιος συνάδελφος έπαιρνε παραγγελίες, πήγαινε και γύριζε φορτωμένος. Το σκέφτομαι και τώρα ακόμη αισθάνομαι αυξημένη σιελόρροια σαν Παυλωφικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Αχ τι τοστ ήταν εκείνα / που τα τρέμει ο λογισμός / τι κι αν σ' έκοβε η πείνα / δεν τα χώραγε ο λαιμός!

Αλλά πρέπει να εξομολογηθώ ότι ήμουν ο μόνος Έλλην που μέχρι να φύγω από Ελλάδα δεν είχε φάει γύρο. Ποτέ! Διότι δεν μου άρεσε το γιαουρτοσκόρδιον, δεν τρώω ωμό κρεμμύδι ακόμη και τώρα, οπότε τι γύρο να φάω? Πρώτη φορά έφαγα γύρο στην πλατεία με τα φαγάδικα του Πανεπιστημίου του Syracuse, NY. Εκεί παράγγειλα γύρο χωρίς tzatziki sauce και χωρίς onions. Κι αν με κοιτάξανε περίεργα, σκασίλα μου. Χάλια ήταν. Και να τρως βρώμικα και νόστιμα αξίζει τον κόπο. Αλλά βρώμικα και άνοστα? (διότι το βρώμικο είναι δεδομένο). Μπλιαχ
 
Διότι δεν μου άρεσε το γιαουρτοσκόρδιον, δεν τρώω ωμό κρεμμύδι ακόμη και τώρα, οπότε τι γύρο να φάω?
Εχουμε κοινα γουστα, αλλα αυτο ποτε δεν με εμποδισε απο το να ζηταω τις πιτουλες μου, χωρις τζατζίκι/κρεμμύδι!

Βεβαιως υπαρχουν περιοχες στην Ελλαδα που δεν αρκει να πεις "χωρις τζατζικι/κρεμμυδι" γιατι εξ ορισμου εχουν και κετσαπ/μουστάρδα, οπως ανακαλυψα οταν ημουν φανταρος στην Μυτιλήνη! ?

Παντως μου φαινεται περιεργο οτι το σαντουιτς απο καποιους εδω θεωρειται ρετρο... Εγω ποτε δεν σταματησα να τρωω σαντουιτς.

Classics στην περιοχη της Πατρας

Καντινα στο Ριο, "βρωμικο" ζαμπον τυρι διπλο σουβλακι χοιρινό! Οι απλες απολαύσεις της ζωης.

Image1.jpg

Και φυσικα Ρηγας! Οποιος περασε Πατρα και δεν σταματησε στον Ρηγα, απλα δεν καταλαβε τιποτα απο την πολη.

Image1a.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Βεβαιως υπαρχουν περιοχες στην Ελλαδα που δεν αρκει να πεις "χωρις τζατζικι/κρεμμυδι" γιατι εξ ορισμου εχουν και κετσαπ/μουτσαρδα, οπως ανακαλυψα οταν ημουν φανταρος στην Μυτιλήνη! ?
Ναι, όπως εγώ πέρισυ στην Κέρκυρα ζήτησα πίτα γύρο με απ' όλα, και είδα έντρομος να μου βάζουν και μια κουτάλα σάλτσα ντομάτα από μια κατσαρόλα. 

Σουβλάκια με πίτα θυμάμαι δοκίμασα περίπου το '78, τιμή 9 δραχμές. Μέχρι το '80 δεν είχαν πατάτες μέσα, εκτός αν ήταν έτσι μόνο στην περιοχή που μέναμε. 

Επίσης θυμάμαι τα πιροσκί με λουκάνικο που είχαν στο κυλικείο του σχολείου. Είχα καιρό να φάω, και ανακάλυψα ότι υπάρχουν σε γνωστή αλυσίδα παρασκευής ντόνατς που ανοίγουν μετά τις 6 το απόγευμα.

Χάμπουργκερ θυμάμαι που έτρωγαν στα κινούμενα σχέδια ο Σκούμπι Ντου και ο Σάγκυ, και ο Πόλντο στο Ποπάι. Εγώ πρώτη φορά έφαγα στο Speedy στο Χαλάνδρι, περίπου μέσα δεκαετίας '80. Αργότερα είχα ζητήσει χάμπουργκερ σε ένα σαντουιτσάδικο, και είδα να μου το ετοιμάζουν με μακρόστενο ψωμάκι και τους σταμάτησα, γιατί θεώρησα ότι δεν είναι αυθεντικό χάμπουργκερ. Το χειρότερο χάμπουργκερ που έφαγα ποτέ, ήταν από μία καντίνα στην Αγία Πετρούπολη το 1992, κρύο και άνοστο.

Πίτσα θυμάμαι περίπου το '80 στην Αχαρνών, Πίτσα Μιλανέζα και Πίτσα Ναπολιτάνα, μάλλον δεν υπάρχουν ακόμα. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλλά πρέπει να εξομολογηθώ ότι ήμουν ο μόνος Έλλην που μέχρι να φύγω από Ελλάδα δεν είχε φάει γύρο. Ποτέ! Διότι δεν μου άρεσε το γιαουρτοσκόρδιον, δεν τρώω ωμό κρεμμύδι ακόμη και τώρα, οπότε τι γύρο να φάω?
Ποιος σου είπε ότι ο μόνος τρόπος για να φας γύρο είναι με τζατζίκι? Εμείς στην Θεσσαλονίκη τρώμε γύρο σε ψωμάκι, με μουστάρδα και κέτσαπ :) Δυστυχώς στην Αθήνα ελάχιστα μαγαζιά έχουν ψωμάκι...ευτυχώς την μουστάρδα και το κέτσαπ τα γνωρίζουν ?

Θυμάμαι τα Goody's της Καλαμαριάς (στην Μεταμορφώσεως), που ήταν τα πιο κοντινά μου. Πριν 1 χρόνο, ήρθε το τέλος εποχής και γι' αυτά, που ευτυχώς δεν έκλεισαν, αλλά μετακόμισαν. Έκλεισαν όμως πολλά άλλα Goody's ?
 
Κάτσε ελέφαντα, τι γύρο είχαν; Χοιρινό ή πρόβειο;
Ε, τώρα, καλό είναι να μην πολυσκαλίζουμε το τι βάζουν μέσα. Τώρα υπάρχει και κατεψυγμένος γύρος με απ' όλα (καλά, προσθέτεις ντομάτα) και κάποτε είχα πάρει φωτογραφία τα συστατικά του αλλά δεν νομίζω να την έχω ακόμη. Αλλά κοίταξα μία μάρκα στο ιντερνετ και ιδού

Gyros Slices-Fully Cooked: Beef, Water, Bread Crumbs (Wheat Flour, Water, Salt, Yeast, May Contain Soybean Oil, Calcium Propionate), Lamb, Soy Protein Concentrate, Contains Less than 2% of Spices, Garlic Powder, Onion Powder, Soybean Oil, Onion, Salt.

Greek Pita Bread: Wheat Flour Enriched ([Niacin, Reduced Iron, Thiamin Mononitrate, Riboflavin, Folic Acid], Malted Barley Flour), Water, Soybean Oil, Yeast, Salt, Vital Wheat Gluten, Dough Conditioner (Mono and Diglycerides, Calcium Sulfate, Guar Gum, Wheat Starch, Sodium Metabisulfite and Ascorbic Acid), Oat Fiber, Sugar, Preservatives (Calcium Propionate, Fumaric Acid),

Tzatziki (Cucumber) Sauce: Sour Dressing (Water, Canola Oil, Nonfat Dry Milk, Modified Food Starch, Guar Gum, Mono and Diglycerides, Locust Bean Gum, Carrageenan, Lactic Acid, Citric Acid, Natural and Artificial Flavor, Xanthan Gum, Starter Distillate, Potassium Sorbate), Cucumbers, Granulated Garlic, Salt, Garlic (Garlic, Water, Phosphoric Acid [Acidifying Agent] and Sodium Benzoate [a Preservative]), Lemon Juice Concentrate, Sugar.

Οπότε ο γύρος καθαυτός δεν έχει πολλά περίεργα συστατικά (μόνο calcium propionate και soy protein concentrate), αλλά στην πίτα και στο τζατζίκι έχουν οργιάσει

Αλλά μπορείς να αγοράσει έναν ολόκληρο κώνο γύρου (μπόλικα κιλά, προφανώς τα αγοράζουν εστιατόρια άρα ο Συρακούσιος γύρος θα ήταν κάτι παρόμοιο). Δείτε και θαυμάστε.



Chicago Style Gyro Cones




INGREDIENTS: Beef, Cereal Binder (Corn Flour, Wheat Flour and Rye Flour), Water, Lamb, Contains 2% or less of: Onions, Vegetable Protein Product [Soy Protein Concentrate, Zinc Oxide, Niacinamide, Ferrous Sulfate, Copper Gluconate, Vitamin A Palmitate, Calcium Pantothenate, Thiamine Mononitrate (B1), Pyridoxine Hydrochloride (B6), Riboflavin (B2), And Cyanocobalamin (B12)], Salt, Seasonings (Spices, Monosodium Glutamate, Dehydrated Garlic, Maltodextrin), Bread Crumbs [Enriched Wheat Flour (Flour, Barley Malt, Niacin, Iron, Thiamine Mononitrate, Riboflavin, Folic Acid), Salt, Yeast, Sugar, Calcium Propionate (Preservative)], Lemon Juice Concentrate.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλλά πρέπει να εξομολογηθώ ότι ήμουν ο μόνος Έλλην που μέχρι να φύγω από Ελλάδα δεν είχε φάει γύρο. Ποτέ! Διότι δεν μου άρεσε το γιαουρτοσκόρδιον, δεν τρώω ωμό κρεμμύδι ακόμη και τώρα, οπότε τι γύρο να φάω? Πρώτη φορά έφαγα γύρο στην πλατεία με τα φαγάδικα του Πανεπιστημίου του Syracuse, NY. Εκεί παράγγειλα γύρο χωρίς tzatziki sauce και χωρίς onions. Κι αν με κοιτάξανε περίεργα, σκασίλα μου. Χάλια ήταν. Και να τρως βρώμικα και νόστιμα αξίζει τον κόπο. Αλλά βρώμικα και άνοστα? (διότι το βρώμικο είναι δεδομένο). Μπλιαχ
Εγώ επειδή ταξιδεύω μήνες στο εξωτερικό, ψάχνω όπου πάω να βρω Ελληνικά εστιατόρια ή φαστφουντάδικα, και δεν είναι εύκολο να βρεις κάτι που να έχει γεύση όπως στην Ελλάδα. Έχω βρει "Ελληνικό γύρο" σε αραβική πίτα, με ντομάτα, μαρούλι και άσπρη σάλτσα. Τώρα είμαι τυχερός, γιατί έχω βρει στο Nassau στις Μπαχάμες ψητοπωλείο που το έχουν Έλληνες. Επίσης ο αδερφός μου που μένει μόνιμα Στοκχόλμη έχει βρει ψητοπωλείο εκεί, και φτιάχνουν τυλιχτά όπως στην Ελλάδα. 

Πάντως μπορεί κάποιος που ξέρει τι κάνει, να φτιάξει αυθεντικά σουβλάκια με πίτα στο εξωτερικό, αρκεί να βρει τη σωστή πίτα, τα υπόλοιπα υλικά βρίσκονται σχετικά εύκολα. 
 
Έζησα τη χρυσή εποχή των φαστφουντάδικων. Θυμάμαι τα πρώτα Goody's στην Αθήνα, σχεδόν κατέκλυζαν τις γειτονιές · μόνο στο δικό μου δρόμο, τη Φωκίωνος Νέγρη, υπήρχαν δύο Goody's, ένα κοντά στην Πατησίων (το πιο μεγάλο) και ένα λίγο μικρότερο, κοντά στην πλατεία Κυψέλης (στην κατεξοχήν γειτονιά μου). Τα χάμπουργκερ δεν μου άρεσαν, αλλά τάραζα τις πατάτες και τα chicky's sandwich. Στη Φ. Νέγρη λειτούργησε επίσης ένα από τα λίγα (και βραχύβια) Wendy's που λειτούργησε για δύο χρόνια και έπειτα έκλεισε οριστικά. Θυμάμαι επίσης και ένα HambO, το οποίο λειτούργησε και αυτό για κάποια χρόνια σε έναν χώρο που σήμερα είναι μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική. Όσον αφορά τα McDonald's, για πρώτη φορά δοκίμασα φαγητό από εκεί όχι στο μεγάλο του Συντάγματος, αλλά στο εξωτερικό, στη Μαδρίτη συγκεκριμένα, κι αυτό γιατί δεν μπορούσα να φάω τα φαγητά του ξενοδοχείου (αυτή η παέγια κόντεψε να με κάνει να ξεράσω). Έπειτα βέβαια δοκίμασα και στην Αθήνα, και εκτός Αθηνών στο Ναύπλιο και τη Ρόδο.
 
Τα Wendy’s στην Κυψέλη, πού ακριβώς είχαν ανοίξει; Την περίοδο του 90 έβγαινε συχνά στην Φωκίωνος Νέγρη και δεν τα θυμάμαι καθόλου σαν εικόνα
 
Γωνία Σκοπέλου και Φ. Νέγρη, εκεί που τώρα είναι ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ. Πριν από τα Wendy's στο ίδιο σημείο υπήρχε μια πιτσαρία Portofino (νομίζω, πάντως σίγουρα πιτσαρία).
 
Δεν υπήρχε περίπτωση να φάω χάμπουργκερ σε ελληνικό McDonald's, εδώ και στις ΗΠΑ τις σπάνιες φορές που έτρωγα (από ανάγκη) σε φαστφουντάδικο διάλεγα οποιαδήποτε άλλη αλυσίδα (Wendy's αν υπήρχε και Burger King αν όχι). Τα Μακ ήταν απαίσια. Έχουν λίιιιγο βελτιωθεί τώρα, απ' όσο μαθαίνω. Αλλά γύρω στο 1989-90 έφαγα για πρώτη και μοναδική φορά σε Goody's στην Πάτρα και δεν υπήρχε καμία σχέση με τα αμερικάνικα από γεύση, το Goody's ήταν κατά πολύ ανώτερο. Γι' αυτό ποτέ δεν κατάλαβα την υστερία όταν άνοιξε το πρώτο Μακ στο Σύνταγμα και τις ουρές που έβλεπα σε φωτογραφίες. Αν φας σκουπίδια να είναι τουλάχιστον εύγευστα!
 
Θυμάμαι τα Wendy's που είχαν ανοίξει στην Ελλάδα, συγκεκριμένα ένα ήταν στην Πατησίων, πάνω από την Ομόνοια. Θυμάμαι και τη διαφήμιση του θρυλικού Bacon Mushroom Melt με το τετράγωνο μπιφτέκι. Κάποτε καταργήθηκε, αλλά υπάρχουν φανατικοί θαυμαστές του που το ζητάνε επίμονα, και κάποιες φορές έχει ξανακυκλοφορήσει για περιορισμένο χρόνο, ή έχουν δημιουργήσει παρόμοια προϊόντα (στο εξωτερικό πλέον, αφού τα Wendy's έφυγαν από την Ελλάδα). 
 
Δεν υπήρχε περίπτωση να φάω χάμπουργκερ σε ελληνικό McDonald's, εδώ και στις ΗΠΑ τις σπάνιες φορές που έτρωγα (από ανάγκη) σε φαστφουντάδικο διάλεγα οποιαδήποτε άλλη αλυσίδα (Wendy's αν υπήρχε και Burger King αν όχι). Τα Μακ ήταν απαίσια. Έχουν λίιιιγο βελτιωθεί τώρα, απ' όσο μαθαίνω. Αλλά γύρω στο 1989-90 έφαγα για πρώτη και μοναδική φορά σε Goody's στην Πάτρα και δεν υπήρχε καμία σχέση με τα αμερικάνικα από γεύση, το Goody's ήταν κατά πολύ ανώτερο. Γι' αυτό ποτέ δεν κατάλαβα την υστερία όταν άνοιξε το πρώτο Μακ στο Σύνταγμα και τις ουρές που έβλεπα σε φωτογραφίες. Αν φας σκουπίδια να είναι τουλάχιστον εύγευστα!
Θα συμφωνήσω elephadas! Η μόνη χώρα που δεν άντεξα να φάω τα φαγητά της ήταν η Πορτογαλία, και είχα προτιμήσει Burger King, όχι MacDonalds.

Νομίζω ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα με το 1ο MacDonalds ήταν απλά μια μόδα. Γενικά οτιδήποτε ερχόταν από τις ΗΠΑ, γινόταν αυτόματα "μόδα" και όλοι ήθελαν να το κάνουν.

Γενικά τα φαγητά στην Ελλάδα δεν συγκρίνονται με τα φαγητά στις ΗΠΑ.
 
Μικρος οταν βγαιναμε με τον κολητο μου, επισκεπτομουν συχνα την περιοχη τερμα Πατησιων οπου ειχε πολλα φασφουνταδικα και καφετεριες. Στη γωνια ειχε ενα Kangoo (δεν ξερω αν ηταν αλυσιδα και υπηρχαν αλλα) που τωρα ειναι Εβερεστ. Απο κατι παιδια ειχα ακουσει κακα λογια για το συγκεκριμενο, οπως οτι και καλα συχναζουν πρεζονια, και πηγα εκει μονο 1-2 φορες.

Πιο περα Γκουντυς και πιο περα αργοτερα Μακ. Υπηρχαν επισης και τα HambO, που καποτε ειχαν ανοιξει αλυσιδα σε διαφορα μερη της Ελλαδας αλλα στο τελος παρεμεινε ενα στην Πατησιων, που εγινε εστιατοριο  και μετα εκλεισε κι αυτο.
 
1@domniki[/USER] στο θέμα για το μινιόν γράφτηκε κάπου για πιθήκια....νομίζω και εδώ κολλάει. Νομίζαν ότι τρώγοντας mc burgers γινόντουσαν αμερικανοί...δλδ ανώτεροι άνθρωποι...

Eυχαριστω 1@LadyNaty[/USER] ποτέ δε θα το φανταζόμουν ότι η γωνία αυτή ήταν τα Wendy’s της Κυψέλης. Απορώ κιόλας πως δεν κρατήθηκαν. Είχε πολύ κόσμο η περιοχή, ενώ έβγαιναν και πολλά παιδιά/ νέοι την περίοδο εκείνη. Τόσο καλά ήταν τα goodys ρε παιδιά;

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1@domniki[/USER] στο θέμα για το μινιόν γράφτηκε κάπου για πιθήκια....νομίζω και εδώ κολλάει. Νομίζαν ότι τρώγοντας mc burgers γινόντουσαν αμερικανοί...δλδ ανώτεροι άνθρωποι...
Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, αλλά έχεις δίκιο. Θυμάμαι μια παρόμοια μόδα με τα αθλητικά παπούτσια. Όταν αγόραζε κάποιος ένα ζευγάρι γνωστής μοδάτης μάρκας (ειδικά στο σχολείο), όλοι τον θαύμαζαν και τον ζήλευαν. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ?

 
Αν θυμάμαι καλά, ταχυφαγεία wendys υπήρχαν στην Αθήνα στην οδό Πανεπιστημίου εκτός από την Πατησιων που ανέφερε ο manos311;

Αμυδρά θυμάμαι ειχα πάει σε wendys και δεν μου αρεσε το μενού...γούστα είναι αυτά...

τα ταχυφαγεία hambo πότε ήταν;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1@domniki[/USER] τα φαστ φουντ και ειδικότερα οι πολυεθνικές αλυσίδες στο είδος, δεν προσέφεραν κάτι πολύ διαφορετικό από τα δικά μας μαγαζιά. Αντίθετα τα goodys έμοιαζαν πιο "homemade" από τους πολυεθνικούς. Από την άλλη αντικειμενικά στα παπούτσια που απαιτούνταν ειδικός σχεδιασμός και τεχνογνωσία, εν μέρει δικαιολογούνταν ο θαυμασμός και η παιδική ζήλεια (προσοχή, όχι φθόνος). Χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα, τα πρώτα air jordan που είχαν κυκλοφορήσει φαίνονταν πολύ εξελιγμένα παπούτσια σε σχέση με κάτι αντίστοιχο της ζητα.

(BTW μου αγόραζαν ένα ζευγάρι αθλητικά πάντα στις εκπτώσεις και πάντα μια φορά το χρόνο, εκτός του θαυμασμού κάποιων παπουτσιών ουδέποτε ζήλεψα κάτι. Με κάτι που πατάμε τη γη, σκεφτόμουν, θα ασχολούμαστε)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα